Cevap: 3 Aylık Evliyim ve Eşim Evi Terk Etti, Üstüne de Darp Edildim
Bugün boşandım
Eşimin ihanetinden dolayı boşandım, (30 yıllık evlilik)
Davayı eşim açmıştı kusurlu olduğu için dava reddedildi.
3yıllık bekleme süresinden sonra tekrar dava açtı 1 yıl sonunda bu gün sonuçladı.
Maddi ve manevi 100 binlira tazminat talep etmiştik(bende çalışıyorum ve maaşımı kendisi çeker bana harçlık verirdi sadece)Maddi durumu gayet iyi yeni emekli oldu 400milyona yakın emekli ikramiyesi aldı.
Bu gün avukutımdan aldığım hebere göre boşanma gerçekleşmiş,20 binlira manevi tazminata 2inci mahkeme açılıp sonuçlanıncaya kadar da aylık 100lira hesaplanmış toplamda 27 bin beşyüzliraya karar verilmiş.(ben 10 milyona yakın mahkeme masrafı ödedim)Maddi tazminata devam edileceği söylenmiş,avukutımla ayrı illerde olduğumuzdan telf ancak bu kadar konuşabildik.
SORUM SADECE ŞU?Boşanma,maddi ve de manevi tazminat aynı mahkemede görülürken,boşanma ve manevi tazminat sonuçlanırda maddi tazminat nasıl sonuçlamaz.
Sayın Editörüm ;
Eşime Ayrılık Davası süresi içinde telefonuna gönderdiğim mesajlar yüzünden savcılığa yaptığı suç duyurusundan sonra hakkımda hakaret davası açıldığını öğrendim...
Eşimde benim gönderdiğim mesajlardan 1 ay sonra tarafıma hakaret içerikli mesajlar göndermişti. Savcıya savunma delili olarak tarafıma gönderilen mesaj dökümlerini verdim. Akabinde de , Boşanma Davası kusursuzluğum nedeni ile red edildi....
Sorum Şudur : Hakaret Davası yargılamasında (TCK 125/2 ,43) savunma yaparken (TCK 129/1) 'e atıf yaparak , davasını kaybettiği , kusurlusuzluğum mahkemece karar bağlanmış bir sürecte yaşadığım manevi yıkımla küfür içerikli olmayan mesajlar gönderdim ama ortada haksız bir fille (Haksız Gerekçeli Bosanma Süreci) tepki vardır , karşı tarafın haksızlığı red edilen dava sonucu ile hüküm altındadır desem cezadan kurtulabilirmiyim ?
Diğer Soru : Tarafıma gönderilen mesajlar için (''Hakaretli mesajlar '' fakat ben 1 ay önce hakaret anlasılan mesajları önceden göndermiştim) eşime dava açılırmı ? açılırsa karşılıklı işlenen suç kapsamına alınarakmı değerlendirilir..?
Diğer Soru : Ben yargılanırken eşimin tarafıma gönderdiği hakaret mesajı ( seni hayvana benzetiyorum ) karşılıklı hakaret durumudur şeklinde yorumlanarak (TCK 129/3 ) e göre değerlendirilirmi.
Sayın Editörüm ,
yukarıdaki soruma yanıt alabilirsem memnun olucam...iyi günler...
Sayın Editörümüz ;
Bilgi dağarcığınızdan faydalanmak istiyorum...Sorum yanıtsız kalmıştı...
Yukarıda yazdığım durumumla ilgili yardımcı olabilecek donanımlı bir bilir kişi , cevaplama zahmetinde bulunursa çok mutlu olucam...
Herkese iyi günler...
Çok Üzgünüm Bu Durumdan kendi adıma ama Kimisine Müstehaktır.....