Aynen bunu yapmaya hazırlanıyorum. Teşekkürler.
Printable View
Aynen bunu yapmaya hazırlanıyorum. Teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar icra mahkemesinin bana oğlumu göstermeyen eşimi beraat :alala etmesinden sonra, geçen pazartesi velayet davamın duruşması vardı. Resmen karşı tarafın avukatı mahkeme huzurunda beni yalancılıkla sucladı, oğlumu -benim görmek istemediğimi- iddia etti. Ve bende hakime karşı tarafın avukatından bana hakaret ettiği için şikayetci olduğumu beyan ettim, ancak bu isteğim hiç kaale alınmadı. Merak ediyorum davalı olan kişinin avukatı davacıya mahkeme huzurunda "sen yalancısın" diyerek hakaret etme hakkına sahipmidir ?
Artık bu ülkede hakkımı alacabileceğimi hiç zannetmiyorum. Kim benimle birlikte davalarımızı AİHM taşımaya kararlı? Lütfen benimle irtibata geçin.
Site yönetimine soruyorum::ok mağdur babalar olarak birleşmek üzere burada kişisel mail adresimizi açıklıyabilirmiyiz ?
Davanızı avukatla yürütmenizi tavsiye ederim.
Karşı tarafın avukatı sizin yalancılıkla suçlamışsa, sizde iddiaları gerek icra kağıtları ile gerek şahitlerle ispat edin.
Haa bunları da yapsanız velayet değişecek mi? Ben hiç sanmam. Çocuğunuzu görebilecek misiniz? Orasını da Allah bilir. Ama yine de avukat tuttun derim. Çocuğunuzu görmeye de birçok kişiyi yanınıza alarak gidin. Eğer çocuğu vermezse o kişileri mahkemeye çıkartın. Sizin adınıza şahitlik etsinler. Hatta imkanınız varsa görüntülü kamera kaydı yapın çocuğu size göstermedi diye.
Güzey Arkadaş,
ben Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ne 3 yıl önce başvurdum. Konu ile ilgili başvuru evraklarımı "bosanmisbabalar.com" adlı siteye gönderdim. oradan yararlanabilirsiniz. Ancak 3 yıl geçti hala mahkeme başvurumun kabul edilip edilmeyeceğini bile görüşmedi. Belki Türkiye' den bu yönde gelen başvuru artarsa daha ciddiye alabilirler diye düşünüyorum
Solosko Arkadaş,
verdiğin linki açamıyorum (AİHM kararı hk) bir kontrol edebilirmisin????
Arkadaşlar neden küçücük çocukların dünyalarında büyük yaralar açmaya çalıştığınızı anlayamıyorum...
Benim eşimde boşanma davası açtı çocuğunu 8 ay boyunca arayıp sormadığı halde çocuğu ona göstermediğimi iddia ediyor buyrun bakalım kaç kere aradım bak çocuğu gel gör diye nafile şimdi çocuk babayı tanımıyor geçen hafta icra ya başvurmuş bu hafta sonu belki icra ile gelip alacak alsın ama neden ?
Şimdi kimse bu adamın bana çocuğunu sevdiğinden falan bahsetmesin
Sizlerinde samimi olduğunuza inanmıyorum malesef
Madem evlatlarınıza bu kadar düşkünsünüz sırf çocukları için evliliğini yürüten insanlar var
sizler hem pastam dursun hem karnım doysun yok böyle birsey
O çocukların anneye ihtiyacı var yarım saat bir saat o çocuğu ağlatıp elinize ne geçecek yapmayın lütfen ...
çocuğu büyük olan arkadaşlar için söylemiyorum bunu çocuk 10-11 yaşında ise zaten kendi kararını kendi verir artık ama 8-9 aylık bebekleri annesinin yanından koparmak bunu baba gibi bir baba yapmaz diye düşünüyorum ama artık onlarda çok gerilerde kaldı galiba
Aynı olay benim başımdan geçti .Savcı çocuğu göstermediği için yargılanmasını istedi duruşma oldu 2.duruşmada hakim beraat vermiş.Ben gidememiştim o duruşmaya.Şimdi aynı devam ediyor.Karara göre yarın 1 haftalığına çocuk bende kalacak alabilecekmiyim meçhul.Alamazsam hemen icra götürmeyi düşünüyorum ve icra ceza davası açmayı.Çözümmü o da değil.Sonuç:beraat.Ben varım AİHM taşımaya.
Çocuğu göstermemesinin cezası icra kanunu 341 gereğince 6 aya kadar tazyik hapsi. Yani çocuğu gösterdiği an o cezadan kurtulur. Tazyik hapsi sicile işlemez. O yüzden arada göstermişse beraat etmesi normaldı. Bu karar ara karar ise, ara kararı uygulamadığı için cezası 1 aydan 6 aya kadar hapis cezasıdır. Bu cezada eğer önceden sabıkası yoksa paraya çevrilir. Ayrıca TCK 234'e göre velayet sizden alınmışsa ve siz çocuğu alıp geri vermezseniz cezası 3 aydan 1 yıla kadar hapis. Bu da paraya çevrilebilen cezadır. Fakat bu ancak boşanma ve velayet kesinleşmişse verilir. Çünkü HUMK'a göre aile ile ilgili konular ancak karar kesinlik kazanmışsa ceza verilebilir.
Evet ara karardı ve dava sürecinde çocuğu gösterdi.Ama dava bitince yine sil başa döndük.Hakim uyardı;bu şekilde tekrar karşıma gelirsen seni hapse atarım dedi o da çok korktu ya:))Davanın ne anlamı var dereyi geçene kadar ayıya dayı demek gibi birşey.Boşanma kesinleşti.Hakimin çocukla kişisel ilşki kararı=çocuğu görememek.Yarını sabırsızlıkla bekliyorum bakalım çocuğu alabilecekmiyim.İcrayı öğrendikten sonra çocuk geleceğini söylemişti.Babaların hakkı yokmu çocuğunun sağlığının,eğitiminin,sorunlarının ne ,nasıl olduğunu bilmek gibi.Nafaka oldumu almak için savaşırlar seni yıkıma uğratırlar.O zaman çocuğun olur.Görüşmek üzere...