Peki sivilde de temyiz hangi aşamada yapılır? Askeri savcıdan tebliğname geldikten sonra mı? yoksa infaz için savcılıktan yazı geldikten sonra mı?
Cevabınız için çok teşekkürler...
Printable View
Merhaba bu sorunu cevabına acil itiyacım var. Adliyeden yardımcı olamadıla rne yazıkki. Olay şu: askerde ceza aldım ve temyize gittim. askerliğim bittikten sonra temyizin red olduğuna dair tebliğ geldi. şimdi gerekli hallerden dolayı tekrar temyiz etmek istiyorum. ne zaman temyize başvurmalıyım. askeri yargıtay dosyamı sivil ceza infaza gönderdikten sonra mı? yoksa şimdi mi? şimdi ise nereye başvuracağım? Temyizin reddine dair tebliğname dün geldi. acil cevap rica ederim.
merhabalar ben şu anda askeri görevimi yapmaktayım 2 gün önce usb bellek yakalattım içinde suça dair hiçbir resim bulunamadı ne ceza alırım birde terhisime 27 gün var mahkeme yetişirmi sizce
Merhabalar...
Ben şuanda Vatani görevimi yapmaktayım 27 ağustos günü birliğimde cep telefonumu yakalattım akabininde geçen hafta askeri mahkemeye çıktım ve hakim 25 gün ardından da 16 gün ceza verdi ardından ben temyiz dilekçemi verdim. Dosyam büyük ihtimalle sivil mahkemeye intikal edicek. Yanliş bilmiyor isem yeni bir yasa çıkmış askerlerin sivilde yargılanmasına yönelik şimdi ben nasıl bir yol izlemiliyim yada şöyle soruyum bundan sonraki süreçte neler olucak ?
avukat degilim ama ayni suctan yargilanan biri olarak elimden geldigimce ve bildigim kadari ile yardimci olayim . Temyiz ; cezanin yuzunuze okunmasi yada tarafiniza teblig edilmesinden sonra yapilir . Bildigim kadari ile temyizin reddolduguna dair degil savcinin temyizinizin reddolmasi talebi gerekceleri ile tarafiniza gelir. Temyiz reddolursa bilgidim kadari ile tarafiniza direk infaz kagidi gelir ve bu asamadan sonra bir kez daha temyiz edilmez . Sadece eger gecerli bir sebebiniz varsa infaziniz ertelenir ..
Pkk li olup daga cikip yuzlerce Turk askerini oldurseydin affedilecektin ve kutlamalar esliginde yurtta kahramanlar gibi agirlanicaktin ama telefonla konusmak gibi "Turkiye'nin en ciddi suclarindan birini " isledigin icin buyuk ihtimalle 16 gun cezaevinde kalicaksin .. O dedigin kanun cikti ama henuz cep telefonundan beraat eden olmadi .. Dedim ya adam oldurseydin yada esrar vs kullansaydin isin daha kolaydi ama cep telefonuyla konusmussun , artik seni kimse kurtaramaz ..
22 Kasım itibari ile birliğimden terhis oldum. Artık askeri ile hiç bir bağlantım kalmadı bakalım izleyip görücez. olmazsa gider 16 gün yatarız vatana hıyanet ettiğimiz için :)
Merhabalar Danışmak istedğim bişi şimdi Askeri Mahkemeden bana gerekçeli karar geldi sivil adresime ben dosyayı askerde yargılandıktan sonra temyiz ettirmiştim şimdi gerekçeli kararda 7 işgünü içerisinde itiraz etmem gerektiği yazıyor birde benim davama bakan yarbay benim cezamı 16 güne düşürmüştü şimdi gerekçeli kararda cezam 25 gün yazıyor bunu neden olabilir acaba
Arkadaşlar Lamby arkadaşımız ceza aldığına göre bu denetimli serbestliğin uygulanmadığınımı gösteriyor.
Dosya sivil mahkemeye gitmeyecek ve ceza Askeri Yargıtay tarafından onanırsa 16 gün hapis yatacaksın.Terhis olmuş isen sivilde yatarsın.Ayrıca denetimli serbestlik ile ilgili kararı Anayasa Mahkemesi yakınlarda verdi.Kanun çıkarsa asker kişilerde bu kurumdan yararlanacaklar.
Yalnız şöyle bir durum sözkonusu ben askeri mahkemde 16 gün ceza aldım askeri hakim cezamı 16 gün olarak açıkladı bende kararı temyiz ettirdim bana gerekçekli karar geldi cezam askeri hakim tarafından yüzüme okunduğunda 16 gün olarak söylendi lakin gerekçeli kararda 25 gün yazıyor. şimdi bu noktada aklıma karıştı 16 gün mü yatıcam ben yoksa 25 gün mü ? ben bu kararı bir avukat tanıdığıma sorduğumda cezan 6 ayda da gelebilir 1,5 yılda da gelebilir dedi bana durum bu olursa sanırım bu denetimli serbestlik yasasından yararlanabilirim
Aldığınız ceza 30 gün iyi halden düşen süre ve infaz kanunu hükümleri ile hapis süreniz 16 gün. Beş günü mahkemedeki iyi halinizden düşülüp 25 gün kesinleşmiş cezanız var. İnfaz kanunu da yatar kesinliği bakıldığında fiili infaz 16gün oluyor.
Askeri yargıtaydan dosyanız fazla gecikmeden gelir ancak denetimli serbestlik hakkında ki karar çıkmıştır. Yani yararlanırsınız.
Arkadaşlar denetimli serbestlik uygulanmıyor diye biliyorum.Uygulanan var mı yada uygulanacakmı bilen varmı?
Yakında olacak derken ne gibi şeyleri kastettiniz?
merhaba ben 2,5 yıl önce yüksekovada asker iken cep telefonu yakalattım.nasıl oldu bılmıyorum fakat bölük komutunı işlemleri çok hızlı yaptırdı ve benimle aynı anda yakalan arkadaşım hiç bir yazı gelmeden askerlikten terhis oldu.
25 gün yazıyordu ve eğer cezaevinde bir sorun çıkarmaz isen 3/2 sini yatıyorsun dediler.yani 16 gün.
daha sonra teskereme 25 gün kala beni cezaevine davet ettiler.van kolordu komutanlığına.
çok kötü eziyetler ediyolar arkadaşlar sanki vatan hainiymiş gibi davranıyolar .suçunda cep telefonu :)
girişte direkt size saldıran bir rütbeli bulunuyor ve er gardiyanların yaptıklarıda insafsızlık .
allah sabır versin ben sizin yerinizde olsam sivilde yatmayı tercih ederdim .
Arkadaşlar ben 13 Ağustos 2009 tarihi ile birliğimden terhis olmuştum. Hatırlayanlar olabilir. Geçenlerde elime tekrar bir çağrı kağıdı geldi, 1 inci Ordu Askeri Mahkemesinde 15 Şubat 2009 tarihinde duruşmamın olduğu belirtilmiş. Bundan sonra olcaklar neymiş göreceğiz ben herkeze konuyla ilgili tekrar bilgi vereceğim.
Benim önceden canım çok sıkılıyordu ama artık umrumda değil 15 ay askerlik yaptık yetmedi cezaevine girmemiz istenirse onu da yaparız.:ok
Bu Ergenekon kapsamında bazı paşalar için denetimli serbestlik uygulandı sivil mahkeme kararı ile normal erler içinde geçerli olurmu bu acaba ?
Emre itaatsizlikte israr sucunda herhangi bir yasa vs yok , cezan gelirse gidip pasa pasa 16 gun yatip geliyosun ben daha yeni yattim , cezaevine gore degisir ama benimki hic kotu degildi gayet rahatti yiyip icip yatip tv seyrediyosun ama tabi cezaevine gore degisir . Bulun kendinize yakin duzgun bi cezaevi alin yaniniza kitaplarinizi yatin 16 gun gitsin , okadar stres yapmaya degecek bisey yok sicilede islenmiyo kacicaginiza zamaniniz varsa yapin biran once kurtulun gitsin ..
kendi memleketimde sakarya/karasu .. toplam 5 kogus var ve koguslar 10 ar kisilik filan . Genelde hafif suclular yada tutuklular kaliyo . Agir cezalilari adapazarinda ferizli diye buyuk bir cezaevi var oraya gonderiyolar . Buarada bodrum cezaevi varmis maksimum 20 gunleri filan aliyormus orasida ufak ve guzel bir cezaevi diye duydum aklinizda olsun eger cep telefonuysa sucunuz ..
Merhaba Banada Bugün Askerde yakalattıgım Telefon Cezasının Çağrı Kağıdı Geldi Kağıtta 25 gün Hapis yazıyor yanlız 3/2 Si ile ilgili birşey yazmıyor. Ben Bu Kararın 3/2 sinimi yatacagım Yani 16 GÜN ve Yarı Açık Ceza Evinde Kalmaya Nasıl ikna edebilirim Savcıları? Yardımcı Olursanız Sevinirim.
Merhaba Banada Bugün Askerde yakalattıgım Telefon Cezasının Çağrı Kağıdı Geldi Kağıtta 25 gün Hapis yazıyor yanlız 3/2 Si ile ilgili birşey yazmıyor. Ben Bu Kararın 3/2 sinimi yatacagım Yani 16 GÜN ve Yarı Açık Ceza Evinde Kalmaya Nasıl ikna edebilirim Savcıları? Yardımcı Olursanız Sevinirim.
Merhaba,
Konu; askerde yakalatılmış cep telefonu. ancak bazı istisnai durumlar söz konusu ve bu nüanslar hakkında bilgi almak istiyordum.
12 Ağustos 2009 itibariyle acemi birliğine teslim oldum. ve yemin törenim 11 Eylül 2009'da gerçekleşti. Evci izniyle birlikte, usta birliğime 13 Eylül Pazar günü katıldım. Usta birliğinde 31 Aralık 2009 tarihinde gerçekleşen aramada şahsıma ait olan bir cep telefonu yakalanmış ve mahkeme dosyam hazırlanmış durumda. bunu takip eden günlerde ise (03 Ocak 2010 tarihinde) Bölük astsubayı birlik içerisinde cep telefonu kullanımına ilişkin bir yazıyı ve emniyet kaza önleme talimatını imzalattı. ancak bu attığım imzalarda, acemilik dönemime denk gelen tarih mevcut. yani dağıtımım gerçekleşmeden o birlikte, o yazılı emre imza attığım görünüyor. ve tarihlerden de anlaşılacağı üzere usulsüz bir işlem mevcut.
Emniyet kaza önleme talimatını ve adını tam olarak bilemediğim, emirlerin yazılıp askerlere imzalatıldığı defteri, cep telefonunu yakalatmadan imzalamamış olmam, bu suçtan yargılanmamı engeller mi? bugün itibariyle eve mahkemeden kağıt gelmiş durumda.
vereceğiniz cevaplar gerçekten çok önem arz etmektedir.
Merhabalar Benim size bi sorum olucak 15 şubat 2010 tarihinde şöför oldugum ızmır askerlı bırlıgımde goreve gıttıgım konak ordu evınde takım komutanımla karşılaşmam sonucu cep telefonu yakalattım..
askerlıgıımın bıtmesıne 15 gun kala mahkameye cıktım sabıka kaydım daha gelmedıgı ıcın cezamı soylemedıler hazıran ayında bellı oluçagını söyledıler...
bırde ben ordu evlerının askerı bırlık olarak degılde sosyal tesıs olarak geçtıgını duydum ceptelefonu yasak degılmıs sanırım... acaba ben ceza alırmıyım alırsam kac gun alırım yardımcı olursanız cok sevınırım.
tekrardan merhabalar arkadaşlar,
bugün davam vardı. ve duruşma salonuna bile girmeden, bu suçun artık disiplin suçu kapsamına alındığını ve davamın düştüğünün bilgisini verdiler. değişiklik talebinin komisyonda olduğunu biliyordum. kanunlaşmasını da dört gözle bekliyordum. işleme almışlar. askerden sonra böyle bir korkuyu yaşayan arkadaşlar varsa -ki kesinlikle vardır- korkmasınlar. hakim yüzü görmeden kapandı konu. içiniz rahat olsun.
Ben geçen sene telefon yakalatmıştım. askerde mahkemeye çıkıp temyiz ettirdim sonrada terhis oldum Mayıs sonu temyiz talebimin reddine dair yazı geldi ve bu yasa çıktı şimdi savcılığa yada mahkemeye gidip bir işlem yapmama gerek varmı ? Askeri yargıtaydan red yazısı geldikten sonra herhangi bir yazı gelmedi bana öylece kala kaldı
Merhabalar,
Ben 23 Ağustos 2010 Pazartesi günü terhis oldum. Tezkereme 1 hafta kala cep telefonu yakalattım. O gün akşam bölük komutanımız beni yanına çağırdı. Beni mahkemeye ve oda hapsine göndermeyeceğini söyledi. Bunun haricinde cep telefonumu, sim kartımı kıracağını, yol izini vermeyeceğini ve pazartesi günü akşam çıkaracağını belirtti. Tezkereye gidiceğim gün beni akşama doğru yanına çağırdı. Beni yakalayan rütbeliden cep telefonunu ve tutanağı istedi. Dediği gibi cep telefonunu ve sim kartımı kırdı. Benim hiç bir şekilde savunmamı almadı mahkemeyle ilgili bir şeyde demedi ve birkaç nasihat verdi ve beni gönderdi. Benim kafama takılan soru şu, savunmasız bir tutanak ile ceza alınabilirmi yada ben bu durumda ceza alabilirmiyim.
yardım edecek kimse yokmu? ne olur yardım edin
mahkeme dosyan bile hazırlanmamış, ifaden alınmamış. hiçbir şey olmaz. ben 50 tane belge imzalamıştım. dosyam hazırlanmıştı.
Ne yazıkki arkandan dosya hazırlanır ben askerde yazıcıydım eminim lakin artık rahatla bi cacık çıkmıyor. Tabi terhis olanlar için geçerli
Sahtekarlık yokki ortada senin hakkında dosya hazırlanır mahkemeye gönderilir askeri savcılık inceler sana da yazı gönderir ifadeni verirsin sürec başlamış olur.
Benim hakkımda sivilde biri şikayet etmişti. O zaman askerdim, savcılıktan ifadeye çağırdılar asılsızdı anlattım ama dava açılmadı. Anlayacağın bi usulsuzluk yoktur.
Yanlışım varsa düzltin lüften başıma gelen bi durum da var.
Arkadaslar artık cep telefonu yakalatanlar veya başka suçtan askeri mahkemeye verilenler terhis olduklarında içeride yatacağım diye korkmasınlar. Ama suç tarihinden beş ay geçmiş olanlar. Benim başımdaydı ve artık geçti.
Disiplin mahkemesinde 5 ay. As.Mah. 5 yıldan başlıyor zaman aşımı.