Cevap: Apartmanda izinsiz kuş üretmek
Bu konu ile ilgili olarak yazılabilecekler yazıldı, verilebilecek cevaplar verildi. Bunlardan başka hukuki yol ve yöntemler olsaydı bugüne kadar mutlaka belirtilirdi. Hukuk dışı yöntemler de bu forumda yazılmayacağına göre, konuyu daha fazla uzatıp gündemde tutmanın kimseye faydası olmayacaktır.
başka bir yerden mesela yan binadan kuş yuvaları görülebiliyor mu?
Arkadaş bu komşun kuşları çatıda beslemiyormu. Peki çatı ortak alan değilmi. Gelen zabıta memurlarını sen elinden tutup çatıya çıkaramadınmı. Manisalı hemşerim seni, çok merak ettim, acaba hangi belediye bu. Belediyeye müracat ettiğin şikayet dilekçe numaran ile birlikte cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmamı defalarca ben ve diğer aradaşlarımız yazdılar. Kolay gelsin...
arkadaşım cevre orman müd yazılı şikayet orayada yaptım sonuc bana gelen yazıya göre evin icinde 75 adet kuş varmış ve belediyeden uygunluk yazısı istemişler ona gore işlem yapılcekmiş bende yazının geldigi gün tekrar zabıta müdürünle yazıyla gidip konunun bir han önce cözümünü tekrar istedim onlarda bu gun 04/02/2011 orman müdürlügüne uygun olmadıgını belirtceklermiş ve bügün şikayet edilen yere tekrar zabıta geliyor eve alınmayınca bu sefer zabıta poliside arayıp poliste geliyor hep berabar şikayet konusu olan yere gidiliyor ve arkadan zabıta müdürüde oraya geliyor umarım bundan sonra gelişmeler daha iyi olur burda bana bilgi veren ve beni aydınlatan gezgin 06ve martı arkadaşlara ayrıca formdaki bütün arkadaşlara cok teşekkür ederim (burda önemli olan hazimdir
arkadaşlar bimer'e de yapmış oldugum şikayet sonucu cevre orman müdürlügü ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 09.02.2011.BELEDİYE ATIK ŞB.müdürlügüne havale etmiş nedir bu ATIK şb bilgisi olan varsa lütfen bu konuda bilgi verin.?
arkadaşlar ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 09.02.2011.BELEDİYE ATIK ŞB.müdürlügüne havale etmiş nedir bu ATIK şb bilgisi olan varsa lütfen bu konuda bilgi verin.?
arkadaşım zabıta müdürlüğüne 06/09/2010 tarihinde ve ikinci dilekçe yi 14/12/2010 tarihinde verdim 16/12/2010 bana gelen cevap her iki dilekçe sonuca rağmen biz belediye zabıta müdürlüğü olarak belirtilen adrese gittik fakat apartman sakininin kapıyı açmadığından kuş besleyip beslemediği tespit edilmemiş (fakat karşı tarafa 03/11/2010 ZABITANI SÖZ KONUSU ŞAHSIN KUŞ BESLEMEKTE Olduğu TESPİT EDİLMİŞ kuşların tamamını kaldırılması iÇin 1 hafta sure verilmiş kısaca bana 14/12/2010 tarihindeki yazıya göre tespiti edilmiyor diyorlar fakat karşı tarafa tespiti yapıldı diyor bende İnternet üzerinden E belediye üzerinden şikayet sonucunu bir kopya aldım kısaca şimdi bu konuda ne gibi işlem yaparım bana tespitini edemedik diye yazı var ben dede tespit yaptıklarına dair resmi belge ver lütfen yardım edin tekrar zabıtaya gideyim mi yoksa belediye başkanına mı nasıl bir yola başvurayım :?
evet kuşları kaldıramadım fakat imara müdürlügüne yapmış oldum şikayet sonucu konumum bu şekilde yanıt aldım sizinle paylaşmak istedim : bugün belediye imar işlerine gittim vermiş oldugum şikayet dilekceyle 1 ayı gecmesine rahmen bana cevabın gelmedigini söyledim ayın 15/03/2011 de postayla yollamışlar 2-3 gün arasında gelir dediler bende onlardan bir ad gelcek olan cevabın bir cıktısını aldım aynen bu şekilde yazıyor.xxxxxxxxxx.no. 5 de bulunan apartmanınızın ortak alanında(çatı arası kat) yapılan sundurma ve hayvan besiciligi hakkında yasal uyarılar yapılmış olup maduriyetinizin giderilmemesi halinde 3194 sayılı imar kanununun' ilgili maddelerince ilgililer hakkında yasal işlem başlatılacaktır belediye başkan vekili imzalı bu konunun acıklamasını yaparsanız cok memnun olurum
evet bugun belediye imar müdürlügü derki biz yasal uyarıyı yaptık gerekli işlemi yapcez fakat yıkım kararı biz veremiyoruz diyor bu konuda oysa verdikleri dilekcede eger madureyedimiz giderilmezse 3194 sayılı imar kanununun ilgili maddelerince ilgililer hakkında yasal işlem başlatılacaktır belediye başkan vekili imzalı tebligat var elimde bu sonuca göre memur nasıl bu şekilde yıkım kararı başkan vermiyor diyor sadece para cezası vercekler miş lütfen belediye imar müdürlügü nasıl ortak alan üzerinden yıkım kararı veremiyor imar kanunu md32 uygulamıyor bu konuda nereye ne şeldi şikayet edebilirim
evet en sonunda imar işlerinden 10 gün süre verildi yoksa yıkım işlemi yapılcek fakat kat malikinle karşılaştık derki neden beni mahkemeye neden vermediniz dedi neden imara şikayet ediyosunuz dedi ve sitem eddi bende dedimki 7 aydır neden bizimle görüşmedin şimdi konuşuyorsun dedim evet hafta sonu kuşları cekcegeni söyledi ve inşaat mühtahidi aradı kuşları cekerse şikayetten vazgecermisiniz der bizde ona dedikki amacımız catı degil kuşlar dedik ve sizden DEGERLİ HUKUKİ NET üyeleri beninle sorunları paylaştıgınız icin hepinize teşekkür ederim not:yarın veya başka bir zaman tekrar aynı şekilde ertürlü hayvan beslenmemesi icin bana apartman karar defteri lazım örnek nasıl apartman icin yasaklama nasıl koyarız ve nasıl karar alırıs..?