Cevap: Üç general'in açığa alınmaları
AKP nin ilk iki tepkisi evlere şenlik. Bunlar mı hukuk devletinin milletvekili dedirtecek cinsten.
Bekir Bozdağ AYİM'in kararını "AYİM’in almış olduğu bu karar Anayasanın ihlalidir” şeklinde değerlendirdi. Ama hangi Anayasa olduğunu söylemedi!! Muhtemelen AKP nin kafasındaki sivil dikta Anayasasına aykırı...
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 3 askerin açığa alınmasına karşı Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin verdiği karara ilişkin olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Atalay “Neticede olay şu. Bakanlığımızın bir personeliyle ilgili biz idari işlem yapmışız o da idari yargıya gitmiş. Yargı da o konuda bir karar veriyor. Olay bundan ibaret Çok büyütülecek bir olay değil “ dedi.
Atalay “ Bundan sonra süreç nasıl işleyecek ? “ sorusuna ise, “ Ayrıca incelemedim ama bilgi alacağım o konuda. Bizim diğer kararımız var. Açığa alma kararı. Ben de kararı görmediğim için o netlikte bir açıklama yapamıyorum ama bir konuyu sadece size söyleyeyim. Daha önce açıklama yaptık. Bu konuda kararlılığımızı ifade ettik. Bu süreci yürütmede ve bu tasarrufla ilgili kararlılığımızı ifade ettik O kararlılığımız sürüyor ve sürecek. Gereken her neyse o konuda kararlı şekilde gerekeni yapacağız. Yasal düzenlemeyle ilgili açıklama daha önce yapılmıştı “ diye konuştu. Bu da söylemedi Yüksek mahkeme kararlarına uymazsa hükümet ne olacak...
Sahi hukukçular siz söyler misiniz? Bir hükümet yargı kararına uymazsa ne olur ? Ne yapılabilir ? Çok örneği varda merak ettim... Özellikle konunun erbabı Abbas Bey'den yanıtını bekliyorum...
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Sahi hukukçular siz söyler misiniz? Bir hükümet yargı kararına uymazsa ne olur ? Ne yapılabilir ? Çok örneği varda merak ettim... Özellikle konunun erbabı Abbas Bey'den yanıtını bekliyorum...
Sayın commodore1tr;
Benim fikrimi soruyorsan söyleyeyim. Ben geçmişte, kazandığım idare mahkemesi kararını uygulamayan Ticaret Bakanı'nın (Ahmet Kenan Tanrıkulu) şahsına karşı manevi tazminat davası açtım ve anılan bakanın 3 müvekkilime tazminat ödemesine karar verildi. Tazminatı tahsil edebilmek için bakanın maaşına haciz koymak için TBMM saymanlığına haciz müzekkeresi yazdırmaya hazırlanırken, paraları ödedi.
Ayrıca, idare mahkemesi kararını uygulamamak, görevi kötüye kullanmak suçunu işlemek anlamına geldiğinden, savcılığa suç duyurusunda da bulunabilir, ama biz bunu yapmamıştık.
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Sayın commodore1tr;
Benim fikrimi soruyorsan söyleyeyim. Ben geçmişte, kazandığım idare mahkemesi kararını uygulamayan Ticaret Bakanı'nın (Ahmet Kenan Tanrıkulu) şahsına karşı manevi tazminat davası açtım ve anılan bakanın 3 müvekkilime tazminat ödemesine karar verildi. Tazminatı tahsil edebilmek için bakanın maaşına haciz koymak için TBMM saymanlığına haciz müzekkeresi yazdırmaya hazırlanırken, paraları ödedi.
Ayrıca, idare mahkemesi kararını uygulamamak, görevi kötüye kullanmak suçunu işlemek anlamına geldiğinden, savcılığa suç duyurusunda da bulunabilir, ama biz bunu yapmamıştık.
Abbas Bey ;
Yanıtınıza çok teşekkür ederim. Eski Ticaret Bakanı olayı hariç yanıtınızı tahmin ediyordum. Yetmez AMA EVET diyeyim.
Aslında sorum bu değildi tam olarak, örneğin Anayasa mahkemesi TİM kanununu başkan seçimini iptal etti mevcut hükümet buna ''vayyyy'' dedi. Orada da kaldı. Ne başkan seçim kanununu değiştirdiler, neden düzeltme yaptılar. Yani Anayasa Mahkemesi Kararına göre şu anda TİM başkanı yok!! Ama orada birisi oturuyor maaş alıyor evrak imzalıyor makam arabasına biniyor bir sürü yaptırım uyguluyor... Ama kanunen YOK!
İşte böyle bir durumu soruyorum. Hükümet anayasa mahkemesi kararına uymuyor uygulamıyorsa, Danıştay sayıştay ı takmıyorsa hiç bir yaptırıma aldırmıyorsa ama buna karşın gürültü koparıp duruyorsa ne olur ? Ne yapılabilir ? Yaptırım erki kimdir ?