Cevap: Adana'dan haberler
Adana’da TEKEL’in hurda makinelerini satın alıp bunlarla kaçak sigara üreten bir kişi yakalandı.
Kaçakçılılara göz açtırmayan polis bunu da gördü. Adana’da Tekel'in hurdaya çıkardığı makineleri alarak çay imalathanesi ruhsatı aldığı depolarında kaçak yerli sigara ürettiği öne sürülen bir kişi yakalandı.
Bir istihbaratı değerlendiren Mali Büro ekipleri, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 depo kiralayıp, çay imalathanesi ruhsatı alan, ancak, kaçak sigara ürettiği öne sürülen Ahmet Aldemir'i (50) ve depoları takibe aldı. Depolarda, Tekel'in yerli sigara markalarının kaçak imal edildiğini saptayan polis, 4 ay süren takip sonunda, operasyon düzenledi. 'Duman' adıyla gerçekleştirilen operasyonda depo sahibi gözaltına alındı. Kaçak sigara fabrikası gibi kullanılan depolardaki 3 ton tütün, yerli sigara markalarına ait sigara ambalajları ve hazırlanmış sigaralara el konuldu.
Türkiye'de ilk kez kaçak sigara fabrikasının ortaya çıkarıldığı belirtilen operasyonda, sigara imalatında kullanılan makinelerin, Tekel'in arızalandığı için hurdaya çıkardığı makineler olduğu anlaşıldı. Bu makineleri satın alıp, kaçak fabrika kurduğu öne sürülen Aldemir, suçlamayı kabul etmeyip, depo olarak kullandığı işyerinde malzeme alım satımı yaptığını söyledi.
haber.mynet.com
08-03-2010
"Muayenehane konforunda hizmet veriyoruz"
ADANA(CİHAN)- Adana İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 100. Yıl Ağız ve Diş sağlığı Merkezi geceleri de hizmet vermeye başladı.
Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, en iyi şekilde sistematize edilerek son teknolojinin kullanıma sunulduğu Adana Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin 2007 yılı eylül ayında, Yüreğir Diş Tedavi ve Protez Merkezinin de 2008 yılı kasım ayında hizmet vermeye başladığını söyledi.
Kemik, "Kurumumuz daha çok yeni olmasına rağmen, güler yüzlü personeli, en iyi şekilde yetişmiş sağlık kadrosu ve güçlü dinamizmi ile ilimiz ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin büyük bir kısmını gerçekleştirmektedir. Sağlık Bakanlığı'nın; sağlıkta dönüşüm projesinin önemli bir ayağı olan ağız ve diş sağlığı merkezleri, verdikleri hizmetin kalitesi, geniş bir toplum kesimini kucaklaması, her geçen gün daha da kendisini geliştirmesi ile hastalarımızın ağız ve diş sağlığı problemlerine çözüm üretmektedir. Daha fazla hastamıza, daha modern bir ortamda tedavi olma imkânı sunabilmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz." dedi.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Ömer Lütfi Koca,100. yıl Merkezi ile bağlı birimleri Yüreğir Diş Tedavi ve Protez Merkezinde toplam 46 diş üniti bulunduğunu belirterek, 56 diş hekimi ve 19 hemşire ile hizmet verdiklerini ifade etti.
Başhekim Koca, "Tüm personelimiz özveriyle çalışmakta ve muayenehane konforunda hizmet verilmektedir. Merkezimizde; muayene, diş çekimi, lokal çene cerrahisi tedavileri, ışınlı dolgu, amalgam dolgu, kanal tedavisi, total ve parsiyel protez, (tam ve yarım damak), diş taşı temizliği, koruyucu diş hekimliği uygulamaları gibi işlemler yapılmaktadır." dedi.
Koca şöyle konuştu: "Bizim en büyük ödülümüz genç- yaşlı tüm hastalarımızın memnun olmasıdır. En büyük motivasyon kaynağımız ise gene hastalarımızın tedavileri bittikten sonra ilettikleri memnuniyet ifade eden sözleridir. Büyük bir heyecan ve gayretle; en üst düzeyde ağız ve diş sağlığı hizmeti verebilmek için personel, donanım ve hizmette eksiksiz olmak hedefindeyiz."
Adana'da güzel şeylerde oluyor...:)
Polis 4 bin zili 'çalıp, kaçtı'
Adana Emniyet Müdürlüğü, hırsızlık olaylarına karşı vatandaşların dikkatini çekebilmek için 4 bin kişinin apartman girişindeki zilini çalarak, kapıyı açıp açmayacaklarını test etti.
Kentte 2006’da pilot bölge olarak faaliyet geçirilen Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü, eski bekçilik gibi "mahallenin polisi" kavramını yeniden oturtarak, hem sorumluluk alanlarındaki bölgeleri daha güvenli ve huzurlu hale getiriyor, hem de halkın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.
TDP ekipleri, evlerden hırsızlık olaylarını azaltabilmek, vatandaşın duyarlılığını ve güvenlik önlemlerini artırabilmek amacıyla çeşitli yöntemlere başvuruyor.
Ekipler son olarak vatandaşların, apartman veya daire kapılarını zili her çalana açıp açmadıklarını denemek için, sokağa çıktı. 90 polis, sorumluluk alanlarındaki mahallelerde 300 apartmanı ziyaret ederek, kapı zillerine teker teker bastıktan sonra ayrıldı. "Zil uygulaması" sonucu 4 bin kişiden 2 bin 23’ü, zili çalanın polis olduğunu bilmeden kapılarını açtı. Zilleri çalınanlardan 572’sinin ise evde olmadığı belirlendi.
Apartman zilleri çalınan vatandaşlardan bazıları her hangi bir şey sormadan kapıyı açarken, bazıları "kim o?" sorusunu yöneltti. Ancak, bunların da çoğu, "tüpçü, sütçü, sucu, elektrikçi, bakkal" diyen polise ikinci bir soru yöneltmeden kapılarını araladı.
"KİM O" SORUSUNA "HIRSIZIM" KARŞILIĞINI ALMASINA RAĞMEN
Ekipler, Yeşilyurt Mahallesi’ndeki Evren Sitelerinde ise akıllara durgun verecek bir durum ile karşılaştı. Apartmandaki vatandaşların yüzde 90’ının kapıyı açtığını gören ekip, son olarak çaldıkları bir zilde "kim o?" sorusuna "hırsızım" diye cevap verdi. Bu cevap karşısında polisten yardım istenileceğini düşünen ekip, kapının açılmasıyla şaşkınlık yaşadı. Bunun üzerine kapıyı açan daire ile görüşen ekipler, 17-18 yaşlarında bir gençle karşılaştı. İsmi açıklanmayan genç, "Üniversiteye hazırlanıyorum, bu nedenle çok dalgınım. Dediğinizi tam olarak anlamamıştım" diye savunurken, polisler kendisinin ve komşularının güvenliği için daha dikkatli davranması konusunda uyarıda bulundu.
İKİNCİ KEZ ZİLLERİ ÇALDILAR
Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, uygulama sonucunda çok sayıda vatandaşın hırsızlık olaylarına karşı bilinçsiz hareket ettiğini belirlenmesi üzerine, aynı dairelere yeniden uygulama yapılması talimatını verdi.
TDP ekipleri, ikinci kez sokağa yönelerek, kapıları bir kez daha çalmaya başladı. Adresleri belirli 4 bin kapı zilinin yarısına ilişkin uygulamayı bu hafta içinde tamamlamak için çaba sarf eden ekipler, Güzelyalı Mahallesi’ndeki uygulamalarında bu kez daha az kişinin sorgusuz kapıyı açtığını belirledi.
Bununla yetinmeyen ekipler, tek tek daireleri ziyaret ederek, uyarı broşürleri dağıttı.
UYARILAR
Ekiplerin dağıttığı broşürlerde, ev sahiplerinin her zilde yakınlarının geldiğini düşünmemeleri gerektiği uyarısında bulunularak, şu ifadelere yer verildi.
"Çocuklarınıza kapıyı açtırmayın. Size gelmeyen kişilere kapıyı açmayın. Kapı zillerinin üzerine ismin ilk harfi ve soy ismin tamamı yazılmalı. Siz evde yokken evinizi kollayacak olan komşularınızdır. Çevrenizde olup biten olaylara duyarsız kalmayın. Apartmanınızın merdiven boşluğunda veya evinizin etrafında gördüğünüz şüpheli şahısları 155 Polis İmdat’a bildirin. Mahalle polisinizi tanıyın ve çevrenizdeki şüphelendiğiniz olayları paylaşın. Komşularınızın uzun süreli yokluklarında posta kutusunda zarfların birikmemesini sağlayın. Taşındığınız evin kapı kilitlerini değiştiriniz. Evden çıkarken kapı ve pencerelerin açık bırakmayınız. Kapı kolu ile kapatılan kapılar güvenli değil, iyice kilitleyin. Kapınıza evde olmadığınızı belirten notlar asmayın."
Emniyet Müdürü Kesmez, uygulamayla vatandaşın duyarlılığını artırmayı amaçladıklarını vurguladı.
Çok sayıda vatandaşın halen bilinçsiz şekilde kapılarını tanımadıkları kişilere açtığını anlatan Kesmez, şöyle konuştu.
"4 bin evin kapı ziline basıldı. Butonu basılır basılmaz hemen kapılar açılıyor. Tekrar bu evlere arkadaşlarımızı gönderiyoruz. Halen ders almayanlar unutmasın ki üçüncü seferdeki polis olmayabilir. Lütfen sorun, bakın. ’Polis’ bile diyebilirler. İyice emin olmadan kapınızı açmayın. Israrla kapıyı çalmaya devam ederse, 155’i arayın. Biz gelir bakarız, yorulmayız. İstiyoruz ki hiç bir vatandaşımızın burnu bile kanamasın. Diyafonlu kapı sistemleri takarsak, birçok suçu önleriz."
http://www.milliyet.com.tr/polis-4-b...ult.htm?ver=79
Aytaç Durak mal varlığını açıkladı
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, MHP'li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tuncel'in kendisi hakkındaki ''İmar oyunlarıyla 2 milyar dolar servet yaptı'' yönündeki iddiaları yanıtladı ve mal varlığını açıkladı. Durak, ''Mal varlığım 40 milyon dolardan biraz fazla olabilir. 1 milyon 800 bin metrekare arsam var. Eşime de ailesinden miras kaldı. Eşim zengin kızıysa ben ne yapayım'' dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14098174.asp?gid=373
At eti protestosuna uyarı cezası
Adana'da kaldıkları yurdun yemekhanesinde at eti kullanıldığının ortaya çıkması üzerine, bu durumu protesto eden 18 öğrenci hakkında açılan soruşturma, öğrencilere uyarı cezasıyla sonuçlandı.
Adana'da kaldıkları yurdun yemekhanesinde at eti kullanıldığının ortaya çıkması üzerine, bu durumu protesto eden 18 öğrenci hakkında açılan soruşturma, öğrencilere uyarı cezasıyla sonuçlandı.
Tahsin ÜLKER
22 Aralık 2009’da Adana Tarım İl Müdürlüğü ekipleri at ve eşek kesip, etini sattığından şüphe ettikleri bir kasabı takibe almış, bu kasabın et sattığı yerlerden birinin de 2 bin 800 kız ve erkek üniversite öğrencisinin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu’nun yemeğini yapan firma olduğunu saptamıştı. Bu durumun ortaya çıkmasıyla birlikte yurtta kalan öğrenciler, üst üste 2 gün kaldıkları yurdun önünde eylem yapmıştı.
Yurt-Kur’u ıslık ve alkışlarla protesto eden ve ‘Adana uyuma öğrencine sahip çık’, ‘Adana kebabı, eşek kebabı’, ‘Yönetim bize hesap verecek’, ‘İnsanca bir yurt istiyoruz’ yazılı pankartlar açan öğrencilere, yurt yönetiminin, eylem yaptıkları ve yurt müdürünü küçük düşürücü sloganlar attıkları gerekçesiyle açtığı soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonunda öğrencilere ‘uyarma cezası’ verildi. Öğrencilere gönderilen yazıda, katıldıkları eylemde yurt idaresi ve yöneticilerine boykot amaçlı sözlü ve yazılı demeçte bulundukları hatırlatılarak ‘uyarma cezası’ verildiği bildirildi. Öğrencilerin bundan sonra bu ve buna benzer davranışlardan kaçınmaları ve yurt kurallarına uymaları da istenen yazıda, aksi taktirde disiplinle ilgili cezalar uygulanacağı belirtildi.
Yürütmeyi durdurma
Ceza alan öğrencilerden Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Berna Akkoç, birçok öğrencinin olay ortaya çıktıktan sonra yurttan ayrıldığını söyledi. Yurttaki koşulların iyi olmadığını, bunun üzerine sağlık skandalıyla karşılaştıklarını belirten Akkoç, “Olayın duyulmasının verdiği tedirginlikle sokağa döküldük ve biz hakkımızı aradığımız için soruşturmaya uğradık, ceza aldık. Burada mağdur olan biziz, ancak ceza alan da biz olduk. Artık çoğu arkadaşımız yemek yapan taşeron firmanın değişmesine rağmen dışarıdan, kantinden yiyor. Uyarma cezası da olsa, bu benim sicilime işleyebilir, ömür boyu bunun sorununu yaşayabilirim. O yüzden idare mahkemesine, yürütmenin durdurulması için dava açacağım. Bu verilen haksız cezayı geri almak zorundalar” dedi.
Yurt müdürü görevden alındı
Yemekhanede özel şirketler devam ettiği sürece öğrencilerin tedirginliğinin de devam edeceğini kaydeden Akkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yemekhanenin işletmesini devlet yapmadıkça bir daha olmayacağının garantisi yok. Bizim sağlığımızla oynuyorlar. Bu durum ortaya çıktıktan sonra Yurt Müdürü Nuri Küçük’le görüştük. Yemeklerin kontrolü sırasında nasıl bir prosedür uygulandığını sorduk. Bize, ‘Bakınca at eti mi eşek eti mi anlayamıyoruz’ diye cevap verdi. Bu sözleri duyunca daha çok tedirgin olduk. Ailemizden ayrı yaşadığımız için şimdi onlar da endişeliler. Bu olay üzerine durumu iyi olan birçok arkadaşımız yurttan ayrıldı. Bu dönem başında at eti skandalının çıktığı dönemde müdür olan Nuri Küçük görevden alındı. Yerine Sümer Erkek Öğrenci yurdu müdürü geldi. Bize bu tebligatları o gönderdi. Bu haksızlığın peşini bırakmayacağım.”
http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=79
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak MHP'den istifa etti. Adana Başsavcılığı Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında ise soruşturma başlattı.
Bu arada Aytaç Durak, Adana Adliyesi'ne gelerek rüşvet iddialarına ilişkin kendisi ve MHP Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Mustafa Tuncel hakkında suç duyurusunda bulundu.
Yarım saat ifade veren Durak, çıkış için arka kapıyı kullandı. Islık çalarak taksi çağıran Durak, kendisini belediyeye bırakan taksiciye 20 lira ödedi.
Adliyeye girişinde bir açıklama yapan Durak, hayatı boyunca rüşvetle mücadele ettiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinden Mustafa Tuncel'in, "konuşursam altından kalkamazsın, beni öldürebilirler, arkadan vurabilirler, bu nedenle Aytaç Durak ile ilgili bildiklerimi kasete aldım, kaseti güvendiğim kişiye teslim ettim. Başıma bir şey gelirse kaseti gazetelere dağıtın" dediğini hatırlatarak, söz konusu bu kasetin savcılığa teslim edilmesini istedi.
Durak, "Yolsuzlukları gerçekten ortaya çıkarmak isteyen insan elindeki belgeleri açıklar" diyen Durak, "Günlerdir açıklayacağını söylüyor, bilen bildiklerini anlatır. Savcılığa gitmediğinden dolayı ben kendisine bu nedenle görsel ve yazılı basında yer alan bu iddiaların şahsımla ilgili ihbar kabul edilmesini, ivedi olarak soruşturma başlatılmasını, elinde olduğunu iddia ettiği söz konusu kasetin resmiyete konulmasını savcılık makamına arz ve talep ediyorum. Yani kendimi ihbar ediyorum. Sadece Mustafa Tuncel için söylemiyorum. Adana halkının tamamında benimle ilgili bildikleri varsa gelsinler savcılığa başvursunlar" dedi.
http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/...8.0/index.html
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak MHP'den istifa etti. Adana Başsavcılığı Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında ise soruşturma başlattı.
Bu arada Aytaç Durak, Adana Adliyesi'ne gelerek rüşvet iddialarına ilişkin kendisi ve MHP Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Mustafa Tuncel hakkında suç duyurusunda bulundu.
Yarım saat ifade veren Durak, çıkış için arka kapıyı kullandı. Islık çalarak taksi çağıran Durak, kendisini belediyeye bırakan taksiciye 20 lira ödedi.
Adliyeye girişinde bir açıklama yapan Durak, hayatı boyunca rüşvetle mücadele ettiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinden Mustafa Tuncel'in, "konuşursam altından kalkamazsın, beni öldürebilirler, arkadan vurabilirler, bu nedenle Aytaç Durak ile ilgili bildiklerimi kasete aldım, kaseti güvendiğim kişiye teslim ettim. Başıma bir şey gelirse kaseti gazetelere dağıtın" dediğini hatırlatarak, söz konusu bu kasetin savcılığa teslim edilmesini istedi.
Durak, "Yolsuzlukları gerçekten ortaya çıkarmak isteyen insan elindeki belgeleri açıklar" diyen Durak, "Günlerdir açıklayacağını söylüyor, bilen bildiklerini anlatır. Savcılığa gitmediğinden dolayı ben kendisine bu nedenle görsel ve yazılı basında yer alan bu iddiaların şahsımla ilgili ihbar kabul edilmesini, ivedi olarak soruşturma başlatılmasını, elinde olduğunu iddia ettiği söz konusu kasetin resmiyete konulmasını savcılık makamına arz ve talep ediyorum. Yani kendimi ihbar ediyorum. Sadece Mustafa Tuncel için söylemiyorum. Adana halkının tamamında benimle ilgili bildikleri varsa gelsinler savcılığa başvursunlar" dedi.
http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/...8.0/index.html
Aytaç Durak açığa alındı
Belediye meclisinde dinletilen rüşvet pazarlığı yapıldığı öne sürülen ses kaseti ve ardından yıllardır birlikte siyaset yaptığı meclis üyesi Mustafa Tuncel'in rant iddialarıyla suçladığı Aytaç Durak, hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nca görevden alındığı açıklandı.
Daha önce ANAP, DYP ve Ak Parti'den dört dönem seçilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, son yerel seçimde MHP'den aday olup seçimi kazanmıştı. Rant iddialarının ortaya çıkmasıyla partisi tarafından istenmeyen Aytaç Durak, MHP'den istifa etmişti.
DURAK'TAN AÇIKLAMA
Durak, görevden alınma kararıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada,"seçimlerde hevesleri kursağında kalanların önce bazı yandaş medyayla kamuoyuoluşturup halk önündeki itibarını daha da zedeleyebilmek için bu son çirkinliğebaşvurduklarını" öne sürdü.
Adana halkının kendisini iyi tanıdığını, 47 yıllık bürokrasi, piyasa vebelediye hizmetleri içerisinde tek bir kara leke olmadığını belirten Durak,şunları kaydetti:"Sadece benim değil, diğer aile fertlerimin de geçmişi çok parlaktır.Adanalı bunu bilir. Adanalı bu çirkin iftiracıların karşısında dimdik duran AytaçDurak'ın, her zamankinden daha çok yanımdadır. 14 aydır belediyemde ve işyerlerimde müfettiş eksik olmadı. Adliyeye intikal eden bir tek suç yok. Bugündensonra da bulamayacaklar. Çünkü hayatım boyunca gizleyeceğim işi yapmadım,yaptığım işi de gizlemedim.'Eğer Türkiye Cumhuriyeti;nde hukukun üstünlüğü varsa iftiracılar, herzaman olduğu gibi hukuktan gerekli cevabı alacaklardır. Bugüne kadar şerefimleyaşadım. Bugünden sonra da tersine ben bu iftiracıların yakasınıbırakmayacağım."Bu arada, Valilik Özel Kalem Müdürlüğü yetkilileri, bakanlığın "görevdenuzaklaştırma" kararını tebliğ etmek üzere Durak'ın, Metro Sokağı, MithatSaraçoğlu Caddesi'ndeki evine geldiler.
http://haber.gazetevatan.com/haberde...5&Categoryid=1
Adana Barosu`na kayıtlı 100 avukat, HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek aleyhine suç duyurusunda bulundu
Şikâyet dilekçesini Adana Cumhuriyet Savcılığı`na sunan Avukat Necmettin Şen, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sırasında Özbek`in `Görevi kötüyü kullanma, yargı görevi yapanı etkileme, soruşturma gizliliğini ihlal ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs` maddelerine aykırı davranış olarak değerlendirilebilecek fiillerde bulunduğunu kaydetti.
http://www.haberhukuk.com/adana-baro...-duyurusu.html