-
Cevap: Avukatların üzeri aranamaz mı?
Forumu baştan sona okuyup birçok iletiyi silmek, birçoğunu da düzenlemek zorunda kaldım.Verilen sayıları silmedim ancak resmi rakamlarla konuşacaksak istatiki bilgi verelim kimsenin başı ağrımasın,rica ediyorum.
Yazılarınızı yazarken sizden sonra okuyacak üyelerimizi de düşünerek okunaklı ve kurallara uygun yazarsanız bizleri en azından bir başlık düzenlemekten kurtarırsınız.Zira forumda yüzlerce başlık var ve görevimiz gereği bizim de her yazılanı okumamız gerekiyor.Şikayetim düzeltme yapmak değil yanlış anlaşılmasın ancak hassasiyet gösterilmediğini fark ettim.
(Her cümlenin sonuna üç nokta konulmaz örneğin.Lütfen biraz daha dikkat...)
-
Teşekkür ederim Deniz Hanım. Üç nokta koyma alışkanlığımdan da inşallah sayenizde kurtulurum.
-
Ben ne polis memuruyum nede herhangi bir teşkilat mensubu, Inş. Müh.yim. Yani soracağım sorular tartışılan konu, yasa yada maddeler hakkında fikir sahibi olmak için merakımdan soruyorum.
"Ağır cezayı gerektiren suçüstü halleri dışında avukatın üzeri aranamaz."
Herhangi bir nedenle suçüstü yapılacak bir Av. fakat delilleri attı cebe, ee haliyle ortada suçüstü yapacak bir kanıt kalmadı. 1136 sayılı Avukatlık Yasasının 58. maddesi gereği de üzeri aranamıyor.
Şimdi ne olacak..?
Usule göre buraya kadar ama suç işlediği düşüncesi ile esasa gidilerek o an arama yapılabilir mi? Yoksa savcı ve baro temsilcisi mi beklenir?
Beklenmeden arama yapıldı farz edelim, ama bir şey çıkmadı üzerinden ve ihbar asılsız olduğu anlaşıldı.
Bu durumda usuller esaslar birbirine mi giriyor? Av. usulen tazminat davası açarsa nasıl sonuçlanır?
Bu konu ile ilgili yasalardaki maddelerin eksikliği söz konusu değil mi?
Asılsız ihbar yaparak, konuyla ilgili kanundaki eksiklikten doğan açıklığın istismarı mümkün mü?
Alıntı:
1136 sayılı Avukatlık Yasasının 58. maddesi ağır cezayı gerektiren suçüstü halleri dışında avukatın konutu ve yazıhanesi aranamaz hükmünü taşıyor.
Avukatlık Yasası: Madde 58
Avukatların avukatlık veya Türkiye Barolar Birliği ya da baroların organlarındaki görevlerinden doğan veya görev sırasında işledikleri suçlardan dolayı haklarında soruşturma, adalet Bakanlığının vereceği izin üzerine, suçun işlendiği yer Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılır. Avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı denetiminde ve Baro temsilcisinin katılımı ile aranabilir.Ağır cezayı gerektiren suçüstü halleri dışında avukatın üzeri aranamaz.
Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununa ile ceza Muhakemeleri Usulü Kanununun duruşmanın inzibatına ilişkin hükümleri saklıdır. Şu kadar ki, bu hükümlere göre avukatlar tutuklanamayacağı gibi hapis veya hafif para cezası da verilemez.
-
Deniz Hanım tarafından iletim silinmiş. Sebep sokak jargonu ile konuşma imiş. Bu duruma alınmadım. Lakin sokak jargonu ile konuşanlara verilecek cevap da farklı olmamalı diye düşünüyorum.
-
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Deniz Hanım tarafından iletim silinmiş. Sebep sokak jargonu ile konuşma imiş. Bu duruma alınmadım. Lakin sokak jargonu ile konuşanlara verilecek cevapta farklı olmamalı diye düşünüyorum.
............:utangac
-
Alıntı:
Yazık çok yazık.............:utangac
Her şeyden önce Av.Mehmet Aydın hem bir eğitim görevlisidir hem de avukat.Kendisini beyefendiliği ile tanırım.Sanırım yanlış bir değerlendirme oldu.
-
Alıntı:
Deniz Hanım tarafından iletim silinmiş. Sebep sokak jargonu ile konuşma imiş. Bu duruma alınmadım. Lakin sokak jargonu ile konuşanlara verilecek cevapta farklı olmamalı diye düşünüyorum.
Sayın Av.Mehmet Aydın bey affınıza sığınarak bir şey soracağım. JARGON ne demek anlamadım ben. Sonra bir yanlışımız olmasın bizim de. Biliyorsanız yazar mısınız.
Saygı ve sevgilerimle. Saglıkla kalın.
-
Alıntı:
Deniz Yücesan rumuzlu üyeden alıntı
Forumu baştan sona okuyup birçok iletiyi silmek, birçoğunu da düzenlemek zorunda kaldım.Verilen sayıları silmedim ancak resmi rakamlarla konuşacaksak istatiki bilgi verelim kimsenin başı ağrımasın,rica ediyorum.
Yazılarınızı yazarken sizden sonra okuyacak üyelerimizi de düşünerek okunaklı ve kurallara uygun yazarsanız bizleri en azından bir başlık düzenlemekten kurtarırsınız.Zira forumda yüzlerce başlık var ve görevimiz gereği bizim de her yazılanı okumamız gerekiyor.Şikayetim düzeltme yapmak değil yanlış anlaşılmasın ancak hassasiyet gösterilmediğini fark ettim.
(Her cümlenin sonuna üç nokta konulmaz örneğin.Lütfen biraz daha dikkat...)
Deniz Hanım,
Titiz çalışmalarınız için kutlarım öncelikle ancak neşirde nokta, virgül gibi noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakılır, buna da sizin dikkat etmenizi öneririm.
İyi çalışmalar.
-
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Av.Mehmet Aydın bey afınıza sığınarak bir şey soracağım JARGON ne demek anlamadım ben sonra bir yanlışımız olmasın bizimde biliyorsanız yazarmısınız.
Saygı ve sevgilerimle. saglıkla kalın
Jargon kimi çevrelerin kullandığı özel dil olarak tanımlanır. Genel olarak bu terim belli bir uğraş veya ilgiyi paylaşan kişilerin kullandığı dile karşılık gelir. Bir jargonu oluşturan sözcükler o gruba ait olmayan bir kişi için anlaşılmaz gelebilir veya yaygın sözcükler olmalarına rağmen tamamen farklı bir anlamda kullanılabilir. Bazı sözcüklerin verdiği tanımlar ise jargon sözcüğüne aşağılayıcı bir anlam yükler. "anlaşılması güç, bozuk dil" ve "argo" gibi....
Örneğin bir mafya üyesi sorgusunda diğer üyeler hakkında bilgi verdiğinde...
"adi herif okumuş bizi..." şeklinde bir aşağılamaya maruz kalır. Bu cümledeki okumak sözü hakkında bilgi vermek anlamına gelir. Ve bu bir mafya jargonudur.
-
Alıntı:
ozca rumuzlu üyeden alıntı
Deniz Hanım,
Titiz çalışmalarınız için kutlarım öncelikle ancak neşirde nokta, virgül gibi noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakılır, buna da sizin dikkat etmenizi öneririm.
İyi çalışmalar.
Teşekkür ediyorum, dikkat edeceğimden emin olabilirsiniz. Yalnız bu aydınlatıcı cevabınızı yazarken bir hata daha yapmışsınız. Madem birbirimizden öğreneceğimiz şeyler var alınganlık göstermeyeceğiniz düşüncesiyle tekrar bir hatırlatma yapma gereği duydum.
Ancak, çünkü, lakin,... gibi bağlaçlardan önce noktalı virgül kullanılır.
Alıntı:
FUTURE rumuzlu üyeden alıntı
Her şeyden önce Av.Mehmet Aydın hem bir eğitim görevlisidir hem de avukat.Kendisini beyefendiliği ile tanırım.Sanırım yanlış bir değerlendirme oldu.
Beni de üzen bu oldu zaten. Düzeltme yaptığım ya da sildiğim mesajların sahipleri hukuk fakültesi öğrencileri,avukatlar olabiliyor. ''Beşerdir şaşar.'' demiş büyüklerimiz. İnsan, mesleği ne olursa olsun hata yapabilir. Benim de hatam olmuş, bakınız uyarmışlar sağ olsunlar.
Forumda cevap yazarken argo kullanmamız yasak değilse ve bu doğruysa AV. Mehmet Aydın'ın mesajı aynen yerinde yer alır tekrardan. Sildiğim mesajları kalıcı silmiyorum; ancak bu görevim hakkında yorum yapma yetkisi vermez kimseye. Yaptığım işi meşrulaştırmak için silinme/düzeltme nedeni yazıyorum ve silinen mesajlar görünsün diye de kalıcı silmiyorum. Silme konusunda hatalı davrandığım bilgisi verilirse site yöneticilerinden hatamı kabul ve telafi ederim.
Saygılarımla.
-
Alıntı:
Deniz Yücesan rumuzlu üyeden alıntı
Yaptığım işi meşrulaştırmak için silinme/düzeltme nedeni yazıyorum ve silinen mesajlar görünsün diye de kalıcı silmiyorum. Silme konusunda hatalı davrandığım bilgisi verilirse site yöneticilerinden hatamı kabul ve telafi ederim.
Saygılarımla.
Hepimizin gönüllü olarak emek harcadığı bu site hakkında görevini hakkıyla yapmaktasın. Benim de hatam olursa, düzeltmeni rica ederim.
Avukatların üzerinin aranamayacağına dönersek ve forum kurallarına uyarsak çok daha güzel olmaz mı?
-
Diyelim ki avukat yanında silah taşıyor ve adliye hava alanı avm gibi yerlerden geçerken farkediliyor.Bu durumda avukat silahını teslim etmek zorunda mı? Nereye?
-
Alıntı:
Bora Baykal rumuzlu üyeden alıntı
Diyelim ki avukat yanında silah taşıyor ve adliye hava alanı avm gibi yerlerden geçerken farkediliyor.Bu durumda avukat silahını teslim etmek zorunda mı? Nereye?
Silahını polise teslim etmek zorunda tabi. Adliyeye avukat silahla giremez.
Uygulama da bu yönde. Bir sıkıntı ile de karşılaşmadık.
-
Alıntı:
ibrahimayk rumuzlu üyeden alıntı
silahını polise teslim etmek zorunda tabi. adliyeye avukat silahla giremez.
uygulamada bu yönde. bir sıkıntı ile de karşılaşmadık.
Çok teşekkür ederim cevabınız için.:)
-
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Hepimizin gönüllü olarak emek harcadığı bu site hakkında görevini hakkıyla yapmaktasın. Benim de hatam olursa, düzeltmeni rica ederim.
Avukatların üzerinin aranamayacağına dönersek ve forum kurallarına uyarsak çok daha güzel olmaz mı?
Teşekkür ediyorum.Zaten niyetim kimseye sataşmak değil görevimi yapmak.Forumda kimseyle bugüne kadar en ufak sorun yaşamadım.Muhalifler dışında.O kadarını da normal karşılıyorum.Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz deniyor bir filmde malum.:)
Alıntı:
ibrahimayk rumuzlu üyeden alıntı
Silahını polise teslim etmek zorunda tabi. Adliyeye avukat silahla giremez.
Uygulama da bu yönde. Bir sıkıntı ile de karşılaşmadık.
Konuya dönersek... Benim aklıma şu geldi soruyu okuduğumda. Xraylerden geçerken belli olmayan Glock marka silahlar var. Bunlarla girilebilir madem belli olmuyor Xrayde, bu durum nasıl kontrol edilebilir?
-
Avukatın üst araması , ev-iş yeri araması özel şartlara tabidir.Adli arama için şartlar daha ağırdır(Ağır cezayı gerektiren suçüstü hali)olması gerekir.Ayrıca iş yeri aramasının şartları farklıdır.Ancak önleme araması yönüyle tabii ki gerekli şartlar varsa aranabilir.Problem avukatların mevzuatı biliyor olmalarından dolayı kolluk kuvvetlerinin usule aykırı aramalarına karşı çıkmalarıdır.Avukatlarda kompleks yoktur.Kompleks kendilerine aramanın hukuki şartlarının hatırlatılmasından hoşnut olmayan kolluk kuvvetlerindedir.
-
Alıntı:
stafst rumuzlu üyeden alıntı
Avukatın üst araması , ev-iş yeri araması özel şartlara tabidir.Adli arama için şartlar daha ağırdır(Ağır cezayı gerektiren suçüstü hali)olması gerekir.Ayrıca iş yeri aramasının şartları farklıdır.Ancak önleme araması yönüyle tabii ki gerekli şartlar varsa aranabilir.Problem avukatların mevzuatı biliyor olmalarından dolayı kolluk kuvvetlerinin usule aykırı aramalarına karşı çıkmalarıdır.Avukatlarda kompleks yoktur.Kompleks kendilerine aramanın hukuki şartlarının hatırlatılmasından hoşnut olmayan kolluk kuvvetlerindedir.
Samimi olarak söylüyorum; ben bu konuda hiç bir sorunla karşılaşmadım. Ne hava alanlarında ne de başka bir yerde..Yeter ki kararlı olun ve kararlılığınızı gösterin!
-
Konuyu açan polis arkadaşa acaba akademide kanunları öğretmiyorlar mı, ya da o da soruları çalınan bir polis meslek yüksek okulu sınavıyla mı polis olmuş?
-
Müdahil olmak istiyorum.
Kanun koyucuları maalesef iyi seçemediğimizden dolayı devlet hep gökte yerde hiç dolaşmıyor tüm yazılanları okudum ve buna karar verdim.
Balık baştan kokar baş ise biziz.
-
PVSK-9-
Polis, tehlikenin önlenmesi veya bertaraf edilmesi amacıyla güvenliğini sağladığı bina ve tesislere gelenlerin; herhangi bir emir veya karar olmasına bakılmaksızın, üstünü, aracını ve eşyasını teknik cihazlarla, gerektiğinde el ile kontrol etmeye ve aramaya yetkilidir. Bu yerlere girmek isteyenler kimliklerini sorulmaksızın ibraz etmek zorundadırlar. Milletlerarası anlaşmalar hükümleri saklıdır.
Madde 58- (Değişik madde: 23/01/2008-5728 S.K./331.mad)
Avukatların avukatlık veya Türkiye Barolar Birliği ya da baroların organlarındaki görevlerinden doğan veya görev sırasında işledikleri suçlardan dolayı haklarında soruşturma, Adalet Bakanlığının vereceği izin üzerine, suçun işlendiği yer Cumhuriyet savcısı tarafından yapılır. Avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet savcısı denetiminde ve baro temsilcisinin katılımı ile aranabilir. Ağır ceza mahkemesinin görev alanına giren bir suçtan dolayı suçüstü hali dışında avukatın üzeri aranamaz.
Kanunlar oldukça açık PSVK -9- maddesine göre hiç bir kimseye ayrıcalık yok.Herkes aranabilir.İstisnası girmemesi.
Madde 58. Aranamaz.Ağır cezalık suç dışında.
Her kurumda az da olsa çürük elmalar vardır.Bu kurumları yıpratmak için bir olgu olmamalıdır.Bu kurumları hata yapan kişiler örneklendirilerek yıpratılması dolayısı ile devleti yıpratmaktır.Bu durum kimseye yarar getirmeyecektir.Ölçülü bir tartışma olması temennisiyle.
-
Alıntı:
"Adliye" kavramı değil, "duruşmalar ve mahkeme salonları" ndan bahsedilmiştir.
ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER HAKKINDA KANUN
Kanun Numarası : 6136
Ek Madde 1- (Ek:30/6/1970 - 1308/7 md.; Değişik:22/11/1990 - 3684/2 md.)
A) Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde,
B) Öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda, eğitim ve öğretim kurumlarında, siyasi partilerin açık hava ve kapalı yer toplantılarında, izinli veya izinsiz yapılan toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, sendikalarda, derneklerde veya bunlara yönetim ve yapı olarak doğrudan doğruya bağlantılı olan yerlerde veya bunların toplantı ve kongrelerinde, her türlü spor karşılaşma veya yarışmalarının yapıldığı yerlerde, kanuna uygun veya kanuna aykırı olarak grev ve lokavt yapılmakta olan iş yerlerinde,
C) Türkiye Büyük Millet Meclisi ana binaları ile Meclis Başkanlığınca belirlenen yerlerde,
Ateşli silahlar taşınamaz.
(Değişik:08.02.2008/26781-5728/159.md.) Yukarıda sayılan yerlerde bu Kanuna aykırı olarak ateşli silahları veya bunların mermilerini 4 üncü maddede yazılı olan bıçakları veya sair aletleri veya benzerlerini veya Türk Ceza Kanunun 174 üncü maddesinde yazılı olanları taşıyan veya bulunduranlar hakkında ilgili kanunlarda belli edilen cezaların iki katı hükmolunur.
(A) ve (B) bentlerinde sayılan yerlerde 7 nci maddenin 1,2,3 ve 4 numaralı bentlerinde belirtilen, kişiler ile bu yerlerin güvenliği için görevli bulunan polis ve jandarma personeli, (C) bendinde sayılan yerlerde ise yalnız bu yerlerin güvenliği ile görevli bulunan polis, jandarma ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Mumafız Taburu personeli silahlarını taşıyabilirler.
(Değişik:08.02.2008/26781-5728/159.md.) (A), (B) ve (C) bentlerinde sayılan yerlere silahla giren veya buralarda silah taşıyan kişiler, fiilleri daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, elli günden az olmamak üzere adlî para cezası ile cezalandırılır. Ayrıca, bu kişilerin silah ruhsatları bulundurmaya çevrilir. Önödeme veya mahkûmiyet kararındaki adlî para cezasının infaz edildiği veya düştüğü tarihten itibaren beş yıllık süre geçmediği takdirde, bu kişilere taşıma ruhsatı verilmez.
-
Yanıtınız için teşekkürler..
-
Alıntı:
Adliye için cevap vermeye gerek bile yok teslim etmek mecburiyetinde. Havalimanları için ise Cumhurbaşkanı ile Cumhurbaşkanının ülkeye davet ettiği diğer ülke Cumhurbaşkanlarının dışında herkesin üzeri aranır. En azından kural böyle. Havalimanlarında bizim kanunlar geçerli değildir.
-
Alıntı:
ahmet25 rumuzlu üyeden alıntı
Adliye için cevap vermeye gerek bile yok teslim etmek mecburiyetinde. Havalimanları için ise Cumhurbaşkanı ile Cumhurbaşkanının ülkeye davet ettiği diğer ülke Cumhurbaşkanlarının dışında herkesin üzeri aranır. En azından kural böyle. Havalimanlarında bizim kanunlar geçerli değildir.
Yani bu durumda teslim edeceğiz geri döndüğümüzde mi alacağız?
-
Kanun "duruşmalarda ve mahkeme salonlarında" denilmekle net bir ifade kullanılmıştır.
-
Öcalan'ın avukatları da aranmıyor o halde, değil mi?
-
Çok ayıp çok sizde rüşvet verirseniz. Biz ne yapalım. Bari verdiniz aranızda dertleşin yada Avukatsınız gereğini yapın gereğini yapmadan içimden zıkkım olsun dedim demeyin. Vatandaşın huzurunda itibarınızı zedelemeyin (Ben şimdi daha kendi hakkını koruyamayan maruz kaldığı konuda hiç bir şey yapmayan bir Avukat, Polisle maruz kaldığım bir olayda benim hakkımı nasıl korur diye düşünsem haksızmı sayılırım)
-
Alıntı:
Çok ayıp çok sizde rüşvet verirseniz. Biz ne yapalım. Bari verdiniz aranızda dertleşin yada Avukatsınız gereğini yapın gereğini yapmadan içimden zıkkım olsun dedim demeyin. Vatandaşın huzurunda itibarınızı zedelemeyin (Ben şimdi daha kendi hakkını koruyamayan maruz kaldığı konuda hiç bir şey yapmayan bir Avukat, Polisle maruz kaldığım bir olayda benim hakkımı nasıl korur diye düşünsem haksızmı sayılırım)
İlgimi çeken yazınız üzerine yazıyorum; Kim hangi mekanda rüşvet veriyor? Açık yazın! Bakın ad ve soyadınız da belli değil, yazmanız da bir sakınca yok; deşifre olmazsınız! Bir takım iddialarda bulunuyorsak; hiç biri kurum veya mercii'yi töhmet altında bırakmadan, iddialarımızın, sav'larımızın da arkasında bulunmalıyız..
-
Sanırım konuya en güzel ve mantıklı yorum şu alıntıdır:
"Avukatların üst araması sorunu ile sır saklama yükümlüğü ve hak arama özgürlüğünün etkin kullanılması arasındaki bu yakın ilişkinin tespiti, avukatlara tanınan bu hakkın sınırının belirlenmesi açısından önemlidir. Avukatın üzerinin aranmaması avukatlık mesleğinin niteliği gereği tanındığı için, avukatın mesleğini yapmadığı zamanlarda bu haktan yararlanmaması gerekir. Bu hakkın tanınış amacı, avukatlık mesleğinin en etkin şekilde icrasını sağlamak olduğu için, avukatın mesleğini yapmadığı durumlarda diğer kişilerle aynı hukuksal statüde bulunması gerekmektedir. Bu görüşümüzün konuyu tam olarak çözmediği düşüncesindeyiz. Avukatlık mesleğinin zamana ve mekana bağlı kalarak yapılan bir meslek olmadığı gözetildiğinde, önleme araması yapılmak istenen ve mesleği avukat olan kişinin o an mesleğini yapıp yapmadığının belirlenmesi gerekmektedir. Avukatın o an mesleğini yapmasından, dilekçe yazmak gibi mesleğin tipik görünümlerini kastetmediğimizi de belirtmek isteriz. Adliyeden bürosuna dönen, bürosundan çıkıp otobüse binen, elinde evrak çantasıyla herhangi bir yere giden avukatın da mesleğini yaptığının kabulü gerekmektedir. Yine avukatlık mesleği sadece mesai saatleri içerisinde yapılan bir meslek değildir. Özellikle Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu uyarınca barolar tarafından atanan müdafilerin gece 24’e kadar görevlendirildikleri düşünüldüğünde iddiamızın doğruluğu anlaşılacaktır. Yine avukatın müvekkiliyle mesai saatleri dışında görüşmesini, ondan belge almasını engelleyen hüküm ve meslek kuralı olmadığı gibi, anılan davranış hayatın olağan akışına uygundur. Dolayısıyla, görevi ile ilintili bir iş yaptığına inanan avukatın, avukat olduğunu belirtmesi durumunda, zaman ve mekan ayrımı gözetilmeksizin önleme aramasından muaf olduğunu düşünmekteyiz. Avukatın beyanı ile görüntü arasında önemli bir çelişki varsa; bu durumda avukatın mesleğini yapmadığının kabulü gerekmektedir. Miting alanı çevresinde elinde pankartla gezen, stadyum önünde bir spor takımına ait elbise ile bekleyen, şortla uçağa binen, tenis raketi ile spor alanına giden, mayo ile plajda gezen avukatın, o an mesleğini yaptığının kabulü hayatın olağan akışına aykırıdır. Bu durumdaki bir avukatın, önleme aramasını kabul etmesi gerektiğini düşünmekteyiz."
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir :
"Avukatın Üzerinin Aranması Sorunu Ve Avukat Vuraldoğan Davası" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Kemal Vuraldoğan'e aittir ve makale, yazarı tarafından Türk Hukuk Sitesi kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak yazarının izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
-
Arkadaşlar lütfen.haddinizi aşan açıklamalarda bulunmayın.Meslekleri kötülemektense şahıslar üzerine yoğunlaşsanız daha iyi olur kanısındayım.Herşeyi daha olgun daha medeni karşılayan bir toplum dileğiyle hoşçakalın
-
Alıntı:
asader rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar lütfen.haddinizi aşan açıklamalarda bulunmayın.Meslekleri kötülemektense şahıslar üzerine yoğunlaşsanız daha iyi olur kanısındayım.Herşeyi daha olgun daha medeni karşılayan bir toplum dileğiyle hoşçakalın
Kimin üzerine konuştunuz?
Bir kimse üzerine beyanatta bulunduysanız; atıf yaptığınız kişinin de ismi zikredilmeli, değil mi?
-
Alıntı:
AV.FERDA AYDIN rumuzlu üyeden alıntı
İlgimi çeken yazınız üzerine yazıyorum; Kim hangi mekanda rüşvet veriyor? Açık yazın! Bakın ad ve soyadınız da belli değil, yazmanız da bir sakınca yok; deşifre olmazsınız! Bir takım iddialarda bulunuyorsak; hiç biri kurum veya mercii'yi töhmet altında bırakmadan, iddialarımızın, sav'larımızın da arkasında bulunmalıyız..
Sayın AYDIN 8.sayfanın son yorumu ile 10.sayfadaki yorumları okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bu arada ben bir iddiada bulunmadım yorumlara istineden aklımdan geçenleri yazdım. Sağlıkla kalın.
-
Alıntı:
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Benim bir kısım memurlarla ilgili şikayetlerim devam ediyor...
İletileri ya tam okumuyorsunuz ya da okuduğunuzu anlamıyorsunuz.
Martın onunda sözünü ettiğim memurların mahkemesi var.
Gidip mahkeme kararı olmaksızın üstümü aradılar vs. diyebilirim ama ceza alacaklar, kararsızım doğrusu. İki yıldır gitmiyordum artık ihzaren çağırıyolar gitmesem zorla götürecekler.
Keşke tuttukları tutanakta kusur diye yazdıkları beyanlarıma (şahıs ben avukatım beni bu şekilde arama yetkiniz yok dedi) itibar etselerdi.
Görevi kötüye kullanma suçu, her şey bizzat memurların tuttukları belgelerle delilli ispatlı adamlar çoluk çocuk sahibi acıyorum şimdi bir inat nereye getirdi işi, hadi çöz bakalım işin yoksa.
-
Alıntı:
Sayın AYDIN 8.sayfanın son yorumu ile 10.sayfadaki yorumları okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bu arada ben bir iddiada bulunmadım yorumlara istineden aklımdan geçenleri yazdım. Sağlıkla kalın.
Sanırım uzun bir süredir mücadelesini verdim bu meselenin; Yanlış anlaşılmasına mahal vermek istemiyorum; Uzun bir süre hukuk mücadelesi sürdürdüm bu konuda; Sürdürdüğüm davalar; sonuçları ve konu ile ilgil tümi iletiler tüm arama sitelerinden bulunabilir...
25 sene olmuş hukuk mücadelesine atılalı; bir hukukçu kimliği edindim sanırım; bu doğrultuda; bilgi saklamak; sırları deşifre etmemek üzerine gerekenleri yerine getirdim diye düşünüyorum..
-
Alıntı:
AV.FERDA AYDIN rumuzlu üyeden alıntı
Sanırım uzun bir süredir mücadelesini verdim bu meselenin; Yanlış anlaşılmasına mahal vermek istemiyorum; Uzun bir süre hukuk mücadelesi sürdürdüm bu konuda; Sürdürdüğüm davalar; sonuçları ve konu ile ilgil tümi iletiler tüm arama sitelerinden bulunabilir...
25 sene olmuş hukuk mücadelesine atılalı; bir hukukçu kimliği edindim sanırım; bu doğrultuda; bilgi saklamak; sırları deşifre etmemek üzerine gerekenleri yerine getirdim diye düşünüyorum..
Biz bu sır yükümlülüğü konusunda elimizden geleni yaparken; asıl gereken düzenlemeleri yapması ve kontrol etmesi gerekenler ne yaptı; kendimize özel bir paye alanı mı çıkarttığımızı düşündü; hiç de gereksinmemiz olmadı gerçi; hukuku meslek olarak değil; bir düşünce yaşam biçimi olarak tercih edenler için...
Hukuk her an herkese lazım olabilir...
-
Alıntı:
Sen çok şey biliyosun maşallah, bir kere o dediğin şeye büyüklük kompleksi denir.
Avukat kendi namına arayamaz demez avukat üzerinde temsil ettiği insanlara ait bilgiler belgeler olabilir. Bu bilgi ve belgelerin kolluk güçlerinin eline geçmesi halinde savunma zarar görebilir hatta avukatlar devlet sırrına vakıf insanları hatta devleti bile temsil edebileceğinden aranmaları kamu güvenliğine de zarar verebilir endişesiyle avukatların aranmaması Avukatlık kanununda ve diğer mevzuatta kararlaştırılmıştır. Bu yasağa evveliyetle emniyet güçlerinin dikkat etmesi gerekir. (Ancak nerdeee, suçludan sonra kanunları sakınmadan ihlal eden malesef onlar oluyor.)
Evet ben bir kolluk kuvveti olarak dediğinize bir nebze olsun katılıyorum ( avukat üzerinde temsil ettiği insanlara ait bilgiler belgeler olabilir. Bu bilgi ve belgelerin kolluk güçlerinin eline geçmesi halinde savunma zarar görebilir hatta avukatlar devlet sırrına vakıf insanları hatta devleti bile temsil edebileceğinden aranmaları kamu güvenliğine de zarar verebilir endişesiyle avukatların aranmaması ) kısmına sadece ve size bir sorum olacak bu bahsettiğiniz kanun maddesini bana yazarsanız sevinirim.Ben çalıştığım yer itibarı ile avukat arkadaşlar ile sürekli sıkıntı yaşıyorum duyarlı kapıdan geçerlerken ve X-RAY cihazına çantalarını bıraktırırken sürekli sıkıntı oluyor şimdi sorum şu sizin avukatların üstü aranamaz ve kanunda var dediğiniz fiziki arama doğrumudur doğrudur peki çantalarını X-RAY cihazına bırakmaları fiziki bir aramamıdır biz görevliler çantanın içindeki evrakları ve içeriklerini göremiyoruz bizim kontrolümüz sadece silah var mı yok mu ona bakıyoruz biliyorsunuz ki avukat dahi olsa duruşma salonlarına (kolluk kuvvetleri de dahil) giremez.bizim yapmış olduğumuz kontrolün yasal olup olmadığını cevaplarsanız sevinirim çünkü kimi avukatlara göre yasal kimilerine göre yasal değil TEŞEKKÜR EDERİM....
-
1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNU
SORUŞTURMAYA YETKİLİ CUMHURİYET SAVCISI:
Avukatların avukatlık veya Türkiye Barolar Birliği ya da baroların organlarındaki görevlerinden doğan veya görev sırasında işledikleri suçlardan dolayı haklarında soruşturma, Adalet Bakanlığının vereceği izin üzerine, suçun işlendiği yer Cumhuriyet savcısı tarafından yapılır. Avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet savcısı denetiminde ve baro temsilcisinin katılımı ile aranabilir. Ağır ceza mahkemesinin görev alanına giren bir suçtan dolayı suçüstü hali dışında avukatın üzeri aranamaz.
Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu ile Ceza Muhakemesi Kanununun duruşmanın inzibatına ilişkin hükümleri saklıdır. Şu kadar ki, bu hükümlere göre avukatlar tutuklanamayacağı gibi, haklarında disiplin hapsi veya para cezası da verilemez.
X RAY cihazından geçmeye veya çantanın geçirilmesine tartışmalı bir konu olmakla birlikte yasal engel yoktur.
-
Alıntı:
fatihdjclub rumuzlu üyeden alıntı
Avukatların yüzde 50 sinde aşağılık psikolojisi vardır. Polis arama yaptığında veya kendisine kimlik sordugunda yok beni arayamazsınız, ben avukatım derler ama hiç birşey de bilmezler. Bütün avukatlar için demiyorum bunu.
"Beni arayamazsınız,ben avukatım" diyen avukatı aramakta ısrar eden polislerin %100'ünde aşağılık kompleksi vardır.
Hayat hikayelerini anlatmaya başladıklarında mutlaka bir yerde 'Ben de avukat olmak istemiştim ama olamadım" cümlesini duyarsınız...
KEDİ ERİŞEMEDİĞİ ETE PİS DER
-
Alıntı:
Polislerin yüzde sekseni rüşvetçidir. Yasaları bilmezler. Ukaladırlar. Belindeki silahı elindeki copu kendi malları sanırlar. Hepsini kastetmiyorum tabi.
Ne güzel vede ne kolay söylüyorsunuz polis rüşvetçidir ukaladır gibi kelimeleri ve yüzde bile vermişsiniz peki size soruyorum kaç sefer polise rüşvet verdiniz ben rüşvet almayan ve ukala olmayan polis yok demiyorum ama bu şekilde kelimeler tüm Emniyet teşkilatını zan altında bırakmak olmuyor mu eğer siz bir polise rüşvet verdiyseniz adını yazın kimse zan altında kalmasın polis ahmet veya polis mehmet gibi hatırlarsınız danıştay saldırısını bu olaydan sonra kimse kalkıpta avukatların yüzde sekseni böyle demiyor sadece saldırıyı düzenleyen sepetteki çürük yumurta olan kişiden bahsediyor ve sizde aynı şekilde çürük yumurtadan bahsederseniz sevinirim SAYGILAR...
-
Alıntı:
1136 SAYILI AVUKATLIK KANUNU
SORUŞTURMAYA YETKİLİ CUMHURİYET SAVCISI:
Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu ile Ceza Muhakemesi Kanununun duruşmanın inzibatına ilişkin hükümleri saklıdır. Şu kadar ki, bu hükümlere göre avukatlar tutuklanamayacağı gibi, haklarında disiplin hapsi veya para cezası da verilemez.
X RAY cihazından geçmeye veya çantanın geçirilmesine tartışmalı bir konu olmakla birlikte yasal engel yoktur.
Kesinlikle yanlış anlamayın bu konuda gerçekten sıkıntı yaşadığımız için soruyorum elbette madde 58 e Avukatların büroları üzerleri aranamaz ancak bu X-RAY cihazına yasal bir engel yok demişsiniz yani çantalarını cihaza koymaları gerekir diyorsunuz şeklinde anladım yanlış anladıysam lütfen düzeltin ayrıca Sayın Mahkeme Başkanınında çantalarını koymaları yönünde talimatları var ama hala sıkıntı yaşıyoruz bizlerde duruma göre hareket etmeye çalışıyoruz SAYGILAR....