Cevap: Eğer Burası Hukuk Devleti İse Superonline'a Karşı Tek Başına Ben ve Hukuki Haklarım Galip Gelecektir
@onur1301; @realist57
OSI fiziksel ve Datalink katmanlarını traceroute ile çözdünüz ya; iletişimde bir çığır bu :ok
Şaka bir yana biraz teknik bilgi vermek isterim:
Mesela Telekom'dan basit bir F/R kiralık hat aldığınızda bile buna ait IP'ler size aittir. Telekom ile ilgisi olmaz. Dolayısı ile Tellcom'un bu fiber kılını kimden kiraladığını bu şekilde bilemezsiniz.
Ayrıca traceroute ile bir şeyler bulmak istiyorsanız değişik hedefleri deneyin. Her ISP'nin birçok merkezle arabağlantıları olur. Özellikle çok kenarda kıyıda, küçük, ve uzak datacenter'lara trace yapın. Çünkü büyükleri ile arabağlantıları büyük ihtimalle olacaktır.
Keşke dört bir yanımda fiber olduğu halde evimiz site değil diye gıcıklık etmeyip fiber bağlamış olsalardı da ben size örnek verebilseydim.
Ayrıca bu sayede garip bir şekilde kendi omurgasına dışarıdan gelen ICMP'leri drop ettiğini de öğrendim Tellcom'un. Sitesinde mouse sağ tuşunu kilitleyen tatlı su webmasterlarını çağrıştırdı bana bu tutum :)
Cevap: Eğer Burası Hukuk Devleti İse Superonline'a Karşı Tek Başına Ben ve Hukuki Haklarım Galip Gelecektir
Alıntı:
realist57 rumuzlu üyeden alıntı
Allah aşkına; Daha o reklamın DSL reklamı olduğunun ayrıdında olmadan sataşmasanız sağa sola olmaz mı?
Yani DSL reklamında kola firmalarını listelemesi kadar garip olmaz mı coax ya da 3g ya da fiber ile internet veren şirketleri?
Peki o zaman neden yeni sözleşmelerde 4.24 de "İşbu sözleşme kapsamında sunulmakta olan internet aboneliği www.superonline.net adresinde yayınlanan Adil kullanım koşullarına tabidir." böyle bir madde varken bizim imzaladığımız sözleşmede bu madde yok? İnternet üzerinde olan dijital olarakta imzalananmış bir sözleşme ne kadar kanunidir? Eski yaptığımız sözleşmenin beni 24 ay tahhüt altına almaktan başka sözleşmenin karşı tarfına hiç bir bağlayıcılığı yok o zaman.
Sizin sözleşmenizde bu olmadığına göre (eskilerinde yok anladığım kadarı ile) sözleşmenin diğer maddelerine bakmak gerekiyor.
Kesinlikle siz haklısınız; sadece bazen yüzde yüz haklı iken de hak almak çok zor olabiliyor. Mesela benim çok komiğime giden ve sözleşmeyi yok sayan "şirket bu sözleşmenin istediği maddelerini sözleşme yapıldıktan sonra tek taraflı olarak değiştirebilir" gibi maddelerden olabilir ve devlet kurumları siz kesinlikle haklı olsanız da sizi haksız bulabilir. Daha evvel başıma geldi ve Turk..ll kesinlikle haksız olduğu bir konuda haklı bulundu.
http://www.facebook.com/groups/370912814935/
http://forum.donanimhaber.com/m_38525534/tm.htm
Er geç kaldıracak. Kaldırmassa geleceğin bize sunduğu teknojilerle zaten akk gibi bir şeyi takmayacağız. Bahsettiğim teknolojinin Türkiye'de yaygınlaşması 2012'de başlayıp 2015'te ülkeye hakim olması bekleniyor.
Sen de katıl. Şu an Superonline a karşı eylem düzenleyip adil kullanım kotasını kaldırmalarına ikna etmekten başka çaremiz yok. :( BU konuda sadece verdiğim 2 link değil yüzlerce organizasyon var...