Cevap: Reşit Olmayanla Cinsel İlişki
Bir yıldan fazla hapis cezası almazsan sorun olmaz.Ayrıca 1 yıldan fazla ceza alırsan hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilirse (ceza 2 yılı geçtiğinde bu karar verilmiyor diye biliyorum) yine sorun olmaz. Yani 1 yılı geçen bir ceza alırsan ve ceza için HAGB kararı verilmezse memırluğu unut .
Alıntı:
ibrahimayk rumuzlu üyeden alıntı
Bir yıldan fazla hapis cezası almazsan sorun olmaz.Ayrıca 1 yıldan fazla ceza alırsan hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilirse (ceza 2 yılı geçtiğinde bu karar verilmiyor diye biliyorum) yine sorun olmaz. Yani 1 yılı geçen bir ceza alırsan ve ceza için HAGB kararı verilmezse memırluğu unut .
ama burda memurluktan atılma şartlarında (657 dmk) devlet memurluğuna alınma şartarından birini taşımadığı zmanda diyor. yani reşit olmayanla cinsel ilişki suçundan biri hapis cezası almış olsa cezasını çekse diyelim ki 2 yıl bu durumda sonradan memur olamaz mı? böyle bir hapis cezası alındı diyelim cezadan sonra memurluk devam etmez mi... bir de son sorum hocam. hakimin kararı direk uygunalıyormu yoksa otomotikmen temyize gider mi?
Kararın kesinleşmesi gerekir.
memur olmaya veya memurluktan atılma ikis için de geçerlidir.
Alıntı:
ibrahimayk rumuzlu üyeden alıntı
Kararın kesinleşmesi gerekir.
memur olmaya veya memurluktan atılma ikis için de geçerlidir.
demek istediğim şudur. temyiz yolunu açık tutması tutmaması hakime mi bağlıdır? yoksa her sonuç temyize mi gider?
Alıntı:
shcek_y rumuzlu üyeden alıntı
demek istediğim şudur. temyiz yolunu açık tutması tutmaması hakime mi bağlıdır? yoksa her sonuç temyize mi gider?
Bu sorunun cevabı size yardım etmez. Cevap temyiz edilemeyen karalar hariç tüm kararlar temyiz edilebilir. Sizin olayda karar temyiz edilebilir.
104/1 den 1yıl 3 ay ceza aldım. Daha önce tutuklu bulunduğum süreye uygun ceza verdiler ki tazminatla uğraşmamak için.Tutuklu kaldığım süre ve hüküm tam örtüşüyor. Memuriyetim yargıtay aşamasından sonra son bulur mu ? memuriyete geri dönmem mümkün mü ?