-
Cevap: Re: Mal Beyanı - Mal Beyanında Bulunulmaması
Selam
Kredi kartlarım ve kredi borcumu %10 ortağı olduğum aile şirketimden işden cıkış gösterilişim sebebiyle 9 aydır maaş alamadım.Şirket kâr (yaklaşık kâr payım 35,000 tl civarı )payımın ödenmesi için şubat ayında ihtar çektim.Fakat ihtara rağmen halde ödenmedi.İcradan 7 gün içinde öde veya itiraz yazısı geldi.İcraya ya üzerime hiç bir gayrı menkul ve aylığım olmadığı için şirket kâr payımı mal beyanı olarak gösterebilirmiyim.Ayrıca şirket kâr payımı en kısa yol dan nasıl alarak borcumu nasıl ödeyebilirim.Kâr payımı vermemelerinin deki amaçları beni zor duruma bırakarak şirket hissemi yok parasına almaya calışıyorlar.
-
lütfen yardım edin sürem kısaldı
-
Kredi borcuma açılan 3 dava için yaklaşık 6 ay önce mal beyanında bulundum. Evdeki herşeyi yazdım. Ama bir süre sonra sıkıştım ve mal beyanında gösterdiğim bilgisayarı satmak zorunda kaldım. Haftaya haciz geliyormuş. Mal beyanındaki bir parçayı sattığım için sorunla karşılaşır mıyım?
-
saygıdeğer hukukcu arkadaşlar,16.12.10 tarihinde babam adına su anki ikamet ettiğim evime banka tarafından tebligat gönderildi.babam su anda bizle birlikte kalmadığından fakat(evi tasımamızdan dolayı ikameti bizde göründüğünden )benim oturduğum adrese tebliğ edilmiş durumda,ve mal beyanında bulunulması istenilmekte.uzun süre görüşmediğim babamı arıyarak konuyu kendisine ilettim.şöyle bir durumki örneğin 1500 tl olan senet borcuna babamın ödeyememesinden dolayı zorla 3000 tl lik daha senet imzalattırılmıs.senetin arkasınada ödeyememem durumunda emekli maasıma el konulmasını onaylarım diye bir yazı yazdırmıslar ve faiziyle birlikte yazan tebliğ kağıdında 6000 lira olmus(bir nevi tefecilik işi diyebilirim.şahıstan alınmıs ve babam mecbur kaldığından imzalamak zorunda kalmıs)..ancak senette kefil imzasıda yok.sadece babama imzalatılmıs senet.ve babamın üzerine emekli maasından baska(maasınında yaklasık 700 tl si banka el koymus durumda)hiç bir mal varlığı yok...bende senetleri görünce acıkcası şoke oldum diyebilirim.bu gibi durumda ne yapmam gerekir.asgari ücretle çalıstığım için avukata gidip danısma ücreti ödeyemeyecek durumda olduğumdan foruma yazma gereği duydum.istanbulda ikamet etmekteyim. bu gibi durumda nyapmam gerekir,nası bir yol izlemem gerekir.
-
Merhaba;
Bu konuyu ve diğer konuları da araştırdım; ama net bir cevap bulamadım.Benim kredi kartı borcumdan dolayı ilamsız takip ödeme emri geldi.Ben yollayan avukat ile görüşüp borcu taksitlendirerek ödemeyi düşünüyorum.Avukatla ile anlaştığım halde yine de mal beyanında bulunmam gerekiyor mu acaba?Eğer avukatla anlaşmama rağmen mal beyanında bulunmam gerekiyorsa nasıl ödeyeceğime dair olan kısma avukat ile yapmış olduğum anlaşma usulünce ödeyeceğimi yazarak belirtmem yeterli olur mu?
Konuları araştırdım; ama avukatla anlaşma yapıldığı halde mal beyanında bulunup bulunulmaması gerektiğine dair kesin bir bilgi göremedim.Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
-
selam benim sorum nafaka ile ilgili yanıtlarsanız sevinirim...ben eşimden 10 yıl önce boşandım çocuğum yok zaten resmi 9 ay evli kaldık aylık 100 lira nafaka bağlamışlardı ödemedim icra takibi ile tutuklama çıkmıştı bende 5000 tl yatırarak kaldırmıştım daha sonra yine ödemedim yine aynı işlem ve ben avukatıyla irtibata geçtim taksite bağlattım 2000 tl vererek kalan borcum 6000 tl idi şimdide tekrar aranma çıkmış hakkımda ben bu nafaka iptalini veya bu parayı ödememe gibi bişeyi nasıl yapabilirim...hiçbiryerde bağkur veya sigorta kaydım yok.üzerime bişeyde yok yani nafaka için hiçbir resmi işlem yapamıyorum desem yeridir..ilginize şimdiden teşekkürler..
-
avukat hanım merhaba ben siteye yeni üye oldum nerden soru soracağımı bilemedim özür dileyerek size bir sorum olacak.tüketici kredisi çeken birine kefil oldum 1 yıldır ödüyordu şimdi ise ödeyemez duruma geldi.borçlu kamuda işçi çalışıyor icra önce ona mı gider yoksa hem borçlu hemde kefile aynı anda giderlermi.saygılar sunuyorum.
-
Cevap: Mal Beyanı - Mal Beyanında Bulunulmaması
Merhaba.. Siz değerli hukukçu arkadaşlarımızdan birşeyler öğrenmek istiyorum. Cevap verirseniz çok mutlu olucam. Personel maaş alacaklarım ödenmediği için mahkemelik olduk eski çalıştığım firmayla ve yaklaşık 2 sene sonunda sonuçlandı. Yargıtaya itiraza gitmedi ve icra işlemlerini başlattım. Yaklaşık 3 defa adres değişikliği yaptı fakat şirketin üzerine olan diğer malları anladığımız kadarıyla kaçırmış. Sadece yurtdışında 3 olan makinaları var onlarda orada mahsur kalmış durumda.. icrada 3 tane daha yeni araçları görünüyor. bunarın türkiyede olup olmadıklarını da bilmiyoruz. Acaba nasıl öğreniriz. Ayrıca yurtdışında yaptığı işler ile ilgili firma mahkemelik olmuştu uluslararası oradan da kazanma ihtimalleri yüksek. Fakat biz çalıştığı bankaları ya da şubelerini bilmiyoruz. Nasıl bankaları bulabiliriz nereye yazı yazmamız gerekir. Nereden öğrenebiliriz. Sizler yardım ederseniz çok minnettar kalırım. Teşekkürler..
-
niye cevaplanmamış bu soru..
tüketici kredisi çeken kişi bugüne kadar hala ödememişse hem borçluya hem de kefiline icra gitmiştir..Kamuda çalıştığı için maaşından kesilir yetmezse kefile giderler..
- - - Updated - - -
avukat ile anlaşma yapılıp ödemeyi imza karşılğı taahhüt etmişseniz mal beyanına gerek yoktur. Ancak taahhütünüzü yerine getirmeniz gerekir. Aksi halde "taahhütü ihlal" den hapse girebilirsiniz.
Yani borcunuzu gününde ödeyin, derim.
-
Merhabalar
Öncelikle tüm maddeleri okudum ancak bilmediğim birçok terim olduğu için pek bir kafam karıştı ve kendi durumuma göre yorumlayamadığım için kendi durumumu yazarak yasalara göre yorumlamanızı rica edeceğim.
Ailem ticaret yaptı ve oldukça fazla kişi ve bankalara yüklü borçları var. Annem emekli ama hala çalışıyor, hem emekli maaşında hem de şu an çalıştığı işte maaşının 1:4ü kesintiye uğruyor bildiğim kadarıyla. Annemin üzerinde 1 yazlık konut ve annesinden miras kalan 2 teyzemle ortak olarak bir tarla+ev var , babamın üstünde de 1 adet gayrimenkul ve şirketinin üzerinde (ruhsattan kontrol ettim) 2 adet araba bulunmaktadır.
Borçlar mallardan kat ve kat fazla olduğuna eminim. Sorum şu icra'da mallar ne zaman satışa zorlanır ? Mallar bitince borçlar bitmemiş olacağı için mal bulunmaması durumunda hukuk nasıl işliyor ? Hapis cezası olacak mı olursa ne kadar olcağı neye göre belirleniyor ?
-
İcrada haczedilen malları haczeden alacaklılar ne zaman isterse o zaman satar borçlu da masrafın ve faizin artmaması için satılmasını isteyebilir. Haczedecek bir şey kalmazsa kalan alacaklar için aciz vesikası verilir borçlunun haczedilecek malı olana dek beklenir. Hapis cezası yok.
-
Anladım yani diyelim ki üzerimizde 1 milyon borç olsa , tüm mallar satılsa da çalışarak ve emekli maaşının 4te 1ine el konularak kalanıyla yaşamaya devam edilebilir hapis cezası olmadan ? Sadece mal sahibi olunamaz borçlar bitene kadar doğru mu anlamışım ?
-
Şahıs alacakları ise emekli maaşlarına haciz konamaz. Borç bitmeden normal çalışmadan dolayı elde edilen gelirler ile mallara haciz yapılabilir. Bu sonradan elde edilen mallar içinde geçerlidir.
Kimse borcundan dolayı özgürlüğü kısıtlanamaz. Nafaka borçları hariç.
-
Alıntı:
Nefiskenar rumuzlu üyeden alıntı
Anladım yani diyelim ki üzerimizde 1 milyon borç olsa , tüm mallar satılsa da çalışarak ve emekli maaşının 4te 1ine el konularak kalanıyla yaşamaya devam edilebilir hapis cezası olmadan ? Sadece mal sahibi olunamaz borçlar bitene kadar doğru mu anlamışım ?
Emekli maaşının tümünü hiç kesinti olmadan eksiksiz alarak diye düzeltirsek doğru olacak.
-
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Emekli maaşının tümünü hiç kesinti olmadan eksiksiz alarak diye düzeltirsek doğru olacak.
Bildiğim kadarıyla şirketin devlete olan vergi borcundan dolayı devlet kesiyor emekli maaşından 1:4ü diye biliyorum vergi borcu sanırım , bize de tam anlatmıyorlar takip edebildiğim kadarıyla durum bu şu an emekli maaşında 1:4 kesinti var
-
Alıntı:
Nefiskenar rumuzlu üyeden alıntı
Bildiğim kadarıyla şirketin devlete olan vergi borcundan dolayı devlet kesiyor emekli maaşından 1:4ü diye biliyorum vergi borcu sanırım , bize de tam anlatmıyorlar takip edebildiğim kadarıyla durum bu şu an emekli maaşında 1:4 kesinti var
Borç vatandaşadır diye düşündüm. Devlet örneğin af çıkardığında vatandaşa karşı işlenen suçları (katil, hırsızlık, v.s) affeder, borçları affedecekse (Bkz: Emekli maaşı haczedilemez) vatandaşa olan borçları affeder ama kendine karşı olan ne suçu affeder ne alacağı affeder.
-
Merhaba Değerli Hukukçular ve Hukuk Severler....
Bana 06.09.2013 tarihinde icra dairesinden tebligat geldi. Tebligatta diyor ki borcunuz şu kadardan şu kadara indirilmiştir en kısa sürede ödeyiniz. Ama ödeme gücüm hiç yok. Ancak maaşımdan kesinti yapılabilir. Hiç bir mal varlığımda yok. Kirada oturuyorum. Durumum bundan ibaret. Neler yapabilirim? Elimde ne gibi bir sorumluluk var? Saygılarımla...
-
Maaşınızdan kesinti yapılması için icra dairesine veya alacaklı vekiline müracaat edebilirsiniz.
-
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Oğuz Bey.
-
Merhaba...
Öncelikle böyle bir siteyi kurdugunuz için teşekkür ederim.Ayrıca bıkmadan usanmadan yanıt veren hukukçu arkadaşlarda ayrıca teşekkür ederim.
Bu konuda malum olmak üzere benim sorunum bir banka ile.
Ödeme zorlugu çekdiğimden kredi kartı ve kredi borcumu ödeyemedim.
Adresim değiştiği içinde muhtemelen resmi kayıtlı olan eski adresime tebligat yapılmıs ve o adreste yaşamadığım için muhtarlıga bırakılmıstır diye düşünüyorum.
Benim merak ettiklerim sunlar:
Şayet bana mal beyanı bildirimi geldiyse(geldiyseki ben mal beyanında bulunmamıs oluyorum) bunun yaptırımı nedir.Hala hapis ile cezalandırma varmıdır.
Ayrıca haciz hakkında sanırım bu forumda yada bir başka forumda şöyle birsey okumustum doğrumudur?
Eve yapılan hacizlerde ziynet eşyası ve aynı eşyadan iki tane olmayanlar haciz edilemez !!!
Ben herhangi bir tebligat almadım.
Bu durumda ne yapmam gerekmektedir.
Yasal yaptırımlar nedir.
Bu konu ile beni ve benim durumunda olan arkadaşları aydınlatırsanız sevinirim
Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim
-
Mal beyanında bulununcaya dek hapsen tazyik halen uygulanabilir olduğundan tebligat alınsın alınmasın ne kadar süre geçerse geçsin gidip dosyaya mal beyanında bulunmak zorunludur ev eşyalarının haczi ile ilgili sınırlamalar var doğrudur ilgili forumlarda detaylarına ulaşabilirsiniz.
-
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.Tebligatı almadım ve doğal olarak ne kadar süre geçtiğinide bilmiyorum. Diyelimki 2 aylık bir süre geçti.Ben şimdi gidip mal beyanında bulunsam geçerlimidir. Ayrıca bu gecen süre içinde mal beyanında bulunmadığım için herhangi bir cezai uygulama ile karsı karsıya kalırmıyım?(hapis cezası gibi)
-
Geçerlidir,usulüne uygun mal beyanı verince ceza almazsınız almışsanız kalkar.
-
İlginize çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar diliyorum
-
Merhaba Değerli Hukukçular ve Hukuk Severler
Sizlerden şu konuda yardım istiyorum:ben bir bankadan kredi aldım 2 taksit üst üste ödeyemedim ve bana noterden ihtarname geldi. Evimize hacize gelinmesini istemiyorum. ailemden habersiz aldım krediyi. icra dairelerine gitsem mal beyanında bulunsam sadece maaşım var desem acaba maaşıma hemen haciz konulmasını istesem hemen maaşıma haciz olayı başlar mı? yani kısacası icra dairesnin evimize gelmesini nasıl önleyebilirim. kredi taksitim 469 TL ve gelirim 1020 TL net. Saygılarımla..
-
Henüz icraya vermemişler sizi ihtarnamede yazılı avukat ile görüşüp borcunuzu yeniden yapılandırın.
-
Teşekkür ederim Engin Bey..
Peki avukat ile görüştüğüm halde avukatın borcumu yapılandırma isteğime olumsuz cevap vermesi halinde ne yapabilirim? Saygılarımla..
-
Avukat öyle bir cevap vermez zannetmiyorum :)
-
İnşallah anlayışlı bir Avukattır. İyi ki varsınız Engin Bey.. Hukuki.net ekibine çok teşekkür ediyorum. Banka Avukatı bana şunu sorabilirmi: krediyi ne için aldın ne? alırken ödeyemeyeceğini düşünmedin mi? işte bu soruları sorarsa ozaman donar kalırım haksız duruma düşerim mi?
-
Avukatın işi borcun ödenmesini sağlamaktır üstüne vazife olmayan soruları sormak değildir.
-
iyi günler ben antepte öğrenciyim başka bir şehir memleketim. eve bir yazı gelmiş maliyeden bir borçtan dolayı mal beyannamesi gelmiş geçmişe ait bir maliye vergi borcu görünmkte. ama bu meblayı ödemeye gücüm yok taksite bölseler 100 yılda ancak öderim herhangi bir mal varlığım yok ne aracım nede herhangi bir taşınmaz veya taşınabilir yok kısacası bişeyim yok. bu beyannameyi verdikten sonra sonuç ne olacak yani şuan için ödeyemeyeceğim açık ve net sonuçları ne olabilir ?
-
Borç nerden kaynaklanıyor maliyeyi ilgilendirecek ne iş yaptınız?
-
merhabakar..ben daha yeni uye oldum..ve bana uyarı veriyo - 29 ileti!
cok acil bir şekilde sizden yardım gerekiyor!!! ne yapabilirim?
- - - Updated - - -
Merhabalar Engin bey.
Yarın davam var. Bir avukata danıştım. Gitme dedi. Dogru bir yonlendirme mi sizce? Ben müştekiyim.
Konu şu: darp davası açıldı. Benim bakıcımın sevgilisi bizi geldi evde dövdü. Adamdan korkuyoruz. Ben Türkiye'de yabancı uyruklu ama TC vatandaşlığa geçmiş, basın şirketinde çalışan biriyim.
Yardımcı olur musunuz lütfen.
-
Merhabalar;Bankaya olan kredi kartı borcumdan dolayı icra dairesinden İLAMSIZ TAKİPLERDE ÖDEME EMRİ adı altında kağıt geldi Bugün atmden tüm kredi kartı borcumu ödedim Mal beyanında bulunmam gerekirmi?
-
Nereden geldiyse yarın oraya gidip borcunuzu kapattığınızı söyleyin.
-
yeni üye oldum 29 ileti sınırlaması getirmişler bi sorumu yazamadım ya,
bankadan 362,00 tl komik bi rakamla inat ettim icralık oldum :) maaşım 3500tl sıkıntım yok.
fakat ilamsız takipte ödeme emrinde
362,00 tl borç
172.00 tl basım evi
3.458,00 tl işlemiş faiz (%50 AYLIK) DİKKAT : %50 AYLIK YAHU
4.544,20 toplam ücret isteniyor, bu aylık %50 faiz nedir lütfen biri açıklasın yahu hak mı adaletmi hukuk mu yoksa böyle bir istek sebepsiz zenginleşme yoluna gitmek midir ????
-
Alıntı:
ßeßetto rumuzlu üyeden alıntı
yeni üye oldum 29 ileti sınırlaması getirmişler bi sorumu yazamadım ya,
bankadan 362,00 tl komik bi rakamla inat ettim icralık oldum :) maaşım 3500tl sıkıntım yok.
fakat ilamsız takipte ödeme emrinde
362,00 tl borç
172.00 tl basım evi
3.458,00 tl işlemiş faiz (%50 AYLIK) DİKKAT : %50 AYLIK YAHU
4.544,20 toplam ücret isteniyor, bu aylık %50 faiz nedir lütfen biri açıklasın yahu hak mı adaletmi hukuk mu yoksa böyle bir istek sebepsiz zenginleşme yoluna gitmek midir ????
Hesap hatası yapmıştır. Faiz miktarına itiraz edin.
-
Merhaba içralık durumda senet 9 seneyi geçmişse ne yapılmalıdır ?
-
Avukata verilmelidir acilen :)
-
:) nasıl bir yol izleyebiliriz icra dairesine itiraz dilekçesi yazın borcum yoktur zaman aşımına uğramıştır diye dediler ama sonrasında nasıl ilerleyecek onu bilmek istiyorum.
- - - Updated - - -
kimisi de etsen bile borcun daha cok yükselir bir şey olmaz diyor ama fikir almak istiyorum. destek lütfenn