-
Re: Türkiyenin en iyi eğitim veren hukuk fakültesi
Alıntı:
microcosmos rumuzlu üyeden alıntı
salt meslek sınavlarının sonuçlarına bakarsak ankara nın pek rakibi yok.yalnızca hakimlik sınavları değil,kamudaki tüm sınavlarda başarılıdır ankara hukuklular,kaymakamlık sınavı örneğin,mülkiye den sonra en fazla kaymakam mezun eden fakülte ankara hukuk,bırakın diğer hukuk fakültelerini kamu yönetimi bölümlerinden bile üstün.spk,rekabet kurumu gibi zor sınavlarda da başarılılar.dış işlerinin sınavında da ankara hukuk mülkiye den sonra gelir.
bunun nedeni ankara nın,iktisat,maliye,vergi gibi derslere de çok önem vermesi,ciddi ciddi isktisat okuturlardı bize.
ankara mezunları bilir,mualla hoca(sıfırcı mualla:-))) vardı ,türkiye de en zor maliye yi onun verdiği söylenirdi,maliye den ,vergiden okul uzatan çoktu.
fakültenin çok önemi yoktur,kişide biter anlayışına katılamıyorum,fakülte çok önemlidir.ayrıca kimse özellerin daha iyi olduğunu iddia etmesin,iktisat ya da kamu yönetini,ya da mühendislik fakültesi değil bu.iyi bir labaratuvar,bilgisayar destekli eğitim filan yetmez.hukuk ve tıp eğitimi dünyanın her yerinde diğer fakültelerden farklıdır ve gittikçe farklılaşmaktadır.kampüs olanakları,hoca kadrosundan daha önemli olan gelenektir bu ikisinde.
bir hukuk fakültesinin öyle bir kaç yılda başa oynaması türkiye ye has bir durumdur.
şimdi ankara hukuk un yüzbinlerce kitaptan oluşan bir kütüphanesi var,dergi koleksiyonu dünyanın sayılı koleksiyonlarından.kürsüler oturmuş,dersi asistan bile anlatsa çok önemli değil,kürsünün bir birikimi var çünkü.80 yıllık bir birikim ve gelenek bu.felsefe,sosyoloji kürsüsüne hoca ve asistan kadrosu veriyorlar,bu dersler de çok öenmlidir orada.
şimdi yanlış bir anlayış var,falanca üniversitede derslikler 30 kişilik,bilgisayar labaratuvarı var,eski fakülteler binlerce kişilik dersliklerde ders görüyor,dolayısıyla bu yanlış diye.
bu anlayış bilgisizlikten,cahillikten başka bir şey değil.
istanbul ve ankara hukuk alman ekolünden gelir ve bu ekole göre''öğrenci yetişkin biliçli biridir,derse girip girmemesi kendi bileceği iştir,hukuk derste öğrenilecek bir şey de değildir,hoca öğrenciye gerekli meteryali hazırlamalıdır,çok iyi ders anlatması gerekmez''.özetle alırsın kitabı,gidersin kütüphaneye,okursun,okkursun,okursun.....
bazı üniversiteler reklamlarında,mahkeme salonları oluşturmuşlar sanal duruşmalar filan yapıyorlar.bana komik geliyor bu.orada ne duruşuyorlar ki?hakim rolünü üstlenen avukat rolündekilerin sözlerini özetliyor mu?avukat bey,sizden başka 200 dosyam var,anlayış rica ediyorum diyor mu?ya da icra uygulaması yapılıyor mu,dosya götürünce kalem personeli suratını ekşitiyor mu?ben şov olarak görüyorum bunu.
en iyi hukuk fakülteleri ankara ve istanbul dur,onları dokuz eylül izler.bu daha uzun süre değişmez,biz değiştiğini sanırız belki ama 3 yıllık fakülteyi 80 yıllık fakülteyle kıyaslamak eşyanın tabiatına aykırıdır.
sabancı üniversitesi ilk kurulduğunda bazı köşe yazarları''burası mülkiyeyi bile sollar,bu ne güzel kampüs,bu ne mükemmel olanaklar'' gibi laflar etmişlerdi.onlara yanıtı okkalı bir tokat gibi mülkiyeliler birliği verdi.şöyle diyordu mülkiyeliler birliğinin yazılı açıklaması''sabancı üniversitesinin kubbelerinin yüksekliğini,havuzlarının derinliğini ölçmeye yarayan metreler,bizim azim ve kararlılığımızı ve bizdeki yurt ve insan sevgisini ölçmeye yetmez''.
Ekleyecek tek birşey bulamadım.Gerçekten bu tespit için teşekkür ediyorum.
-
Alıntı:
Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
İngilizce hukuk eğitimi verince bir üniversite iyi mi oluyor?
Eğitimde kullanılan dilin ana dilimiz olmaması maalesef ki sömürgeleştirme politikalarının bir sonucudur. Unutmayalım ki Kırım savaşından dönen bir kaç misyonerin Bebek'te bir apartman dairesinde kurulan Robert Koleji, daha sonra isim babası olan kişi tarafından bağışta bulunmasıyla bir yer edinmiş ve dahilindeki yüksekokulu bugünkü Boğaziçi Üniversitesi olarak yer bulmuştur.
Öğretilen ingilizce bilgilerin Türkiye'de uygulaması sizce kolay olacak mıdır?
Yabancı dil bilmek kola takılan altın bir bileziktir.O bilezikleri çoğaltmak çalışmaktır,üretmektir.Kendi dilimize sahip çıkmamız ise bir karakterdir,erdemdir hatta daha da ileri gidiyorum benliktir,namustur.
-
Alıntı:
denizhan_aga rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle yorum için değerli arkadaşıma tşk ederim
artık dünya globalleşiyor(amerikanın çatısı altında) buna kimse mani olamaz eğer siz ekonomik manada ABD ye muhtaçsanız, o ulus sizin eğitiminize de karışır, mahkemenize de (bunda bizim payımız var mı hayır... yöneticiler utansın)
K.S. Süleyman
Globalleşen dünyada elbetteki İngilizce eğitim çok önemli, hele hele ülkemizde hukuk eğitimi hiç bir yerde ingilizce verilmiyorken
koç üniversitesi aşırı derecede KAPİTALİSTleşen ve globalleşen dünyayı önceden gördü ve buna göre de önlemlerini aldı... yarın da devlet ünileri önlemini alacak, çok yakın zamanda devlet ünilerinde Türkçe seçmeli ders olacak ana dil İNGİLİZCE olacak(bu kehenet değil gerçek)
ki globalleşmenin temeli de ortak dildir eğer ortak anlaşma(dil) olmazsa nasıl tek kutuplu dünyadan bahsedebilirsiniz???
bu globalleşen dünyada Koç üniversitesi öğrencilerine İngilizce eğitim vererek bu boşluğu dolduruyor kaldıki yakında Türk hukukçusu deyimi de ortadan kalkacak (bunu üzülerek söylüyorum)... yerine global hukukçu deyimi gelecek
konu ile alakası yok ama;
(günümüzde)siz hukuk kurallarınızı batılı ülkelerden alıyorsanız (fransa hukuk...vs)
nasıl türk hukukçusu kavramından bahsedebilirsiniz?????????
NOT: Cumhuriyet dönemini işe katmayın çünki o dönemde elle tutulur hukukçu yoktu o nedenle hukuk kuralları(mesele medeni kanun isviçreden alındı...vs) batılı ülkelerden alındı, hem o dönem memleket için buhran dolu günlerdi
biraz içinizi kararttım ama, bunlara alışıcaz ''ya bu deveyi güdersin ya da bu diyardan gidersin'' misali:(
saygılar sunarım
Uyarlama diye birşeyden haberiniz var mı?
-
Alıntı:
Oğuz Özgüldür rumuzlu üyeden alıntı
Değerli arkadaşım hayatında hiç Newsweek ya da Time okudun mu? Madem ingilizceyi çok önemli buluyorsun oku bunları, istersen adresini verirsin ben sana iki senelik arşivimi de gönderirim. Sana tavsiyem kulaktan dolma bilgilerle bu şekilde konuşmaman olur doğrusu. Birkaç yanlışını düzeltelim:
1) Amerikan ekonomisine muhtaçlıktan bahsedip, küreselleşmeyi Amerika temeli üstünde göstermişsin. Bilgin olsun; ABD bugün cari açıkta dünya ikincisi ve aynı zamanda International Monetary Found'a da en çok borcu olan üçüncü ülkedir. Girdi-çıktı dengesinin iktisadi hesaplarını bilmeden böyle bir nevi kulak siyasetiyle yanlış bilgilere yol açmayalım.
2) Senin "karışır" dediğin şeye biz "siyasi konjonktür" diyoruz. Ayrıca gözünden kaçan bir nokta olmuş, bu ingilizce eğitim sistemi ABD'nin dayattığı bir uygulama değildir. Kişilerin veya kurumların kendi görüş ve temayülleri doğrultusunda kendi hür iradeleriyle oluşturdukları şeylerdir. Evet, siyasi konjonktür gereği kim güçlüyse onun her şeyi haklı gösterilir ama devletlerin kendi varlığını koruma hakkı anayasalarda da ortaya konmuştur. "Geçin bu ayakları, normal hayat farklı" diyorsan hiç boşuna hukuk yazma bence.
3) Hızla globalleşen ve KAPİTALİSTleşen dünya demişsiniz; önce kavramları bilelim. Bugün günümüzde yayılan akım sizin bahsettiğiniz aşırı kapitalizm değil, liberal kapitalizmdir. Vahşi kapitalizmin ne olduğunu öğrenmeniz açısından arama motorlarından "Adam SMITH" diye aratıp çıkan bilgileri okumanızı tavsiye ederim. Globalleşme dediğiniz akımsa tek bir dille alakası bulunmayan bir temeldir. Globalleşme ekonomik bir yayılımın kökenden gelişmesidir. Dünya siyasetini yöneten en önemli unsur elbette paradır. Çıkarlar nereye gidecekse elinin altında parayı taşımalıdır. Ancak siyasi yapıların özgürlüğünü elinden almak ne liberal kapitalizmin özgürlükçü yapısıyla uyuşur ne de globalleşmenin temel amacıyla. Bu kavramlar derin ifadelerdir. Halk arasındaki çok yanlış ve gelişigüzel kullanımlarla korkunç sonuçlar doğurabilmektedir.
4) Şu Türkçe seçmeli ders olacak sözünüz var ya, sadece şu kadarını söyleyeyim halk aptal değildir. Gözünün önüne sokulan bazı şeylerin siyasi mantığı olduğunu anlamasa bile kabullenebilir, ama bir milletin diliyle oynamak öyle pek kolay bir iş değildir. Önümüzdeki 50 yıl sonra görürsünüz bakalım, anlamıyorsunuz dersiniz muhtemelen içinizden ama fırsat olur da 50 yıl daha görüşürsek o zaman ben size hatırlatırım bu söylediklerinizi. Bütün ülkelerin ingilizce kullanması tamamiyle bir saçmalıktır. Anlamını biliyor musunuz bilemiyorum ama bazı SUI-GENERIS(uluslarüstü) örgütlenmelerde ortak hedef ve kararların tayini ve tesbiti için elbette müşterek bir dil kullanılacaktır. Ancak bütün devletlerin günlük hayatta bile kendi benliklerini reddetmesi demek, bütün devletlerin yıkılması demektir Bu dediğiniz de ancak filmlerde olur.
5) Alınan hiçbir yasa direk tercüme yoluyla aynen uygulanmamaktadır. Kendi siyasi, sosyal ve kültürel yapımıza göre yeniden şekillendirilmektedir. Hadi bu açıklamayı da geçtim eğer sizin dediğiniz doğruysa, dünyada Avrupa hukukçusu diye birşey de yok. Şuanki hukuk büyük ölçüde Roma Hukuku üstüne temellenmiş ve düşünce disiplinini Roma kökeninden getirmiştir. Öyleyse hukukçu diye bir şey yoktur. Ha sizin düz mantığınız aklıma şunu da getirdi; bugün savaş tekniği ve komutan diye bir şey de yoktur. Zira silah-etken ve araçların stratejik önem taşıdığı savaş tekniğinin mucidi Aryanlardır ve Aryan baskınlarından kaçan bütün ırklar bu tekniği öğrenmiş ve uygulamıştır. Lojistik açısından ve strateji açısından halen günümüzde silah-etkin savaşlar yaşanmaktadır. Aryan akıncıları da kalmadığına göre asker yok, strateji yok.
6) Hayatınızda hiç adliyeye gittiniz mi? Orda 25 yaşından 45 yaşına bir çok hakim görürsünüz giderseniz. Yani ortalama 2 kuşak aktif şekilde çalışmaktadır. Ve bu hakimlerin ekseriyet mesleki ingilizceyi bilmezler, hayatlarında da hiç kullanmazlar. Şu anda da halen hukuk sistemimiz ana dilimizde görüldüğüne göre sizin çalışacağınız hakimlerle birlikte takriben 4-5 nesil daha Türkçe konuşulan davalarda görev alacaktır. Sorması ayıp, ne kadar yaşamayı düşünüyorsunuz? Bugün bütün dersleri ingilizce görseniz bile davaya girip bunu Türk yargısında kullanmanız en az 100 seneyi bulacaktır. Zira mübaşirin bile ingilizce bilmesi gereklidir. Siz gidip bir bağırın bakalım hakime "Objection your honor!" diye, sonra hepberaber izleyelim neler oluyormuş. Mantıksızlığın ötesinde burada bir de tutarsızlık mevcuttur kanaatimce.
Son olarak niye Newsweek, Time okuyun dediğimi de açıklayayım. Bütün dünya Amerika temelinde birleşecek diye genel bir teamül oluşuyor bizim kuşakta; bu oldukça tehlikelidir. Türk yayın organlarında, dış ülkelerdeki olayların yeterince iyi ve objektif yayınlanmadığı kanaatindeyim. Sadece Time'ı takip etseniz bile dünyanın içinde bulunduğu karışıklıkları, Amerikan sağ kanadının yaşadığı bunalımları, bırakın bütün dünyanın birleşmesini AB içindeki çatışmaları çok daha iyi görme şansınız olur. Bakış açınız değişir. Benden size tavsiye, gidin abone olun. Öğrenci kimliğinizle giderseniz Newsweek haftada 1.5YTL'ye denk geliyor. Okuyun, görün dünya nasılmış. Bazı yanlış bilgiler çok etkisiz gibi gözükse de oldukça tehlikelidir. Hukukçu araştırır, ben size de araştırmanızı tavsiye ederim.
Saygılar...
Uyarlama derken bundan bahsediyordum.Medeniyet neredeyse alırız ama kendimize göre uyarlarız.Her kültür farklıdır başka kültürü olduğu gibi kabul etmez.Kanunları da buna benzetebiliriz.Alırız ama bizim diyebileceğimiz şekilde.Benimseyip hayatımıza uygulayabileceğimiz şekilde.Öss hazırlık kitaplarında bile İsviçre Medeni Kanunu'nun esas alınıp UYARLANARAK benimsendiği yazar.
-
Alıntı:
diq4gen rumuzlu üyeden alıntı
İngilizceyi öğren, Fransızcayı öğren, öğrenebildiğin kadar dil öğren, ama eğitimini Türkçe yap! Amerikan gerçeklerini öğren, boyun eğme! Boyun eğmemen gerektiğini zaten gerçeklerini öğrenince anlayacaksın! ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ ÖĞREN! ÖĞREN Kİ NE YAPMAN GEREKTİĞİNİ BİLESİN! SAĞA SOLA YAZMAKLA OLMUYOR O İŞ! [Sözüm bunları yapmadan atıp tutanlaradır.Böyle insanalar yüzünden bu durumdayız!]
Umarım çok mutlu bir yıl geçirirsiniz.
Katılıyorum!
Bu arada şu gerçeği göz ardı ediyorlar.Sen yabancıdil öğrenirken bile anadiline muhtaçsın.
misal:
foreign ne demek yabancı demek. Yabancı derken hangi dili kullandın?Anadilini.Nokta.
-
Alıntı:
denizhan_aga rumuzlu üyeden alıntı
işin içine duygularımızı katarsak vaziyetimizin sonucu çıkmaz sokak olur, Atatürk milliyetçiliinden bahsetmişin eğer biz Atamızın devrimlerini layıkiyle koruyup ona göre çağdaşlaşma arzumuzu gerçekleştirseydik
bu vaziyetlere gelmezdik (akpartisi) o parti başa gelmezdi hala bu devirde şeriat gelecekti gelmeyecekti tartışmaları yaşanıyorsa nedeni Atamızı unutmamızdandır(chp nin Atamızın çizgisinden kopmasıdır)
avrupanın ne derdi var gündemde insanları refaha kavuşturma başka başka derdi yok ya bizim sayalım şöle bi: Türban, şeriat, insan hakları, işkence vb., düşünce özgrl., anti demokratik kadrolaşma, töre cinayetleri.....bööööle gider bu peki refah düzeyini iyileştirme kaçıncı sırada yok sıraya koyamadım çünkü bizler nelerle uğraşıyoruz farkındaysanız
yani lafın özü Atamızı unuttuk :( günümüzde konya milli eğitim müdürü kalkıp''Atatürk beni kurtarmadı'' diyebiliyorsa ve bu adamı akp denen amerikancı felsefe oturtturdu ise arkadaş ben umutsuzluğa düşerim :(
devletin başkanı kalkıp ULEMAYA soralım diyorsa ve hiç bir kimsenin (hele hele hukukçuların) sesi çıkmıyorsa ben umutsuzluğa düşerim arkadaş
yukarı bölümde çoğu şeyi açıkladım zaten fazla uzatmıyayım
sayın Emrah Yavuzcan tavsiyenizden dolayı sizlere tşk ederim
Lütfen kendinizi bu umutsuzluktan kurtarın.Herkes umudunu sizin gibi kaybetse o zaman bittik işte.
Umutsuz olmanıza hak veriyorum zira ben de o umutsuzluğun eşiğinden döndüm.Ama sahip çıkmamız gereken şeylere umutsuz olarak sahip çıkamayız.
-
Alıntı:
Oğuz Özgüldür rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili denizhan_aga;
Bazı arkadaşlarımız kitap tavsiyelerinde bulunmuş size. Kanaatimce bu ülkede 2 şeyi çok güzel sömürürler. Biri dindir, diğeri Atatürk. Yine kendi kanaatim açısından sömürülmemenin tek yolu bilmektir. Okumanız için size birkaç kitap önereceğim, okuduysanız da tekrar okumanızı. O zaman sanırım neye sahip çıkmamız gerektiğini, sahip çıkmamız için bize emanet bu ülkenin menşeini daha iyi anlayacaksınız..
1) Nutuk - Mustafa Kemal Atatürk
2) Tek Adam - Şevket Süreya Aydemir
3) Komünist Manifesto - Karl Marx, Frederich Engels veya Das Capital - Karl Marx
4) Kavgam - Adolph Hitler
5) Kara Gömleklilerin İhtilali - Benito Mussolini
6) Hükümdar - Niccolo Machiavelli
7) Devlet - Platon (Aristokles ya da Türkiye'deki daha yaygın adıyla Eflatun)
8) Dünya Tarihi - William H. McNeil
9) Kur'an-ı Kerim ve Türkçe Meali (Benim tavsiyem Atatürk döneminde özel kurulla hazırlatılan Elmalılı Hamdi Yazır'ın tefsiri olur.)
10) İncil (Tavsiyem Matta veya Luca olur)
11) Tevrat
Biliyorum sizin gibi ÖSS'ye hazırlanan biri için oldukça ağır bir yük olacaktır ve uzun zaman alacak bir uğraş olacaktır. Ancak şunu unutmayın bu ülkede hukukçuysanız öyle ya da böyle devleti ve tarihi iyi bilmeniz gereklidir. Bu kitapları okumak vizyonunuzu genişletecek, geçmişi bilmeniz hem bugün hem de geleceğiniz açısından oldukça güçlü etkiler yaratacaktır. Özellikle ağır sol-sağ manifestolara dair kitapları tavsiye etmememin altında yatan amaç da karşılaştırma imkanı bulmanızdır. Bütün bunların yanında Jean-Jacqués Rousseau'dan da 3 kitap önereceğim : İnsanlar Arasındaki Eşitsizliğin Kökeni, Toplum Sözleşmesi veya Siyasi Hukukun Temelleri ve İtiraflar. Siyasetle ilgili bir insan olarak görünmenize istinaden önerdim bütün bu kitapları. Kendinize iyi bakın, zorlu mücadelenizde başarılar dilerim.
Saygılar...
Atatürk'ün dinsiz olduğu iddialarını çürüten kaynaklardan birinin de bahsedilen tefsir olduğunu hatırlatmak istedim.
-
Alıntı:
benkemal rumuzlu üyeden alıntı
slm arkadaslar.Ben öss ile ataturk hukukta1 sene okudum ıkıncı sene ıse anadolu hukuka ordan marmara ve oradanda ıstanbul hukuk ayatay geçiş yaptım.Adını saydığım fakultelerın hepsınde derse gırdım gordum kı hepsinde de iyi hukukcu olacak arkadaslarımız var ama bunun yanında aksı olanlarda var.Ama asıl olan ölçüt şu hangısınde iyi oranı daha fazla ben gören ve yasayan bırı olarak şunu açıkça söyleyebilirim ki en iyisi istanbul hukuk tam bir ekol ......
herhalde bu kadar çok hukuk fakültesi görmüş birinin söylediği doğrudur.
-
--------------------------------------------------------------------------------
arkadaşlar gördüm ki bu anketi yayınlarken sadece devlet üniversitelerinin hukuk fakültelerinin ismini vermişsiniz ve ben yeditepe üniversitesi hukuk fakültesinde okuyan bir hukuk öğrencisi olarak buna üzüldüm.Bu konuda biraz daha dikkatli olursanız sevinirim...
-
Yapmayın bu göreceli bir durum bütün fakültelerde birbirinden değerli hocalar var. Önemli olan orda okumaya hak kazanan öğrancilerin kaliteli olması bence. Katılmıyorum bu tip anketlere.
-
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ,Türkiye nin en iyi eğitim veren hukuk fakültesidir.Ankara Hukuk Fakültesi de iyidir ancak hukuk sınavlarına hazırlanmaya yönelik bir okuldur.Oysaki İstanbul Hukuk Fakültesi tam anlamıyla bir bilgi yuvasıdır.Özel okulları saymıyorum zaten.Hocalarımız biraz daha para almak için gidiyorlar işte ek derslere.
-
Alıntı:
yigit289 rumuzlu üyeden alıntı
herhalde bu kadar çok hukuk fakültesi görmüş birinin söylediği doğrudur.
Türkiye üniversitelerinde yatay geçiş hakkınız sadece 1 defaya mahsustur.Kendim yaptığım için biliyorum.Yani bu yorum biraz gerçek dışı.
-
-
Son yapılan değişiklerle; hakimlik savcılık sınavlarının sorularının Ankara Üni Hukuk Fakültesinin hazırlamış olduğu sorularla yapılması esası kaldırılmış. Artık tüm hukuk fakülteleri akademik kadro ve kaynaklarından yararlanılan havuzdan soruluyormuş sorular. Bu da Ankara ekolünde yetişmemiş öğrencilerin sınavdaki şanslarının artırmış olup Ankara hukukluların da bu konudaki büyük avantajlarını sona erdirmiştir.
-
Re: Türkiye'nin En İyi Eğitim Veren Hukuk Fakültesi
bence en iyi okul hangisi yerine yeni mezunların iş bulamaması veya bedavaya çalışması üzerine anket yapılsa daha iyi olacak
-
Alıntı:
Bahadırhan Tabak rumuzlu üyeden alıntı
Son yapılan değişiklerle; hakimlik savcılık sınavlarının sorularının Ankara Üni Hukuk Fakültesinin hazırlamış olduğu sorularla yapılması esası kaldırılmış. Artık tüm hukuk fakülteleri akademik kadro ve kaynaklarından yararlanılan havuzdan soruluyormuş sorular. Bu da Ankara ekolünde yetişmemiş öğrencilerin sınavdaki şanslarının artırmış olup Ankara hukukluların da bu konudaki büyük avantajlarını sona erdirmiştir.
Ben İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ÖSYM burslusu olarak okumaktayım şu anda 1. sınıfı bitirdim ve yatay geçiş ile ilgili kafam karışık. Öss puanım ile GSÜ,Bilkent %100 burslu, Koç %100 burslu hariç tüm fakültelere girebiliyordum. Ancak tercihimi İstanbul Üniversitesi'nin ekol hocalarını topladığını duyduğum için Bilgi'den yana kullandım. Şimdilerde ise ailevi sebeplerden dolayı Ankara Üniversitesi'ne yatay geçiş yapmakla okulumda devam etmek arasında kalmış durumdayım. Önemli olan hangi okulun bana ne verebilceğidir. Dolayısıyla geç kalmış bir şekilde de olsa hangi hukuk fakültesi daha iyi sorusunu bir bilene sormak istiyorum. Alıntıyla ilgili olarak da hakim veya savcı olmayı düşünmüyorum; ancak akademisyenlikte gönlüm var. Avukatlık ve akademisyenlik arasındayım. Bu durumdaki bir öğrenciye önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.
-
Sayın Ecemırmak,
Öncelikle ben de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyim bunu belirtmek isterim.Ancak kesinlikle okul ayrımcılığı yapmadan şunu söylemek isterim.
Eğer ki avukatlık mesleğini düşünüyorsanız siz de takdir edersiniz ki iş insanın kendisinde bitiyor.Yani nerden mezun olduğunuz değil kendinizi ne kadar iyi yetiştirdiğiniz önemli.
Kimsenin görmemezlikten gelemeyeceği konu ise Ankara Hukuk denince akla bir marka geliyor.
Eğer ki akedemisyenlik istiyorsanız İstanbul ve Ankara Üniversitesi akedemisyenleri kamuoyunda daha kıymetli.Bilgilerinize...
-
Sayın Veysel DEMİR öncelikle paylaştığınız bilgiler için şahsım adına teşekkür ederim; herkesin çok sık belirttiği bir konunun üzerine siz de değinip Ankara Hukuk'un akademi anlamında daha başarılı olduğunu belirtmişiniz.
Ben hakim olmayı çok istiyor ve hatta Ağır Ceza Hakimi olmak istiyorum; şu an 11. sınıftada olmama rağmen aldığım puan Ankara Hukuk Fakültesi'ne yerleşmek için yeterli; fakat nedendir bilmediğim bir şekilde uzun yıllardır Marmara Üniversitesi istiyorum bu konu ile ilgili bana ne söylemek istersiniz?
Yani bana bu konuda yol göstercek herkese, siz de dahil şimdiden teşekkür ederim...
-
[QUOTE=IronKlown;19182]arkadaşlar gördüm ki bu anketi yayınlarken sadece devlet üniversitelerinin hukuk fakültelerinin ismini vermişsiniz ve ben yeditepe üniversitesi hukuk fakültesinde okuyan bir hukuk öğrencisi olarak buna üzüldüm.Bu konuda biraz daha dikkatli olursanız sevinirim...
***DemiR***[/
-
Başkent gözünüzden kaçmış galiba.Bu sorun ya anketi düzenleyenle ilgili ya da Yeditepeyle ilgili olsa gerek :)
-
İlgili konu burada tartışılmış;
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=938
Listeye 2 Hukuk Fakültesi daha eklenebilirdi ama ekleme sınırı 10 olduğundan dolayı tüm Hukuk Fakültelerini eklemenin mümkünatı yok.
-
gazi üniversitesi mezunuyum eğitim konusunda diğer fakülteler hakkında bilgim sadece kulaktan dolma dokuz eylülün pratiğe ağırlık verdiğini duymuştum açıkçası öyle bir fakültede okumak isterdim ama maalesef bize isteğe göre değil puana göre tercih yapmak öğretildi devlet üniversiteleri arasında gazi 3. sırada öğrenci almasına rağmen adı hiç anılmaz çünkü sadece 17 yıllık bir fakülte ankara niye hep önde eski diye ama bence eskisi kadar iyi değil benim çoğu arkadaşım geçmiş yıl sorularıyla geçiyor dersleri kendilerini yenilemiyorlar
-
Alıntı:
A.C.H. rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Veysel DEMİR öncelikle paylaştığınız bilgiler için şahsım adına teşekkür ederim; herkesin çok sık belirttiği bir konunun üzerine siz de değinip Ankara Hukuk'un akademi anlamında daha başarılı olduğunu belirtmişiniz.
Ben hakim olmayı çok istiyor ve hatta Ağır Ceza Hakimi olmak istiyorum; şu an 11. sınıftada olmama rağmen aldığım puan Ankara Hukuk Fakültesi'ne yerleşmek için yeterli; fakat nedendir bilmediğim bir şekilde uzun yıllardır Marmara Üniversitesi istiyorum bu konu ile ilgili bana ne söylemek istersiniz?
Yani bana bu konuda yol göstercek herkese, siz de dahil şimdiden teşekkür ederim...
Öncelikle kendinize şimdiden belirlediğiniz bu hedef için sizi kutlarım.Umarım istediğiniz gibi olur.Şüphesiz Marmara Hukuk da çok iyi.Ancak Ankara Hukuk'un bir misyonu bir tarihi bir markası var.1925 yılından bari eğitim öğretim yapıyor.Bu yüzden de diğer fakültelerin akademik kadrolarının hepsine desteği veren şüphesiz Ankara Hukuktur.
Bizim derslerimiz daha çok soyut bilgi üzerine.Yani bilgiyi sorgulama yeteneğinizin iyi olması gerekir.Pratiğe de süphesiz önem veriliyor.Ayrıca hakimlik savcılık sınavlarında başarısı ortada.Eğitim kadrosunun kalitesi ortada.Diğer pek çok fakülte Ankara Hukuk'un eğitim kadrosunu ve sistemini örnek alıyor.Bu onların iyi olmadığı anlamına gelmez elbette ki.Ancak bizlere henüz derslerin ilk gününde derse giren hocaların söylediği bir söz vardı:"Türkiye'nin en iyi hukuk fakültesine hoşgeldiniz."
Karar vermeden önce üniversiteleri gezmenizi, oraların öğrencileri ile konuşamanızı tavsiye ederim.Şüphesiz faydası olacaktır.Önünüzde daha çok zaman var.Öncelikle iyi bir puan alınız.Sonrası zaten zaman içersinde şekillenecektir.
-
Alıntı:
diq4gen rumuzlu üyeden alıntı
Bence hukuk fakülteleri bulunduğu her okulda kalburüstüdür ve eğer öğrenci hocalarından ve kaynaklarından iyi yararlanmayı biliyorsa hangi okuldan mezun olursa olsun hemen hemen aynı kalitededir.
Ben Marmara'lı olarak kesinlikle Marmara Türkiye'nin en iyisidir falan gibi bir iddiada bulunmuyorum Türkiye'nin en iyisini gördüğüm kadarıyla Şelçuk'ta olan Selçuk'u, İstanbul'da olan İstanbul'u vs. objektif olarak(!) belirlemişler.Tabi herkesin kendi düşüncesidir bunlar, kimseye "nasıl orasını birinci görürsün" gibi sözler söylemek bize yakışmaz.Buraya giren herkes objektif davrandığına objektif olarak bakarak inanıyorsa sorun yok:)) Ben okulumun eğitiminden gayet memnun olduğumu söylemek istiyorum.Bu okulda gördüğüm kadarıyla cidden iyi eğitim veriliyor.Hakimlik sınavında da Ankara'nın ardından 2. imiş heralde.Bu konuda bilgim kulaktan dolmadır, doğrusunu bilen varsa söylesin lütfen.Ayrıca bu okuldan çok başarılı avukatlar çıktığını da biliyorum.Sanırım hepiniz kendi okulunuz için bunu belirtirsiniz:)Ancak çok zorladıklarını da söylemem lazım, genelde avukatlardan ve öğrencilerden (İstanbul-Marmara) duyduğum kadarıyla da İstanbul Üniversitesi'nin eskisi gibi olmadığı, Marmara'nın onu geçtiğidir.Bunlar da sadece duyum.Ancak ben Öss'de Ankara İstanbul Marmara tercihi yapmıştım, bunu da belirteyim, sonra ego tatmini için söyledi falan demesinler.Gördüğüm kadarıyla bayağı sıcak bir forum burası :) Sonuç olarak İstanbul'u 0.698 puanla kaçırdım ve Marmara'dayım.Gayet rahat ve memnunum, Haydarpaşa'da olması da büyük bir artısıdır Marmara'nın.Şu ana kadar sanki İstanbul'da değilim, hiç bir olayla (kapkaç, sağ-sol vs.) karşılaşmadım.Gayet nezih bir ortam burası.Öss ye gireceklerin yazmasını tavsiye ederim.Kadıköy'ün dibinde olduğu da FB'lilere duyurulur:pp Teşekkürler
Ben de şunu anlamıyorum.Marmara üniversitesi öğrencileri sürekli istanbul üniversitesinden iyi olduğunu söyler durur.Ben hiç bir istanbul üniversitesi öğrencisi görmedim ki kendini marmarayla karşılaştırsın.İstanbul Hukuk kendine rakip olarak sadece Ankara Hukuk'u görür.Keza Ankara da öle.Marmaranın öğrencileri de hep bir eziklik duygusuyla İstanbul Hukuk'un hocaları gitti eski kalitesi kalmadı biz çok iyiyiz modunda gezerler.
Dip not : Bütün hocaları gitti dediğiniz İstanbul Hukuk'ta hala 30 Profesör var.Acaba istanbuldan iyi olan marmarada kaç profesör var? bildiğim kadarıyla 20 prof. Giden hocalarımızın da çoğunluğu yaş sebebiyle emekli olmaktadır.65inden sonra o hocaların da ne kadar verimli olacağı ayrı bir tartışma konusudur bence.Şuan özel üniversitelerin profesör kadrolarındaki hocaların yaş ortalaması 70tir.O yaştan sonra ne kadar faydalı olabilir bilmiyorum.
Ayrıca tabii ki hoca değişimleri olacak ve taze kan hocalar gelecek ki fakülte gelişerek devam etsin.Birkaç yıl sonra özel okullardaki hocalar ölünce ne yapacak o fakülteler merak ediyorum.
-
Cevap: Türkiye'nin En İyi Eğitim Veren Hukuk Fakültesi
Bence Galatasaray Üniversitesi Türkiye`de en iyi egitim veren Hukuk Fakültesine sahip.
Basta yabanci dil egitimi olmak üzere kaliteli ögretim görevlisi kadrosu ile ögrencilere büyük bir avantaj sagliyor.
-
Öncelikle Veysel DEMİR'e yorumumla ilgilendiği ve verdiği bilgiler için teşekkür ederim...
Sanırım benim Ankara-Marmara arasında gidip gelme hallerim bir yıl daha devam edecek...Yani aslında çok büyük bir ihtimal Marmara olsa da Ankara'nın çekici gelen tek noktası hakim ve savcılık sınavlarındaki somut ve üstün başarısı...
Umarım bu iki fakülteye de rahatlıkla yerleşecek puanı 2010 yılındaki ÖSS sınavında da alır ve sonra hukiki.net'teki değerli büyüklerime, arkadaşlarıma, kardeşlerime ve inşallah ileride meslektaş olacağım hukukçulara hepinizin huzurunda bir kez daha danışırım...
-
Alıntı:
yargiman rumuzlu üyeden alıntı
Bence Galatasaray Üniversitesi Türkiye`de en iyi egitim veren Hukuk Fakültesine sahip.
Basta yabanci dil egitimi olmak üzere kaliteli ögretim görevlisi kadrosu ile ögrencilere büyük bir avantaj sagliyor.
Galatasaray Hukuk Fakültesi'nin başarısı aşikar olmakla beraber Türkiye'deki en iyi Hukuk Fakültesi olduğu gerçeği puanından, imkanlarından ve yıllardır mezun ettiği öğrencilerden zaten anlaşılmaktadır; fakat benim kendi adıma belirtmemde sanırım fayda var ben üniversite olarak devlet üniversitesi ve eğitim dilinin Fransızca ya da Almanca olmadığı bir okulda eğitimime devam etmek istiyorum...
Devlet üniversitesi olup olmaması da ayrı bir konu zaten...
Bence hakim ya da savcı olarak yıllarca devlete hizmet etmek isteyip kendini adalet yolu ile devlete adayacak birinin bence devletin üniversitesinden mezun olması önemli...(Bu düşünceler sadece benim fikirlerimdir bir kuruma ya da kişiye göndermek yapma amacı taşımadan kurduğum cümleler, ifade ettiğim düşüncelerimdir)
Sayglarımla...
-
Alıntı:
A.C.H. rumuzlu üyeden alıntı
Galatasaray Hukuk Fakültesi'nin başarısı aşikar olmakla beraber Türkiye'deki en iyi Hukuk Fakültesi olduğu gerçeği puanından, imkanlarından ve yıllardır mezun ettiği öğrencilerden zaten anlaşılmaktadır; fakat benim kendi adıma belirtmemde sanırım fayda var ben üniversite olarak devlet üniversitesi ve eğitim dilinin Fransızca ya da Almanca olmadığı bir okulda eğitimime devam etmek istiyorum...
Devlet üniversitesi olup olmaması da ayrı bir konu zaten...
Bence hakim ya da savcı olarak yıllarca devlete hizmet etmek isteyip kendini adalet yolu ile devlete adayacak birinin bence devletin üniversitesinden mezun olması önemli...(Bu düşünceler sadece benim fikirlerimdir bir kuruma ya da kişiye göndermek yapma amacı taşımadan kurduğum cümleler, ifade ettiğim düşüncelerimdir)
Sayglarımla...
Galatasaray Üniversitesi bir devlet üniversitesi olup her yıl 25+1 öğrenci almakta olup 2 yıllık Fransızca hazırlığı vardır ve fakat öğrenci başarı gösterirse 2 yıllık hazırlığın tamamını okumak zorunda değilidir.Ayrıca Galatasaray Üniversitesi'nin öğrencileri genelde avukatlık ve akademisyenlik tercih etmektedirler.İlk planda yüksek lisans ve Fransa'da ki üniversitelerde de eğtim alabilmektedirler.(Denklik söz konusu)Ben hakimlik veya savcılık tercih edenle ne karşılaştım nede dudum ama olmak isteyenler çıkabilir belki olanlarda vardır.
-
Sayın Burak TEMUR özde söylemek istediklerimiz aynı şeyler bence...
Yani Galatasaray Hukuk Fakültesi'ne gidip de sonunda hakim ya da savcı olma ihtimali yasal olarak mevcut; fakat hakim ya da savcı olmak isteyenlerin öncelikli adresi konumunda olan bir üniversite değil...Beni ilgilendiren kısmı da sanırım aslında sadece burası...
Bilgileriniz için teşekkür ederim...
-
Alıntı:
Burak Temur rumuzlu üyeden alıntı
Galatasaray Üniversitesi bir devlet üniversitesi olup her yıl 25+1 öğrenci almakta olup 2 yıllık Fransızca hazırlığı vardır ve fakat öğrenci başarı gösterirse 2 yıllık hazırlığın tamamını okumak zorunda değilidir.Ayrıca Galatasaray Üniversitesi'nin öğrencileri genelde avukatlık ve akademisyenlik tercih etmektedirler.İlk planda yüksek lisans ve Fransa'da ki üniversitelerde de eğtim alabilmektedirler.(Denklik söz konusu)Ben hakimlik veya savcılık tercih edenle ne karşılaştım nede dudum ama olmak isteyenler çıkabilir belki olanlarda vardır.
Bir düzeltme yapayım Galatasaray üni. bu seneden itibaren ea ve söz puan türlerindeki bölümlerin hazırlık sınıfını da 1 seneye düşürdü.eskiden sadece müh. fak. 1 yıl haz. görüyordu.
-
Ankara Hukuk mezunu değilim ama tabiki Ankara Hukuk.Ezici bir üstünlüğü olması lazımdı Ankaranın.
-
Galatasaray Hukuk fakültesinin hakim/savcılık sınavlarındaki sıralamasına bakmanızda fayda var.Zira ilk sıralarda yer almıyor.
Başarısı Fransızca olmasından dolayı kanunları daha iyi karşılaştırma imkanlarının olması.
-
Hakimlik savcılık sınavını ölçüt almak çok doğru değil bence. Ufak bir üniversiteden 8-9 kişi sınava girip 5 kişi sınavı kazanınca, %50'nin üzerinde başarı oranı çıkıyor.Bu sebeple çok doğru bir ölçüt değil.
Ankara Hukuklu değilim ama, duyduğum-okuduğum kadarıyla fiziki olarak çok yetersiz, sanırım kütüphanesi bile çok yetersizmiş. Hocaları hakkında tartışmaya gerek yoktur sanırım. Hepsi alanında uç noktalara ulaşmış kişilerdir.
-
Bu başlığı ve bu tip forum konularına bayılıyorum.
Gazi haricindeki üniversitelerin hukuk fakültelerine kötü diyorlar. :))
-
Yahu tartışmaya kapalı bir konu olması lazım bence :) Tabiki Ankara Hukuk'un hocaları varken her zaman ilk sırayı alacaktır.
-
-
Ben Anadolu Üniversitesi'nde okuyorum. Burası kötü eğitim olrak bence. Dierlerini bilemem:D
-
Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimin kötü olduğu yanlış bir bilgi olsa gerek. Ben son üniversite tercihi döneminde yaptığım araştırmalara dayanarak söylüyorum eğitim kalitesi yükselen bir fakülte.
-
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesil:ok
Eğitim kadrosunu düşünürseniz sanırım bu sonuca varırsınız...:))
-
Ben de anadolu üniversitesindeyim. Eğitim kötü dedin ama gerekçen nedir? Hocalar mı bilgi olarak yetersiz, yoksa başka bir sebebin mi var? Benim gözlemlediğim sorun kendi akademik kadrosunu zamanında oluşturamamış sanırım, bu sebeple prof sayısı az. Ama bunu ölçüt olarak almak doğru değil kanımca.