Cevap: Son af tasarısı biz askeriyeden ayrılmış ve tazminat borcu olanları kapsıyor mu?
peki hangi tarihe kadar ilisigi kesilenleri kapsiyor?
Cevap: Son af tasarısı biz askeriyeden ayrılmış ve tazminat borcu olanları kapsıyor mu?
peki ne zamana kadar ilisigi kesilmis olanlar faydalanabilecek?
31 aralık diye biliyorum medyadan ama bi kanunu açıp okursan daha iyi olur
kanun resmi gazetede yasalaştı mı? resmi gazetede yasalaştı ise tazminatı ödemeye devam etmemek için nereye nasıl müracat edeceğiz bilen var mı?
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17123748.asp?gid=373 kanun köşkten çıktı geriye resmi gazetede yayınlanması kaldı. takipte olup bu başlıktan bilgi paylaşımı yapalım arkadaşlar
Yasa onaylanınca nereye başvuracağız arkadaşlar??? Yol yordam bileniniz var mı???
Pazartesi günü resmi gazetede yayınlanacağını tahmin ediyorum ilgili kanunun.Ödemesi gereken meblağ kendisine tebliğ edilipte,henüz ödemeyen personel ; tebliği yapan, bağlı olduğu kuvvetin "Kamu Zararları Takip Kısım Amirliği'ne" bir dilekçeyle başvuracak.Onlar da size tekrar ödemeniz gereken tutarı tebliğ edecekler.Halihazırda ödemeye başlayan personelin durumu hakkında henüz bir bilgim yok.
2010 içinde ilişiği kesilip de henüz tazminatı hesaplanmayanlar 2 aylık süre içinde bir sıkıntı yaşarlar mı acaba?
DÖRDÜNCÜ KISIM
Çeşitli ve Ortak Hükümler
BİRİNCİ BÖLÜM
Çeşitli Hükümler
Diğer alacaklar ve çeşitli hükümler
MADDE 17-
(28) a) Bu Kanunla yapılan özel düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla, her kademedeki askeri okullardan kanunları uyarınca öğrencilikle ilişiği kesilenler ile Emniyet Teşkilatında görevlendirilmek üzere her kademedeki eğitim kurumlarında okutulanlardan kanunları uyarınca öğrencilikle ilişiği kesilenlerin ve belirtilen eğitim kurumlarından mezun olanlar ile bu eğitim kurumları dışındaki eğitim kurumlarında Devlet hesabına okutulanlardan mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyenlerin, ilgili kanunları uyarınca bu Kanunun yayımlandığı tarihten önce ödenmemiş olan öğrenim giderlerine ilişkin tazminat tutarlarının asılları ile bu alacaklara ilgili mevzuatı gereği faiz hesaplanması gereken tarihten bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar, bu tarihler arasında yıllık kanuni faiz oranına göre hesaplanacak faiz tutarı ile TEFE/ÜFE aylık değişim oranlarının yıllık toplamı dikkate alınarak basit usulde hesaplanacak tutardan düşük olanı esas alınarak hesaplanacak borç tutarının; bu Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar borçlu oldukları idarelere başvuruda bulunularak ilk taksit bu Kanunun yayımını izleyen üçüncü aydan başlamak ve ikişer aylık dönemler halinde onsekiz eşit taksitte ödenmek şartıyla bu alacaklara bu fıkra hükümlerine göre hesaplanan tutardan kalan faiz alacaklarının tamamının tahsilinden vazgeçilir. Bu hüküm borçluların başvurusu üzerine taksitlendirilmiş ve bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödeme süresi gelmemiş taksit tutarları için de uygulanır.
b) Bu fıkra uyarınca taksitlendirilen alacaklar ile ilgili olarak açılmış davalar karşılıklı olarak sonlandırılır, yapılan takiplere ilişkin yargılama giderleri, icra masrafları ile dava ve icra vekâlet ücretleri karşılıklı olarak talep edilmez.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20110225M1.htm
* Bu Kanunla yapılan özel düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla, her kademedeki askeri
okullardan Kanunları uyarınca öğrencilikle ilişiği kesilenler ile Emniyet Teşkilatında
görevlendirilmek üzere her kademedeki eğitim kurumlarında okutulanlardan Kanunları uyarınca
öğrencilikle ilişiği kesilenlerin ve belirtilen eğitim kurumlarından mezun olanlar ile bu eğitim
kurumları dışındaki eğitim kurumlarında Devlet hesabına okutulanlardan mecburi hizmet
yükümlülüğünü yerine getirmeyenlerin, ilgili Kanunları uyarınca bu Kanunun yayımlandığı tarihten
önce ödenmemiş olan öğrenim giderlerine ilişkin tazminat tutarlarının asılları ile ferilerine ilişkin
hesaplanacak borç tutarının bu Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar borçlu
oldukları idarelere başvuruda bulunularak ilk taksitin bu Kanunun yayımını izleyen üçüncü aydan
başlamak ve ikişer aylık dönemler halinde on sekiz eşit taksitte ödenmek şartıyla bu alacaklara bu
fıkra hükümlerine göre hesaplanan tutardan kalan faiz alacaklarının tamamının tahsilinden
vazgeçilmesini ilişkin yeni bir hükmün (28) numaralı fıkra olarak eklenmesi; böyleyken yukarıdaki şekilde yayınlanmış. şimdi faiz silindi mi silinmedi mi?