Cevap: Tebligatı alma ömür boyu kira vermeden otur!
hicmi mantik yok bu teblikat isinde ben bilmiyorum, bir ev sahibi mahkemeye kiracisini vermis tahliye kazanmis icra memuru evi bosaltmaya gitmiyor niyeymis teblikat kiracinin eline gecmemis bizim ückagitci postaciya burda böyle birisi yok deyince ona inaniyorlar bana inanmiyorlar ne sacmalik adam benim evimi gasp etmese ben niye teblikat göndertdireyimki bu nasil kanun anlayisi:alala:alala
Tahliye davası açıp kazandığınıza göre tebligat sorununu gecikmeli de olsa aşarsınız. Tebligat Kanunu 35 uyarınca yapılan tebligat geri çevrilemez.
merhaba bizde henüz kazanılmış bir dava yok. sadece karakol marifeti ile tutanak tutup savcılığa verdik ve son tebligat kapıya asıldı .dün kiracı aradı ve evden çıkarım ama bana borcu yoktur yazısı verirsen diyor .yani 8 aylık kirayı silecekmişim evden çıkması için yoksa çıkmam uğraşırsın diyor .bende geri adım atmadım şahsın üzerine evi var nasıl bu kadar rahat olabiliyor .mahkemede benim aleyhime sonuç çıkabilirmi ? ne gibi bir mazeret sunabilir bu konuda fikri olan arkadaş varmı selamlar..
Rahatlığı sanırım konut haczedilmezliğinden. Üzerine sadece bir evi varsa kiraya vermiş olsa bile haczedilemiyor, haczedilse dahi şikayet yolu ile kaldırılabiliyor. Bu hususu biliyorsa belki ondan diretiyodur. Ama siz de kiraları üzerine haciz koyar alacağınızı tahsil edebilirsiniz. Ben şahsen borcu tahsil etmeden evden tahliye etmemenizi öneririm. Kiraya verdiği eve hacze gidip kiracının ve kontratın bilgilerini alın kiralara haciz koyun. Borç bitince de şutlarsınız.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Rahatlığı sanırım konut haczedilmezliğinden. Üzerine sadece bir evi varsa kiraya vermiş olsa bile haczedilemiyor, haczedilse dahi şikayet yolu ile kaldırılabiliyor. Bu hususu biliyorsa belki ondan diretiyodur. Ama siz de kiraları üzerine haciz koyar alacağınızı tahsil edebilirsiniz. Ben şahsen borcu tahsil etmeden evden tahliye etmemenizi öneririm. Kiraya verdiği eve hacze gidip kiracının ve kontratın bilgilerini alın kiralara haciz koyun. Borç bitince de şutlarsınız.
Mehaba benim anlamadığım nokta bu rahatlık kira borçlarındamı oluyor sadece .örneğin bir beyaz eşya aldınız ve senet yaptınız ödemediniz diyelim.. oradaki hukuki süreç ve yol dahamı farklı oluyor , yada kredi kartı borçlarında neden bu kadar esnek değil hukuk sistemi ? çatır çatır tahsil edyorlar alacaklarını .. bırakın alacaklı olduğunuz yönünü işin birde işgalcilik yanı var adam sizin sahip olduğunuz evi işgal ediyor ve tek kuruş kira,fatura,aidat ödemiyor ve siz hiç bir şey yapamıyorsunuz .aylarca sürüklenip duruyorsunuz ..
Cevap: Tebligatı alma ömür boyu kira vermeden otur ...
yorumları okuyunca şu aklıma takıldı şimdi adam kapıyı açmayınca tebligat geri dönüyor geri dönmesi orda öyle birinin oturmadığını kanıtlıyor ozaman çilingirle aç kapıyı adamı tekme tokat at sokağa kilidi değiştir sokakta kalsınlar nasıl olsa orda oturmuyomuş ya bi hak idda edebilirmi? bide hak idda etmeye kalktığında bu durumdan faydalanılıp tebligat imzalatılabilirmi?