Cevap: Amirimi ÅŸikayet etmek istiyorum?
Merhabalar
Afyonkarahisar Halk Sağlığı kurumuna bağlı TSMde doktor olarak çalışmaktayım.
Henüz memurluğun ilk senesinde çalıştığım kurumda çeşitli haksızlıklar yaşadım. Aklıma gelenler;
Evde sağlık hizmetleri sorumlu hekimi olduğum dönemde halk sağlığı müdürlüğünde tanıdıkları olan hasta yakınlarının kendilerini diğer hastaların önüne aldırması..
Yine evde sağlık hizmetlerinde iken hizmete kayıtlı olmayan bir hastanın halk sağlığı müdürünün tehditvari emriyle ayağına kadar götürülüp muayene ettirilmesi..
Evde sağlık hizmetlerinin yakın zamanda kamu hastanelerine devri sırasında tüm personelin isminin verilmeyip bazılarının halk sağlığı müdürlüğünde kalması..
TSM deki 2 doktorun kadroda olup maaş almasına rağmen hiçbir şekilde görevlendirmeye gitmeyip TSM ye de ayda bir gelmesi..
Taşınan halk sağlığı müdürlüğünün yeni yerinin inşaat çalışmasında halk sağlığı müdürünün emekli tanıdığının kendi deyişiyle Allah rızasına çalışması..
Bu emekli memurun devlet hastanesinde kayıt işlerine bakan memur eşinin başımıza şube müdürü olarak gelmesi..
İl sağlık müdür yardımcısının eşinin çalıştığı aile sağlığı merkezinde çalışıyor olarak görünen tıbbi sekreterin hiç işyerine uğramayıp ortalıkta görünmemesi..
Afyon'un Çobanlar ilçe acil servisine içinde benim de olduğum bazı doktorların görevlendirilip bazılarının görevlendirilmemesi..
Ve bu olanlara başım ağrımasın diye kimsenin ses çıkarmaması..
Ne yapabilirim?
Cevap: Amirimi ÅŸikayet etmek istiyorum?
Bu sorunları Sağlık bakanlığına şikayet yolu ile çözüme kavuşturabilirsiniz, müfettiş görevlendirilmesini, idari soruşturma açılmasını isteyebilirsiniz. Adli mercileri ilgilendiren görevi ihmal, görevi kötüye kullanma gibi suç teşkil edecek eylemler vaki olduğunda savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz öncelikle birinci yolu denemenizi öneririm. İsnat ettiğiniz eylemleri ispat edemediğiniz takdirde onların size rucu edebileceğini söylememe gerek yoktur heralde.