Cevap: 2011 öğrenci affı ve yoklama kaçağı durumu ile ilgili bilgi
evet af çıkmasa aofü ancak kaçak okurdun başka da tecil olmayınca...bişeyi hatırlatayım...mademki derslere kaydoldun...üniv. öğrenci işlerinden askerlik işlemlerine bakan memurdan ek-c belgeni kendin al ve askerlik şubene 31 ekimde elinde olacak şekilde postala...bu çok önemli...çünkü askerlik şuben seni okula kayıt yaparken askerlik durum belgesi verir 25 temmuz affın son gününe kadar üniversiteye tekrar öğrenci olman için ....ama yeni dönem başladı,ama senin okulu kayıt yaptığını / okumaya başladığını bilmesi için bu belgeyi son yoklama tarihi olan 31 ekime kadar ellerinde olacak şekilde postala...
bunu dediğin çok ii oldu kayıt olurken askerlik durum belgesiyle kayıt olmuştum oda 2011 ekim gibi birşeyi gösteriyordu, af öğrencilerini kaydederken zorlanmıştı fakülte. büyük ihtimalde geciktirirler ek-c belgesinide ben kendi askerlik şubememi göndermeliyim yoksa yabancı şubeye göndersem olurmu ? (üstad p.m hakkım yok mailinizi yazarsanız özelden sevinirim )
gönderdim...yoo geciktirmiyolar...ben de affa başvurmuştum...ilk çıktığı gibi başvurumu yaptım,bahar dönemi için yani...üniv.ye kayıt yaptım,yaptığım gibi yeni öğrenci nosu,kartı,belgesi aldım...isteğim doğrultusunda ek-c yi de sanırım kayıt yaptıktan en geç 1 hafta içinde aldım...zaten vermeleri gerek ,çünkü üniversitelerde 31 ekim gününü biliyordur...son yoklama yani...ama tabi geç gönderen ve hatta kağıtı senin alıp öğrencinin kendisinin şubeye postalamasını bekleyen üniv.ler de mevcut...en güzeli kendin belgeni al,kendin iadeli postala...ne olur nolmaz....için rahat olur...o belge az buçuk senin kurtuluşun oluyor çünkü...:)
1981 doğumluyum..2006 yılında üniden kendi isteğimle ayrıldım ...eylül ayında şube 2009a kadar sevk tehir yapmış belgeme baktım şimdi..tabi ozaman 30u doldurmamıştım..sonra 2007de tekar üniv kazandım ve 06.04.2011 itibariyle mezun oldum buarada şubeden hiç uyarıda gelmedi dersim kalmdan bitirdim şimdi lisans mezunlarının 35 yaşı dolana kadar olan 2yıllık sevk tehirden yararlanabilirmiyim.. yani 5713 sayılı kanun yaşsınırı yok onda mezuniyet tarihi+2yıl dio..üni terk olduğumda 2006da şube tehir yapmştı tabi ozaman lisans mezunu değildim 35.madde yazıo belgede ona göre yaplmş..şimdi tehir için şubeye gidcem sorun çıkar mı bilgisi olan paylaşsın lütfen... BİZC kardeşten cvp bekliyorum..