Cevap: Evrakta Sahtecilik mi?
üstat katipler herhangi bir sıkıntı olmayacağı şeklinde konuşup davayı açan annemin dilekçesini işleme koymamışlar böyle bişey mümkün mü
Dilekçeyi işleme koymamak suçtur. Ayrıca tavzih kararını hakim verebileceği üzere yukarıdaki cevabı yazmıştım. Tavzih dilekçesi için avukatınıza müracaat ediniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Vallahi billahi oluşturmuyor yemin ediyorum bak ekmek mushaf çarpsın iki gözüm önüme aksın gençliğimden hayır görmiyim daha ne diyim nasıl inandırıyım bilmiyorum inan bak gerçekten.
katibin yanlış yazdığı kelimeyi üzerini okunacak şekilde çizip üzerine doğrusunu yazıp parafını ve mühürünü basması bu şekilde bir düzeltme yöntemi hangi mevzuatta geçiyor?
Alıntı:
brave79 rumuzlu üyeden alıntı
katibin yanlış yazdığı kelimeyi üzerini okunacak şekilde çizip üzerine doğrusunu yazıp parafını ve mühürünü basması bu şekilde bir düzeltme yöntemi hangi mevzuatta geçiyor?
Bence de meydanda sallandıralım iki tane :DD
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Bence de meydanda sallandıralım iki tane :DD
hocam ne demek istediğinizi anlayamadım
Diyorum ki bu olayda katibin kastı ne?
Alıntı:
Diyorum ki bu olayda katibin kastı ne?
bu gibi bir uygulamada kastının oldugunu ben de düşünmüyorum fakat yaptıgı işlem hukuka aykırı değil mi
Bana göre usule aykırı bağlamında yasaya aykırı
Ama hukuka aykırı değil (herhangi bir kötü niyet yada çıkar ilişkisi zarar verme kastı olmadığını varsayarak)
Alıntı:
Bana göre usule aykırı bağlamında yasaya aykırı
Ama hukuka aykırı değil (herhangi bir kötü niyet yada çıkar ilişkisi zarar verme kastı olmadığını varsayarak)
herhangi bir cezai yaptırımı olabilir mi?
Hukuka aykırı olmayan bir fiilden ceza alınması zor bir olasılık