Açıkçası bu kadar hayırsever beklemiyordum. :)
Printable View
Açıkçası bu kadar hayırsever beklemiyordum. :)
Kendi milletini "Hakir" göreni bu millet başına "Vezir" eder mi sandınız? Değişim bedenlerde değil ruhlarda ve zihniyetlerde olmalıdır.
O halde gereken ders ve mesaj ilgili yerlere verilmiştir..! İşte o mesaj: EVET %58 - HAYIR %42
12 Eylül gününün hayırlı olacağı muhakkaktı fakat sandıktan çıkacak sonuç hayırcılar açısından pek hayırlı olmayacaktı..! Aslında sonuç onlarında mutlaka hayrına olacaktır, tek yapmaları gereken hurafelere inanmamaktır:)
Evet gerçekten hayırlı oldu. Ben şimdi dilekçemi yazmaya başladım. Yarın yeni anayasa değişikliğinin bana verdiği hakka dayanarak referandumun iptali için dava açma hakkını kazandım. Eh 100 bin kişi daha Anayasa Mahkemesine kişisel başvuru hakkını kullanmadan ben kullanayım da... Aklıma gelmişken, istiflediğim dolarları yarın bozduracağımı da tüyo olarak vereyim.
Türk milleti ne zekidir ne aptal. Türk milleti saftır.
2009 senesi yerel seçim sonuçlarına göre partilerin oy oranları:
AKP %38.75
CHP %23.11
MHP %16.05
DTP %5.69
Demek ki bu referandum AKP'nin başarısı değil. MHP+CHP=42 (yerel seçim sonuçları) olduğuna göre farklı bir manzara yok. %38 lik AKP'nin ve diğer partilerin EVET demesi nedeniyle (ve boykot sebebiyle) bu sonuç çıkmıştır.
Onuncu Yıl Nutku'nu okumanızı öneririm.
Aziz Nesin in sözünü de Sn. litigation un dile getirmiş olduğu "saftır" sözcüğü ile eş değer buluyorum. Saflığın da "aptal" anlamında değil, "İYİNİYET" olarak değerlendirdiğimi önemle belirtmek isterim.
Saygılar efendim :)
Ne demişti ATAMIZ;
Ne Mutlu Türküm Diyene
Konu açıldığından beri, Tahminim % 58- % 42 idi. Binde bir yanılma payım olmuş.Daha önce yazdığım tahminleri alt alta koyunca hakikaten çok iyi tahmin etmişim.Tezahürata gerek yok. Bakalım kaç günde kendilerine gelecekler.Ayrıca Sayın Sonyakaist; ancak 10 gün sonra İstanbul a gelebilirim.Sen taksim de kutlamalara katıl,Bendende git kumkapıya balık ziyafeti çek,gelince senin ödeyeceğin hesabı bana iletirsin. Sayın Sonyakaist inşallah yanlış anlamazsın.
Silivri Cezaevi'nde 'Evet'ler fazla çıktı
12-09-2010 / 22:28
Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oy kullanılan 36 sandıktan ''Evet'' tercihi fazla çıktı. Son Ergenekon operasyoları sonrası cezaevinde birçok ünlü isim de bulunuyor. Alınan bilgiye göre, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde kurulan 36 sandıkta toplam 5 bin 180 oy kullanıldı.
Tasnif işlemi sonucu 362 oy geçersiz sayılırken, 2 bin 979 ''evet'', bin 839 ''hayır'' oyu çıktı.
AA
Önümüzde genel seçimler var. Tahminim,Mhp baraj mücadelesi verecek.Liderleri değişirse baraj sorunu olmaz.Bulunduğum yerde bayağı ülkücü var. Bunlar genel seçim olsa çoğunluğu kendi partilerine oy verir,iş referanduma gelince, Chp+Mhp yerel seçimlerde iş birliği yaptıkları illerde referandumda da iş birliği yaptı.Tahminim % 70 civarı evet verdi. Liderlerinin yanlışı genel seçimi etkileyecek. Chp lilere gelince sizlerin düşüncesini zaten biliyoruz. Şahsıma normal karşılıyorum.Her hangi bir Chp li hükümet i sevmiyorum,başbakan ı sevmiyorum,bunlara güvenmiyorum,sadece 26 madde içinde 1 madde hoşuma gitmedi deyipte oyum hayır dese saygım olur ve kişisel tercihidir. Biirisi evet diyecek balta,kazma,cahil vb. yakıştırması yapılacak.Bir evet seçmeni 1 madde hoşuma gitti deyipte evet deme hakkı yok. Sebepler artrılabilir. Bu tarz konular açıldığı zaman şöyle 1 hafta zaman geçince kaç kişi okumuş bakarız. Okuyanların çoğu üye olmayan ziyaretçiler. Bunlar okuyor,3-5 veya daha fazla kişiye anlatıyor,sizlere gülüyor veya kendi aralarında konuşurken hakaretlerde edebilir. Demin tv de tartışma programı izlerken Konuklardan biri en ucuz eğlence tv de dedi. Mükemmel bir tespit. Siziz o düşünce tarzınızda alay olduğu için kimse sizlere i-nan-maz. Eşit bir siyasi mücadele için halk ile alaydan vazgeçilmeli. Böyle devam ettiği sürece daha çok Kendi çapınızda Aziz Nesin in söylemini dile getirirsiniz.Neyse fazla uzatmayayım.