Cevap: Tedaş' ın hepimizden aldığı para
Merhaba,
Burada paylaştığım dilekçelerden arzu eden herkesin yararlanmasına muvafakatım tamdır; bir katkım olursa mutluluk duyarım.
Dava henüz başlangıç prosedürlerinin tamamlanması aşamasında.
Dünkü gazete haberlerinde k/k bedeli ve diğer haksız kesintilerin toplam (yeni parayla) 3 milyar TL seviyesine ulaştığını okuduk.
Saygılarımla,
Sayın meslektaşım, yanlış hatırlamıyorsam yeni yargı paketiyle kaçak elektrik kullanmak suç olmaktan çıkarılıp, kabahat kapsamında değerlendirilecek. Bu durumda kaçak elektrik ve dolayısıyla KK payı daha da fazla yüklenecek gibi görünüyor. Bu nedenle konu çok önemli.
Merhabalar, bu 5 kalemin bedeline şu an itiraz etsek faizleriyle birlikte ödeme yapılıyor mu? Son durum, son karar nedir?
Cevap: Tedaş' ın hepimizden aldığı para/ DAVA AÇILDI.
Alıntı:
Av.Erduğrul Özbay rumuzlu üyeden alıntı
Tekrar Merhaba,
Akdeniz Edaş Konyaaltı Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığının kararının kaldırılması için Tüketici Mahkemesinde dava açtı. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim. Saygılarımla,
Merhabalar,
Öncelikle işin hukuki yönünü ele alarak mağdur insanları yönlendirdiğiniz için şahsım ve yazılarınızdan faydalanan tüm okurlar adına teşekkür etmek isterim.
Bu konuda geçen günlerde benim de bir girişimim oldu,
Dilekçemi hazırladım ekine fatura ayrıntılarını ve de kendimin hazırladığı, 5 kalemde alınan ücretlerin toplamını, KDV'li tutarını ay ay gösteren ve bu surette toplam meblağı da belirlediğim açıklayıcı bir bir excel tablosunu da ekledim.
Hakem heyetine gittiğimde ise, henüz elektrik faturası kayıp kaçak bedeli itiraz dilekçelerini alamadıklarını, yargıtayın bu konuda karar vermediğini, yargıtayın kararını beklediklerini be şekilde itiraz yapanın maddi külfet altına girme ihtimalinin de bulunduğunu belirten bir cevap aldım.
Peki yargıtayda gerçekten böyle bir süreç işliyor mu? Yani konu yargıtaya taşındı mı gerçekten, basından takip ettiğimiz kadarı ile hakem heyetinin bu konudaki kararına tezat düşen bir tüketici mahkemesi kararı yok, bu durumda itiraz edecek olan yoksa olay nasıl yargıtaya taşınır? Bu durumun takibi hakkında (eğer varsa yargıtaydaki davanın süreci, çıkmışsa emsal alınacak karar) ne tavsiye edersiniz?
Saygılarımla
Merhaba,
Elektrikte kayıp/kaçak bedelleri ile ilgili olarak Yargıtay'dan veya Danıştay'dan henüz bir karar çıkmadı. Danıştay'dan çıkacak karar bu uygulamanın dayanağı durumundaki düzenlemenin iptali veya uygulamaya devam edilmesi şeklinde olabilir; çok önemlidir. Yargıtay ise bir yargılama sonucunda verilen kararın onanması veya bozulması şeklinde olabilir; yol gösterici mahiyette ve çok önemli olacaktır.
Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerini hiç çalıştırmamak veya belirli konularda başvuru almamak ilgili Kaymakamlığın takdirine bırakılmış değildir! Bu nedenle şimdilik bu başvuruyu almıyoruz şeklindeki açıklama dayanaksızdır. Bizim bölgemizde çok sayıda şikayet görüşüldü ve karara bağlandı; bana dava açan Kurumun o dosyalar için de iptalleri istemiyle dava açtığını öğrendim.
Saygılarımla,
bağlı bulunduğunuz ilçedeki tüketici hakem heyetlerine müraacat ediniz buna ilişkin tüketici hakem heyeti kararları çıkmakta zamanla yayınlanmaya başlamıştır bu kararlar t
bağlı bulunduğunuz ilçedeki tüketici hakem heyetine müracaat ediniz tüketici hakem heyetleri bu konuda tüketici lehine karar vermekte
Alıntı:
abdulalim rumuzlu üyeden alıntı
bağlı bulunduğunuz ilçedeki tüketici hakem heyetlerine müraacat ediniz buna ilişkin tüketici hakem heyeti kararları çıkmakta zamanla yayınlanmaya başlamıştır bu kararlar t
bağlı bulunduğunuz ilçedeki tüketici hakem heyetine müracaat ediniz tüketici hakem heyetleri bu konuda tüketici lehine karar vermekte
Merhabalar,
ilginiz için teşekkür ederim, bahsettiğiniz şekilde bağlı bulunduğum ilçe kaymakamlığının tüketici hakları hakem heyetine gitmiştim zaten, fakat biraz beklemem yönünde telkinde bulunuldu, yoksa hiç bi şekilde biz bu başvuruyu almıyoruz şeklinde değildi, sanırım tam olarak ifade edemedim sayın avukat bey de bu şekilde anladı heralde. Yani bu konuda başvuramazsn diyerek beni geri çevirmediler, söylediklerine göre ve sayın avukat beyin de teyit ettiği üzere danıştay ve/veya yargıtayın olaya müdahil olduğunu, vereceği karar ile bazı risklerin ortadan kalkacağı (hakem heyetinin itirazı haklı bulması üzerine edaş tarafından açılacak davanın sonucunun önceki karara aykırı olması sebebiyle mahkeme masrafları v.s.) alacaklı iken borçlu olmamak adına yapılmış bir uyarı şeklinde idi. Aksi takdirde zaten dilekçemin işleme konulmasının birilerinin inisiyatifinde olmadığını biliyorum. Ama denildiği gibi beklemeli miyim bilemiyorum, pek mantıklı gelmiyor zira ne kadar bekleyeceğim ve bu sürede haksız yere ne kadar para ödeyeceğim belli değil. Zira yaklaşık 1.5 yılda bu şekilde haksız alınan para miktarı 300TL civarı..
dün haberlerde izledim.50 yaşında bir beyefendinin elektirik işletmesince alınan kayıp/kaçak bedeline karşı açtığı dava olumlu olarak sonuçlanmış.en kısa zamanda hakem heyetinin yolundayız efenim :)
Sedaş idi sanırım elektrik şirketi.
Vatandaş THH'ni kazanmış; Sedaş dava açmış, mahkeme vatandaş lehine çıkmış.
Sanırım bir de yargıtay aşaması var işin.
Acaba 10 yıllık geçmişe yönelik talep yapabiliyor muyuz, yapabiliyorsak bu başvuruyu tüketici hakem heyetine mi yoksa tüketici mahkemesine mi yapmamız gerekiyor?
Aslında aynı soruyu kredi kartlarından alınan aidat ve hesap dökümü ücretleri içinde soracaktım. Bilginiz varsa buna da cevap verirseniz sevinirim.
Başta avukat bey olmak üzre emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.