Cevap: Kuvvetli zina şüphesi
Elbette size lduğu gibi eşinize de akıl verenler olmaktadır ve olacaktırda. Ancak araya aklı selim düşünecek sizin lehinize sözler sarfe decek birilerini sokmalısınız. Eşiniz mahkemede başına gelecekler konusunda bilgilendirilmeli.
Merak etmeyin hiç kimse eşinize "seni çocuğunla kims ekabul etmez" demez. Olaylar sıcak iken ve herkes yaşananlardan dolayı ona karşı tepkiliyken bu avantajı kullanın.
Velevki olmadı; işte o zaman mahkemede hesaplaşacaksınız. konusunda uzman bir avukata ihtiyacınız olacak. Tuttuğunu kopartan ve dişli bir avukat, hakim karşısında titremeyecek, tek amacı para kazanmak olmayan bir avukat. yanie rdemli basiretli.
Elinizde bulunan deliller, tanık ifadeleri ile neyiniz varsa koyacaksınız ortaya.
Mahkeme süresince eşiniz çalışmıyorsa ve hakim takdir ederse tedbir nafakası çocuğunuz içinde iştirak nafakası ödeyebilirsiniz. Nafaka miktarını ekonomik ve sosyal durum araştırması ile dava dilekçelerinizdeki ifadeler belirleyecektir.
Çocuğunuz sizin yanınızda ise ve geçici olarak (mahkeme süresince) velayeti size verilmiş ise çocuğunuz için nafaka ödemezsiniz. Çocuğunuzun sizin yanınızda olması davanın seyrini tabii ki etkileyecektir. Diğer olaylara dair bilgi tutanak ve tanık ifadeleride.
Geçmiş oılsun.
Polis tahkikatı şu an hala devam etmekte mektubu ve fotoları polise vererek o şahsın ifadesini alabilinirmi. mektup ve foto olduğu için muhakkak lehime ifade verecek bunun yararı olurmu tlf hattı eşimin amcasının üzerine hattın geririye dönük taraması muhakkak ki görüşmeleri ve msjları oortaya koyacak hattın başkasının üzerine olması sıkıntı yaratırmı bir kaç gün bekleyeceğim ailesinin çoğu mektupdan ve fotodan habersizler sadece 25 ağustos akşamını biliyorlar çünkü kendileri aradılar kızlarını sabah kadar. Aldığım habere göre önnceki gün o şahıs eşimin tlf aramış amcası açmış telefonu ve artık böyle bir adamı olduğunu biliyor büyük ihtimalle kayınpederim bilmiyor yada biliyor şu an lehime baskı yapmışlardır eşime muhakkak bir kaç gün daha bekleyip arayacağım eşimde başına geleceklerden haberdir. eğer o şahısla bir gelecek hayel etti ise muhakkak bir yol çizecek uzlaşmaya yaklaşacaktır çünkü son zamanlar devamlı tartışma çıkarıyordu kızın da senin olsun gideceğim diyordu. 15 gündür aramadığına göre kızını almamayı düşünmüş ve sindirmiştir. yada ben kendim böyle düşünüyorum. dediklerinizi harfiyen yapacağım Abdullah bey aklı selim davranıp olmadı mahkemede her ayrıntıyı sunacağım yorumlarınız kadar dualarınıza ihtiyacım var teşekkürler
Abdullah bey son iletime cevaplarınızı yorumlarınızı bekliyorum.Yardım edin
Şahsın ifadedesi şikayetiniz üzerine alınabilir. Ama siz buna takılmayın. Boşanma davası aşamasında karakolda ve savcılıktaki dosyalarınızı delil olarak gösterin. şahsı tanık olarak yazdırın. mahkemeye gelsin avukatınız sorular sorsun. Hat başkasının adına da olsa eşinizin kullandığını tanık ifadeleri ile kanıtlayabilirsiniz.
Abdullah bey:
Savcılığa giderek,o şahsın eşime yazdığı mektubu ve fotoları vererek ve hastahaneye eşimin son 4 ay içerisinde giriş çıkış muayenelerine ilişkin yazı isteme ve eşimin hattını son 5 ay geri taramasını isteyeceğim. Zaten hastanedeyim dediği ve o kayıp olduğu gece için polisin ve savcılığın bilgisi tahkikatı mevcut. Dilekçe ile bunu yapabilirmiyim yada savcı ile yüzyüze görüşerek bu konuda yardım isteyebilirmiyim. eğer mümkünse hangi savcıdan bu konuda yardım isteyebilirim. Şu an bekleme aşamasındayım eşim halen annesinin evinde ve çocuğunu ne arayıp sorduğu var ve iyi niyetli olarak mantıklı bir izahat bekliyorum. bana konuşmaya yüzü yok şu durumda olduğum halde yapıcı davranıyorum. halen iftiralarına devam ediyor ve hastanede olduğunu savunuyor inandırıcı hiç bir yanı yok. biraz daha beklemelimiyim yoksa hiç durma yara kangrene dönmeden kes o kolu mu diyorsunuz
saygılarımla
Aile mahkemelerinda savcılık müessesesi yoktur. Yani o davada savcı olmaz. Savcılıkça takip edilecek de bir durum yok zaten. Siz boşanma davanızı açarsınız. Hakim deliller ve belgeler için sizin vereceğiniz yerlere müzekkere yazar. Deliller belgeler gelir. Gelen deliller belgeler taraflarca değerlendirilir, tanıklar dinlenir. Hakimde tarafların beyanlarını okuyup karar verir.
Siz savcılığa gidip eşinizin telefon kayıtlarını isteyemezsiniz. Ya da karşı tarafın ifadesini aldırtamazsınız.
Bir avukat edinin. Eğer avukatla hareket etmeyecek oursanız davayı kaybedersiniz, tazminat ve nafaka ödersiniz, çocuğunuzu ve velayeti kaybedersiniz.
eşimi anlaşmalı boşanmaya ikna edersem nasıl bir protokol imzalatmam gerekiyor
madde madde yazabilirmisiniz
Bir avukatla görüşün. Size durumunuza uygun bir protokol metni hazırlayacaktır. Protokolu eşiniz ve siz imzalayacaksınız. Mal paylaşımı sözkonusu değil.
Protokolde;
eşinizin çocuğunuzun velayetini size verdiği ve velayetten FERAGAT ettiği,
Eşinizin sizden hiç bir şekilde nafaka ve tazminat talep etmeyeceği, Nafaka ve tazminat haklarından FERAGAT ettiği
belirtilmelidir.
Dikkat ederseniz FERAGAT kelimesini büyük harflerle yazdım. Bu ibareler mutlaka olmalı. FERAGAT etmek ebedeyyen bu konularda hak talşep etmeyeceği anlamı taşır.
Sonrada bu protokolu avukatınız bir boşanma dilekçesi eşliğind emahkemeye sunacak. Mahkeme gün verecek o gün siz ve eşiniz mahkeme de olacaksınız. hakim protokolu bir kezde sözlü olarak sizlere teyit ettirecek. Sonrada boşanmanıza karar verecek.
anladım Abdullah bey
inşallah ikna ederim anlaşmalı boşanmaya