Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
[QUOTE=kurtlar vadisi;650372]Ne zaman ve nereden basvurdunuz? Yani belgeleri teslim tarihiniz ne?
- - - Güncellendi - - -
Merhabalar,
Ben Gaziantep'ten başvuru yaptım, ve 2021 kasım gibi evrakları teslim ettim:
Aralık 2021 polisler geldi
10.02.2022 mülakat
28.02.2022 evraklar gönderildi ama ulaşmamıştır
24.03.2022 evrakların ön incelemesi
24.03.2022 inceleme
24.05.2022 arşiv araştırmasına evraklar gidecek
10.06.2022 arşiv araştırmasına evraklar gönderildi
23.12.2022 arşiv araştırma ve değerlendirme süreci devam ediyor
Not ben gelen yolla, yani 4 yıl okul + 3 yıl çalışma izni ile başvuru yaptım
"Merhabalar,
10.02.2022 mülakat
24.03.2022 inceleme
Not ben gelen yolla, yani 4 yıl okul + 3 yıl çalışma izni ile başvuru yaptım"
Merhaba,
Ben de 16.11.2021 tarihinde başvurumu yaptım.
28.10.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
bu tarihten sonra hala değelendirme aşamasındayım. Arşiv araştırması farklı değelendirme farklıdır. siz arşiv ve değelendirmeyi aynı satırda yazmışsınız, yanlış yazmış olabilir misiniz?
Genel olarak Vatandaşlık aşamaları aşağı gibidir:
Başvuru
Parmak izi
İl tahkikatı bitti
Komisyon
Evraklar genel müdürlüğe gönderildi
Ön inceleme
İnceleme
Arşiv araştırması
Araştırma değerlendirme
Listeye eklenecek
Listeye eklendi
Karar aşaması
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Ne zaman ve nereden basvurdunuz? Yani belgeleri teslim tarihiniz ne?
- - - Güncellendi - - -
@sam2011 senin surec nasil gidiyor? ben Mart ta belgeleri teslim ettim ve Kasim basinda komisyona girdim. Suan benim on inceleme yapiliyor.
Hatirldigim kadariyle sende sene basinda basvurdun.
arşiv sürecindedir. benim başvurum biraz yavaş ama en azından ilerliyor. Umarım arşiv süreci bir yılı geçmez.
Alıntı:
sam2011 rumuzlu üyeden alıntı
arşiv sürecindedir. benim başvurum biraz yavaş ama en azından ilerliyor. Umarım arşiv süreci bir yılı geçmez.
Bence yavas deil. Sen sanirim Ocak ta basvurdun, bende Mart gibi basvurdum ve daha on incelemede.
On inceleme ve Arsive eklenme ne kadar surdu senin?
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Bence yavas deil. Sen sanirim Ocak ta basvurdun, bende Mart gibi basvurdum ve daha on incelemede.
On inceleme ve Arsive eklenme ne kadar surdu senin?
5.5 ay surdu
----------------------------------------------------------------------
Merhaba Arkadaslar
16.12.2022 Bu Asamaya Geldi " Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir ",,,, Budan Sonraki Asama ne Ve ne zaman olur Tahmini ?
Alıntı:
Elipm rumuzlu üyeden alıntı
"Merhabalar,
10.02.2022 mülakat
24.03.2022 inceleme
Not ben gelen yolla, yani 4 yıl okul + 3 yıl çalışma izni ile başvuru yaptım"
Merhaba,
Ben de 16.11.2021 tarihinde başvurumu yaptım.
28.10.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
bu tarihten sonra hala değelendirme aşamasındayım. Arşiv araştırması farklı değelendirme farklıdır. siz arşiv ve değelendirmeyi aynı satırda yazmışsınız, yanlış yazmış olabilir misiniz?
Genel olarak Vatandaşlık aşamaları aşağı gibidir:
Başvuru
Parmak izi
İl tahkikatı bitti
Komisyon
Evraklar genel müdürlüğe gönderildi
Ön inceleme
İnceleme
Arşiv araştırması
Araştırma değerlendirme
Listeye eklenecek
Listeye eklendi
Karar aşaması
10.06.2022 tarihinde arşiv araştırması başladı ve 23.12.2022 arşiv araştırma ve değerlendirme devam ediyor diye mesaj gösterdi - NVİ vatandaşlık sorgulama websitesinde
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
aarka rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaslar
16.12.2022 Bu Asamaya Geldi " Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir ",,,, Budan Sonraki Asama ne Ve ne zaman olur Tahmini ?
Merhaba, forumdan bulduğum bu ortalama 3 ay sürebilir, tam bilemiyorum
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz karar alınmak üzere Karar Makamına gönderilmiştir.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz sonuçlandırılma aşamasındadır.
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunun tarafınıza tebliğ edilebilmesi Için başvuru makamına maracaat etmeniz gerekmektedir.
Genel Olarak Turk Vatandaşlığinın Kazanılması başvuru sonucunuz tarafinıza tebliğ edilmiştir.
Alıntı:
ulukurt rumuzlu üyeden alıntı
genel olarak Türk vatandaşlığı başvurusunda bulundum.
süreci
16.04.2021 başvuru parmak izi
17.04.2021 eve polis kontrol etme amacıyla geldi
20.05.2021 nüfus müdürlüğünde mülakata (komisyona) girdim
25.06.2021 genel olarak başvurunuz ulaşmış olup ön inceleme yapılmaktadır
01.12.2021 genel olarak türk vatandaşlığı başvurunuza eksik evrak verilmesi gerekmektedir( çalışma izni ocak başında teslim edildi )
15.01.2022 genel olarak türk vatandaşlığı arşiv araştırması yapılmaktadır
20.02.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
Benimle aynı süreçte olan var mı ?
son iki yazdığım sırada birisi arşiv araştırma diğeri araştırma ve değerlendirme yani ben arşiv araştırmasını geçtim mi şuan yeni bir süreçte miyim yoksa hala arşiv araştırması mı oluyor o
birde araştırma ve değerlendirme süreci ne kadar sürüyor
bu süreci geçen arkadaşlar sizde ne kadar sürdü bilgi verir misiniz tahmini bir bilgi istemiyorum sadece geçen arkadaşlardan süre bilgisi bekliyorum
şimdiden teşekkür ederim .
Merhabalar,
Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. - bu süreç sizde hala devam ediyor mu? Eğer bittiyse ne kadar devam etti?
Merhaba.
Dün eşimin ve benim istisnai olarak vatandaşlık işlemleri tamamlandı ve Vatandaşlık Başvuru Sorgulama ikimize de şunu yaziyor:
"İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir."
Ben QR kodlu mesajı aldım ama eşime herhangi bir mesaj gelmedi! Pazartesi günü ikimiz için de randevu aldım. ama o karekodlu belgesi olmadan eşim kimlik alabilecek mi? Gelmezse nereden takip etmeliyim? Eşimin yeni t.c. numarasını da bilmiyorum.
Alıntı:
subr_ree rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba.
Dün eşimin ve benim istisnai olarak vatandaşlık işlemleri tamamlandı ve Vatandaşlık Başvuru Sorgulama ikimize de şunu yaziyor:
"İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvuru sonucunuz tarafınıza tebliğ edilmiştir."
Ben QR kodlu mesajı aldım ama eşime herhangi bir mesaj gelmedi! Pazartesi günü ikimiz için de randevu aldım. ama o karekodlu belgesi olmadan eşim kimlik alabilecek mi? Gelmezse nereden takip etmeliyim? Eşimin yeni t.c. numarasını da bilmiyorum.
merhaba, öncelikle türk vatandaşlığını aldığınız için tebrikler.
Normalde, onu da sizinle aynı gün almış olması gerekirdi.
Onun durumu çevrimiçi olarak ne gösteriyor? Eşinize de tebliğ edildi mi diyor?
Eşinizin durumu da sizinle aynıysa, o zaman almadığı bazı mobil ağ sorunları olabilir.
Eşiniz için nufus ofisinden tebligat belgesi alabilirsiniz, bazı sebeplerden dolayı mesaj gelmemiştir.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Merhaba.
Herhangi bir canlı desteğe ihtiyacınız varsa, vatandaşlığın istisnai olarak kazanılmasıyla ilgili tüm sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyarım.
https://t.me/turkiyecitizenshipandrealestate
Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılmasıyla ilgili bu tür bir destek için buraya katılın.
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Merhaba.
ayrıca eşiniz için nasıl randevu alabildiniz? Randevu için TC kimlik numarası istenmektedir.