Cevap: Azami öğrenim süresi ve askerlik durumu
öncelikle herkese merhaba..
ben de bu konuyu gerçekten merak ediyorum.üniversite öğrenci işleri de çok enteresan şekilde bu konu hakkında tam olarak bilgi sahibi değil..
ben 25 yaşındayım,azami süre olan 7 yılı bu sene itibariyle dolduruyorum.okulu bitirmeme ise 1.5 sene var.şimdi bizim 29 yaşına kadar askerliğimiz tecil edilecek mi,yoksa azami süreyi doldurduğumuz için tecil edilmeyecek mi?kafamızın rahatlaması adına bu konuyu netleştirmemiz lazım..
ben internette biraz araştırma yaptım.YÖK'ün sitesinde "azami süreyi dolduran öğrenciler sınav ve derslere girme hariç diğer öğrencilik haklarından yararlanamaz"şeklinde bir ibare var.ama yeni askerlik Kanununda yer alan ifadeye göre ise üniversite öğrencileri 29 yaşına dek askere alınmayacaklardır.bu çelişkiyi anlayabilen arkadaş var mı ?
bu arada link paylaşmak yasak mı tam olarak bilmiyorum ama yasaksa da forum yöneticileri kusuruma bakmasın.çünkü bu konu gerçekten önemli bir konu.bir üniversitenin sitesinde yer alan şu linki incelemenizde fayda var.
http://oim.ieu.edu.tr/index.php/idar...rlik-islemleri
bu sitede; Azami süre sonunda mezun olamayanlardan:
» 29 yaşını doldurmayanların dönem ücretini ödeyip ders kayıtlarını yapmaları halinde 29 yaş sonuna kadar her yıl Askerlik Durum Belgeleri (Ek-C2) Üniversitemiz tarafından ilgili askerlik şubelerine gönderilir. Bu öğrencilerin askerlikleri 29 yaş sonuna kadar birer yıllık sürelerle MSB tarafından ertesi yıla bırakılır.
şeklinde bir ibare var.bu da sanırım yeni askerlik kanunu destekler nitelikte.ama net olarak bilgi sahibi olan kişilerden de yorum yapmasını rica ediyorum
İzmir Ekonomi'nin uygulaması güzel yine de, adamlar askerlik belgesi veriyorlar.
Doğru muduru yanlış mıdır bilemiyorum ama Marmara Üni'de bu belgeyi alamıyosunuz.
Bugün okulun öğrenci işlerindeki bayanla konuştum. 2004 girişliyim ben.Onlar da tam bir şey bilmiyor..yeni yasadan bile haberleri yok.2004'te göndermişiz tecilini dedi..ilk dediği şuben sorun olsa bizi arardı,bildirirdik..sonra da madem ekimden beri bir şey gelmedi uyuyan yılanı uyandırma dedi..garipsedim..ve yanından ayrılmadan öncede şubenden kağıt falan gelirse bize gel halletmeye çalışalım dedi..İŞİN ÖZÜ ARKADAŞLAR TÜRKİYEDE BİR YASA ÇIKIYOR,FAKAT HERKES FARKLI UYGULUYOR..Zaten karışık olan kafam iyice karıştı ....
aynen değerli kardeşim.ben de bugün öğrenci işlerime sordum.bi öyle diyor,bi böyle diyor.tam bir muallaktalar..
ancak izmir ekonomi üniversitesi örneği bence olumlu bir örnek.bu konu çünkü üniversiteler üstü bir konu ve tüm üniversiteler bir kuralla bağlı olacaklardır..
ASAL sitesine şunu koymuş :
Yukarıdaki azami öğrenim süreleri sonuna kadar mezun olamayan 29 yaşından küçük öğrencilerin, okuldan alacakları öğrenci durum belgelerini (ek-c2), kayıtlı bulunduğu askerlik şubelerine her yıl göndermeleri şartıyla 29 yaşı sonuna kadar askerlikleri öğrenci olarak ertelenir
1986'lıyım..Okul mu gönderecek biz mi ? Ekim 2011'de tecilim bitti.henüz bana kağıt falan gelmedi şubeden
Hala muallakta olan sorular var kafamızda...:alala
Durum aynı..10 aydır kayıtlı olan adresime kağıt falan gelmedi..okula kaydımı yapıyorum..okul mu gönderiyor acaba..?
aynı durumda olanlar yok mu ya..
- - - Updated - - -
Durum aynı..10 aydır kayıtlı olan adresime kağıt falan gelmedi..okula kaydımı yapıyorum..okul mu gönderiyor acaba..?
aynı durumda olanlar yok mu ya..
Alıntı:
dariusz rumuzlu üyeden alıntı
Okuldan atılma kalktı.
Yalnız şuna benzer bir madde var:
"Azami öğrenim süresini aşanlar, -öğrenci haklarından yararlandırılmaksızın- sınavlara girmeye devam edebilirler."
Dolayısına ne öğrenci belgesi ne de askerlik için durum belgesi alabiliyorsunuz, okuldan.
Marmara Üniversitesi bana vermedi mesela belgeyi ilgili maddeyi göstererek.
Dolayısıyla okulda kayıtlıyım ama askerlik durum belgesi ya da öğrenci belgesi alamıyorum.
peki sınava girebiliyormusun ?
Alıntı:
hcoskun rumuzlu üyeden alıntı
peki sınava girebiliyormusun ?
Derslere,sınavlara girebiliyoruz..ayrıca son çıkan yasa ile arkadaşın yazdığı değişti..ama hala ikilemde olduğumuz durumlar var
yok mu bu durumda olan birileri arkadaşlar..azami sürem geçen yıl doldu..okulum sorun çıkarmadı..ama kulaktan dolma bilgilerle tedirgin ediyorlar bazen
ekim 1986'lıyım..yıl hesabıyla 27 yaşındayım..yeni yasa ile 29 yaşının sonuna kadar tecil hakkı verildi..kafamda soru işaretleri var hala :
2012-2013 akademik yılı --> yaşım 27
2013-2014 akademik yılı ---> yaşım 28
2014-2015 akademik yılı ---> yaşım 29
şimdi bu 3 yılın sonuna kadar rahat mıyım? 4'ü ilk dönemden,7'si ikinci dönemden toplam 11 dersim kaldı..elbette gönül bu yıl bitirmek istiyor bir an evvel..ama diyelim ki bitiremedim tecilde 31 aralık 2015'e kadar hakkımız var değil mi?
sitede bu durumda olan arkadaşlar vardı..kimse yazmıyor ama..