Cevap: İnatçı Komşu Anlaşmazlığı
Arkadaşımızın sorununu şimdi daha iyi anladık.
http://c1111.hizliresim.com/r/y/u9ym.jpg
Diğer arkadaşlarımızında dediği gibi sanırım a bina arkadaşın b bina ise yan komşunun.
Bu durumda b binası çatı katı şeklinde değilde normal teras şeklinde olsa idi sanırım iskele kurmasına yan komşu bina sahibi veya kat malikleri pek bir şey demeyeceklerdi.
Fakat yan komşunun ki çatı şeklinde olduğu için çatılarına zarar geleceklerini düşünüyorlar.
Birde acaba bu tür çatıya nasıl iskele kurulacak ? o da var şimdi. Çatının bir bölümüne zarar verilecekmi yoksa kiremitlerin üstünden mi iskele kurucaklar.
Kiremitlerin üstünde çalışma yapılacak ie elbet bir bölüm kiremitlere zarar verilir.
Kiremit fiyatlarına baktım.
http://www.insaathaberleri.net/haber...cesitleri.html
Piyasada kiremit fiyatları kalite ve özelliklerine göre 75 ile 90 kuruş arasında değişmektedir.
Kılıçoğlu Toprak San. Kılıçoğlu Kiremit 23,5x41 cm.......80 kuruş
Kılıçoğlu Toprak San. Akdeniz kiremit 23,5x41 cm........80 kuruş
Kılıçoğlu Toprak San. Valensiya kiremit 24x41 cm........82 kuruş
Kılıçoğlu Toprak San. Granada kiremit 24x40,5 cm.......87 kuruş
Ortalama bu fiyatlarda imiş.
ortalama 100 kiremit iskele kurulurken kırılsa 100 tl sı bir masrafı var. Hadi 200 kiremit kırılsın diyelim 200 tl masraf olur. Kiremitin altındaki kalaslara vb zaten kolay kolay zarar veremezler.
Fakat bu çatıyı yeniden yaptırcaksına girerse iş o bencede olmaz. Çünki zarar verilecek başka bir şey yok.
Kalkıpta çatı katını yeniden yapıcaksın derse eskisini söküp yenisini yapmak
-Kalasları
-Tuğlaları
-Çimento - kireç - kum harç
İşçilik vb en az 10.000 TL tutar.
Böyle bir talebi varsa biraz saçma olur.
Acaba A binanın teras ise terasından veya çatısından iskele sarkıtma ile kaç para tutuyor ?
Yan binanın komşunun çatı katından iskele kurup yapması kaç tl tutuyor ?
ikisininde fiyatlarını bilmek lazım.
Yan komşu kabul etmiyorsa , bende bir şey diyemiycem.
Şu iki fiyat karşılaştırmasını bilirsek ona göre yorum yapılabilir.
MahmutDemirkiran kardesim aynen dediğin gibi yani adam masrafı şişiriyor. Ben alternatifler bulmaya calısıyorum ama zor bir durum. En ucuz yolu adamın izin vermesi öteki türlü 10.000 tl üzerinde tutuyor. Gelen dıs cepheciler dediki abi çatını yarısını iskele kurmak icin kaldıracaz bir sey yok demişler adam babama sorayım diye yan cizdi zaten 6ay geçti. Babasıda istemiyor kıl bir tip anlayacağın asansör imalatına girişebilirim heran bakalim. Dava etsem ucuz imalat mı tartıcaz görecez ne diyeyim.
Levent114 isimli şahıs ,
Bak insanlığı gör...........
Demirkıran isimli üye ,üşenmemiş tuğla fiyatlarını araştırmış
Senin gibi komiklik yapmamış........
İnsanlara faydalı olmaya çalışmış..........
Helal olsun ben cizemedim. Şirketteyim yoğunluktan çok teşekur ederim mahmut kardes hepimizi birbirimize yardım edelim. :)
Kisiliksizlik ve yalakalik, muhbir vatandaslik gibi bir ruh hastaligidir.
Kolay kolay gecmez..
Sabir..
Oturduğun yerde bu hastalıklar geçmez.Doğru söylüyorsun.
Bir doktora görünmen lazım....
Sabırlı ol geçer .........geçer.......üzme kendini bu kadar.........
Biz ne hastalıklı ruhlar gördük........Çoğu iyileşti.......İyileşecem .iyi olacam demeli insan.......