-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
bende kocaelinde genelden başvuru yaptım;
ilk başvuru 20.07.2016
komisyon 04.01.2017
ankaraya gönderilme 16.01.2017
ankaraya ulaşma 10.02.2017
araştırmanın başlaması 21.02.2017
daha inceleme ve araştırma devam ediyormuş ankarayı aradım bir aksaklık yok bekleyeceksiniz diyorlar ,istisnasız her akşam bakıyorum.İnsanın sabrı tükeniyor.İnşallah yakın zamanda sonuç alırım
- - - Updated - - -
bende kocaelinde genelden başvuru yaptım;
ilk başvuru 20.07.2016
komisyon 04.01.2017
ankaraya gönderilme 16.01.2017
ankaraya ulaşma 10.02.2017
araştırmanın başlaması 21.02.2017
daha inceleme ve araştırma devam ediyormuş ankarayı aradım bir aksaklık yok bekleyeceksiniz diyorlar ,istisnasız her akşam bakıyorum.İnsanın sabrı tükeniyor.İnşallah yakın zamanda sonuç alırım
-
merhaba arkadaşlar! ben 14 ay bekledim yani 13 ay hep inceleme ve araştırma yazısını gördüm amma sonra 1 ay içinde hepsi bittdi sadece sabır lazım bu işde inanın bitecek sadece sabır edin
-
Alıntı:
FENDI rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar! ben 14 ay bekledim yani 13 ay hep inceleme ve araştırma yazısını gördüm amma sonra 1 ay içinde hepsi bittdi sadece sabır lazım bu işde inanın bitecek sadece sabır edin
24 gündür karar aşamasındayım çok uzun sürdü ya :(
kimliğin kaç günde geldi fendi
-
Ben de 14 gündür karar aşamasındayım. Hala bir gelişme yok.
-
merhaba arkadaşlar.forumu uzun süredir takip ediyorum ve çok yararlandım.emeği geçenlere teşekkür ederim.Türkiye'de orta,lise,üniversite öğrenimi sonrasında kaldım ve süresiz ikamet sahibiyim.yani hem genel,hem evlilik ve hemde istisnai başvuru yapma hakkına sahiptim.Son çıkan yasaya göre istisnai olarak vatandaşlık başvurusu yaptım.Şu ana kadarki gelişmem şöyle;
1-haziran 2017 istanbul başvuru
2-eylül 2017 komisyon
3-ekim ankara inceleme ve araştırma
4-sistemde araştırma görünüyor ama istanbul nüfusa gittim ocak sonu itibari ile karar aşamasındasınız diyor.
herkesin biran önce vatandaş olması dileklerimle saygılarımı sunarım.
-
Şen Türk kardesim kimlik 1 hafta icinda geliyor
insallah 1-3 hafta icinda vatandaşlık alirsin
- - - Updated - - -
Şen Türk kardesim kimlik 1 hafta icinda geliyor
insallah 1-3 hafta icinda vatandaşlık alirsin
-
Meraba arkadaşlar....dün nüfustan bir yazı geldi....sağlık raporu ve medeni hal belgesi yeni tarihlere göre istiyorlar...ilk başvuru 1 mart 2017 genelden.....bu durumdan geçen biri var mı?
-
29 gündür karar aşaması yazıyor bu ne ya karar aşamasında olanlar bi gelişme var mı ?
Ghosthunet1 kardeşim güzel haberleri ver karar aşamasına geçtin mi ?
-
29 gündür karar aşaması yazıyor bu ne ya karar aşamasında olanlar bi gelişme var mı ?
===
hayir kardeşim , bursadaki araiyorum 1 aydir inceleme ve araştırma olumlu olarak sonlanmiş ama karar aşaması geçmedi diyolar ... internetan baktim zamanda inceleme ve araştırma aşamasındadır yaziyor
bu normal mi şimdi?
- - - Updated - - -
===
hayir kardeşim , bursadaki araiyorum 1 aydir inceleme ve araştırma olumlu olarak sonlanmiş ama karar aşaması geçmedi diyolar ... internetan baktim zamanda inceleme ve araştırma aşamasındadır yaziyor
bu normal mi şimdi?
-
Alıntı:
Şen Türk rumuzlu üyeden alıntı
Kardeşim rahat ol bence beraber vatandaşlığa geçeceğiz yanı senin karar aşamaşı yazısı bir ya iki gün çıkıp sonra beraber vatandaşlığa geçeceğiz rahat ol çok
Oluyor böyle :)
-
Merhaba Arkadaslar
Nisan ayinda basvuru yaptim. Ankaraya ilk gittiginde evraklar ulasmistir diye yazi sitede cikti. Sonra inceleme ve arastirma yazi cikti ve gecen iki aydir asagidaki yazi gozukuyor:
"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır."
199 u arayip sordugumda kesin bir cevap veremediler.
Arkadaslar yukaridaki yazinin hangi asamasinda oldugunu belirtigini bilen var mi?
Tahkikat bitikten sonra Listeye mi bekleniyor?
Cok merak ettim
-
Alıntı:
Vatandas aday rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaslar
Nisan ayinda basvuru yaptim. Ankaraya ilk gittiginde evraklar ulasmistir diye yazi sitede cikti. Sonra inceleme ve arastirma yazi cikti ve gecen iki aydir asagidaki yazi gozukuyor:
"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır."
199 u arayip sordugumda kesin bir cevap veremediler.
Arkadaslar yukaridaki yazinin hangi asamasinda oldugunu belirtigini bilen var mi?
Tahkikat bitikten sonra Listeye mi bekleniyor?
Cok merak ettim
bu yazı dosyanızın ankarada olduğu ama inceleme ve araştırma işlemlerinin daha başlatılmadığının anlamında geliyor.
sonraki aşama inceleme ve araştırma aşmasıdır ondan bi sonraki aşması genelden başvurduysanız listeye ekleneceksiniz sonra karar aşaması ,
evlilikten başvurduysanız direk karar aşmasına geçeceksiniz ve bütün bu aşamalar biaz zaman sürüyor mesela 35 gündür karar aşamasındayım
daha fazla da sürebiliyor ondan sabırlı olmanızı diliyorum,,iyi şanslar.
-
Çok şükür an itibariyle vatandaşlığı aldım. Bekleyen arkadaşlara sabır diliyorum.
-
Alıntı:
nagizadd rumuzlu üyeden alıntı
Çok şükür an itibariyle vatandaşlığı aldım. Bekleyen arkadaşlara sabır diliyorum.
Tebrikleri nagizadd evlilikten mi başvurdun ? karar aşamasına ne zaman geçtin ? ben 35 gündür karar aşamasındayım
hala geçmedim uzun sürdü.
-
Evet evlilikten başvurdum.
- - - Updated - - -
Karar aşaması 26 gün sürdü.
-
Alıntı:
nagizadd rumuzlu üyeden alıntı
Evet evlilikten başvurdum.
- - - Updated - - -
Karar aşaması 26 gün sürdü.
inşallah biz de yarın geçeriz,,size yineden tebrikler.
-
Teşekkür ederim. Siz de en kısa sürede alırsınız inş.
-
inceleme ve araştırma aşmasindan sonra asagidaki yazi gozukmeye basladigi icin sordum.:
Inceleme ve arastirmadan sonra listeyi beklemek yerine bunu gorunce sasirdim. Baska arkadad ayni durumdan gecti mi??
- - - Updated - - -
Inceleme ve arastirma asamasindan sonra
Ne demek???
-
13 ay önce Başvurdum hala inceleme ve araştırma aşamasındadır. yazi goruyorum şaka gibi
- - - Updated - - -
Evlenme Yoluyla 13 ay önce Başvurdum hala inceleme ve araştırma aşamasındadır. yazi goruyorum şaka gibi
-
Alıntı:
ghosthunter1 rumuzlu üyeden alıntı
13 ay önce Başvurdum hala inceleme ve araştırma aşamasındadır. yazi goruyorum şaka gibi
- - - Updated - - -
Evlenme Yoluyla 13 ay önce Başvurdum hala inceleme ve araştırma aşamasındadır. yazi goruyorum şaka gibi
bence bursadaki yerlerine gitmen lazım telefondan olacak iş değil artık kardeşim telefonda hep
verdikleri cevap aynı başka bişey demiyorlar.
-
bence bursadaki yerlerine gitmen lazım telefondan olacak iş değil artık kardeşim telefonda hep
verdikleri cevap aynı başka bişey demiyorlar.
====
biraz daha beklecam yapacak bisey yok
-
merhaba arkadaşlar
komisyon için sms beklemekteyim.
mail adresine bu mail geldi. bu komisyon için mi ?
Her iki eşe ait birer adet, bekar iseniz kendinize ait, Vesikalık fotoğrafla ve başvuru tarihinden sonra ikamet teskerenizin süresini uzattıysanız noter onaylı bir sureti ile birlikte İlimiz Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne(Fatih İlçesi Vatan İl Emniyet Müdürlüğünün yanı) EN KISA ZAMANDA MÜRACAATINIZ gerekmektedir.
Not: Başvuru esnasında vermiş olduğunuz ikamet tezkeresinin süresi bitmedi ise yeniden noter tasdikli yaptırmanıza gerek bulunmamaktadır.
Bilgilerinize rica ederim.
SMS SERVİSİ
- - - Updated - - -
merhaba arkadaşlar
Her iki eşe ait birer adet, bekar iseniz kendinize ait, Vesikalık fotoğrafla ve başvuru tarihinden sonra ikamet teskerenizin süresini uzattıysanız noter onaylı bir sureti ile birlikte İlimiz Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne(Fatih İlçesi Vatan İl Emniyet Müdürlüğünün yanı) EN KISA ZAMANDA MÜRACAATINIZ gerekmektedir.
Not: Başvuru esnasında vermiş olduğunuz ikamet tezkeresinin süresi bitmedi ise yeniden noter tasdikli yaptırmanıza gerek bulunmamaktadır.
SMS SERVİSİ
-
Alıntı:
zembil rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar
SMS SERVİSİ
- - - Updated - - -
merhaba arkadaşlar
SMS SERVİSİ
Evliyseniz eşinizle gitmeniz şart size gelen bu mesajin fotokopisi ile oraya gideceksiniz ve oraya gittiğinizde size
komisyon radevu tarihini verecekler geç kalmadan gidin bence,yanı komisyon için size randevu vermek için çağırıyorlar.
-
Arkadaşlar vatandaşlığa geçtim çok şükür darısı bekleyenlere Allah sizin yardımcınız olsun sabırlı olun.
ghosthunter1 kardeşim aklım sende
-
tebriklerrrrrr
- - - Updated - - -
Alıntı:
Şen Türk rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar vatandaşlığa geçtim çok şükür darısı bekleyenlere Allah sizin yardımcınız olsun sabırlı olun.
ghosthunter1 kardeşim aklım sende
tebriklerrrr kardeşimmmm
-
Alıntı:
hayat18 rumuzlu üyeden alıntı
tebriklerrrrrr
- - - Updated - - -
tebriklerrrr kardeşimmmm
teşekkür ederim kardeşim en kısa zaman senin de vatandaşlığa geçmen dileğiyle.
-
Inceleme ve arastirma asamasindan sonra
Ne demek???
-
Şen Türk kardesim cok tebrik ederim vallah senin icin mutluyum
-
gözlerime inanamıyorum Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
13 ay araştırmasi sonu geldi şükür
-
Alıntı:
gözlerime inanamıyorum Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
Vaaaay ghoshunter1 kardeşimmm çok sevindimmm çok ama çok sevindim senin için valla şimdi mutluluğum tamamlandı aklım sendeydi bak karar aşaması uzun sürerse hiç merak etme en fazla 45 gün sürer benimki 39 gün sürdü çok az kaldı
-
Vaaaay ghoshunter1 kardeşimmm çok sevindimmm çok ama çok sevindim senin için valla şimdi mutluluğum tamamlandı aklım sendeydi bak karar aşaması uzun sürerse hiç merak etme en fazla 45 gün sürer benimki 39 gün sürdü çok az kaldı
====
tsk ederim kardesim bende senin icin cok sevindim en az simdi biliyorum 1 1.5 ay icinda bitecek buyuk bir fark var ... hayirlisi ... kimlik 1 hafta icinda mi gelecek? ne dediler sana?
-
Alıntı:
tebrikllllllllllleeeeeeeerrrrrr kardeşim. az kaldı :)
-
hayat18 tsk ederim kardesim
-
Alıntı:
====
tsk ederim kardesim bende senin icin cok sevindim en az simdi biliyorum 1 1.5 ay icinda bitecek buyuk bir fark var ... hayirlisi ... kimlik 1 hafta icinda mi gelecek? ne dediler sana?
Aynen kardeşim kimlik için başvurdum 1 haftada gelir dediler pasaport için de başvurdum 4 günde gelir dediler hepsine aynı günde başvurdum,,ama vatandaşlığa geçtiğin aynı günde sana tc numaranı veriyorlar
-
Arkadaşlar Merhaba.Vatandaşlığı gelenleri tebrik ederim.İstisnai olarak 2017 haziran ayında istanbul'dan başvurdum.Tüm evrakları eksiksiz olarak ve apostilli noter tastikli verdim.Hatta sağlık raporu istememişlerdi.onuda tam teşekküllü devlet hastanesinden heyet imzalı olarak alıp dosyaya eklettirdim.Ehliyetimi yenilediğimden parmak izi vermiştim.Sistemde görüldüğü için tekrar parmak izi vermedim..Eylül 2017 komisyona girdim.Ekim sonunda inceleme ve araştırma başladı.28 Şubat 2018 tarihinden itibaren sistemde şu yazı çıkmaktadır.'İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.' vatandaşlık gelmesi sizce ne kadar sürer? Şimdiden teşekkürler.
-
Arkadaşlar merhaba. Mayız 2017 de evlilik yolu ile istanbuldan başvuru yaptık temmuz 2017 parmak izi alındı. Ocak 2018 de polis telefon açtı. Sorular sordu takikat için gelmedi. 2 ay için de SMS gelir dedi. Ama hala gelmedi. Nüfus müdürlüğünü aradım sayı sıra no ögrenin yardımcı olalım dediler. Ne yapmalıyım 3 ay oldu SMS gelmedi böyle bi durumla karşılaşan oldumu. Yardımlarınızı bekliyorum
-
Alıntı:
İlhan078 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba. Mayız 2017 de evlilik yolu ile istanbuldan başvuru yaptık temmuz 2017 parmak izi alındı. Ocak 2018 de polis telefon açtı. Sorular sordu takikat için gelmedi. 2 ay için de SMS gelir dedi. Ama hala gelmedi. Nüfus müdürlüğünü aradım sayı sıra no ögrenin yardımcı olalım dediler. Ne yapmalıyım 3 ay oldu SMS gelmedi böyle bi durumla karşılaşan oldumu. Yardımlarınızı bekliyorum
İlhan kardeşim merhabalar,
Bence süreç çok normal özellikle OHAL durumu göz önünde bulundurursanız durumu anlarsınız. Vatandaşlığa daha önce geçen arkadaşlarıma sorduğumda parmak izi verildikten sonra maksimum 2 ay içinde komisyon için mesaj geliyordu. Ancak benim komisyon neredeyse 3.5 ay sonra geldi. Bir de unutmayın ki tahkikat süresi kişiden kişiye değişiyor. Kimisi daha kısa sürede kimisi daha uzun sürede sonuçlanıyor. Eğer benim gibi farklı şehirlerde ikametiniz bulunduysa bu süreç normaldir.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Bence süreç çok normal özellikle OHAL durumu göz önünde bulundurursanız durumu anlarsınız. Vatandaşlığa daha önce geçen arkadaşlarıma sorduğumda parmak izi verildikten sonra maksimum 2 ay içinde komisyon için mesaj geliyordu. Ancak benim komisyon neredeyse 3.5 ay sonra geldi. Bir de unutmayın ki tahkikat süresi kişiden kişiye değişiyor. Kimisi daha kısa sürede kimisi daha uzun sürede sonuçlanıyor. Eğer benim gibi farklı şehirlerde ikametiniz bulunduysa bu süreç normaldir.
-
Alıntı:
medo0070 rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
Merhaba. Medo. Yaklaşık 8 ay önce parmak izi alındı ikamet hiç deyişmedi.hala sms gelmedi komisyon için
-
Alıntı:
Merhaba. Medo. Yaklaşık 8 ay önce parmak izi alındı ikamet hiç deyişmedi.hala sms gelmedi komisyon için
Peki başvuru numarasıyla valiliğe hiç gittin mi ? Kesin bilgi onlardadır. Eğer bir sorun varsa seninle iletişime geçmeleri gerekiyor. Bana öyle dediler. Bu saatte kadar hiç kimse aramadıysa (olumsuz olarak) demekki tahkikat devam etmektedir. Bu paylaşımdaki diğer arkadaşların yorumunu okuyunca bu süreç normal olup birkaç kişiye öyle denk gelmiştir. Umarım tez zamanda komisyona girmek için seninle iletişime geçecekler :)
-
Alıntı:
medo0070 rumuzlu üyeden alıntı
Peki başvuru numarasıyla valiliğe hiç gittin mi ? Kesin bilgi onlardadır. Eğer bir sorun varsa seninle iletişime geçmeleri gerekiyor. Bana öyle dediler. Bu saatte kadar hiç kimse aramadıysa (olumsuz olarak) demekki tahkikat devam etmektedir. Bu paylaşımdaki diğer arkadaşların yorumunu okuyunca bu süreç normal olup birkaç kişiye öyle denk gelmiştir. Umarım tez zamanda komisyona girmek için seninle iletişime geçecekler :)
Yabancılar şubeden eve gelmediler. Telefon la aradılar. 2 ay önce bi kaç soru sordular. Dosyanızı müfusa göndericez oradan sms gelicek dediler. Nüfusu arıyorum sms bölümü bilgi vermiyo