Cevap: Yaktın beni facebook
Paylaştığınız bilgileri daha kesin ve net anlaşılır bir dilde paylaşınız lütfen. İlk iletinizden yola çıkıldığında alenen herkesin telefon görüşmeleri kayıt altına alınıyormuş gibi bir izlenim doğuyor.
Sizin demeye çalıştığınız; hattı kullanan kişinin ilgili GSM operatörünün Call-center ile yaptığı görüşme kayıtlarıdır. Bu kayıtlar mahkemece istenerek ve hattı kullandığı iddia edilen kişinin ses kaydının kriminal incelemeye tabii tutulması... Bu güne kadar böyle bir durumla karşılaşılmadı sanırsam. Ama neden olmasın. hakim isterse elbette olabilir...
Diğer yandan karşı taraftaki mağdur olan yasal eş boşanmaya neden olarak sadakatsizlik iddialarına dayanarak dava açıyor. Elbetteki boşanmaya odaklanacak ve davanın özü taraflar arasındaki beraberlik iddiaları üzerinde dönecek. Haliyle her halükarda yasal eş 3 ncü kişiye yüklenecek ve bu beraberliği ispat edecek her türlü yasal girişimde bulunacaktır. Farklbir yaklaşım da düşünülemez.
Sizin ifade ediş tarzınızda ki eksiklik nedeni ile yanlış anlaşılmaya müsait bir durum oluşmuştur. Daha kesin örneklerle desteklenen ve herkesin anlayabileceği dilden yazarsanız sorun kalmayacaktır.
Herkezin telefonunun dinlenme diye bir sey zaten olamaz .
Sizde uslubunuza dikkat ediniz ki boyle her yanlis anladiginiz seye haddiden fazla tepki vermeyiniz ki her zaman benim gibi medeni ve anlayisli biriyle karsilasmassaniz diye dusunuyorum...
Uslubumu eleştirecek nasıl bir yazışma oldu ? Yanlışlık sizin yazış biçiminizde, anlatımınızdaki eksiklikte. Yoksa ben dosdoğru anladım. Haddinden fazla değil tam yerinde bir tepkiydi..
Tepki ; kişisel değil.. Hergün binlerce insanın ziyaret ettiği bir hukuk sitesinde bilgi paylaşıyorsunuz. kaldı ki paylaştığınız bilgi kişisel bir olay yada anlatım değil, doğrudan mağdur olmuş onlarca insanı yanlış yönlendirecek belki de hukuksal bir açmazın içine sokacak cinstendi..
Editör olarak görevimi yapıp, varsa bilginin doğruluğunu teyit etmenizi değilse yanlış bilgilendirme yapmamanızı lisan-ı münasiple istedim sizden.
Bu yazışma nedeni ile hemen medeniyet ve anlayış kavramlarının arkasına sığındığınıza göre tahammül eşiğiniz oldukça aşağılarda olmalı. Yada ben münasip lisan kullanmamışım demektir.
Ancak benim tahammül eşiğim başımın da üzerinde.. Bu ve benzeri iletileri çokca aldım.. Hala da alıyorum. Önemli olan sizin ne düşündüğünüz değil.. Forum sayfalarını ziyaret edip hukuksal bilgilendirmelerden istifade etmek isteyen onlarca mağdur insanın yanlış yönlendirilmesinin önlenmesidir. Onlara yardımcı olabilmek için buradayız..
Iddalarinizi anlamadim acaba izah edebilir misiniz demek var bide sizin kullandiginiz gibi itici mesaj yazmak var takdir konuyu okuyanlarin .
Konu hakkında mağdur olan ben değilim. Dolayısı ile yazdıklarınızdan kendi adıma bir anlam çıkartmam sözkonusu olamaz. Ancak siteye üye olan ve olacak herkesin anlayabileceği yanıtları aramak, üyelerin ve misafirlerin yanlış hukuki girişimlerde bulunmasını engelleyecek ve üyeler ile misafirleri yanlış yönlendirecek, yasa dışı eylemlere sokacak, hukuksal çıkmazlara girmelerini engelleyecek önlemleri almak bu konuda girişimde bulunanları uyarmak ta görevim.
Hukuki bilgi verirken anlaşılır olması gereği; yazılı olmasına gerek olmayan bir kuraldır. Siz söylemek istediğinizi herkesin anlayabileceği açıklıkta yazmalısınız ki herkes aynı anlamı çıkartsın yazdıklarınızdan. Muallakta bırakılan her konu defalarca tartışılmaya gebe konulardır.
Ancak bellki hukuk ve ileti yazma konusunda tecrübeli değilsiniz. Üslup konusunda ders alması gereken kişinin ben olmadığı kesin.
"iddialarınız anlamadım acaba izah edermisiniz" demeye gerek bırakmadan yazmalısınız. Edebiyat forumunda değiliz.. Sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak hatalı hukuksal girişimde bulunan bir üyeye Hakim mahkeme salonunda bu kadar iyimser üslup (!) kullanmayacaktır. Bırakın üslubu üstelik haklı olduğu bir davayı kaybetmiş olarak hayatına devam etmek zorunda kalacaktır. İhtimal tazminat / nafaka gibi kayıplarda cabası. O zaman eksik yazımınız ve hatalı bilgilendirmeniz nedeni ile pek hayırla anılmayacağınız da aşikardır.
"Sizde uslubunuza dikkat ediniz ki boyle her yanlis anladiginiz seye haddiden fazla tepki vermeyiniz ki her zaman benim gibi medeni ve anlayisli biriyle karsilasmassaniz diye dusunuyorum...
Sizin deyiminizle takdir okuyanların......
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
"Sizde uslubunuza dikkat ediniz ki boyle her yanlis anladiginiz seye haddiden fazla tepki vermeyiniz ki her zaman benim gibi medeni ve anlayisli biriyle karsilasmassaniz diye dusunuyorum...
Sizin deyiminizle takdir okuyanların......
Okudum takdir ediyorum :)
Bu konu yüz binlerin dava sürecini değiştirebilecek yada yüzbinlerin dava dava açma sebebi olabilecek niteliktedir oysaki bu konunun geçtiği bir içtihat yada dava duymadım burası polomik sitesi değil editörün yanıtı gayet net anlayana varsa bir içtihat yada dava ekleyin yada sözlerinizin geçerliliğini isbatlayan resmi bir belge. Yada bu forumu okuyup referans alarak dava açıp hüsrana uğrayanlara size tazminat davası açma hakkı verin.
Bu konuda bir uyenin mesajinin silinmis, bu mesajin kendi istegiyle deilde yetkili tarafindan silinmisse, benim yazdigim bazi cevaplarinda elenip silinmesi yerine, gereksiz yazilarin hepsi silinebilirdi bundan dolayi ilgili kisi yada kisileri esefle kiniyorum bir daha boyle bir davranisin vukua gelmemesini temenni ediyorum .
Alıntı:
xug rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuda bir uyenin mesajinin silinmis, bu mesajin kendi istegiyle deilde yetkili tarafindan silinmisse, benim yazdigim bazi cevaplarinda elenip silinmesi yerine, gereksiz yazilarin hepsi silinebilirdi bundan dolayi ilgili kisi yada kisileri esefle kiniyorum bir daha boyle bir davranisin vukua gelmemesini temenni ediyorum .
Slm
Bu siteyi seviyorum nedenmi? Konuya hakim bir yönetici ile sıradan bir üye saygı ve forum kuralları çerçevesinde görüşalışverişi dahil çatır çatır tartışabiliyor bana kendimi saygın ve önemli hissettirmekle kalmıyor insan olma erdemini hissettiriyor forum kurallarına aykırı bir durum varsa elbette silinebilir bu siteye üye olurken zaten bazı kuralları kabul etmedikmi? Bu yorumunuzun yayınlanması dahi şahsınıza ve kişiliğinize duyulan saygının göstergesidir.
SAYGILARIMLA
Forum kurallari belli, yazdigim mesajdada kurallara gore sorun yok, lakin sorun olsa bile sadece benim yazdigimda var diye bir sey yok . Size siteyi neden sevdiginizi soran zannediyorum olmamisti ama yinede yazmissiniz oznel goruslerdir saygi duyarim .