Cevap: Atmadığım bir mail yüzünden dava açılmış
Hukukçu değilim ama 25 nisanda karar çıksa bile (Allah korusun) hapse girmeniz en az 3 ayı bulur. (Yargıtaya gitmesi, onaylanması vs)
Merak ettiğim bir konu var:
Söz konusu mail 30 Ekim 2009'da atılmış. Siz bu başlığı 2011 Haziran ayında polis sizinle iletişime geçtiğinde açmışsınız.
Aradan geçen süre neredeyse 2 yıl.
Suç duyurusu tam olarak ne zaman yapılmış?
5651 sayılı kanuna göre servis sağlayıcı IP bilgisini 6 aydan az, 2 yıldan fazla süreyle tutamaz.
Bana IP'nin tespit edilebilmesi bile garip geldi.
Ayrıca IP'nin size ait olması problem değil, gönderen mail hesabının size ait olması problem.
Bir de size tazminat davası açan kişinin kullandığı mail adresi gmail, hotmail vb bir adres mi?
Mail attığınız iddia edilen adres yazar@gazete.com gibi bir adresse gazete.com'un mail loglarını manipüle ettiğini iddia edebilirsiniz.
gazete.com 5651 sayılı kanuna göre zaman damgası kullanmıyorsa delil niteliği taşımaz.
Geçmiş olsun.
Hakarette zaman aşımı ne kadardı?
30 ekimde mail atılmış bu da gitmiş 4 kasım da şikayetçi olmuş, benim bu olaydan haziran 2011de haberim oldu, ilk polis geldi kapıma öyle öğrendim. Adres bilgisini ise inanın bilmiyorum ama dava açtığı birkaç kişiyle daha iletişim halindeyiz onlara sorarım. Benim adresim hotmail.
Sizin adresiniz hotmail'se IP'nizi büyük ihtimalle Microsoft vermiştir. Microsoft'un manipulasyon yaptığını iddia edemezsiniz.
Tekrar geçmiş olsun.
Alıntı:
hayat.zor rumuzlu üyeden alıntı
Sizin adresiniz hotmail'se IP'nizi büyük ihtimalle Microsoft vermiştir. Microsoft'un manipulasyon yaptığını iddia edemezsiniz.
Bence yapabileceğiniz en mantıklı savunma şu:
Bilgisayarım açıldığında MSN'im otomatik oturum açıyordu.
Bilgisayarıma oturan herhangi biri bu maili atmış olabilir diyebilirsiniz.
Bunun dışında bir savunma aklıma gelmiyor.
Tekrar geçmiş olsun
Hakkınızda hükmün açıklanmasının geri bırakılması gerekirdi eksik inceleme olduğu kesin temyiz ne alemde. Artı Hayat zor suç işediğinizin farkında mısınız?
Öyle dedim zaten ki öyle.. Ben atmadım evime gelen arkadaşlarımdan tanıdıklarımdan biri attı. Ama kim işte onu bilmiyorum. Tek sorun bunu kanıtlayamamak!
ismail32 henüz dava karara bağlanmadı sürüyor..
Samimi olmak gerekirse ben sizin bu suçu işlediğinizi düşünüyorum dikkat edin işlediniz demiyorum bu benim düşüncem büyük ihtimal mahkeme hakkınız da beraat verecek
aksi olur da ceza alırsanız daha önce işlediğiniz suçtan dolayı hüküm açıklanabilir diğer bir deyişle hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmeyecektir benim bu noktada size yapabileceğim yardım konu üzerine düşüncelerimi açıklamadan ibarettir her ne kadar suç işlediğinizi düşünsem de direkt cezalandırılmanız da kamu menfaati olduğunu düşünmüyorum tam tersi açıklanmış ceza almanız kamu vicdanını yaralayacaktır bu noktada ki kamu menfaati düşüncelerim doğrultusunda hagb
Öyle düşünebilirsiniz düşünceye karışamam ama işlemiş olsam açıkça söylerdim. Çünkü bu kişi Atatürk'e hakaret etmiş ve ben o maili atmış olsam 10 sene de yatacak olsam gururla söylerdim evet ben attım diye, ortada Atatürk var! Ve fikir danıştığım insanlara da yalan söyleyemem sonuçta doğruyu söyleyeyim ki ona göre yardım alayım, doğru yardım alayım. Ben atmadım benim tek suçum evime gelen insanlara güvenip mailim, msnim, facebookum açıkken bilgisayarımı kullanmalarına izin vermem.
Ve inşallah dediğiniz gibi olur beraat edip rahat bir nefes alabilirim.
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Hayat zor suç işediğinizin farkında mısınız?
Özür dilerim. Sezener'in o maili atmadığına inanıyorum.
Ben yorumumu düzenledim. Siz de alıntınızı silebilir misiniz?
Teşekkürler.
İletiyi düzenleme yetkim yok üzgünüm
Ancak rahatsız olmanıza gerek yok diye düşünüyorum yaptığınız açıklama ve fiili girişimden sonra suç unsurunun kalktığını düşünüyorum
Yinede rahatsız oluyorsanız durumu yetkiliye bildirin derim
- - - Updated - - -
Bu arada konu bütünlüğünü koruma maksatlı konuya ilişkin tüm iletilerime düzenleme yapılmasına onayım vardır