Sonrasında çok saygı duyduğum benim de avukatlarım oldu.Eğer bu siteye üye olup okuyorlarsa hepsini saygıyla anıyorum...Başta Ferruh Şenerdem , Nebi Barlas ve Ömer Kavili olmak üzere...
Printable View
Sonrasında çok saygı duyduğum benim de avukatlarım oldu.Eğer bu siteye üye olup okuyorlarsa hepsini saygıyla anıyorum...Başta Ferruh Şenerdem , Nebi Barlas ve Ömer Kavili olmak üzere...
henuz avukat tutmadım
bir avukatım yok
sizden bilgi almak istedim ilk önce saygılarımla
Dogdugum gün tanistim. Ablam olur kendisi:)
Vergi dairesinde kendi vergi kaydı açılışını yapmaya çalışıyordu. Üstelik Askeriyeden emekli olduğu içinde memur arkadaşın lakayıt tavırları onu çileden çıkarmıştı. Bende bir muhasebe bürosunda çalışıyordum. En son dayanamadım. Memur arkadaşa sorunun ne olduğunu sorup yardımcı oldum. O gün dünyada gördüğüm en dürüst insan ile Av.Selami Beyle tanışmış oldum.
Avukatım Yok.
Tavsiye üzerine avukata danışmak en makul yoldur.Şahsen benim mahkemelik bir olayım olsa ilgili mahkemeye giderek o mahkemeyle çok iştigal eden avukatı öğrenirdim.Avukatın nasıl bir avukat olduğuna dair ipuçları toplardım.Tabi memurlar pek vekiller hakkında yorum yapmasalar da yapanlar olacaktır elbet.Bir de gözümle gördükten sonra o vekille işe başlardım.
Adli yardım vasıtası ile tanıştım.
Baro'da tanıştım...
Tavsıye üzerine tanıstım.
avukatım yok ve yardıma ıhtıyacım var
evet bence ilginç bir soru benim de düşününce buna verecek doğru bir yanıtım olmadığını anladım
Tavsiye üzerine. Keşke Tanışmasaydım diyorum şimdi :S
Parası olmayan sanık durumundakiler avukatı nereden temin ediyorlar? Barodan mı?
Avukatım malesef yok ama iyi bir avukata gerçekden çok ihtiyacım.
tesadüfen tanıştım ,tanışmaz olsaydım .tam bir dolandırıcı .hakimlere para vereceğim rüşvet vereceğim diyerek kandırmış beni.ALLAH belasını versin.
Avukatım yok'u saymazsak Tavsiye üzerine açık ara farkla anketi birinci götürüyor. Bunda reklam yasağının da etkisi olsa gerek. Büyük avukatlık firmalarının televizyonlarda reklam verdiklerini düşünsenize :) o zaman işler tersine dönerdi heralde, 118 18 benzeri avukatlık hizmetleri bile türeyebilirdi. Hatta bu tarz girişimler de olmadı değil bir zamanlar, ancak avukatlık kanundaki haksız rekabeti önleyici hükümler sayesinde bunun önüne geçilebiliyor.
İşlerin tavsiye ile gelmesi de bu meslekteki en sağlıklı olan müvekkil edinme yolu, öyle olmaya da devam etmeli.
O zamanlar patavatsız deli dolu biriydim.Hergün olay ,hergün vukuat.Liseden Mustafa diye bir arkadaşım vardı.Avukat olmuş.Tabi görüşmediğim için haberim yoktu.Birgün Ali Sami Yen de maça gittim.Kuyruğa girdim.Benim bir arkamda O vardı.Arkamı dönünce anaaaaaa dedim.Naber lan yavşak nerelerdesin sen ,inanamıyorum ya yıllar sonra dedim.Gülümsedi.Avukat olduğunu öğrendim ve o günden sonraki 2-3 davamda müvekkilim olmuştu.
Tanıdık aracılığı ile.
Kadın olmak zor bu ülkede...
Valla avukat seçimi çok önemli şuan anlıyorum. Boşanma davasını 01.06.2012 de açmama ragmen daha ilk duruşma bile olmadı. ama paralarını peşin aldılar sözleşmeyi imzalattılar sonra telefonları bile açmıyorlar. Kadın olduğum halde ne eşyalarımı alabildim üzerine şiddet gördüm evden atıldım ne bir bilgi veriyorlar nede duruşma gunu çıkıyor.. Arkadaşlar avukat seçimi gerçekten önemli. İşinin ehli olması lazım ve benim gibi araştırmadan sakın sözleşme imzalamayın. Bırakamıyorsunda bir dünya para talep ediyorlar. Bu işi hızlandırmanın bir yolu yokmu acaba? başvurabileceğimiz bir yer.. Bu ülkede kadın olmak hakikaten zor...Adam son model arabalarda geziyor, evimin eşyalarını kullanıyor.Benim magduriyetimi gören yok. Nasıl bir adalet bu anlamadım gerçekten..
Avukatınızın suçu yok ki. İlla suçlu arayacaksanız yeni Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu suçlu. Yok ön inceleme yok lüzumsuz bir çok yeni kuralla yargılamayı hızlandıracaklarına yavaşlattılar. Eskiden 3 ayda gelen duruşma günleri şimdi 6 ayları geçmeye başladı. Biz de avukat olarak bu konudan son derece rahatsızız. İnsanlar haliyle bizlerle muhatap olduklarından neden duruşmalarının başlamadığını anlatmak zorunda kalıyoruz. İnsanların bir kısmı da (sizin gibi) biraz da bilmemekten, sanıyor ki biz avukatlar sallıyoruz davaları. Oysa biz avukatlar isteriz ki, duruşmalar olsun, dava lehimize bitsin. Bir an önce diğer işlere de bakalım... Uzun süren yargılamaların kimseye bir faydası yok. Bu nedenle avukatınızı seçmede bir yanlışlığınız olduğunu düşünmüyorum. Mesele tamamen tıkanan adli sistemdir.
avukatım yok
avukatımla 18 yaşındayken tanıştım.bir daha görüşmeyiz sanmıştım ama devlet baba sağolsun her fırsatta ona ihtiyaç duymam sağlıyor.Bazen beraber mi çalışıyorlar? diye düşünmüyorum değil...:::::::::::::::)
Bu arada bana idare hukukuna hakim,sağlam bir avukat lazım ya ilgilenen arkadaşlar varsa lütfen yazsın.Ama ANKARA'dan olmalı.Kaderimi değiştirecek insanı arıyorum...
Eşimle boşanma davamız vardı bu yüzden tanıştım. iyi ki tanışmışım on numara bir avukat. ihtiyacım olduğu zaman gideceğim tek kişi.:)
nasıl konu açabilirm.. biri bana yardımcı olabilr mi acil.. lütfen.. mail adresm..
Sorunuzun ilgili olduğu kategoriyi buluyorsunuz önce (Aile hukuku, Borçlar hukuku mesela) kategori sayfasında solda en altta sanırım yeni konu aç var tıklıyorsunuz.
icra davası sonucu tanıştım. parasının tamamını veremediğim için ne telefonlarıma zamanında çıkıyor nede duruşmamla ilgileniyor. resmen kendi davamın avukatı oldum.
avukatım yok
avukatım yok
- - - Updated - - -
Av. Dilek KUZULU; Avukat Hanım rica etsem, Zonguldak İdare Mahkemesinin 20.10.2003 gün ve E:2003/476, K:2003/983 sayılı kararı nı mailime gönderebilir misiniz. goktas.hikmet@hotmail.com
Sınıf arkadaşım avukat olmuş,avukatım var ceza davaları için ayrı,hukuk davaları için ayrı,icralar için ayrı...
merhabalar sizlere sorum şu şuanda çok borcum var kredi borçlarım birde senetlerim var işim den dolayı zarar ettim iflas ettim hiç bir gelirim kalmadı emekliyim maaşım krediye kesiliyor maaştan kalan parayada maliye bakanlığı el koydu mal varlığımda ipotek var hacizler geliyor ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim saygılar kolay gelsin
degerli hukukcular hepinize selamlar.adalete ihtiyacimizin oldugu bu donemlerde sizlere oldugunuzdan cok daha fazla ihtiyacimiz var.
benim hikayeme gelirsek.2005 yilindan beri sofyada ikamet ediyorum.bulgaristanin avrupa birligine katilmasinin ardindan o ulkede vergi veren bir yabanci olarak haklarimin neler oldugunu merak etmistim.cunku takdir edersiniz yolsuzluk ve rusvet balkanlarda tam bir illet.
pek cok isim calindi kulagima fakat bana bu tur bildirimler her zaman amatorce gelir.kazandigi paranin belli bir oranini reklama ayiran avukatlarsa kulaga uyanik ve paragoz gelmesine karsin son derece is bilen insanlar olarak beynimde canlanir.
sirketimin finansal islerini ve bulundugum ulkedeki yabancilar subesindeki islerimi internetten buldugum bir avukatlik firmasi yurutuyor.kendilerinden cok memnun olamam cunku henuz beni kurtardiklari bir bela yok fakat son derece disiplinli ve etik degerlere bagli insanlar olduklarini soyleyebilirim.
bunlari anlatmamdaki sebep genc avukat adaylari veya mesleginde daha cok kisiye adalet dagitmak olan insanlari internet ve reklam konusunda bilgilendirmekti.cagimiz hizlica degistigine gore tavsiye ve kulaktan dolma bilgilerle avukat aramak yerine reklamini daha cok yapan hukukcular one cikacak sanirim.
hepinize bol sanslar.
Bir meslekteki skor sadece bilgi ile değil, tecrübe ile de ölçülür. Basit formül şudur; bilgi+tecrübe=skor
Şimdi bakıyorum daha 3 yıllık avukat web sitesinde herşeyin profesyoneli olduğunu söylüyor. Her konuda uzman maşallah. Yahu ben 20 yılı devirdim ama birşeyin uzmanıyım diyemedim :)
sayin litigation son derece ironik bir tespit. fakat hukuk burolarinda calisan tum avukatlarin ki burda ucten fazla civari avukat ve henuz turkiyede tam oturmamis bir meslek olan yurist yani arabuluculardan bahsedersek eger burada calisan avukatlarin mesleki tecrubesi bitirdigi okul gibi parametreleri bilmek standart bir vatandas icin cok zor olsa gerek.bu yuzden reklam ve internetin onemine dikkat cekmistim.sanirim bana hak vereceksiniz.
ayrica da meslekte gecirilmis 20 yil gibi bir sure insanin kendisini ovmesi icin yeterlidir bence.alcak gonullu olmaniza verelim bu defalik :)
Biri arkadaşım, biri de Akrabam :)
Avukat tahsis edilmesini istiyorum
avukatım yok :(