Cevap: N'olacak Bu CHP'nin Hali?
Kayınpederini toprağa verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Tunceli'de kalp krizi geçirerek bulunduğu binanın beşinci katından düşüp ölen kayınpederi Ali Hıdır Özdağ (82) toprağa verildi.
Elazığ- Tunceli Hacı Bektaş Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'nde düzenlenen cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Belediye Başkanı Edibe Şahin, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, diğer yetkililer ve partililer katıldı.
•KILIÇDAROĞLU'NDAN SON GÖREV Cemevi bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından taziyeleri kabul eden Kılıçdaroğlu, geleneğe göre, cenaze evine destek olma amacıyla Özdağ'ın tabutuna bir miktar para bıraktı.
Özdağ'ın cenazesinin defnedileceği Nazimiye ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda ikinci tören düzenlendi. Özdağ'ın cenazesi, daha sonra tören alanından alınarak jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında Ayranlı köyünde toprağa verildi.
Kılıçdaroğlu, Ayranlı köyündeki cenaze merasiminin ardından karayoluyla Elazığ'a hareket etti.
Tüzmen, Kılıçdaroğlu'nu açık oturuma davet etti!
Eski Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu milletin
huzurunda açık oturuma, tartışmaya davet ediyorum" dedi.
Tüzmen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’na katılmak üzere geldiği Mersin’de gazetecilere yaptığı açıklamada, TOBB Genel Kurulunda
Kılıçdaroğlu ile konuşmalarının herkesin gözü önünde cereyan ettiğini, tüm Türkiye’nin şahit olduğunu, ancak Ordu ve Giresun mitinglerinin ardından, bazı
televizyonlarda aynı iddiasını sürdürmesine üzüldüğünü söyledi.
"Demek ki yenilen pehlivan güreşe doymazmış" diyen Tüzmen, şöyle konuştu:
"TOBB Genel Kurulunda Kılıçdaroğlu ile yüz yüze yaptığım konuşmanın ardından, olaya kapanmış gözüyle baktım. İki medeni insan gibi herkesin gözü
önünde bu tartışmayı yaptık. Daha sonra kendisi ’siz dürüst birisiniz’ dedi. Benim dürüstlüğümü kendisi söyledikten sonra, ertesi gün Ordu ve Giresun
mitinglerinde daha sonra da bazı televizyonlarda benzeri ifadeler kullanmış. İşte, ’Kürşad Tüzmen ve bazı bakanlar bana geldi, benden kendi dürüstlüğünü kanıtlamamı istedi; bazı partililer, bakanlar bana yalvarıyorlar, dürüst
olduklarını söylemem için’ diye buna benzer muğlak, ne olduğu belli olmayan cümleler kullanıyor. Bu olay bir muhalefet liderinin çaresizliğini gösteriyor.
Böylesine büyük bir partinin, böylesine büyük bir camianın, bu kadar çaresiz bir lideri olmasından da büyük üzüntü duyuyorum.
Ancak ben söylemiştim yenilen pehlivan güreşe doymazmış, şimdi bu pehlivan yalancı pehlivan. Yani yalan söylüyor. Şimdi ben şunu söylüyorum;
kendisi daha önce herkesi davet ediyordu, ’sizde biraz izan varsa, biraz delikanlılık varsa, biraz erkeklik varsa çıkın karşıma hangi televizyon kanalı
istiyorsan orada açık oturum yapalım, tartışalım’ diyordu. Ben de şimdi kendisine diyorum ki: Erkeksen, delikanlıysan, varsa biraz delikanlılığın, hangi televizyon
kanalını istiyorsan birebir tartışmaya hazırım. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, milletin huzurunda açık oturuma, tartışmaya davet ediyorum. Bir
şey varsa bana söyle. Ben her zaman söylüyorum, bir şey varsa yüzüme söyle, yüzüme ’iyisin’ deyip sonra da arkamda meydanlara inip dedikoducu adam durumuna düşme."
Tüzmen, 9 yıllık siyaset hayatında kimseyle bu tür bir tartışmanın içine girmediğini, ancak "Kılıçdaroğlu’nun siyasete yeni başladığını ve yanlış başladığını" söyledi.
Siyasette özellikle liderlik pozisyonuna soyunanların veya "paraşüt liderlerin" çok dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Tüzmen, "Bunlar siyasette
uzun ömürlü olamaz, kalıcı değillerdir. Bu şekilde yalanlara iftiralara devam ederse halkımız bunu bir yerde tartar sonra hak ettiği cezayı verir" dedi.
İŞTE SÖZCÜ GAZETESİNİN O SÜRMANŞETİ
Tayyip'in 'Kılıçdaroğlu batırdı' dediği SSK'nın içler acısı hali
Başbakan Erdoğan'ın, Kemal Kılıçdaroğlu dönemindeki SSK açıklanyla ilgili iddiaları fos çıktı.
Kılıçdaroğlu'nun Genel Müdürlük yaptığı dönemde 19 milyon TL olan SSK açığı 2010 yılında 25 milyar 600 milyon liraya ulaştı.
İNANILMAZ ARTIŞ
Kılıçdaroğlu'nun genel müdürlük dönemi ile ilgili olarak "bozuk plak gibi" ikide bir tekrarlanan SSK açığı, AKP döneminde inanılmaz bir tırmanışa geçti.
Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu 1992 yılında 2 milyon 600 bin TL olan SSK açığı, 2010 yılında 25 milyar 600 milyon TL'ye fırladı. Başka bir anlamla yüzde 1 milyon oranında arttı.
BÜTÇE TRANSFERİ DE YÜZDE 291 BİN ARTTI
Kılıçdaroğlu'nun görev vaptığı 1992 ve 1993 yıllarında SSK'ya, bütçeden para desteği yapılmadı. 1994'te ise bütçeden 14 milyon lira para aktarması yapıldı.
2010 yılında bütçeden yapılan para transferleri 1994 yılına göre yüzde 39.774 oranında artü.
REEL OLARAK DA ARTTI
Bazıları, 1992 rakamları ile 2010 rakamlarının enflasyon olgusu göz önüne alınmadan kıyaslanmasında; "Reel artış nedir? Yani reel olarak arttı mı artmadı mı?" diye sorgulayabilirler.
Onun da yanıtını verelim. Kılıçdaroğlu dönemindeki "sembolik" diyebileceğimiz SSK açığı, o günden bu yana özellikle AKP döneminde;
- Milli gelire oranı bakımından
- Enflasyondan arındırılmış rakamlar bakımından reel olarak, çok ciddi oranlarda arttı.
SSK açığı ve bir örnek
• 1992 yılında 2.6 milyon TL olan SSK açığı vardı.
• 2010 yılında 25 milyar 593 milyon TL SSK açığı var. Asıl açık yani açığın babası bu..
• 25.6 milyar TLyi, geriye dönük olarak 1992 rakamlarına göre güncellediğimizde 58.5 milyon TL oluyor.
Başka bir anlatımla SSK açığı reel olarak yaklaşık 23 kat artmış oluyor.
Lütfen linki açınız!....
http://muhalifgazete.com/12130-Sozcu...-yalanladi.htm
Alıntı:
baymartı rumuzlu üyeden alıntı
Tüzmen, Kılıçdaroğlu'nu açık oturuma davet etti!
Eski Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu milletin
huzurunda açık oturuma, tartışmaya davet ediyorum" dedi.
Tüzmen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’na katılmak üzere geldiği Mersin’de gazetecilere yaptığı açıklamada, TOBB Genel Kurulunda
Kılıçdaroğlu ile konuşmalarının herkesin gözü önünde cereyan ettiğini, tüm Türkiye’nin şahit olduğunu, ancak Ordu ve Giresun mitinglerinin ardından, bazı
televizyonlarda aynı iddiasını sürdürmesine üzüldüğünü söyledi.
"Demek ki yenilen pehlivan güreşe doymazmış" diyen Tüzmen, şöyle konuştu:
"TOBB Genel Kurulunda Kılıçdaroğlu ile yüz yüze yaptığım konuşmanın ardından, olaya kapanmış gözüyle baktım. İki medeni insan gibi herkesin gözü
önünde bu tartışmayı yaptık. Daha sonra kendisi ’siz dürüst birisiniz’ dedi. Benim dürüstlüğümü kendisi söyledikten sonra, ertesi gün Ordu ve Giresun
mitinglerinde daha sonra da bazı televizyonlarda benzeri ifadeler kullanmış. İşte, ’Kürşad Tüzmen ve bazı bakanlar bana geldi, benden kendi dürüstlüğünü kanıtlamamı istedi; bazı partililer, bakanlar bana yalvarıyorlar, dürüst
olduklarını söylemem için’ diye buna benzer muğlak, ne olduğu belli olmayan cümleler kullanıyor. Bu olay bir muhalefet liderinin çaresizliğini gösteriyor.
Böylesine büyük bir partinin, böylesine büyük bir camianın, bu kadar çaresiz bir lideri olmasından da büyük üzüntü duyuyorum.
Ancak ben söylemiştim yenilen pehlivan güreşe doymazmış, şimdi bu pehlivan yalancı pehlivan. Yani yalan söylüyor. Şimdi ben şunu söylüyorum;
kendisi daha önce herkesi davet ediyordu, ’sizde biraz izan varsa, biraz delikanlılık varsa, biraz erkeklik varsa çıkın karşıma hangi televizyon kanalı
istiyorsan orada açık oturum yapalım, tartışalım’ diyordu. Ben de şimdi kendisine diyorum ki: Erkeksen, delikanlıysan, varsa biraz delikanlılığın, hangi televizyon
kanalını istiyorsan birebir tartışmaya hazırım. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, milletin huzurunda açık oturuma, tartışmaya davet ediyorum. Bir
şey varsa bana söyle. Ben her zaman söylüyorum, bir şey varsa yüzüme söyle, yüzüme ’iyisin’ deyip sonra da arkamda meydanlara inip dedikoducu adam durumuna düşme."
Tüzmen, 9 yıllık siyaset hayatında kimseyle bu tür bir tartışmanın içine girmediğini, ancak "Kılıçdaroğlu’nun siyasete yeni başladığını ve yanlış başladığını" söyledi.
Siyasette özellikle liderlik pozisyonuna soyunanların veya "paraşüt liderlerin" çok dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Tüzmen, "Bunlar siyasette
uzun ömürlü olamaz, kalıcı değillerdir. Bu şekilde yalanlara iftiralara devam ederse halkımız bunu bir yerde tartar sonra hak ettiği cezayı verir" dedi.
Böyle siyasi seviyesi düşük bir adam ile neyi tartışacaksın?
Eski bakan, AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, bir süredir polemik yaşadığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için ağır ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu’nu televizyonda tartışmaya çağıran Tüzmen, "Biz adamı ana rahmine kadar kovalarız sırasında tamam mı?" dedi.
http://www.cnnturk.com/2011/yazarlar...8.0/index.html
Daha sonra gelen ağır eleştiriler yüzünden özür diledi....
Sorun "gençlik kırıntısı" İMİŞ!
http://www.habervitrini.com/kursat_t...di-534349.html
Siz onu bunu bırakında sayın Baymartı
Recep bey ne zaman Kılıçdaroğlunun ekranda buluşma teklifine EVET diyebilecek?....Çıraklık'tan bahsetmiş:)....eeeee.....Kanıtlasın o zaman:)....Usta ise KABUL ETSİN TEKLİFİNİ!...
Ama nerdeee onda o yürek?
"PKK sempatizanları CHP mitinginde" diye yaygara yapanlara : dağda olsalardı daha mı iyiydi ? Bu hale hep bu düşünceleriniz getirdi bizi.!
CHP Mitinginden bir pankart; Ekrandan korkuyorsan camını da al gel :)
Kılıçdaroğlu: Parti başkanlığından istifa ederim
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Partim birinci olmazsa istifa ederim" deyip diğer parti liderlerine de aynı yönde açıklama yapma çağrısına muhalefetten ilk cevap geldi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Birinci olmazsam ben giderim de" çağrısına yanıt verirken "Kimin oyu düşerse o genel başkanlıktan istifa etsin. Yüreği varsa çıksın söylesin meydanlarda, 'AKP'nin oyu düşerse ben genel başkanlığı bırakacağım' desin. Ben de buradan söylüyorum, CHP'nin oyu düşerse ben Genel Başkanlıktan ayrılacağım, bu kadar basit" dedi.
Kılıçdaroğlu, İstanbul Etiler'de patlayan bomba sonucu yaralananları hastanede ziyaret etti. Ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, terörün hiç kimseye fayda getirmediğini vurgulayarak "Bu acılar sona ermeli. Yüreğinde insan sevgisi olan insanlar artık teröre karşı ortak bir payda oluşturmalı ve hepimiz nereden gelirse gelsin terörü lanetlemeliyiz" dedi.
"Tayyip Erdoğan hiçbir belediyeye adaletsizlik yapmamıştır. İspat etsinler, ben bu görevi bırakırım"
eee..........İspatladık:).....İstifanızı bekliyoruz:).....Ama nerdeee:)
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir mitinginde söylediği "Tayyip Erdoğan hiçbir belediyeye adaletsizlik yapmamıştır. İspat etsinler, ben bu görevi bırakırım" sözlerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun belgeli yanıt geldi.
Başbakan'ın miting konuşmasında söylediği, "Tayyip Erdoğan hiçbir belediyeye adaletsizlik yapmamıştır. İspat etsinler, ben bu görevi bırakırım" sözlerini hatırlatan Kocaoğlu, şunları söyledi:
"Öyleyse ben de söylüyorum: 2009 yılında Bakanlar Kurulu Kararı, sadece İzmir için farklı yorumlanarak bizden Hazine borçlarımıza karşılık 63 milyon lira fazla para kesildi. Konuyu Maliye Bakanlığı bünyesinde düzeltmek için çok uğraştık. 5.5 milyon liralık bölümüne dava açıp kazandık. Emsal karar oluştu. Ancak geriye kalan 56.5 milyon liramızı zaman aşımından dolayı ödemediler. Hazine'nin mahalli idarelerden alacağı paranın sadece yüzde 2'si İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne aitken, tahsilatın yüzde 56'sı İzmir'den yapıldı. Nisan 2011 sonu itibariyle Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 2 milyar 541 milyon TL borcuna karşılık sadece 23 milyon TL kesilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 312 milyon TL borcuna karşılık ise tam 86.6 milyon TL tahsilat yapıldı. Hazine'nin kesinti oranlarıyla ilgili örneklerimizi çoğaltabiliriz."
http://www.muhalifgazete.com/12759-K...belgeli-yanit-
TRT1 de....Seçim özel programında....Kılıçdaroğluna sorulan:)
Ekrem Dumanlı: Sizce ergenekon var mı?
Kemal KILIÇDAROĞLU: Bunu daha mahkeme bilmiyor ben nerden bileyim.
Ekrem Dumanlının yüzü: Sıçtın sarısı:)
Seçim Özel programına çıkan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken'in sorduğu soru şaşkınlık yarattı.
Mavi Marmara'da yaşanan olaylarla ilgili sorular sırasında "Orada 9 vatandaşımız öldüğünde ne hissettiniz" sorusu karşısında "Acı" diye yanıt veren Kılıçdaroğlu, "İnsanları bile bile ölüme gönderemezsiniz. AKP'li vekiller de binecekti o gemiye ancak son anda vazgeçtiler. Bunun nedeni açıklanmadı" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu "İsrail ile ilişkilerinizi iyi tutmaya çalışıyor musunuz?" sorusuna ise "Yahudi Cesaret Ödülünü alan ben değilim, onu Recep Bey'e sorun" şeklinde yanıt verdi.
http://haber.gazetevatan.com/trtde-k...81699/1/Manset
Chp genel başkanı sayın Kılıçdaroğlu'nu bir çok miting konuşmalarından ve tv programlarından dinliyorum.Çok bilgili çok sakin ve çok inandırıcı geliyor bana.Bu adam bu ülkeyi yönetir hissi uyandırıyor insanda.Doğruya doğru.Ana muhalefet liğderinin bu durumu ülke için bir şanstır.Özellikle Trt deki programdaki tavrı,konuşması,çözüm önerileri,bilgili olması ve tabiki sabrına hayran kaldım.Bşarılar diliyorum..