Cevap: İşe iade davası kazanıldığında işkur işsizlik ödeneğini geri isteyebilir mi?
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
Kanunda mükerrer ödemeden bahsedilmemiş olması haklı olduğunuz anlamına gelmez. Bu gibi durumlar yargı kararları ile belirlenir. Karar lehinize demekteki kastımı anlamamışsınız. Öncesinde bilmediğiniz için haklı olduğunu sandığınız ücretten ilkini işverence ödendiği için geri iade edilmesi gerektiğini öğrenerek bu parayı harcamanın vebalinden kurtuluyorsunuz.
Aynı yere geldik sn. Tolg. Eşinizin durumu da benden farklı değil. işsizlik ödeneğini bir önceki işyerinin çalışmışlığından hak ederek 6 ay olarak alıyor. ben de 4 aylık ücretimi ödenen tarihten sonra tam 4 ay işsizdim. Bu halde bana da geri ödeme söz konusu olmayacak.. nerede kaldı vebali..:)
Cevap: İşe iade davası kazanıldığında işkur işsizlik ödeneğini geri isteyebilir mi?
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
Bu halde, işkur 4 aylık ücreti geri iade isteyebilir.
Neden isteyecek anlayamadım.
Diyelim eşiniz OCAK 2011'de çıkartıldı ve işsizlik maaşı almadı.
Ağustos 2011'de ikinci işini buldu.
Ocak 2012'de buradan da çıkartıldı.
Aldığı işsizlik ödeneği 2012 Şubat / Mart ayları içindir. Ayrıca 2012 Nısan Mayıs Haziran Temmuz aylarında da alacak eğer iş bulmazsa.
Birinci işinden dolayı birinci işveren 4 aylık bir para öderse, bu para 2011 Ocak Şubat Mart Nisan aylarına ait olacak ki, bu aylarda eşiniz işsizlik maaşı almıyordu.
Ama ikinci işveren için de dava açılsa ve benzeri bir sonuç çıksa, 4 aylık ödeme yapsa, işte o zaman o ödemeler 2012 Şubat / Mart / Nisan / Mayıs aylarına ait olacağından ve bu aylarda işsizlik maaşı alındığından geri istenecekti.
Alıntı:
samsungelini rumuzlu üyeden alıntı
Aynı yere geldik sn. Tolg. Eşinizin durumu da benden farklı değil. işsizlik ödeneğini bir önceki işyerinin çalışmışlığından hak ederek 6 ay olarak alıyor. ben de 4 aylık ücretimi ödenen tarihten sonra tam 4 ay işsizdim. Bu halde bana da geri ödeme söz konusu olmayacak.. nerede kaldı vebali..:)
Aynı yere gelmedik. Sizin durumunuz net. Bizimki çok farklı. Size 4 ay ödenmiş ve aynı aynlar için birde işveren ödemiş. Bizimki için işveren tarafından ödecek 4 ay Kasım 2010 Aralık 2010 Ocak 2011 Şubat 2011.İşsizlik maaşı Şubat 2012 den başlıyor.
Sn.samsungelini;
İşkur sizden hangi aylar için yaptığı ödemeyi istiyor?
Ocak2011,şubat2011,martt2011,nisan2011;?? için olan ödemeyi mi?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
ikinci işveren için de dava açılsa ve benzeri bir sonuç çıksa, 4 aylık ödeme yapsa,
Sayın samsungelini buraya dikkat. Bakın ne denilmiş?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sn.samsungelini;
İşkur sizden hangi aylar için yaptığı ödemeyi istiyor?
Ocak2011,şubat2011,martt2011,nisan2011;?? için olan ödemeyi mi?
Hayır, iş akdim 13.10.2010 tarihinde fesh edildi. 13.10.2010-13.02.2011 arası ödemeyi istiyor.
ben sadece örnek olarak vermiştim ocak 2011 tarihini
Alıntı:
Hayır, iş akdim 13.10.2010 tarihinde fesh edildi. 13.10.2010-13.02.2011 arası ödemeyi istiyor.
Sorun yok.
Alıntı:
Çok güzel,
13.11.2010
13.12.2010
13.01.2011
13.02.2011 tarihleri için hem İŞVERENİNİZ hem de İŞKUR size ödeme yaptı mı???
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Çok güzel,
13.11.2010
13.12.2010
13.01.2011
13.02.2011 tarihleri için hem İŞVERENİNİZ hem de İŞKUR size ödeme yaptı mı???
evet yaptı. siz yazmadan ben söyleyeyim. o zaman ortada çift ödeme olduğu için işsizlik ödeneğinin 4 aylık bu tarihlere ait kısmını borçlandım. ok. kesin ve net kabul ediyorum. ancak benim defalarca anlatmak istediğim kısım: arkadaşım neden borçlanmıyor hiç bir şekilde, işe girememiş olmak bu işsizlik ödeneğinden kurtulmanın şartı mı?başka bir deyişle haziran 2011 ayında işe girdim. işe girdiğim için mi borçlanmak zorunda kaldım.