Cevap: Cep telefon kayıtları
Şöyle bir sorum olacak.Zira bu konuda kafamı karıştıran rivayetler duydum.Geçmişe ait telefon görüşmeleri ve mesaj içerikleri; mahkeme karı yada savcılık onayı olmadan kaydedilemez deniyor. fakat tam tersi olduğuda söyleniyor.konuşmalar ve mesajlar metin halinde çıkatrılabilir deniliyor. hangisi doğru.Turkccell içerik olarak kayıt tutmadığını sadece trafik bilgilerini kaydettiklerini söylüyor.Eğer metin halinde çıkıyorsa GSM operatörünün kaydetmediği içerikler nasıl elde ediliyor.Cevap alabilirsem sevinirim.
Alıntı:
pinokyo35 rumuzlu üyeden alıntı
Şöyle bir sorum olacak.Zira bu konuda kafamı karıştıran rivayetler duydum.Geçmişe ait telefon görüşmeleri ve mesaj içerikleri; mahkeme karı yada savcılık onayı olmadan kaydedilemez deniyor. fakat tam tersi olduğuda söyleniyor.konuşmalar ve mesajlar metin halinde çıkatrılabilir deniliyor. hangisi doğru.Turkccell içerik olarak kayıt tutmadığını sadece trafik bilgilerini kaydettiklerini söylüyor.Eğer metin halinde çıkıyorsa GSM operatörünün kaydetmediği içerikler nasıl elde ediliyor.Cevap alabilirsem sevinirim.
Zannedersem,burada teknolojik bir durum var.Bana öyle geliyorki oparetörler çıkara biliyorlar mesajları ve aramaları.Ancak şöyle birşey var hakkında makheme tarafından verilmiş dinleme kararı yoksa,atıyorum suç teşkil eden mesaj,konuşma vs gibi şeylerin birdeğeri kalmıyor.Anladığım kadarıyla böyle.Bazı operatörlerde sadece kim aranmış,kim aramış,kaç dakıka görüşülmüş,gibi kayıtlar bizde mevcut deselerde,bence ellerinde bulunan teknolojiyle zaten o görüşmenin içeriği mevcut onlarda.
Cevap: Cep telefon kayıtları lütfen
savcılık herşeyi yapıyor rahat olun savcılıga verdiyseniz sorun yok
bütün görüşmeler ama nezaman arandığı ve mesajlar siz silmiş bile olsanı çıkarıloyor ama çokta bir işe yararmı bilmiyorum benim davamda çokta kaale almadı hakim