Duran bir saatin bile günde iki kere doğruyu gösterdiği gerçeği ortadayken sizinde bir kaç doğru fikrinizin olması anormal değildir sayın Feyyar. Ama ben duran bir saate bu saat çalışmıyor duruyor derim. Arasıra doğruyu söylemeniz duran saatliğinizi etkilemez. Normal saat denk gelmiş..
Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine BEN HAYIR DEDİM. Hayır denmesinin nedeni gayet açık bunu anlamayanın eğitim düzeyine iyice bakmak gerekir. Gaza getirilmiş demokrasiler ilk duvara tostlar. Ülken kullanılır durur ... sömürülürsün kendini demokrasi de zannedersin...
TC Cumhurbaşkanı SORUMSUZDUR. Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri anayasa ile düzenlenmiştir. En baştaki görevi gittiği her yerde direk TC sayılmasıdır. Çok ciddi yasal düzenlemeler yapılmadan palaspandıras CB yi halk seçsin demek popilizm ve gerzekliktir. Bakın daha ilk seçim gelmeden mevcut CB hakkında tartışmalar çıktı. Görevi beş sene mi yedi sene mi yoksa bunu meclis seçti ise bir daha seçilemez mi?
Buna bile karar veremeyen bir siyasi yapının oluşumuna yol açan iktidar bu saçma sorunu aşmak için gene saçma formüller buluyor. Ya ahkam kesip beş sene tabiiki diyor yada YSK karar verir... İkiside olmaz!!! CB hakkında YSK karar veremez. Ne acıdır ki mevcut durumda halihazır CB nin görev süresinin ne olduğu hakkında ki kararı verebilecek tek merci gene kendisidir !!!
Bunun yanısıra mevcut anayasa ile seçilecek CB tam bir kargaşa yaratacaktır. Çünkü CB her şeyin üzerinde tarafsız olacakken halk tarafından seçilmesi ona çok ciddi bir siyasi misyon yükleyecektir. Yani halk oyuyla seçilen bir CB siyasi iradeyi doğal olarak bırakmayacak ciddi kararlara ortak olacak ve tarafsızlığını yitirecektir. Haki hazır yetkilerle böyle bir CB tam bir kaosa neden olacaktır.
CB nin halk tarafından seçilmesi aslında başkanlık sistemi için RTE tarafından atılmış bir kazıktır. Tüm hazırlık halihazır CB den sonra RTE yi CB yapıp bu arada başkanlık sistemine geçmektir. Asıl bunu anlayamayanın hali hazır sistemle nasıl olacağını idrak edemeyenin nasıl bir gazla evet dediğini düşünürsek eğitim durumlarından nasıl şüphe edileceğini görürsünüz.
Cahilliğin ne olduğunu biraz inceleyin siz ....
Demokrasi kavramınızda da hata var. Sitelerin demokratik olacağı yönünde bir kanun maddesi yok.. Hiç bir site yöneticisi seçimle gelmedi.
Eğer siteden uzaklaştırılırsanız da demokrasi şehidi filan olmazsınız. Ne olacağınızı ben söylemeyeyim size.