Cevap: Bankamdan baskıyla istifa ettirildim ,işe iade davası açmak istiyorum
Alıntı:
bankacı77 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
İstifaya zorlandığımı isbat edebilmek için telefon görüşmelerini delil gösterebilir miyim?İlgili operatör bu görüşmeleri savcılık kararıyla mahkemeye gönderebilir mi?
Gönderemez.İlgili operator bu görüşmeleri kayıt altına aldıysa suç işlemiş demektir.
tarafsız bir yorum yapmak istiyorum. bende bankacıyım, sizin durumdan apayrı bir durum olarak bize de borsa üzerinden aynı gün al-sat işlemleri yapmak yasak. kendi param üzerinden dahi işlem yapmam engellenebilirken, sizin durumunuzun iş akdine fesh olduğu gayet açık görünüyor. bankalarda mevzuat gereği bu tür uygulamalar mevcut; eşe kredi işlemi de bunlardan biri bildiğim kadarıyla. bunun bilincinde olmanız gerekiyordu. eğer istifa etmezsen siciline işleriz bir daha bankada çalışamazsın demişler açıkça.
Değerli Kırcalı,
Araştırdığım kadarıyla boşanma davalarında aldatmaya delil olarak son 3 aya kadar çıkarmış telefon görüşmelerini ve mesaj kayıtlarını operatör.
İçeriklerinin kaydını tutamaz, alınabilecek olan sadece işlem tarihleri saatleri, işlemin türü olabilir.
Anlıyorum Sayın Kırcalı,
İş ve Çalışma hürriyetinin ihlali ile ilgili bir konu açtım,değerli görüşlerinizi rica ederim.
Merhaba,
aynı bankada çalıştığım bir arkadaşım istifa etmeye hazırlanıyor ve bana da zorla istifa ettirildiğim için şahitlik yapacak yani dava lehime dönüyor.
Paylaşmak istedim.