Cevap: N'olacak Bu CHP'nin Hali?
CHP'de büyük kavga çıktı !
Kurultay sonrası ilk Parti Meclisi toplantısı, Gürsel Tekin'in isyanına sahne oldu.
Kılıçdaroğlu, Tekin'in yetkilerini 2'ye bölmeyi önerip, "Gürsel ile Süheyl örgütle ilgilensin" dedi. Tekin karşı çıktı. Üçlü PM'den sonra ikinci bir toplantı yaptı. MYK açıklandığında ise Tekin'in istediğini aldığı ortaya çıktı.
CHP'nin 18 Aralık'ta yapılan 15. Olağanüstü Kurultay toplantısı seçilen Parti Meclisi bugün ilk toplantısını yaptı. 5 saat süren PM toplantısında eski Genel Sekreter Süheyl Batum ile Genel Başkan YardımcısıGürsel Tekinarasında büyük kavga yaşandığı öğrenildi.
Rotahaber'in iddiasına göre, CHP'nin Parti Meclisi toplantısı, Genel BaşkanKemal Kılıçdaroğlubaşkanlığında yapıldı. Yeni Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin belirleneceği toplantı, beklenenden çok uzun sürdü. 5 saati bulan toplantıya partinin iki önemli ismi arasında yaşanan sert tartışmalar damgasını vurdu.
Kılıçdaroğlu'nun tartışmaların önünü kesmek için bu görevi bir kadına vereceğini açıkladı. Bihlun Tamaylıgil'in adının ortaya konmasından sonra Genel Sekreterlik tartışması kısa sürdü.
Süheyl Batum'un örgütten sorumlu Genel Başkanlık koltuğunda yetkinin bölünmesi talebini ortaya koydu. Öğrenildiğine göre Batum, "Örgütün batısı bana, doğusu Gürsel Tekin'e bağlansın" dedi. Batum'un bu isteğini ortaya koyması ile birlikte sert tartışmalar yaşanmaya başladı.
Gürsel Tekin'in, "Bu adam ne yapmak istiyor?" diye çıkışması üzerine Batum'un öfkelendiği ve bir süre iki isim arasındaki tartışmanın ses tonlarının iyice yükselmesi ile sürdüğü öğrenildi.
Tartışmanın sonunda Gürsel Tekin, Batum'un parti sözcülüğünden alınmasını istedi. Toplantı sonunda Tekin'in dediği oldu ve Süheyl Batum parti sözcülüğü görevinden alındı.
CHP'de Bihlun Tamaylıgil genel sekreterliğe getirildi. İkinci kez bir kadının bu koltuğa oturduğu partide, Gürsel Tekin de örgütlenmeden sorumlu genel başkan yardımcılığını üstlendi.
CHP Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçilmesinden sonra CHP'de başlayan 'değişim' operasyonunda en önemli adım genel sekreterlikte atıldı.CHPtarihinde ikinci kez bir kadın genel sekreterlik görevine getirildi. CHPİstanbulMilletvekili Bihlun Tamaylıgil (44) CHP'nin yeni genel sekreteri oldu. Gülsüm Bilgehan ve Sena Kaleli ile birlikte CHP MYK'daki kadın sayısı 3'e çıktı.
İşte 'A takımı'nda yer alan 17 isim
MYK'ya seçilen isimler şunlar:
Bihlun Tamaylıgil: Genel Sekreter
Gürsel Tekin: Örgütlenme ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Hurşit Güneş: İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Süheyl Batum:Seçimve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Erdoğan Toprak: Partinin Tanıtımı ve Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Volkan Canalioğlu:Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
İzzet Çetin: İşçi Memur Sendikaları ve emekliler ve emek Bürolarından Sorumlu Genel Başkan yardımcısı
Umut Oran: İşveren Sendikaları Meslek Kuruluşları ve diğer sivil Toplum Kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Osman Korutürk: Dış İlişkiler ve Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Gülsüm Bilgehan: Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Engin Altay: Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Faik Öztrak: Ekonomik ve Mali Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Alaattin Yüksel: Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Sencer Ayata: AR-GE; Bilim Yönetim ve Kültür Platformundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Sena Kaleli: Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Emrahan Halıcı: Bilişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Sezgin Tanrıkulu: İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
http://www.aksam.com.tr/chpde-buyuk-...ti--6473h.html
Kavga çıkmasını onaylamıyorum... Hoş değil... Ama şunu da unutmayalım... CHP BİDATÇI değil... CHP'de parti içi muhalefet olabilir...Normaldir bu...AKP'de ise Padişahım çok yaşa demokrasisi vardır... Hangi AKP'li farklı bir söylemde bulunur?...Daha çok şey yazılabilir ama hukuk net sansürüne uğramıyalım:)..
CHP başta değil.... CHP muhalefette....İktidar olup başa geldiğinde beğenmediğiniz konuları yazacaksınız....Ve yazınız da... ben de yazarım, içtenlikle...
AKP iktidarda ve biz birçok işlerini beğenmiyoruz.Eleştiriyoruz..!
Gerekirse.. Tekrar ediyorum CHP'yi de CHP'li olarak eleştirebiliriz..
Peki sizde o yürek var mı???..
YOK!
Siz anca karalama kampanyaları düzenlersiniz...
?"İnsanlarla yüzyüze konuşarak her sorunu halledebilirsin; ama bazı insanlar gelir önüne, hangi yüzüne konuşacağını bilemezsin"..... Ama siz AKP'lilerin hangisine konuşacağımız biz şaşırdık CHP'li olarak:)
Son 8 yilda enflasyon %77 olmus akaryakita %203 zam gelmis AKP’ ile nice yillara ..
Buyrun arkadaşım:)....
AYİM "Komutanlar terfi ettirilmeli"" AKParti"Bu bir anayasa ihlalidir"..yine işlerine gelmedi:))
Yani arkadaşım nereye elimizi atsak elimizde kalıyor:)
Hıııı.... CHP tu kaka.... Devam .... Padişahım çok yaşa:)
Son olarak eklemek istediği konu:
Kitle,kendine yaraşan, topluluğu geleceğe taşıyan vizyonu olan Lider / Önder seçmedikçe,sürü gibi güdülmeyi hak eder...
Eh.... Buyrun ....
Bir zamanlar CHP'li olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yahya Sezai Tezel'in CHP'deki son gelişmelerle ilgili ilginç bir yazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;
http://www.yahyatezel.com/thoughts_2.php?no=35
Berhan Şimşek istifa etti
CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Şimşek, "Aylar önce bir toplantıda öneride bulundum. 1978'den beri partinin üyesiyim. Birçok seçim çalışmasına katıldım. İl başkanları seçime az bir zaman varken milletvekili olmak için istifa ediyordu. Partinin başında kimse kalmıyor. '5-6 ay önce istifa etsin ve yeni heyecanlar yaratılsın' demiştim. Bu öneriyi il başkanı kimliğimle aylar önce söylemiştim. Kabul gördü. Genel başkanımız, 'Haziran ayına kadar görevinde kal' dedi. Ancak ben, milletvekili adayı olmak istediğim için istifa ediyorum. Onun izniyle 6,5 aydır üyesi olmaktan hep şeref duyduğum partideki bu görevimden istifa ediyorum" dedi.
http://haber.ekolay.net/Haber/3/7574...tifa-etti.aspx
CHP'nin ikinci adamı Gürsel Tekin seçimde yüzde 37'yi hedeflediklerini söyledi.
Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin genel seçim öncesi oy tahmini yaptı. Yüzde 30'un altını başarısızlık olarak gören Tekin'in çıtası yüzde 37.
MHP ile CHP koalisyonuna sıcak bakan Tekin 60 kadının milletvekili adayı gösterilebileceğini söylerken Önder Sav'ın da milletvekili olarak Meclis'e girmesi gerektiğini söylüyor.
Tekin Milliyet gazetesine verdiği demeçte CHP'nin ana seçim stratejisini şöyle anlattı:
"İktidar 6 yılını devletin kurumlarıyla kavga ederek geçirdi. Bugün; işçisi, köylüsü, işadamı, gazetecisi, öğrencisi, her kesimi ilgilendiren en temel sorun özgürlük sorunudur. CHP yeni, özgürlükçü bir anayasayla Türkiye'nin önüne çıkacak. Ana sloganımız bu olacak; 'CHP ile özgürlük gelecek.' 'CHP ile korku tünellerini tarihe gömeceğiz.' Türkiye'de korkmayan kimse var mı?."
ÇITA YÜZDE 37
Tekin'in, CHP'nin genel seçimde alabileceği oy oranına ilişkin öngörüsü ve bunun dayanağı şöyle:
"Geçmişte kamuoyu yoklaması tantanaları dinledik. Birilerini yüzde 60, yüzde 65, CHP'yi yüzde 16, yüzde 18 gösteren oldu. Dedim ki 'ben sizi tarihe gömeceğim.' Sayın Adil Gür hariç hepsini tarihe gömdüm. Buradan sesleniyorum, bu yüzde 50'ler, yüzde 55'leri tarihe gömmek de CHP'nin boynunun borcu olacaktır. Yüzde 30'un altını başarısız sayarım. Benim çıtam yüzde 36-37'dir. Ortalama ayda 10 bin kişiyle görüşen, işçisiyle, esnafıyla, sanayicisiyle, sokakta dolaşan adamım."
MHP İLE KOALİSYON OLABİLİR
"Bu oran yine bir ana muhalefeti mi işaret ediyor" sorusuna "Hayır. Göreceksiniz iktidar" yanıtını veren Tekin, MHP ile koalisyona bakışını, "Türkiye'nin geleceğiyle, yaşadığı sorunlarla ilgili olarak eğer çözüm üretecekse herkesle koalisyon yapılabilir. MHP ile de olur. MHP Türkiye'nin bir partisi, parçası. Geçmiş dönemde bir koalisyon yaptı MHP-DSP ile, çok da uyumlu bir koalisyondu bence" sözleriyle anlattı.
MİLLETVEKİLİ KRİTERLERİ
"Sayın Genel Başkanımız dahil olmak üzere hiçbirimizin aklında bir tasfiye düşüncesi yoktur" diyen Tekin milletvekili kriterlerini ise şöyle açıklıyor:
"İllerimizde iki temel kriteri öne çıkaracağız. Birincisi, toplumun, kamuoyunun talebini alacağız. Bir kamuoyu yoklaması yapılacak vatandaş arasında. İkinci kriter, bizim ön yoklama dediğimiz partililerimizin kimi görmek istediği. Bu iki şey çakıştığı zaman bizim için en kaliteli milletvekili odur. Eğer kendi milletvekilini görmek istiyorsa yapacak bir şey yok. Görmek istemiyorsa da yapacak birşey yok. Ne yazık ki biz merkezi bir sistemi getirdik. Bu AKP alışkanlığıdır."
ÖNDER SAV GEREKLİ
Tekin, "O zaman hiçbir milletvekilinin yeri garanti değil" sorusuna, "Elbette. Niye garanti olsun? Siyasette garanti diye bir şey yok" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, sadece eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın yerinin garanti olduğunu söylemişti. Tekin'e, "Peki Önder Sav" diye sorduğumda, "Sayın Baykal'ın da, Sayın Sav'ın da bu partide çok ciddi emekleri olmuştur" dedi. Tekin, "Sayın Sav'ın da yeri garanti o zaman" sorusunu, "Hayır, o anlamda söylemek istemiyorum. Eğer bugün siyasette sayın genel başkanımız, ben ya da birkaç arkadaşımız figür olur duruma gelmişsek bunun mimarı Sayın Baykal'dır" diye yanıtladı.
Tekin, Sav'ın milletvekili adayı olarak gösterilmeyeceği yolundaki iddialara, "Yani ben bugünden bir şey diyemem. Sayın Sav milletvekili olarak CHP için elbette gereklidir. Sayın Sav gereklidir, Sayın Baykal gereklidir. Ben emeğe inanan bir insanım, emekle geldim, paraşütle gelmedim" yanıtını verdi.
60 KADIN MİLLETVEKİLİ ADAYI
Tekin'e kaç kadın milletvekilinin aday gösterileceğini de sordum. Yanıtını şöyle oldu:
"Sayın Genel Başkanımızın kafasında önemli bir rakam var. 60'a yakın aday gösterilecek kadın arkadaşımız olur. Onun ne kadarı parlamentoya taşınır, şimdiden bir şey söyleyemeyiz."
SAĞDAN SÜRPRİZ İSİMLER
'Ben CHP'de siyaset yapmak istiyorum' diyen herkese kapımız açık. İlkelerimiz belli. Bu ilkeler çerçevesinde herkesin rahatlıkla siyaset yapabileceği tek parti CHP'dir. Şu anda temasta olduğumuz çok önemli isimler var merkez sağdan. Merkez soldan çok sayıda insan gelecek zaten. Merkez sağdan gelecek isimlere şaşırabilirsiniz. Temaslar sürüyor. Genel Başkanımızın görüştüğü insanlar var. Türkiye'nin çatısı olan bir parti olacağız. Türkiye partisi. Çünkü önemli bir süreçten geçiyoruz. Türkiye bu baskıdan kurtulmalı. Kurucu bir partiyiz. Herkesin bir CHP'liliği var. Yani merkez sağdakilere sor, geçmişine bak çoğu CHP'lidir. Onun için herkese 'yuvanıza dönün' diyoruz."
http://wowturkey.com/tr420/Erman90_v...e_kazandik.jpg
15 Ocak 2011Bu da CHP’nin ucubesi Mehveş Evin
Ucube ve Muhteşem Süleyman üzerinde dönen tartışmalar aldı başını gitti. Ne yazık ki sadece iktidar partisi değil, muhalefet de benzer despot, yasakçı tepkiler veriyor. İşte en az “ucube” kadar tartışılmayı hak eden bir haber:
CHP Manisa milletvekili Şahin Mengü, “Genç Mustafa“ adlı çizgi romanda, “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret edildiği ve sövüldüğü” iddiasıyla, eseri kaleme alan Yalın Alpay ve çizimleri yapan Barış Keşoğlu hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Neden dersiniz? “Genç Mustafa”nın elleri bağlanarak bir paşa tarafından dövülmesi ve ağzından kan gelerek resmedilmesi... Dilekçede, “Ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk hiçbir resmi belgeye ve veriye dayanmayan tamamen kurgu/senaryo şeklindeki çizimlerle; Osmanlı sarayında yumrukla, sopayla dayak yiyen, işkence gören, kafası yerde tekmelenen bir aciz, zavallı konumunda resmedilerek küçük düşürülmüş ve aşağılanmıştır“ denmiş.
http://www.milliyet.com.tr/bu-da-chp...m?ref=haberici
İçindeki zehiri akıtmak için Atatürk'ke olan kinini Cumhuriyet'te olan düşmanlığını her fırsatta dile getirecek olan insanlara :
Atatürk Vatan ve Millet Sevgisi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Atatürk vatanseverliği ve milliyetperverliği ile tüm dünyaya ve Türk Milleti'ne örnek olmuş bir insandır.
Bir heykel tırasın özel günlerin anlamına güzel birşey yartma amacıyla eserini zihninde tasarladığı bu figür üzerinden hiç bir baglantı olmamasına karşı Türk Milletine örnek olmuş bir insanın yanlış bilgilendirimeli bir çizgi filime konu olmasını göremiyecek kadar seviyesiz bir sekilde Atatürk'e saldırmasını kınıyorum...
Atatürk de Kanuni de bizim tarihimizin önemli kişileridir. Ama her büyük insan gibi bunlar da sonuçta insandır. Her insan gibi zaafları ve kusurlarının olması da doğaldır. Ama bizim Osmanlı hayranı bir kısım islamcı/milliyteçi çevrelere göre Kanuni "kutsal"dır ve eleştirilmesi, zaaflarının dile getirilmesi hainliktir.
Bizim ulusalcılara göre de Atatürk "kutsal"dır ve eleştirilmesi hainliktir.
Bir dizi fillmdeki Kanuni meselesinin ne kadar abartıldığını ve bazı çevrelerin ne kadar tahammülsüz ve hoşgörüsüz olduğunu görüyoruz.
Aynı tepkiyi, Can Dündar'ın "Mustafa"sında da görmüştük, ulusalcılar Can Dündar'a demediklerini bırakmadılar.
Herkes kendi "kutsal"ına eleştiri yöneltilmesine tahammül edemiyor.
Her iki grubun bakış açısı aslında özünde aynıdır. Eleştiriye, özgürlüğe, düşünce özgürlüğüne karşıdırlar.
Birbirlerine bu kadar yakın, olan; bir madalyonun iki tarafını oluşturan bu bakış açısı "hastalıklı" bir bakış açısıdır.
Tarihsel şahsiyetlere saygılı olmak, onları takdir etmek elbette önemli ve gereklidir.
Ama bu şahsiyetler "kutsal" değildir.
Onlar da birer insandır.
İŞSİZLİK MİTİNGLERİ YOLDA.....
CHP emekçilerle alana iniyor
81 ilde 100'ü aşkın ilçede kurulacak emek büroları, tüm işçi, memur ve emekliye açık olacak ve bu bürolarda toplantılar, paneller düzenlenecek.
CHP, işsizliğin en yoğun olduğu ilde ana konusu “işsizlik” olan, taşeronlaşmanın en yoğun olduğu yerde de “taşeronlaşma” olan miting yapacak. CHP MYK, mitingleri organize etmesi için Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin’e yetki verdi. Çetin, işsizlik mitingi için Adana, taşeronlaşma mitingi için de Gebze veya Tuzla’yı düşündüklerini söyledi. İşçi, emekli ve işsizden düşük oy aldığını tespit eden CHP, emekçinin de ayağına gidecek ve 81 il ve birçok ilçede “emek büroları” kurulacak. Emek büroları, işçi, memur ve çalışanlarla bire bir temas kuracak.
Kıvanç El