Cevap: Mallar hangi hakka dayanılarak sahipleniliyor
O ormanların mı, Bu Toprakların mı?
:) Bu topraklar üzerinde çok emek, çok can var sn.insanhakkı,
o nedenle de Türk milleti adına Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu toprakları sahiplenmiş, o topraklar üzerinde yaşayan halkının haklarını diğer devletlerin halklarının haklarından üstün tutar olmuş, bunu sağlayabilmek için olası diğer ülkelerin sahiplenme çabalarına karşı silahlanır olmuş, o topraklar üzerinde yeşeren SAPKIN DÜŞÜNCELERİN, milletin örf adet geleneklerine aykırı olması durumunda , ülkenin bütünlüğünü sağlayabilmek için de bazı yasaklamaları getiren kanunlar düzenlemiştir.
:)
İs it okay for you?
bu toprakların meydana gelmesinde hangi türkün emeği var ne yani şimdi ben insan öldürünce omalın sahibi oluyorum öylemi ozaman yarın evine geliyorum seni öldürmeye evin sahibi olurum ozaman.
Alıntı:
insanhakkı rumuzlu üyeden alıntı
bu toprakların meydana gelmesinde hangi türkün emeği var ne yani şimdi ben insan öldürünce omalın sahibi oluyorum öylemi ozaman yarın evine geliyorum seni öldürmeye evin sahibi olurum ozaman.
Teşekkür ederim :)
Üyeliğiniz süresiz askıya alındı
şimdi benim düşüncem dünyanın hepimizin ortak malı olduğudur dolayısıyla dünya üzerinde en ufak toprak parçasına bile tüm dünya toplumun hakkı vardır şimdi dünya devletlere bölünmüş ve devletlerin sahip olduğu topraklarda zenginlikleri sadece o devlet yiyor diğer dünya halkına bundan bişiy vermiyor ve toprakları zengin olmayanlar fakirlik içerisinde yaşarken zengin olanlar zenginliklerine zenginlik katıyor bu büyük bir adaletsizlik oysaki bu dünya toprakları hepimizin.
şimdi dünya toprakları hepimizin olduğuna göre kişi nasıl oluyorda malın tek sahibi oluyor onuda anlamış değilim nedir bunu haklı kılan gerekçe.
şimdi topraklarda hepimizin değil aslında kimsenin değil mesele sanırım bu malların nasıl kullanıcağıyla ilgili tüm insanlık içinmi kullanılacak yoksa birilerinin özel malımı olacak şimdi günümüz sisteminde mal kişinin oluyor ama para kazanmak için insanlığın hizmetine sunuluyor ama burda kişi malı sahiplenmesi haksızlığa yolaçıyor kimsenin olmayan mal onun nasıl olur ayrıca kimsenin olmayan malı satarak beleşten para alıyor ayrıca malı sahiplenen kişi bu malı millete para kazanmak için sunuyor ama kendi çıkarı için oysaki kimsenin olmayan bu dünya toprakları ancak tüm dünyanın hizmetine sunulmalı ama çıkar için değil hizmet için ve toplumun gelişmesi için işte burda haksızlık meydana geliyor ayrıca malı kullanan kişi vergi vererek belkide diğer insanlara borcunu ödüyor ama bunu sadece kendi devletine ödüyor oysaki tüm dünya halkına ödemesi gerek çünkü tüm dünya halkının ondan yararlanma hakkı var.
Mal dediğiniz elle tutulur bir şey. Ama mesela ICANN, "sayıları" satıyor. Hatta satılık değil, kiraya veriyor. USB ID'leri, MAC adresleri, IP adresleri...
Yediğiniz bisküvinin üstündeki barkod bile MMNM'den KİRAlanıyor.
Bunu işleyin bence. Malların sahipli olmasından daha fazla taraftar bulursunuz :)