sayın denizblk nafaka alıp almadığıma dair ispatlama konusunda az önceki beyefendi ispatlamak isteyen sizsiniz eşiniz değil diyor okumuşmuydunuz bilmiyorum sizin bu son anlattığınız olayla tezat düşüyor
Printable View
sayın denizblk nafaka alıp almadığıma dair ispatlama konusunda az önceki beyefendi ispatlamak isteyen sizsiniz eşiniz değil diyor okumuşmuydunuz bilmiyorum sizin bu son anlattığınız olayla tezat düşüyor
Valla bu konu maalesef ki doğru. Bizzat tanıdığımın başına gelmese yazmazdım. Bu forumda bazı erkeklerin başına böyle birşey maalesef ki geliyor. Hatta boşanma ve nafaka konusunda yazan erkek üyelerimizi de bu konuda önemle uyarıyorum sürekli. Nafakalarınızı elden vermeyin yoksa tekrar ödemek zorunda kalırsınız diye. Bankaya eşinizin hesabına yatıracaksanız da hangi aya ait nafaka ise açıklama kısmına onu da yazdırın diyorum. Daha önce bu konuda mağdur olanları foruma üye olurken okumuştum.
Size tavsiyem bulunduğunuz ilin barosuna başvurun. Eğer avukat tutacak paranız yoksa tabiki. Avukat sizin adınıza bu ödenmeyen nafaka konusunda gerekeni yapacaktır.
Sayın denizblk sizden önce Hukukcular Kralı üye yazısında 6 senedir boşanamadığını söyledi sizce bu durum nasıl oluyor. 3. seneden sonraki duruşmada hakim boşanma ya karar verirse temyize gönderebilirmiyim.
3 leri karıştırmayalım...evet kesin boşanma olur...süreç şöyle....ilk dava RED..temyiz?...kesinleşme....3 senelik fiili ayrılık süresi...yeni bir dava(fiili ayrılık)...temyiz?...kesinleşme...BOŞANMAAA....
Nafaka kararını icraya verirseniz onlar gerekeni yaparlar....maaşımdan 200tl tedbir nafakası var...maaş 2.500 tl...bir nevi eziyet olsun diye nafakayı önceleri internet bankacılığından isme havale olarak ayın 15-20 günü 3-5 tl şeklinde gönderiyordum...tabii ki sonunda maaşta haciz sürprizi ...
Bakın sayın derya-nalan, eğer kocanız ya da siz bu 3 yıllık fiili ayrılıktan sonra dava açacak olursanız tabiki temyiz etme hakkınız var. Hem sizin hemde kocanısın dava bitiminde karar size ya da avukatınıza tebliğ edildikten sonra 15 gün içinde temyiz etme hakkınız var. Temyiz edince boşanmanız kesinleşmemiş yani boşanmamış oluyorsunuz.
Sayın Nalan,Hukukçular Kralı arkadaşımız kendi somut hukuki sürecine ilişkin verileri sizle paylaşmış.Yani bu sizinde aynı şekilde bir sürece maruz kalacağınız anlamına gelmiyor.Her yargısal karar süreci somut olayın verilerine göre ve subjektif koşullara göre farklı sonuçlar doğurabilir.Kendinizi aynı sonuçlara tabi olacağınız şeklinde koşullandırmayın.Yargılamanın yapılacağı mahkemenin bulunduğu yerden somut şartlarınızdan eğer temyiz edilecekse Yargıtaydaki iş yükü gibi birçok değişkenlik ifade eden unsura kadar farklılık vardır ve bundan dolayı sizde aynı şeye maruz kalmayabilir veya daha ağırına yada daha hafifine maruz kalabilirsiniz.
Yargıtayda temyiz sürecinde devam eden bir boşanma davam var. (Yargıtaya giriş tarihi 21 Aralık 2009) Dava başında hakim eşime tedbir nafakası ödememi hükmetti. dava devam ederken; eşimin kamuda işe başladığını öğrendim. ne yapmam lazım.tedbir nafakasını ödemeye devam edecek miyim. yoksa eşim işe başladı diye nafakayı keseyim mi?
nafakayı kesersem ne olur? (dava açmam gerekiyorsa mahkemenin gün vermesi, 1-2 celse devam edene kadar zaten dosya yargıtaydan gelir.)
Temyizden sonra ki süreçte de yine mahkemeden karar aldırmanız lazım...yapılacak en uygun hareket;"nafakanın kaldırılması" davası açmaktır...eşinize ait ,kurum ismi , kadrosu , maaşı vs. elde edebileceğiniz bütün bilgileri , baştan , dava eki olarak vermeyi unutmayın...mahkeme kararsız iş yapmayın...yoksa icra işini yapar...