Cevap: Toshıba qosmıo x500-11g notebook
Bence bilgisayar alırken ilk sormanız gereken soru ''Ben bu bilgisayarı hangi amaçla alıyorum.. 2.si Üstün özellikli olması güçlü ve hızlı olmasının bana faydası var mı ? Çift çekirdekli, 4 çekirdekli olursa ne olur olmasa ne olur ? intel mi amd mi olsun ? Bu böyle uzar gider.. Web için kullanmak, ticari program kullanmak, çıktı almak, ofis programı kullanmak, üstün performans istemeyen program kullanmak için en ideal fiyat 1000$ dan ne yukarıdır ne aşağısıdır... Markanın önemi bence hiçde önemli değil, estetik olsun hafif olsun istenilen performansı versin yeterlidir.. Bir bilgisayar azamı 1 yıl içinde hiçbir sorun yaratmayabilir, 2. yılda arızalar ve ısıdan dolayı kapanmalar baş gösterir, 3. yılda artık ömrünü tamamlamıştır.. Aşırı süreli kullanımdan dolayı her bilgisayar bir gün tıkanıp kalabilir. Günde bir kac saatlik kullanımda (24 saat açık bırakmadıktan sonra) ömrü daha uzun olacaktır..
en başda asusdan şaşmamalısın www.akakce.com bu siteden karşılaştırma yapabilirsin türkiyedeki kayıtlı bütün firmaların tek bir site altında ürün satış fiyatlarını gösteriyor
Herhangi bir laptop sahibi "şu markayı al teknik servisi çok iyi" diyorsa o vatandaşın laptop'ı teknik servise gitmiştir:)
Maddi durumunuz çok iyiyse Sony Vaio alın, biraz iyiyse ASUS alın. Eğer bütçeniz şu an ikisi içinde uygun değilse denkleştirene kadar bi süre bekleyin.
ve alırken çekirdeğe takılmayın çekirdeğin çokluğu sizi yanıltmasın Ram'lerin çalışma frekansını ve FSB hızını yüksek tutmaya gayret edin.
Saygılar.