Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Arkadaşlar polis eski düzende aramaya devam ediyor, yani adresinize geliyor veya telefonla bilgi alıyor bunda şüpheniz olmasın. Ancak bu yasa tasarısı yasalaştımı bilmiyorum, anladığım kadarıyla şubelerde savcılık kanalı ile arama çıkartabilecekler, avukat arkadaşlar temmuz genelgesini görmezlikten gelemezler, genelgenin açık olan taraflarını bu yasa ile kapatmaya çalışmışlardır diyorlar ve bu yasa da da açık tarafların olduğunu belittiler. Kısaca ne olacağı belli değil, biri yakalanacaksın diyor diğeri önce savcılıktan yakalama çıkacak diyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.
Alıntı:
kisacamel rumuzlu üyeden alıntı
ama zaten bölgesel arama vardı.yani temmuz ayından sonrada bağlı bulunduğun yerde zaten aranıyordun ama Türkiye genelinde bir arama yoktu.
şimdi tekrar Türkiye geneli bir arama olabileceği tartışılıyor.
Türkiye geneli arama GBT anlamına geliyor. GBT ye girebilmek için savcılıktan veya mahkeme kararı ile arama yakalatma emri çıkartılması lazım. Temmuz genelgesinde bu işlem yapılamıyordu aslında, savcılık ifadeni alıp bırakabiliyordu. Şimdi arama emrini çıkartınca savcılık kararı ile direk şubeye götürülme durumu olabilir, hem savcının yükünü azaltmak hem de serbest bırakılmasın diye yasa çıkartılıyor. Ne asal ın nede şubelerin yakalama emri çıkarma yetkisi yok, ancak bunu savcılık aracı ile yapabilirler, bu yüzden arama emrinin çıkartılmaması için yol bulunmalı bence...
Arkadaşlar yeni kanundan haberi olan varmı. Ne aşamada olduğunu takip eden varsa bizi de haberdar edebilirmi..
Yeni kanun 4 subat ta TBMM de oylanacak,artik 25 gun rapor alanlarda yandi.Cunku ayin 1,2,3 uncu gunu yapilan sinava gitmeyince polis kapiya gelecek ve tutuklayacak,sonra subeye ve askeri hastahaneye bir de sahte rapordan hapiste hem de askeri cezaevinde yatacaklar.Tam opucuk olayi bu...Ama az bile cunku cogu kisi bu uygulama askerlik subelerini hem hakim hem savci yerine koyuyor,insan haklarina aykiri diye bir sey yapmadi..Ne AB komisyonu Turkiye temsilciligine,ne siyasi partilere ne de medyaya faks cekmedi,e-mail atmadi,aramadi.
BIZ BUNU HAK EDIYORUZ...
Hepinize hayirli teskereler,yan gelip yatan arkadaslar askerde kondisyon kazanacaktir.Gecmis olsun...Tesekkurler AKP tesekkurler TSK....Tesekkurler yan gelip yatan arkadaslar..4 subatta hepinizi gorucem...400 bin bakaya yoklama kacagi arkadas hepinize tesekkurler...
Alıntı:
haydihaydi rumuzlu üyeden alıntı
Yeni kanun 4 subat ta TBMM de oylanacak,artik 25 gun rapor alanlarda yandi.Cunku ayin 1,2,3 uncu gunu yapilan sinava gitmeyince polis kapiya gelecek ve tutuklayacak,sonra subeye ve askeri hastahaneye bir de sahte rapordan hapiste hem de askeri cezaevinde yatacaklar.Tam opucuk olayi bu...Ama az bile cunku cogu kisi bu uygulama askerlik subelerini hem hakim hem savci yerine koyuyor,insan haklarina aykiri diye bir sey yapmadi..Ne AB komisyonu Turkiye temsilciligine,ne siyasi partilere ne de medyaya faks cekmedi,e-mail atmadi,aramadi.
BIZ BUNU HAK EDIYORUZ...
Hepinize hayirli teskereler,yan gelip yatan arkadaslar askerde kondisyon kazanacaktir.Gecmis olsun...Tesekkurler AKP tesekkurler TSK....Tesekkurler yan gelip yatan arkadaslar..4 subatta hepinizi gorucem...400 bin bakaya yoklama kacagi arkadas hepinize tesekkurler...
Girişimlerde bulundum arkadaşım, milletvekillerine gittim, muhalefet partilerinin vekileriyle de görüştüm sıkıntıyı söyledim. Bir kısmı oylamadan geçemez diyor bir kısmı boşverin bunları her türk asker doğar geyiği ile cevaplandırdı. Yapacaksınız kaçarınız yok... Vekiller bunu söylerse başkası ne yapsın. Akp hükümetinin askerle arasını bozmayıp, ne derse olur demesinden bunlar oluyor. Anlayamadım ki askermi üst hükümet mi? Ne çok korkuluyor bu askerden, insan hakları mahkemesine başvuru durumunu araştırıyorum askerlik yapmak istemiyorum diye. Versin ordu bana minimum 50 bin euro para ben 20 ay gideyim askere, aileme kim bakacak, şu krizde kim döndüğümde iş verecek. Çalıştırın akılları arkadaşlar, bulalım bir çözüm yolu, yanarsak hep beraber yanacağız.
arkadaşlar hepimiz bedelli için çalışıyoruz hergün genelkurmaya,başbakanlığa ve chp'ye mail atıyorum.
krizin şiddeti hergeçen gün artıyor,çevremdeki isanlar işlerinden çıkartılıyor,esnaf kan ağlıyor dükkanlar kapanıyor.geçen gün okuduğum habere görede terrör örgütü sözde ateşkes ilan edip silah bırakma kararı almış.
imf anlaşmasıda 2 maddeden dolayı zora girdi,artık bedelli için hiçbir engel kalmadı.1999'da ekonomide hiçbir sorun yokken,işssiz sayısı bugünün beşte biriyken sadece gölcükte deprem olduğu için bedelli çıkmıştı.1999'dada asker fazlası yoktu ve terörün en tepe noktada olduğu yıllarda (87-89) (92-94)'te 2 kez bedelli askerlik çıkartılmıştı.
genelkurmayda daha önce olduğu gibi bizlerin ve ülkenin zor durumunu dikkate alarak mutlaka bedelli askerlik çıkarıcaktır.kaldıki 2002'de 10 yıl bedelli askerlik yok demişti,en kötü ihtimal 3 sene daha kabusa devam
Beyler bu kadar negatif faktör varken bedelli çıkarmı sizce?
Bunlar kanunda yaziyor ben uydurmuyorum.Kolluk kuvveti tarafindan yakalanmak tutuklama anlami tasir.Haftasonu alirlarsa iki gun nezarethanede askerlik subesinin acilmasini beklersin.Bu arada polislerle arkadas olur kebap ismarlarsin.Eline kelepce vururlar.Dogru subeye ,sube seni elin kelepceli askeri hastahaneye goturur.CUNKU KACAKSIN KARDESIM....Herkes bu kim diye bakar.Hele bir de sahte rapor olayindan yakalnirsan,siyahlari giyersin ,askeri cezaevi kiyafeti siyahtir.Sopa yemedim simdiye kadar diyorsan,askeri cezaevi ufkunu acar senin....Sonrasi senin sansina nereye dusersin acemilikte..komutan kacaklara farkli muamele yapar mi?Askeri ceza kanununa bak birde katiksiz hucre hapsi v.s guzel seyler yaziyor....Hayal kurmayin kanun TBMM den gecmeden elinizden geceni yapin...Eger gecerse zaten kacak durumuna dusmeden dogru subeye kosun...Bari normal sartlarda askerlik yaparsiniz.Ama duyduguma gore tepkilerden rahatsizlik var konu medyaya cikar ve biraz sesimiz cikarsa TBMM de bu maddeler cikacak...Lutfen gayret...
TBMM sitesin hala adalet komisyonunun bu tasarıyla ilgili raporunu vermediği görülüyor. Sanırım 6 haziran genelgesiyle çelişen durumları ortaya koyacaklardır. En azından böyle düşünmek istiyorum. Aksi halde durumumuz zor