-
Re: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Alıntı:
kdali rumuzlu üyeden alıntı
Orkun yönetmelikte gözlükle düzeltikten sonra yüzde yirminin altında görüşü olanlar ibaresi yer almakta ama parantez icinde (0.1 ve daha az görenler diye bir ibare eklenmiş) gözlügün gercekten 2 kat görüş saglayıp saglamadıgı ise doktorların bilecegi iş.. Sen yine de askeri hastande muyahane iste..
pekı ama hem yüzde 20 derken hemde 0.1 anlayamadım
benım goz 100de 15-20 gözlüksüz ancak gözlükle 100de 30-35 oluyor ogrendım yanı o zaman ben gözlükle 0.2 altındakıler muaf olur kısmına gırmıyorum sanırsam dımı yada göz tembelliği tamamen muaflık sebebımı yanı belırlı derecelendırmesı varmı yokmu? senıde devamlı soru bombardımanına sokuyorum ama kusura bakma hakkınıda helal et
-
Re: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Estagfurullah orkun bildigimiz kadarı ile sorularını cevaplandırıyorum Orkun yakınmanı anlıyorum cünkü ben de göz tembeliyim. Sol gözüm yüzde 10dan az görmesine ragmen 6 aya yakın bir süredir askerim yeni sevk aldım ve askeri hastanede muyahane olacagım. Sana şu kadarını söyleyebilirim askere geldikten sonra muaf olman daha zor. Seni muyahane eden doktor tecrübeli olursa muaf olma konusunda şansın var fakat üsttegmen yüzbaşı rütbesinde birine muyahane olursan muhtemelen askere alınırsınız daha alt rütbeli doktorlar genelde daha az tecrübeli oldukları icin görme oranını daha üst belirliyorlar yani yüzde 10 görürken yüzde 20 görüyor diyebilirler
-
Saol benımle ugrastıgın için:D
birincisi ben muaf olmak ıstemıyorum
ikincisi tam tesekküllü bir göz hastanesınden cıkan sonuclarımı yazdım camla duzeltıldıkten sonra 100de 30 35 göruyo dıye gozluksuz ıse 100de 15 20 bu duruma gore sanırsam muaf olamam saten olmakta ıstemıyorum.
bıde göz tembelliği baslı basına muaflık sebebımı yoksa mevzuatta yazam camla duzelyıldıkten sonra 100de 20nın altında olanlar muaf olur ıbaresıne mı tabı merak ettıgım budur?
-
orkun mevzuatta göz tembelligi ibaresi bulunmamaktadır mevzuatta sadece gözlükle düzeldikten sonra 0.2nin altında görenler ibaresi vardır
-
son bı soru sorup huzurunuzdan ayrılacagım :D kdali :D
şimdi bi türlü anlayamadıgım olay su
bir gözde 100de 85 görme kaybı varsa muaf olunur denıyor Benım sağ gozde 100de 85 kayıp var
ancak diğer bir taraftanda camlarla duzeltıldıkten sonra 100de20 nın altında gorenler muafolur dıyor.Benım tembel olan gözüm camla 100de 30 35 görüyor.
Simdi ben bu durumda hangı duruma gırıyorum sol gozumde100de85 kayıp var evet ama camla duzeltıldıkten sonra 100de30 35 göruyorum?
-
Orkun kurallarda yüzde 85 görme kaybı olan askerlikten muaf olur ibaresi bulunmamakta kural sadece gözlükle düzeltildigi halde yüzde 80 ve üzerinde görme kaybı olanlar askerlikten muaf olur şeklindedir ben bile yüzde 10dan az görmeme ragmen muaf olmadım ve halen askerim sanırım biraz ugraştıracaklar
-
anladım pekı yanlıs anlamassan bısı soracam neden 6 askerlık yapmısken curuk olmak ıcın ugrasıyosun yanlıs anlamada merak ettım ?
-
Sordugun sorunun cevabını umuma acık bir yerde herkesin görebilecegi ihtimalini düşünerek vermek istemem ama mantıklı bir acıklaması var elbette.. Askerligi cok seviyorum ama acıklayamacagım özel nedenlerim ve sorunlarım var
-
Merhabalar,
Benim gözlerimdeki kusur aşağıdaki tablodadır.Bu tabloya göre askerliğe elverişli olup olmadığımı öğrenmek istiyorum.Bu konuda yardımlarınızı esirgememenizi ümit ediyorum.Şimdiden teşekkür ederim..
http://img361.imageshack.us/img361/4200/gozed0.jpg
SPH = Miyop
CYL = Astigmatizma
AXE = Görme derecesi
-
Verdiginiz bilgilere göre acıklamaya calışayım.
Miyop dereceleri toplamı + astigmat derecelerinin toplamının yarısı 15'ten büyük olmalı bu durumda gözlük numaralarından muaf olamazsınız
Gelelim görme derecelerinize
iki gözünüzün görme dereceleri toplamı da yüzde 80den az olmalı bu durumda askerlikten muaf olursunuz
-
Alıntı:
Verdiginiz bilgilere göre acıklamaya calışayım.
Miyop dereceleri toplamı + astigmat derecelerinin toplamının yarısı 15'ten büyük olmalı bu durumda gözlük numaralarından muaf olamazsınız
Gelelim görme derecelerinize
iki gözünüzün görme dereceleri toplamı da yüzde 80den az olmalı bu durumda askerlikten muaf olursunuz
Yani görme dereceleri toplamı 25 + 35 = 60 olduğu için askerlikten muaf mıyım?
-
Yani görme dereceleri toplamı 25 + 35 = % 60 olduğu için askerlikten muaf mıyım?
yardımcı olur musunuz?
-
Evet tam belirttiginiz gibi görme derceleri toplamınız yüzde 60 oldugu icin ve bu da yüzde 80'in aşagısı oldugu icin askeri hastanede yapılacak olan muyahane sonucuna göre askerlikten muaf olacaksınız
-
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
-
Açıkcası araştırmadan ve bu konu hakkında yönetmelik varken yorum yapmak yersiz olur bence, TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SAĞLIK YETENEĞİ YÖNETMELİĞİ diye bi yönetmelik var, inceleme ve araştırmanızı bu yönetmelik üzerinden yaparsanız çok daha faydalı olacaktır, çünkü askeri hastaneler kafasına göre işlem yapmaz veya tıbbi açıdan değerlendirmesini Yönetmelikte ne yazıyorsa ona göre yapar, sizivl bi doktora kalmış olsa yazar gözlüğü ve çıkar işin içinden, yönetmelikte yazdığına görede malesef o derecedeki bi göz için ve astigmat seviyesi için malesef çürük verirler, yanılıyorsam birisi düzeltsin.... Saygılar...
-
Bir sey sormak istiyorum. Yönetmelikte gecen "cam" ıbaresi gözlük icin kullanılıyor degil mi? yani contact lens (sert kontak lens) bu kapsamda degerlendırılmıyor. Bilenler cevaplarsa sevinirim
-
Merhaba, 2005 senesinde 4 yıllık üniversite mezunu oldum. Yedek subay adayı olarak için şubeye gittim 2006 senesinn ocak ayında, sağ ve sol gözlerim 7,25 miyop olduğu için, askerliğe elverişli değildir raporu aldım. Ancak askere gitmek istiyorum. Öze bir hastaneye gittim 8500 ytl'ye ameliyat olup gözlerim 0 numaraya düşebilecek. Eğer ameliyat olup başvurursam askere gidebilirmiyim.
Şimdiden Teşekkürler
-
Askerlikten muaf raporu aldıysanız iyileşseniz bile askerlik hizmetini yapamazsınız
-
Bahiddin bey ne demek istediginizi anlamlandıramadım ama bazı zamanlarda askeri hastaneler keyfi davranıp aynı oranda gören kişiler icin farklı karar verebiliyor. sc1978 beyin sorusuna gelince evet yönetmelikte lens ibaresi bulunmamakta lakin ölcümler gözlük numarasına göre yapıldıgı icin lens derecesinin bir önemi bulunmamaktadır. Sizin görme kusurunuz nedir net yazarsanız yardımcı olayım
-
Alıntı:
XcracK rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Benim gözlerimdeki kusur aşağıdaki tablodadır.Bu tabloya göre askerliğe elverişli olup olmadığımı öğrenmek istiyorum.Bu konuda yardımlarınızı esirgememenizi ümit ediyorum.Şimdiden teşekkür ederim..
http://img361.imageshack.us/img361/4200/gozed0.jpg
SPH = Miyop
CYL = Astigmatizma
AXE = Görme derecesi
Benim kafam iyice karıştı acaba yukardaki bilgilere göre her iki gözün ;
Miyop dereceleri toplamı : 9,25
Astigmatizma toplamları : 7,00
Her iki gözün görme dereceleri toplamı ise : 25 + 35 = 60 ediyor.
Bu neticlere göre Muafiyet durumu var mı yok mu? Varsa hangi sebepten olabilir? Açıklarsanız sevinirim.
-
Xcrack, axe değeri, görme derecenizi değil astigmatizmin bulunduğu aks'ı gösterir ki 0-180 arası değişir. Görme derecenizi göz doktoru belirleyecektir. Yüksek miyopi ve retina rahatsızlığı bulunan biri olarak size bu kadar yardımcı olabilirim.
-
Alıntı:
XcracK rumuzlu üyeden alıntı
Benim kafam iyice karıştı acaba yukardaki bilgilere göre her iki gözün ;
Miyop dereceleri toplamı : 9,25
Astigmatizma toplamları : 7,00
Her iki gözün görme dereceleri toplamı ise : 25 + 35 = 60 ediyor.
Bu neticlere göre Muafiyet durumu var mı yok mu? Varsa hangi sebepten olabilir? Açıklarsanız sevinirim.
Xcrack bey daha önce ifade ettigim gibi gözlük numaralarından muaf olma sansınız yok yukarıdaki beyefendinin tanımı dogru ise görme dereceniz farklı olacaktır zaten görme dereceniz belirtildigi gibi olsaydı yazı yazmakta bile güclük cekmeniz gerekir
-
Alıntı:
Bahiddin bey ne demek istediginizi anlamlandıramadım ama bazı zamanlarda askeri hastaneler keyfi davranıp aynı oranda gören kişiler icin farklı karar verebiliyor. sc1978 beyin sorusuna gelince evet yönetmelikte lens ibaresi bulunmamakta lakin ölcümler gözlük numarasına göre yapıldıgı icin lens derecesinin bir önemi bulunmamaktadır. Sizin görme kusurunuz nedir net yazarsanız yardımcı olayım
tesekkur ederim oncelikle. bende keratakonus hastalıgı var. Sag gozumde cok ilerlemiş durumda ve gorme oranı lens olmdan 1/10 nun altında.bu gozum ıcın lens kullanıyorum ama diger gozumde başialngıc sevıyesınde ve yaklasık 8/10 cıvarında bir gorme var. bu dengesızlık yuzunden gozluk kullanamıyorum. sadce sag gozume sert kontak lens takıyorum. bılgı veya ongorulerınızı paylasırsanız sevınırım
-
Merhabalar benim icinden cikamadigim bir sorum olacakti;
Ben 26 yildir uveit hastasiyim.Iki gozumdede hastalik devamli sureli aktif halde ilac tedavisi ile tedavi oluyorum.Kortiziyon agirlikli ilaclar kullanmakdayim.Bu kullandigim ilaclarin yan etkisi olarak devamli olarak karaciger enzim degerlerim bozuluyor.Sag gozum 100 de 40 sol gozumde 100 de 80 oraninda goruyor.Iki gozumdede uveite bagli astigmat var. Ilac tedavisini bugune kadar hic kesmedim.Devamli suretle ayda bir kez kan tahlili ve goz muayenesi olmam gerekiyor.Gozlerimde devamli suretle bir sis perdesi ile gormekdeyim.Butun hastanelerden (Cerrahpasa,Haseki,Capa)hastaligimla ilgili rapaorlarim mevcut.Ilk yoklamam da raporlarla Gumussuyu asker hastensine sevk edildim.Orda yapilan muayenden sonra bir yil erteleme verildi.Son yoklamamda GATA ya sevk edildim.Yapilan muayene sonucu bana A grubu askerlige elverislidir belgesi verildi.Ben su an bir universitede 2 sinif ogrencisiyim 27 yasindayim 29 yasinda tecilim bitiyor hastaligim ayni sekilde devam ediyor.29 yasina girdigim ilk gun askerlik tecilim bitiyor.Okul bir yandan askerlik bir yandan.Ben 29 yasindan sonra bir erteleme alabilirmiyim yada muaf olabilirmiyim.Yardiminiz icin simdiden tesekkur ederim.
-
merhabalar benim gözümde doğuştan şaşılık vardı 3 yaşımda ameliyat oldum sonra görme kaybı oldu gözlük takmadığımdan görme kaybı ilerledi 89 doğumluyum yoklamam geldi gataya sevk aldım muayne oldum nürolojide beyin emg em cekildi konseye gönderdiler konseyin kararı askerliğe elverişliyim komando olamam sizce bunu araştırmalımıyım cürük raporu alabilme şansım nedir şimdiden teşekkürler
-
Merhabalar benim iki gözümdede 8 miyop ve 1.5 astiğmat var acaba askerlik yapar mıyım yapmaz mıyım ? Cevap aslında buna askeri hastanede görüceksiniz olabilir ama diyelimki oradada bu değerler çıktı nolur ?
-
Alıntı:
sc1978 rumuzlu üyeden alıntı
tesekkur ederim oncelikle. bende keratakonus hastalıgı var. Sag gozumde cok ilerlemiş durumda ve gorme oranı lens olmdan 1/10 nun altında.bu gozum ıcın lens kullanıyorum ama diger gozumde başialngıc sevıyesınde ve yaklasık 8/10 cıvarında bir gorme var. bu dengesızlık yuzunden gozluk kullanamıyorum. sadce sag gozume sert kontak lens takıyorum. bılgı veya ongorulerınızı paylasırsanız sevınırım
Sag gözünüzün görme oranı 1/10 ise askerlikten muaf olursunuz
Alıntı:
FAGO rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar benim icinden cikamadigim bir sorum olacakti;
Ben 26 yildir uveit hastasiyim.Iki gozumdede hastalik devamli sureli aktif halde ilac tedavisi ile tedavi oluyorum.Kortiziyon agirlikli ilaclar kullanmakdayim.Bu kullandigim ilaclarin yan etkisi olarak devamli olarak karaciger enzim degerlerim bozuluyor.Sag gozum 100 de 40 sol gozumde 100 de 80 oraninda goruyor.Iki gozumdede uveite bagli astigmat var. Ilac tedavisini bugune kadar hic kesmedim.Devamli suretle ayda bir kez kan tahlili ve goz muayenesi olmam gerekiyor.Gozlerimde devamli suretle bir sis perdesi ile gormekdeyim.Butun hastanelerden (Cerrahpasa,Haseki,Capa)hastaligimla ilgili rapaorlarim mevcut.Ilk yoklamam da raporlarla Gumussuyu asker hastensine sevk edildim.Orda yapilan muayenden sonra bir yil erteleme verildi.Son yoklamamda GATA ya sevk edildim.Yapilan muayene sonucu bana A grubu askerlige elverislidir belgesi verildi.Ben su an bir universitede 2 sinif ogrencisiyim 27 yasindayim 29 yasinda tecilim bitiyor hastaligim ayni sekilde devam ediyor.29 yasina girdigim ilk gun askerlik tecilim bitiyor.Okul bir yandan askerlik bir yandan.Ben 29 yasindan sonra bir erteleme alabilirmiyim yada muaf olabilirmiyim.Yardiminiz icin simdiden tesekkur ederim.
Sınıfta kalmadıgınız müddetce askerlik ile ilgili bir sorunuz olmayacaktır. Belirttiginiz hususlara göre askerlige elverişlisiniz.
Alıntı:
kaptan yulaf rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar benim gözümde doğuştan şaşılık vardı 3 yaşımda ameliyat oldum sonra görme kaybı oldu gözlük takmadığımdan görme kaybı ilerledi 89 doğumluyum yoklamam geldi gataya sevk aldım muayne oldum nürolojide beyin emg em cekildi konseye gönderdiler konseyin kararı askerliğe elverişliyim komando olamam sizce bunu araştırmalımıyım cürük raporu alabilme şansım nedir şimdiden teşekkürler
Konsey askerlige elverişlidir kararı vermişse itiraz etme hakkınız olmakla beraber sonuc degişmeyecektir
Alıntı:
hbeda rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar benim iki gözümdede 8 miyop ve 1.5 astiğmat var acaba askerlik yapar mıyım yapmaz mıyım ? Cevap aslında buna askeri hastanede görüceksiniz olabilir ama diyelimki oradada bu değerler çıktı nolur ?
Gözlük numaralarınıza göre askerlige elverişli degilsiniz.. Basit bir hesapla
sag göz + sol göz + her iki gözün astigmat derecelerinin yarısı 15den büyük olmalı
yani 8 + 8 + 0.75+ 0.75= 16,50 askerlikten muaf olursunuz
-
Arkadaşlar ben 7 sene önce Ankarada sag gözümden keretoplasti ameliyatı oldum ve bu sene askere gideceğim. Gözümde biraz görme kaybı var fakat derecesini bilmiyorum.( Sol gözümde hiçbir problemim yok )Askerlik için kontrollerde göz muayenesi nasıl yapılıyor görmeyi nasıl test ediyorlar.Bana bir harf tablosu gösterseler harfleri seçeceğimi zannetmiyorum fakat ameliyatlı gözümle gayet rahat şekilde yürüyor ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Fakat iş harf veya yazı okumaya geldimi zorlanıyorum cvblarınız için teşekkürler.
-
Alıntı:
qwert61 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar ben 7 sene önce Ankarada sag gözümden keretoplasti ameliyatı oldum ve bu sene askere gideceğim. Gözümde biraz görme kaybı var fakat derecesini bilmiyorum.( Sol gözümde hiçbir problemim yok )Askerlik için kontrollerde göz muayenesi nasıl yapılıyor görmeyi nasıl test ediyorlar.Bana bir harf tablosu gösterseler harfleri seçeceğimi zannetmiyorum fakat ameliyatlı gözümle gayet rahat şekilde yürüyor ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Fakat iş harf veya yazı okumaya geldimi zorlanıyorum cvblarınız için teşekkürler.
Işıklı pano ile harf okutarak muyahane ediyorlar.. Anladıgım kadarıyla sag gözünde görme kaybı var... Panoda en büyük harften sonraki harfleri okuyabiliyorsan askere alınırsın.. Gerci sadece panodaki harflere bakmazlar gözünün icine de bakarlar
-
Merhaba Arkadaşlar.ben Okulu Yeni Bitiricem Ve Yedek Subaylik Sinavlarina Girmek Istiyorum Ama Bende Renk Körlüğü Var.acaba Bi Sorun Olurmu.renk Körlüğüyle Ilgili Açik Bir Açiklama Yapilmamiş.cevaplandirirsaniz çok Sevinirim.iyi Günler.
-
Alıntı:
berkay_26 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar.ben Okulu Yeni Bitiricem Ve Yedek Subaylik Sinavlarina Girmek Istiyorum Ama Bende Renk Körlüğü Var.acaba Bi Sorun Olurmu.renk Körlüğüyle Ilgili Açik Bir Açiklama Yapilmamiş.cevaplandirirsaniz çok Sevinirim.iyi Günler.
Madde 9 - (Değişik : 30/1/1997 - 97/9106 K.)
A) 1. Görme derecesi 1. maddenin A dilimi kadar olan koroidea, retina ve görme sinirleri hastalıklarının sekelleri, şekil bozuklukları ve konjenital defektleri.
Hiçbir problem yaratmaz sadece komando olamaz şeklinde bir rapor alabilirsiniz.
-
Merhaba ben keratakonus hastasıyım. Mayıs ayında tecilim doluyor ve ağustosta askere gideceğim. Sağ gözüm lenssiz, göz muayenesindeki en büyük harfi anca okuyor. Sol gözümde de 0.75 miyop var. Lens ile sağ gözüm %80 - 90 arası görüş sağlıyor. Ama Lens kullanmak çok zor olduğu ve lensin çok pahalı olduğunu göz önünde bulundurup lens ile gitmeyeceğimi düşünürsek muaf olma ihtimalim ya da askere gittikten sonra yapamadığımı anlayıp geri dönme ihtimalim sizce nedir?
-
Neden cevap veren kimse yok acaba?
-
Alıntı:
Göz tembelligi muafiyet nedenidir fakat görme derecesi de önemlidir kişi göz tembeli oldugu halde görme derecesi yüzde yirmiden fazla ise askerligine devam eder lakin cogu göz tembeli hastalar bu oranın altındadır.
Askerseniz baglı bulundugunuz birlikten sevk isteyin gerisi zaten hastanelerin bilecegi iş
Kdal, hocam, göz tembelliğinde görme oranı gözlüksüz mü, gözlüklü mü yüzde 20 den fazla olmalı
-
sağ -1,50 180 derece ile 0,8 sol optik ATROFİ
raporumda aynen bu yazıyor..durum böyleyken benim çürük almam ne kadar şansım var..bilen lütfen cevap yazsın bu msjıma ..
not : sol gözüm atrofi yani beyine giden damarlar kurumuş bundan dolayı sol gözüm görmuyor...:(
-
selamlar
nisan 2009 tarihinde kısa dönem olarak askere gittim. Yaklaşık 2.5 aylık askerlikten sonra gözlerimdeki ileri derecedeki miyop yüzünden çürük raporu alarak döndüm(bu zaman kadar herhangi bir muayeneye girmemiştim çünkü çürük almak istemiyordum fakat sevk edildiğim askeri hastane kurul karşısına çıkararak raporu verdiler benim bu raporu herhangi bir şekilde itiraz etme şansım varmıydı ve bu çürük raporu benim özellikle iş yaşantımı kamu yada özel sektörde nasıl etkiler.
Ayrıca benim askerlik şubem başka şehirde tüm işlemlerimi oturduğum şehirdeki yabancı şubeden yaptım yerli şubemi aradım herhangi bişey yapmam gerekirmi diye hayır kıtan bize gönderir raporu dedi bizde 6 ay sonra sana terhis belgesi gelicek dediler. Şimdi bana gelicek olan belge terhis belgesi mi olacak yoksa çürük belgesi mi bu olay moralimi bozdu her nekadar elimde olan birşey değilsede tamamlayıp gelmek isterdim
saygılarımla
-
Merhaba arkadaşlar bende blefarit (Kırpık kıran) hastalığım var göz kapağım kalınlaşıyo, yanma batma, kızarıklık gibi etkileri var. Hastalık iyileşmiyo kronik 2 yıldır düzenli olarak tedavi görüyorum. Sadece rahatlamak için
Bir de sabah akşam düzünli olarak sıcak su ile pansulan yapmak zorundayım. görmemde bir problem yok ama pansulam ve göz damlaları kullanmazsam hayattakş bütün işlermimi olumsuz etkiliyo kaşıntı batma kızalırlık ağrılar üst üste biniyo. Askerliği tecil ettirebilirmiyim. Teşekürler
-
Cevap: Re: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Alıntı:
ihda99 rumuzlu üyeden alıntı
Kdal, hocam, göz tembelliğinde görme oranı gözlüksüz mü, gözlüklü mü yüzde 20 den fazla olmalı
kdali arkadas ordamısın lütfen yardımcı ol.
bugun doktora gittim aten göz tembelliği vardı sağ gözümde.ve doktorun raporuna göre %10 görme varmış gozümde.diger gözüm %100 görüyor sence muaf olurmuyum.ve birinci aya kadar tecilimi var 2010 ocak yani.
ben biran evvel bu işi halletmek istiyorum.ve nee diyip şubeye gidebilirim.izlemem gereken yolu anlatırsan sevinirim.
-
Cevap: Re: Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Alıntı:
ihda99 rumuzlu üyeden alıntı
dostum okudugum ve anladıgım kadarıyla 10/8 eksiklik yani bir gözündeki görme kaybı %80 nin üstünde olacak yine yani%85 ve üstü.bende bugunki doktor raporunda %90 lık bir kayıp var.ve gözlükle düzetilmiyor fakat diger gözüm %100 görüyor çok az astigmat var saglam olanda.benim sıkıntımda acaba diger gözüm çok saglam diye vermeyebilirler mi?kdali arkadasa bunun bilgisini almak için msj yazdık ama bi türlü dönmedi..eger sendeki gözlüksüz %20 yada biraz aşagıysa ve gözlükle %25 yada fazlasına cıkıosa bu muaf olunamaz gibi bi sebep.yine benim bildiklerimde netten ögrendiklerim.sen doktorla bi görüş.
-
slm arkadaşlar ben uzman erbaşlık sınavını kazandım mulakatı falan geçtim askeri hastaneden sağlık raporu almak için bugun gittim ancak sağ gözümde 0.75 miyop varmış branşım komando acaba bir sorun çıkarmı eğer çıkarsa ne yapmam gerekli cevap verirseniz çok sevinirim merakla bekliyorum cevaplarınızı şimdi den teşkkürler..