Cevap: 18 ay sigortasız çalıştım avukatsız dava açtım

Bu sayede hukuku bilmek veya öğrenmek ile avukatlık mesleğini bilmek arasındaki farkları görmüş oluyorsunuz. Kanunu bilebilirsiniz ama ne zaman ve nasıl uygulayacağınız bir sanattır, mesleki bir bilgidir. Yukarıda avukat hanım sizlere karşı tarafın iddialarını görmeden delil/şahit listesi vermemenin daha akılcı bir yol olduğunu söylemiş. Dikkat delil veya şahit listelerini sonradan keyfinize göre değiştiremezsiniz. Karşınıza öyle şahitler çıkartılır ki karşı şahit gösteremediğinizden davayı bile kaybedebilirsiniz. Onun için işin cimriliğini bırakıp, konunun uzmanı olan avukatların duruşmalarınızı takibini sağlayın. Sonra neden bu davayı kaybettim, haklıydım, veya hay allah hakim rüşvet yedi gibi komedyaların figuranı olmayın.

teşekkürler ama burada bahsi gecen kişiler işsiz diğer kişiyi bilemem ama.yani verilmeyen  aylıklarını alarak belki biriken kira borcunu karşılayacak veya 2-3 ay gecimini sağlamaya çalışacak.avukat tutacak parası olsa zaten bu forumdan niye bilgi almaya çalışsın ki danışacaklarını avukatına sorar.başkalarını yargılamaya çalışırken avukat tutmayı onlarında düşünebilecek kapasitede olduğunu idrak edelim.ve daha önceki yazılarımda "hakim karşı taraftan para yedi" gibi bir yazıma raslayamadım.neye dayanarak böyle bir düşünceye kapılacağımızı yazarak bizim adımıza bir önyargıda bulundunuz.elbetteki avukat hanımın yazdıklarınsa saygı duyup değerlendireceğiz.zaten burası bir paylaşım ortamı avukat hanımın bundan ne bir zararı olur ne de çıkarı sadece öneri yaptı.değerlendirmek diğer kişi ile bizim aramızdaki bir sorun

Yazdıklarınız için teşşekkürederim (rempetika78)Bende şimdi baktım ve şok oldum.Öncelikle bir çok avukata gittiğimi söylemek istiyorum.Ama öncelikle belirli bir nakit istiyorlar ki haklılar bu onların işi....Ayrıca eğer benim ve benim gibi sigortasız çalışan arkadaşların paraya ihtiyacı olmasaydı az bir parayla 18 ay sigortasız çalışmazdık.Keşke dediğiniz gibi cimri olsaydık......Zaten diğer sigortasız çalışan 2 arkadaşım sırf avukatsız olmaz diye açmadılar davayı...
   Olsun...Ben inandığım şeyi yaptım.Haklıyım...Elimde bir çok delilim var ve adaletimizede güveniyorum...Avukat tutamadım diye asla umutsuzluğa kapılmadım.
   Yardımlarınız için bir kere daha çok teşşekkür ederim.

bizimde delillerimiz ve şahitlerimiz var ve sonuçta dava görülecek,hatta ilk duruşmaya girildi ve tahminen 1-2 senelik süreç olacak.hiç bir davanında kazanma garantisi yoktur bu garantiyi avukatlarda veremez zaten .tabiki para olsada avukat desteği de olsa ama davayı kaybetsemde arkadaşın başkası adına düşünerek yazdığı gibi" bu hakim rüşvet yedi "diyeceğimi sanmıyorum:)

Merhaba;
Dava günüme az kaldı fakat karşı taraf uzlaşmak istiyor.Bu nasıl olabilir?(Biz 4 kişi bu davayı açmayı planlıyorduk 2 kişi açtık.Dava açmayanlar uzlaşma yoluna gitmek istiyor)Ben bu saatten sonra düşünmüyorum fakat merak ettiğim bizin davamız devam ederken nasıl böyle bişey düşünülebilir?Uzlaşmak bu süreçte yasalmı?
Şimdiden İlginiz için teşşekürederim

Merhaba
Bugün arkadaşımın dava günüydü...Bende bulundum.Mahkeme 7 nisana ertelendi   çünkü, davacı olduğumuz eski iş yerimiz malum 1 hafta sonra tamamen kapanacak.Fakat bu firma .... holdigin alt kuruluşlarınından biri...Firma kapandığında davamız sonuçlanır ise mahkeme elimize hiç birşey geçmez diye davalıyı bu şekilde yazdırdık:.....holdinge bağlı .....tanıtım  a.ş. (Elimizde olan belgelerde;çalıştığımız firmanın makbuzunda holdinginde logosu var var aynı zamanda maaşımız bu holdingten istenildiğine dair belge var)
Yani 
Davacı:.........
Davalı:1- .....holdinge bağlı .........tanıtım a.ş.
         2- sgk
Böyle oluncada hakim davalı 2 firmamıdır?Diye sordu...Arkadaşım evet dedi.Sgk avukatı böyle olursa itirazım var dedi.hakim ise ben ..... tanıtım a.ş. olarak düşünmüştüm o zaman sen düşün hangi firmaya açacağını düşün taşın içeriye ver(bu arada hakim çok babacandı)
     Şimdi kısacası biz 2 firmayıda yazmak istiyoruz...Bir sorunmu oluyor böyle ki sgk avukatı itiraz etti?Tek tekmi firmalaların adını yazman gerekiyor?Bildiğim kadarıyla tebligat sadece ..... tanıtım a.ş. çıktı.
Benim davamda 1 ay sonra bendede böyle sorun yaşansın istemiyorum.bU SÜREÇTE NE YAPMAM GEREKİYOR?  
Not: Lütfen avukata gidin felan diye bişey yazmayınız.Yeterince yukarıda izah ettim.Ayrıca barodan randevuda aldım.Bana yardımcı olacak arkadaşlar yazsın lütfen.Saygılar...

Benim de Taralay arkadaşımızınkine benzer bir durumum var. 
   1,5 ay önce işe başladığım yer anlaştığımız maaştan daha düşük bir maaşa anlaştığımızı iddia ediyor. Sözleşme yapmamamızı fırsat biliyor. Mahkemede anlaştığımız maaşı nasıl talep edebilirim ? Hangi mahkemeye dava açmalıyım ? Ayrıca sigortamı hiç yatırmadı. Nasıl bir yol izlemeliyim ? Orada çalıştığıma şahit olan sigortasız 10 tane elemanım var. Ayrıca bazı müşterilerle de görüştüğüm için onlar da bu şirkette çalıştığımı biliyor. Şirkete ait antetli bir kağıt üzerinde şirketin müşterisi ile yapılan bir sözleşmede imzam bulunmaktadır. Bu nasıl bir avantaj sağlar ? Son olarak hangi mahkemeye dava açmalıyım ? dava ne kadar sürer ? alacağımı alma şansım ne olur ? Şu anda işe devam ediyorum. Ancak büyük bir ihtimalle ben hakkımı arayacağım diyeceğim için yarın sabahtan itigaren işsiz kalabilirim.

Acil cevap veren olursa memnun olurum. 
2 ay önce işe başladığım yer anlaştığımız maaştan daha düşük bir maaşa anlaştığımızı iddia ederek paramı vermiyor.. sözleşme yapmamamızı fırsat biliyor. Mahkemede anlaştığımız maaşı nasıl talep edebilirim ?  Ayrıca sigortamı hiç yatırmadı. Nasıl bir yol izlemeliyim ? Orada çalıştığıma şahit olan sigortasız 10 tane elemanım var. Ayrıca bazı müşterilerle de görüştüğüm için onlar da bu şirkette çalıştığımı biliyor. Şirkete ait antetli bir kağıt üzerinde şirketin müşterisi ile yapılan bir sözleşmede imzam bulunmaktadır. Bu nasıl bir avantaj sağlar ? Son olarak hangi mahkemeye dava açmalıyım ? dava ne kadar sürer ? alacağımı alma şansım ne olur ? Şu anda işe devam ediyorum.

Merhaba;
Davam 2 kere görüldü.Bu aşamalarda bayağı zorlu yollardan geçtim.Dilekçeler yazdım davamı takip ettim.Karşı avukatların sunabileveği ertelemeleri tartım ona göre herşeyimi ayarladım.Avukatlar en son verdiğim dilekçe karşısında hiç bir şekilde davayı başka sebeplerden erteliyemedi.Hakim ise hazirana gün vererek şahit ve delillerimi istedi ve ekledi o gün sonuçlanacağına......
 Şahitlerim var.Delillerimde var.Burada artık kaybedeceğimi düşünmüyorum.Bu sitede defalarca yardım istedim.Başta bir kaç cevap ki onlara teşşekürediyorum.Sonra avukat tutmadığım için eleştiri ve yazdığım yazılarım cevapsız kaldı.Gördüğünüz gibi insan isterse başaramayacağı hiç bişey yoktur.Sonuçta hukuk devletinde yaşıyoruz.Hakkınızı yeterki arayın....Bir çok avukat arkadaşla konuştuğumda bana hep olumsuz baktılar hepsi kazanamayacağımı veya davanın 3 veya 5 yıl arası süreceğini söyledi.İşin içinden çıkamazmışım.Benim durumumda olan arkadaşlarım; dilekçenizi yazın ve davanızı açın.İlk duruşma gününe kadar şahit ve delil sunmayın.Sonra işin akışı ne ise ona göre hareket edin.Hakkınızı sakın ama sakın aramamazlık yapmayın.
 Yine bu formda bana yardım eden arkadaşlara bir kez daha teşşekkürediyorum

Mücadeleniz ve kararlılığınız için sizi tebrik ederim. Evet hak arama yolları herkese açık. Yeter ki yılmayın,usanmayın. Ne var ki hala sizi bekleyen zorlukların olduğunu da unutmayın. Mesela haziranda görülecek davanızda lehinize karar verilse bile muhataplarınız muhtemel ki kararı temyiz edeceklerdir. Ama şunu bilin ki seçiminiz,uğraşınız doğrudur. Yolunuz açık ve  aydınlık olsun.