4230 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun gereği savcılığa başvurarak tedbir isteyebilirsiniz. Tehdit saldırı vs olacak olursa Polisten yardım isteyebilirsiniz tabii..
Printable View
Ben bosanma davami tedbir talepli actim zaten.Dava dilekcemde bana ve aileme yaklasmamasi iletisim kurmamasi talebide var.Dava acildigina gore ve o benim yanima yaklasirsa bi cezasi vardir heralde deil mi?O durumda ne yapmam gerekiyor?
Siz tedbir talepli açtınızda henüz mahkeme olmadı. Tedbirde alınmadı. Siz ayrıca Cumhuriyet Savcılığına başvurup, boşanma davası açtığınızı, daha önceden 2 kez darp edildiğinizi, bu darp olaylarına ilişkin tutanak ve adli tıp raporlarınızın olduğunu, açtığınız davanın tedbir talepli olduğunu, 4230 saylı Ailenin Korunmasına Dair Kanun gereği tedbir sitediğinizi belirtin.
Eşinizin size saldırması darp etmesi, tehdit etmesi halinde de polise başvuracaksınız..
Yani su anda yanima yaklasmasina hicbir engel yokmu?
Mahkeme olmadi ama dava dilekcem sunuldu ve davam acildi..
O kismi anladim fakat avukatim bana davayi actiktan sonra bu tedbirin gecerli oldugunu soledi ayrica Cumhuriyet Savciligina basvurmam gerektigini solemedi.
Solediklerinizden anladiim kadariyla benim talep ettim sey ilk celsede karar cikana kadar gecerli deil..Hakim ilk celsede tedbir karari verecek ve ole gecerli olacak..Dogrumu?
Yeni bir soru göndermek istiyorum, çekişmeli boşanma,ilk duruşmada nafaka için tedbir verildi istenilen mal için tedbir verilmedi, beyefendi fırsatı kullanıp başkasının üstüne geçirdi,dava hala sonuçlanmadı,boşanma sonuçlanınca iptal davaları açılabilirmi?
Lektem71,
Sizin durumunuz nedir?Bosanma sureciniz nasil isliyor?
1. duruşma (haziran): hiçbir şey olmadı. hakim, katibe bir şeyler yazdırıp eylül'e erteledi.
2. (eylül) karşı tarafın şahitlerinden üçü geldi, konuştu.
3. (kasım) benim şahitlerden biri ve karşı tarafın şahitlerinden biri dinlendi.
4. (şubat) benim şahitlerden biri dinlenecek. başka da bir şey kalmıyor.
5. (mart-nisan?) benim avukata göre 5. duruşmada karar verilecek.
fena halde can sıkıcı bir durum. bekle, bekle, bekle... ayağınızda bir pranga var gibi. hakimin takdirine göre 2-3 ay bekliyorsunuz ve sonra 10 dakikalık bir duruşma görülüyor. sonra yine aylarca bekliyorsunuz.
hiç tavsiye etmem inanın.