tum emniyet birimlerinde yazdıgı gibi "herkesin polisi kendi vicdanıdır"...
uniformasına koltuguna yetkisi etkisine sıgınıp kimse artizlik yapmamalıdır...
kul hakkı affedilmeyecek bir insanlık sucudur...
Printable View
tum emniyet birimlerinde yazdıgı gibi "herkesin polisi kendi vicdanıdır"...
uniformasına koltuguna yetkisi etkisine sıgınıp kimse artizlik yapmamalıdır...
kul hakkı affedilmeyecek bir insanlık sucudur...
suçla en çok mulaki olan insanların suça karışmalarını yadırgamayı pek anlamış değilim... nasıl ki doktorların kürtaj şuçuna sık sık karıştıkları su götürmez bir gerçekse ya da organ kaçakçılığı polislerinde suçlara karışmaları normal bir eylemdir önemli olan sayıyı asgari derecede tutabilmektir. herkesin vicdanı kendi polisidir yukarda dendiği gibi polisinde vicdanı kendi polisidir
http://haber.mynet.com/detail_news/?...hv/polisinhali
Memleketimden Polis Manzaraları konu başlığı altında, Polisimizle ilgili çok şeyler yazılıp çizildi,yukarıdaki linkdeki haberle iligili görüşleriniz nelerdir.
ArkadaŞim Farazİ Olİylarla Mİlletİ Bİlgİlendİrmİk İstİyorsan Bİr Polİs Merkezİ AmİrlİĞİne UĞra Veya Emnİyet MÜdÜrlÜĞÜ Hukuk İŞlerİ Şubesİne UĞrarsan Detayli Bİlgİ Alirsin. Bİz VatandaŞin GÜvenlİĞİ İÇİn Hİzmet Yapiyoruz . İÇİmİzde ÇÜrÜkler Olabİlİr. Bunuda Duyrli VatandaŞlarimizin Takİbİyle Temİzlene Bİlİr. Polİs-asker- Hukukcu SuÇ İŞlemez Dİye Bİr Varsayim Olamaz. SuÇ İŞlenmİŞ İse Gereklİ Adlİ Ve İdarİ İŞlemler Yapilir. Slm.
Sayın Maktül;
Anlattığın olayda haklısın,da bu son cümlen ne demek onu anlayamadım?
Olayı baştan sona okudum ama Cumhuriyeti neden sindirememiş çıkaramadım.
Cumhuriyetin ne olduğunu bildiğine emin olduğundan şüphe duymaya başladım açıkcası...
Ve son sözüm;Polis Cumhuriyeti -senin yaptığın gibi- işine gelince değil her zaman hatırlar,üzülme...
Sayın Mehmet66;
Bu sitede üyeler tarafından sırf Polisi karalamak,kötülemek için yazılan ve çoğunun eline yüzüne bulaştırdığı hikayeler arasında sizin ki gerçekten OSCAR'a layık.Maaşallah!
Hayal gücünüzü,gündemdeki olaylarla zenginleştirerek anlatmanıza bayıldım.
O bahsettiğiniz Psikolojik rahatsızlığın Hanımefendide olduğuna eminsiniz değil mi?Sanki sizdeymiş gibi geldide bana ondan sordum...
Saygılar
Sayın Deniz02;
Objektiflikten bahsetmişsiniz,haklısınız
Ama herkes objektif olsun!
Lagos'un anlattığı olayda kaç tane çelişki var,sayabildiniz mi?
Elvançetinkaya'nın bu çelişkileri sormadan "Olayı takip etmeni şiddetli tavsiye ederim" demesini anlayabildiniz mi?
Lagos'un alkollü olduğunu neden 1.değilde 2. mesajında yazdığına anlam verebildiniz mi?
Belki de bunlara hiç dikkat etmediniz.Dikkatinizi çeken konu Polis ya da Eşi/Yakını olan üyelerin savunmaya geçmesi değil mi?
Baskı ve Acındırma diyorsunuz,Gerçekleri yazmak Baskı ve Acındırma ise yazmayalım öyleyse...
Saygı,Hoşgörü,Empati vs. kavramların olmadığı toplumlar ne kadar Huzurlu olabilir.
Buna benzer olaylar/haksızlıklar oluyor hem de Türkiye'nin her yerinde ve her kurumunda doğru!Ama bu kadar abartmak neden,kendini haklı çıkartmak için bazıları hayal güçlerini çok zorlamış!Ve ne hikmetse yorum yapanların çoğu bunları gözü kapalı hemen doğru kabul etmiş!Neden?Siz ya da bir başkası bunun cevabını yazarsa sevinirim...
Ayrıca Polis;maaşını,ödediğimiz vergilerden alıyor diyen arkadaşlar;Poliste vergi veriyor.Yani bu Edebiyat çok YAVAN...
Saygılar
Davanın peşini bırakmaman şiddetle tavsiye olunur.Sadece mahkemeye suç duyurusunda bulunmanız yetmez konuyu il insan hakları kuruluna, valiliğe, emniyet genel müdürlüğüne de bildirmenizde yarar var.Mahkemede de müdahil olmanızı tavsiye ederim.Tabi arkadaşınızında tehditle tanıklığının engellendiği yönünde ifade vermesi tarafınızdan haddini bilmezlere vurulacak darbelerin başında gelir.
Siz dua edin hakkınızda memura mukavemet, hakaret yönünden yasal işlem yapmamışlar.Malum polislerin en büyük silahıdır.
Tebrik ederim. Bir hukuksever olarak hemen kafanızda mahkemeyi kurup, yargılamayı yapmışsınız, belliki belirtmesenizde cezalarınıda kesmişsiniz. Sizin gibi hukukseverlere! tabiki ihtiyacımız var.
Bu ülke de polis olmak zor. günde kaç saat çalıştığınız belli değil. hiç bir zaman çalıştığınız maaşa yansımıyor.
Ama her şeye rağmen amaç insanların evlerinde rahat uyumaları varsın polisin yaptığını önemsenmesin, varsın bir kısım medya kamuoyu kaçırılan askerler konusunda istihbarat zaafiyetini tartışırlarken asılsız Polis gaziyi dövdü diye manşet atsınlar. Varsın haber programları polis aralıksız çalışmasına rağmen haberlerinde Cumhuriyet savcısının yürüttüğü soruşturma diye bahsetsinler.
hepimiz hayatımız boyunca devletin sınavlarına girdik gözlemci sınavdan önce 30dk sonra 30dk bekler gider ama karşılığını alır polis sınavın yapıldığı okula sokak köpekleriyle birlikte gelir birlikte gider ama karşılığını maaşında göremez.
Elbette ki çürük elmalar var ama burası polis devleti değil hukuk devleti devlet müdafa makamını en az iddia makamı kadar destekliyor.
Polisi acımasızca eleştirenlere sabah vakti kavşakta beklerken yeşili görmek için sıcaktan buğulanmış yan camlarını silerken arada ortada bekleyen beyaz şapkalının hissettiklerini hisssetmelerini öneririm
Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanunu'nu inceledim bu konu sayesinde ve kanunda polislere çok fazla yetki tanındığına tanık oldum.Nerdeyse kanun polisin, şiddete başvurmasının yolunu açmaktadır.Gördüğüm kadarıyla işkence halinde çıkarılacak olan raporların bazıları kanuna göre kolluk güçlerine verilmektedir.Bu da bazı sorunların mesela polis tarafından yapılacak işkence raporunun ne kadar hukuki nitelik taşıyacağını belirsizleştirmektedir.Polis suç işlenmesini önlemek veya işlenmiş suçların faillerini ele geçirmek için kişilerden (KENDİNİN POLİS OLDUĞUNU BELİRLEYEN BELGEYİ GÖSTERDİKTEN SONRA) kimliğini sorabilir.Aslında belirtilen bu ek fıkra polise kimlik soran arkadaşımızın anlattıkları çerçevesinde haklı olduğunu gösteriyor.Şehir ve kasabalarda gerek mesken içinde ve gerek dışında saat 24 ten sonra her ne suretle olursa olsun civar halkının rahat ve huzurunu bozacak surette gürültü yapanlar polisçe menolunur. Bu yasağı dinlemiyenler hakkında Ceza Kanununun 546 ncı maddesine göre takibat yapılır.Bu maddeye göre ise alkol alan arkadaşımız eğer hiçbir davranışta bulunmamışsa -toplumu rahatsız edecek- haklıdır. Polis, asayişi amme, şahıs, tasarruf emniyetini ve mesken masuniyetini korur. Halkın ırz, can ve malını muhafaza ve ammenin istirahatini temin eder Yardım istiyenlerle yardıma muhtaç olan çocuk, alil ve acizlere muavenet eder. Kanun ve nizamnamelerinin kendisine verdiği vazifeleri yapar.Bu maddeye bakarak bu devlet bünyesi içinde çalışan polislerimizin ne kadar zor bir görev içinde olduğu anlaşılıyor ama bu bir bahane olarak görülmeyerek elimizden gelenin en iyisini her zaman için bu millet adına kanuna uygun şekilde millet adına yapmalıyız.
birçok kurumda şikayet içn makama dilekçe vermek istediğinizde önce Müdüre havale ettirin deniliyor.Müdür bey havale etmezse ve dilekçenin içeriğini beyenmezse , yani şikayet veya hak arama kolay iş değil
Şu meseleyi anlayamıyorum; Polisin içinde olduğu herhangi bir haksızlık olduğunda hep neden şu cümleleri duyuyoruz. Güzide kurumumuz, Onların işi çok zor, Teşkilat tarafından hemen koruyucu açıklamalar...
Maalesef biliniyor ki bu teşkilatta problemli polisler var ve o kişilerin eline bu yetkilerin verilmesi çok sakıncalı olmakta. Bunları örtbas etmek yerine neden çözüm üretilmiyor.
Benim yaşadığım bir olayı özetle anlatayım (yıllar önceydi ve polisle olan ilk anımdı); 24.00 civarı araba içinde, kız arkadaşımla beraberim, manzaraya nazır bir yerde, baştan belirteyim herhangi bir kanunsuz bir durum yok (hatta alkol bile yok). Polis minibusu yanaştı, uzun farlarını yakarak, içinden 8-10 çevik kuvvet polisi indi, ellerinde uzun namlulu silahları yonelterek. Ben hemen arabadan indim, gördüğüm manzara karşısında gerçekten şaşırmıştım. Bunların amiri olacak kişi konuşmaya başladı, herhangi bir kimlik sorma yok, herhangi bir açıklama yok, arabamın şöfor koltuğuna oturdu, aşağılayıcı konuşmalara başlayarak karakola gidiyoruz (nereye gittiğimizi bile söylemiyor tabi ) Bu aşagılayıcı ve hakaretvari tavırlar ta ki karakolda kimlik tespitine kadar devam etti. Orada içişlerine ait kimliği görene kadar..
Şimdi bu kadar kalabalık polis grubunu nereye ve kime şikayet edebilirsiniz, yani hiçbir sonuç elde edilemeyeceği çok aşikar.
Duyarlı bi vatandaş olmak vatanını sevmemek anlamına gelmez her meslekte olduğu gibi görevini kötüye veya yetgisini kendi cıkarları amacında kullananlar olabilir.Hiç bi türk vatandaşı askerini polisini sevmemek gibi bi duyguya kapılamaz ancak yorumları okudukca sokaktaki yaşayan kanayan bi yara olduğu apacık ortadadır.Gercekten bazı polis arkadaşlarımızın yaptıkları haksızlık karşısında ne yapacağımızı şaşırıyor ve kayıtsız kalıyoruz. Saygılarımla.
Bir olayın aydınlatılması için ; olayın içeriği,tarafları,bulguları,delilleri ,tanıkları...vs .mutlaka ayrıntılı bir şekilde irdelenmeli,özellikle taraflar dinlenerek bir karar verilmelidir. Arkadaşların anlattıkları olaylarda bir kurum memurları açıktan suçlanmaktadır. Unutmayalım ki suç işleyen hiç kimse suçunu kabul etmez. Ayrıca bir olayla ilgili yukarıda sayılan unsurlar incelenmeden hangi avukat iddia veya savunma yapabilir ki.Bu olaylarda her iki taraf ta haklı veya haksız olabilir.Suçüstü yakalanan hırsızları savunan avukatlarla ilgili veya hastasına maddi yarar gözeterek ihmal eden bakmayan bir doktorla ilgili mesleklerini acımasızca eleştirmek adil olmaz. Lütfen daha duyarlı yorumlar yapalım. Ayrıca a-a milli ye tarafsız ve duyarlı yorumundan dolayı teşekkür ederim.
Sayın yönetici sizin söylemiş olduğunuz doğrultuda hareket ederek bugün olaya cevap verdim akibetinde ne olur bereaber bakacağız.Yaşamış olayı kısaca anlatayım ben halk otobüs sürücüsüyüm, emekli bi polisten ücret aldım diye dönüş yolunda durdurulup kırmızıda gectin diye ceza kestiler.Hiç bi kırmızı ışık ihlalim olmadığı halde ceza tutanağı tuttu bende bunun üzerine adli davamı ve şehirde bulunan mobesa kamaralarının incelenmesini ve ayrıca aracımda bulunan iki şait olduğunu ve isimlerini verdim.Aracımda bulunan ve duyarlılık gösteren vatandaş adliyede calışan biri olduğunu söğledi.Polislerin içinde olduğunu cezayı öde gec sana zorluk cıkarırlar başın ağrır. kendisinin sadece ışıkta gecmediğim hakkında tanıklık edebileceğini söğledi.Vatandaş olarak sineyemi çekmek doğru hakkını aramakmı .....
Burda keşke polislerimiz görevlerini iyi yapsada onlardan bahsedilmese ne iyi olur dimi.Bakın arkadaşlar ben 5 kişi tarafından gasp edilmiş iş yeri elinden alınmış 2 gece rehin tutulan bir insanım.Bu olaylar esnasında 3 defa polis çağırmama rağmen polisler görevlerini yapmamıştır.En üzücü olayda ne biliyormusunuz gaspçı şahıslardan bir tanesinin kendisini baş komser olarak tanıtıp ünü formalı iki yıldızlı komserin o kişiye komserim diye hitap etmesi.Ben burda polise çamur atmıyorum yanlış anlaşılma olmasın eminiyet müdürü olayı kapatmaya çalıştı fakat başbakanlık insan haklarına şikayetçi oldum 7 ay sonra polisler sorguya alındı polisler o kadarda mahsum değil.Ben diyorumki türk polisi kendini bu kadar ucuza satmasın.
Vay vay vay Polis den ne kadar da şikayetçiymişiz meğer, Arkadaşlar şikayetçi olduğunuz polis de sizin, benim ötekinin berikinin amcası, yeğeni, oğlu, kızı...vs dir. Polis toplumun aynasıdır. Toplum olarak genelde bir sıkıntı var ise elbette polis teşkilatında da olacaktır. Polis den ve polisin uygulamasından şikayet edenleri askere havale ediyorum. Hiç kimse ne hikmetse jandarmadan ve jandarmanın uygulamalarından şikayetçi olmuyor neden acaba?
arkadaşım hukukta önemli olan ispattır ve iddia sahibi iddiasını ispatlamakla yükümlüdür. öyle polis durduk yere kimseye ne jop vurur nede söver döver. bunu yapan polisin psikolojisinde sorun var demektir. bir arkadaş doktora gidip polis tarafından dövüldüm dersin olur biter demiş.öyle şey olurmu. o zaman sokakta kavga eden herkes doktora gidip beni polis dövdü diye şikayetçi olsun. sonra ispatlayamazsan memurları isnat ve iftiralara karşı korunması hakkında kanun maddeleri ve tck da asılsız suç tasnii gibi maddelerden yargılanır ceza alırsınız.ama memura mukavemetten hakkıknızda işlem yapıldıysa ve size karşı polis yetkisi dahilinda kademeli olarak ZOR KULLANDIYSA ( ki pvsk da,yetkileri var) polis tarafından darp edildiğinizi ispatlamanız zor olacaktır.
Bence Polise karşı haklarımızdan önce Polisin görev ve yetkilerini iyi bilmek gerekiyor. Bir arkadaş gecenin bir yarısında polisin üzerini zorla aradığını ve kendisini dövdüğünü yazmış. Buna yorumum Polisin üst arama yetkisi var sen zorluk çıkarırsan zor kullanma yetkisi var zor kullanıp üzerini arar ve bunu yapmış. Bunun yanında Orantısız güç kullandıysa rapor alıp şikayet edebilirsin. Ama ilk önce yukarıda anlattığım gibi görev ve yetkileri bilmek daha önemli. Örnek bir olay bir arkadaşım Biraz alkollü raporunda 55 promil çıkmış. Polisin dur ihtarına uymamış yakalamışlar kimlik ve alkol kontrolü yapacaklarını söylediklerinde bizim ki siz benim kim olduğumu biliyormusunuz siz kimsimiz beni arayamazsınız deyince polisler gaz kullanıp zorla karakola götürmüşler. Bende gittim tüm ricalara rağmen trafik yönünden yapacaklarının yanında Görevli memurun görevini yapmasını engelleme aktif mukavemetten birde adli işlem yaptılar.
Elimizde sağlam ve hukuken geçerli deliller olmadan ortaya attığımız iddialar hiçbir işe yaramaz. Her meslekte ne kadar çürük varsa poliste de + - % 3 diyelim. Kurumlar kendi iç denetimlerini iyi yapacaklar. Vatandaş hakkını arayacak fakat sorumluluklarını da unutmayacak. Bir sözüm de polis meslek mensuplarına. Adli kolluk olarak savcının emir ve talimatları CMK,PVSK ...sizin görev ve yetkilerinizin sınırını belirliyor. Bütün bunların dışında yapmış olduğunuz soruşturma ile ilgili işlemler mahkemeler tarafından çöpe atılıyor. Eğer yapmış olduğunuzun işlemlerin sağlıklı sonuçlar doğurmasını istemek gibi bir kaygınız varsa çerçevenin dışına çıkmayın, derim.
"PARMAĞIM KOPTU... PARMAĞIN KOPTU"
Hastane açılışı nedeniyle bu noktada bulunan çevikkuvvet polisi göstericilere anında ve çok sert müdahale etti. Polis, biber gazı da kullandı. Bu sırada arbede yaşandı. Gözaltına alınan göstericilerin polise direnişini sürdürmesi nedeniyle arbedenin boyutları giderek büyüdü, polisin daha da sertleştiği gözlendi.
"PARMAĞIM KOPTU... PARMAĞIN KOPTU"
Bu sırada bir başkomiserin "parmağım koptu" diye feryat ettiği görüldü. Başkomiseri hastaneye götürmek için araç aranmaya başlandı, bu sırada panik yaşandı.
ARAÇ VAR SÜRÜCÜ YOK
Sonunda yaralı başkomiser bir polis aracına bindirildi. Ancak aracı haraket ettirecek sürücü ortada olmayınca yine araçtan indirildi. Arkadaşlarıyla birlikte yeniden koşuşturmaya başlayan yaralı polis sonunda bir ambulansa bindirildi ilk müdahale de burada yapıldı.
AÇILIŞI YAPILAN HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINDI
Başkomiser daha sonra açılışı yapılan hastaneye götürüldü. Bu sırada Doğan Haber Ajansı kamerasının görüntü alması yaralı polisin meslektaşları tarafından engellendi. Başkomiserin parmağının gözaltına alınan göstericilerin polis otomobillerine bidirlimesi sırasında kapıda sıkışarak koptuğu öğrenildi. Yaralı polisin tedavisi açılışı yapılan hastanede sürüyor.
http://www.milliyet.com.tr/gosterici...29/default.htm
Üzüldüm !
"Sanki biz çok mu iyiyiz" diyesi geliyor insanın. Öyle vatandaşa öyle polis.. Peki neden vatandaş uyması gereken kurallara uymaz ama sürekli Devlet memurlarının uyması gerektiğini ileri sürüp durur?!
senin polisle alıp veremediğin ne ?Hukuk devletin de yaşıyorsun.Afrika ülkelerinde yaşamıyorsun;lakin anladığımkdarıyla bir karın ağrın var....
Şurası da var;polisin iyi insanla işi olmaz.Ya tinercisi ya alkollüsü ya teröristi yada...... Bu hep devam eder.İddia sahibi iddiasını delil lerle ve şahitlerle göstermek zorundadır.Arkadaşımız yazmış oraya ceza yedim.Demek ki Karayolları Trafik Yönetmeliğine aykırı bir işlemin oldu ki sana ceza yazdılar.Durup dururken kim kime ceza yazar kim kimi döver kim kime söver.Herkes çoluğunu çocuğuu sokakta mı buldu ve polis de insanır,kalbi atar cocukları vardır.Kendi anasına babasına bu tür davranışların yapılmasını istemez ve onların yerine koyar.Ama her n e hikmetse polisin adı çıkmış 9 a inmez 8 e derler ya...İşte ondan....
bu gibi durumlarda BİMER v.s. en üst kuruluşlara olayın detayları ile beraber bir mail atmanız dahi olayın araştırılmasını sağlıyor. Unutmayınız. Ama alt yetkililer ile olayın araştırılmasını sakın istemeyin. Ya uğraşmazlar, ya üstünü örterler ya da seni suçlu gösterirler :)
Senin hakkın hukukun olduğu gibi polislerin temel hakları ve ayrıca yaptıkları görevle ilgili hak ve hukukları vardır, polise yönelik genellleme yapanlara cevabım size google dan 5 dk bir araştırmayla avukatların hakimlerin savcıların öğretmenlerin karıştığı onlarca olay bulabilirim buraya link atmakla olmuyor.
Ayrıca kimliğini taşımak ve doğru beyan etmek, kimliğin yoksa kimliğini ispat edene kadar gözetim altında tutulman konusu yasalarla sabittir vatandaşlık görevidir, polis süphe üzerine şahısları durdurabilir kimlik kontrolü ve kaba üst araması yapabilir, direnmen durumunda direnmenin derecesine göre zor kullanabilir.
Polisin yaptığı işlemlerin hepsi çöp olsaydı şuan ceza evleri bomboş sokaklarda suçlu kaynıyor, sizlerde evinize hergün sağ salim dönüp dönememenin ayrıca sevidklerinizin başına bir olumsuzluk gelip gelmediği edişesi ile yaşıyor olurdunuz.( Polis en ağır şartlarda çalışan devlet memurudur ortalama bir memurun 3 katı çalışmaktadır )
Şöyle bir örnekde verebilirim hakkında işlem yaptığımız şahısların %90'ı savcılıkda yada mahkemede polis beni dövdü zor kullandı ifademi baskıyla aldı vs vs.. diye iftirada bulunur, klasik suçlu psikolojisi kendini aklama çabasıdır, ayrıca bu şahısların bazı ark niyetli avukatlarıda direk doktor raporlarına vs bakar ne çıkarabilirim diye. Neyse herkes hakkını hukukunu bilecek, unutmayan herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.
Eşim mağazada çalışmaktadır.08/07/2014 günü saat:12:30-13:00 sıralarında ismini sonradan öğrendiğimiz resmi üniformalı bir polis memuru gelerek 53 numaralı dükkanı sormuş,eşimde bildiği kadarıyla bulunduğu dükkanın nurasının 72 olduğunu söylemiştir.daha sonra polis memuru dükkanın ruhsatını istemiş eşimde patronu olmadan ruhsatı veremeyeciğini belirtmiştir.ama vergi levhasında adresin yazdığı söylemiş ve numarayı okuduğunda numaranın 72 olduğunu farketmiş ve polis memurundan özür dileyerek söylemiştir.ancak esmer tenli siyah saçlı olan polsi memuru elini belindeki silaha dayayarak ^^karıya bak ulan daha çalıştığı yerin adresini bilmiyo ^^şeklinde hakaret içerikli sözler sarf etmiştir.eşimde kendisinin karşısında bir bayanın olduğunu daha saygılı olması gerektiğini söylediğinde ise eşime ^^konuşmayı senden mi öğrenicem ulan^^diyerek elini kaldırıp eşime vurmaya çalışmıştır.o esnada diğer polis memuru eşime vurmaya çalışan polisin bileğinden tutarak vurmasını engellemiştir.daha sonra cevredki vatandaşlar ve diğer esnaf sakinleri polis memurunun bu söz ve davranışlarına şahit olmuştur.polis memuru ekip arabasına binerken bile ben sana sorucam diyerek kafa sallayıp olay yerinden uzaklaşmıştır.bunun üzerine eşim ve ben Cumhuriyet Baş Savcılığına gittik.Sayın savcıma da olayı anlattığımızda polisin bu tür davranış ve sözlerinin kimsenin ona bu yetkiyi vermediğini söylemiştir ..bu polis memurundan şikayetçiyiz bu polis memurunun cezalandırılmasını istiyoruz. Bimer e şikayet ettim ne yapmalıyız.
Polislere karşı haklarımız demek bile saçma olmuş bence , illaki o meslek içinde de işine ve kendisine saygısı olmayanlar vardır fakat gördüğüm çoğu polis halkın emniyeti için çalışan kişilerdir. Yine de haksızlığa uğrama ihtimaliniz varsa telefonun kamerasını açar o şekilde kayda alırsınız herşeyi..
Gezi eylemlerine gelseydin "Atatürk'ün P.çleri" diye bağıran çevik kuvvet polislerini, yada Beşiktaşta maç izlemeye gelmiş kadınlı çocuklu insanların arasından motorla geçerken havaya ateş eden yunusları görürdün.
Takım tutmuyorum, eskiden çok kızardım taraftarlar taşkınlık yaptı polis müdahale etti falan ama sonradan gördüm ki, taşkınlık yapıp ortamı ateşleyen hep polisler. Aziz'in p.çleri demişlerdi o zamanda fenerlilere. Ayrıca dünyanın hiçbir yerinde polis halk için değildir, devlet için sistem için çalışır. Az çok sistemi ve işleyişini biliyorsan, bunuda bilmen gerekir. Bizim polis istisna değil.