Cevap: Kredi borçları 100.000 'i geçti
Alıntı:
Meraklımortgage rumuzlu üyeden alıntı
Bankadan borç para alıp geri ödeyemeyınce bankamı suçlu? harcama kardeşim harcama...
"Bankadan borç para alıp GERİ ÖDE-YE-ME-YİN-CE..." ne güzelde ifade etmişsiniz.neden geri ödenemiyor?? haa önce bunun gerekçesini bulmak lazım.
..........geri ÖDEMEYİNCE...deseydiniz verilecek cevap daha farklı olurdu..
sadece ve sadece bir kimlik fotokopisine(ne iş yapıyon işte şurda çalışıyom 5 milyar maaş alıyom,sarı çizmeli mehmet ağa..) 5 milyar limit vermek yerine 500 milyon vermiş olsaydı,bu durum banka ve kart sahibi için üzüntü ve sıkıntı verici olmazdı. o halde harcama kardeşim harcama demek yerine verme kardeşim verme demek yerinde olurdu.
sen neye hazırsan,oda senin için hazırdır...
Alıntı:
exper06 rumuzlu üyeden alıntı
"Bankadan borç para alıp GERİ ÖDE-YE-ME-YİN-CE..." ne güzelde ifade etmişsiniz.neden geri ödenemiyor?? haa önce bunun gerekçesini bulmak lazım.
..........geri ÖDEMEYİNCE...deseydiniz verilecek cevap daha farklı olurdu..
sadece ve sadece bir kimlik fotokopisine(ne iş yapıyon işte şurda çalışıyom 5 milyar maaş alıyom,sarı çizmeli mehmet ağa..) 5 milyar limit vermek yerine 500 milyon vermiş olsaydı,bu durum banka ve kart sahibi için üzüntü ve sıkıntı verici olmazdı. o halde harcama kardeşim harcama demek yerine verme kardeşim verme demek yerinde olurdu.
sen neye hazırsan,oda senin için hazırdır...
Bir Edebiyat/Türkçe Öğretmeni olarak sevgili kardeşim sizi tebrik ediyorum: Ödememek ile ödeyememek arasındaki tek bir -e/a istek kipinin ne anlama geldiğini vurguladığınız için...
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Burada konuşulan konu bankalar, banka müşterileri ve kredi kartı (ve diğer krediler) uygulamalarıdır. Konuyu bu yönde derinleştirmek yerine birbirimizin görüşlerine yanıt vermeye çalışırsak işin içinden çıkılmaz bir hal alır.
Şu ana kadar forumdan aldığım izlenimler sonucunda "insanımızın bankalara borçlu kalmasındaki" temel etmenler şunlardır;
(Ama öncelikle konunun ekonomi ile ilgili olduğunu, bozulan ekonomi ile kredi borçlarının artmasının normal olduğunu kabul etmek gerekir. )
1- Vatandaş, Kredi kartlarını ve kredileri bilinçsizce alıyor ve kullanıyor,
2- Kredi ihtilaflarında hem bankaların hem de insanımızın kusurları var,
3- Kredi borçluları sadece düşük gelir kesiminden değil, aynı zamanda yüksek gelir gurubu da sorun yaşıyor
4- Bankalar kurumsal yapıları gereğince insanların özel durumlarıyla, haklı mazeretleriyle ilgilenmiyor,
5- Borcunu ödemekte olanlara uygulanan cari faiz çok fahiş
6- Ödememe halinde uygulanan faizler çok fahiş
Yorumlarınızın bir çoğuna katılmakla birlikte ben biraz daha farklı düşünüyorum;
Evet vatandaşın kredi kartlarını bilinçsizce aldığı ve kullandığı çok doğru..Ama bu albeniyi yaratan bizzat ekonomik düzen ve uzantısı bankalar değil mi? Ayda ortalama 500 ile 2000 TL ile geçinen yurdumuzun insanın gözünü boyayan adeta bir illüstrasyon hali yaratan albenili reklamlar değil mi?
Bir zamanlar karnelere bağlı olarak yaşayan, taksitle alış veriş yapmaktan çekinen, ay sonunu zor getiren insanımız kredi kartlarının cezbedici harcama rahatlığına alıştırlıdıktan sonra, ödeyemez duruma geldiğinde haciz olaylarıyla karşılaşmadı mı?
Ayrıca 100.000 kişinin kredi kartı mağduru olduğuna da inanmıyorum.Sadece benim bulunduğum bölgede şu anda 150.000 kişi icralık durumda.Tabi ki kaç kişinin kredi kartı nedeniyle borcu olduğunu bilemiyorum.Ama dosyaların üzerindeki av.bürosu etiketlerinden ve bazı bilgilerimden dolayı sayıyı az çok tahmin edebiliyorum.
Bankaların kişilerin haklı mazaretleriyle ilgilenmemesi çok normal.Zira kapitalist bir düzende yaşıyoruz.Amaç;" Sonuca giden her yol mübahtır" gibi insanlık ve etik dışı bir ilke olduğu sürece; bunalımların, intiharların, aile yıkımlarının had safhada olması gayet normal..
Faizler fahiş ötesi ve buna; "bir diyen yok ve bu gidişle olmayacak" Daha çok aileler dağılacak, kazananlar sevinçle ellerini ovuştururken ağlayanların gözyaşları daha çok sürecek..
Sonuç mu? Tahayyül bile etmek istemiyorum ama çok çok kötü olacak...
Üretmeden Tüketen toplumların sonu ! DUBAİ ÇÖKÜYOR....
ALINTI ;
http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/H...1.2009&b=DUBAI BATIYOR DUNYA PANIKTE&KategoriID=3[/URL]
Not : Kredi Kartını bayramda kullanmayın :ok sonra yok borcumu ödeyemiyorum,banka mahvettı beni , faiz fazla geldi,yan yattı çamura battı olmasın :ev
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
1- Vatandaş, Kredi kartlarını ve kredileri bilinçsizce alıyor ve kullanıyor,
2- Kredi ihtilaflarında hem bankaların hem de insanımızın kusurları var,
3- Kredi borçluları sadece düşük gelir kesiminden değil, aynı zamanda yüksek gelir gurubu da sorun yaşıyor
4- Bankalar kurumsal yapıları gereğince insanların özel durumlarıyla, haklı mazeretleriyle ilgilenmiyor,
5- Borcunu ödemekte olanlara uygulanan cari faiz çok fahiş
6- Ödememe halinde uygulanan faizler çok fahiş
Müsadenizle, Meraklımortgage rumuzlu forum dostu ile aynı düşünceleri savunan bir forum üyeniz olarak yukarıdaki saptamalarınıza bazı kendi fikirlerimi eklemek istiyorum;
1. Biraz detaylandıralım bunu:
'Bir kısım özenti vatandaş' kredi kartlarını ve kredileri bilinçsizce 've hesapsızca' alıyor ve kullanıyor.
Bir kısım 'çaresiz' vatandaş kredi kartlarını bile bile lades ve battı balık yan gider felsefesi dahilinde kullanmak zorunda kalıyor.
Bir kısım vatandaş hesabını kitabını bilerek ya bilinçli şekilde kullanıyor, yada hiç kullanmıyor.
2. Aynen katılıyorum.
3. Doğru, aynen katılıyorum.
4. Doğru ve ilgileneceğine dair herhangi bir madde bulunan sözleşmede uzatmıyorlar hiç kimseye birilerinin savunduğu gibi 'bol keseden' kredi kartı vermek için. Yani burada bir negatif durum söz konusu değil. Aslında bir madde olarak eklenmesi fuzuli diye düşünüyorum.
5. Doğru, kredi kartını bilinçli kullanan kişiler asgari ödemelerini yaptıklarında kalan bakiyeler için daha makul bir faiz oranı uygulanmalıdır. Çok haklısınız.
6. Yanlış, en azından bu yüksek faiz borcunu hesabını bilmeyen risk grubu için bir nebze caydırıcılık oluşturuyor, sonuçta hiç bir banka borçlusunu borcunu ödemediğinde dövmez, öldürmez, eğer bu faizlerin yüksekliği bile caydırıcı olmuyor ise, zaten kredizede olma potansiyelini ne engelleyebilir?
Alıntı:
İsmail Ufuk rumuzlu üyeden alıntı
....eğer bu faizlerin yüksekliği bile caydırıcı olmuyor ise, zaten kredizede olma potansiyelini ne engelleyebilir?
bence faizlerin yüksekliğinden dolayı caydırıcı kelimesi yerine zorlaştırıcı,içinden çıkılmaz hale getirici demek yerinde olur kanısındayım.bu durumda kredizede olma potansiyelini hiçbişeyin engellemesi mümkün değildir.
Peki artık bu uygulamaların karşısında dur demenin zamanı gelmedi mi?
Hepimiz bizim kültürümüze aykırı olan ve albenili olarak önümüze sunulan bu meseleden müştekiyiz. Peki ne yapıyoruz nasıl tavır alıyoruz?
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Peki artık bu uygulamaların karşısında dur demenin zamanı gelmedi mi?
Hepimiz bizim kültürümüze aykırı olan ve albenili olarak önümüze sunulan bu meseleden müştekiyiz. Peki ne yapıyoruz nasıl tavır alıyoruz?
Hiçbirşeye artık dur demenin zamanı değil...Yasakçı,Durdurucu,Kapatıcı..olursak gerçekler ortaya çıkarmı sizce?Birileri iradesine sahip olamıyor diye başkalarınında haklarının elinden alınması bence uygun değil.Ozaman her cazip olan şeyi kapatalım , yasaklayalım..Sonuç sizce ne olur? bu seferde ortaya Tefeciler,bankerler ortaya çıkar..
Biz yokluk görmüş bir milletiz , hemen nasıl bukadar varlığa alıştık anlamıyorum.
Cocuklugumda renkli tv izlemek için komsuya gıderdım,özel kanal falan yoktu.arkadaşlarım sırf maç hevesini gidermek için 3.500TL 'ye plazma tv aldı(Kredi Kartı Borcunu ödeyemedi o başka konu) , Cep telefonu hayal bile edilemezdi.Şimdi bakıyorum çok muhterem Kredi Kartı ve ihtiyaç kredisi mağdurları son model arabayı bile kredı kartına 36 ay taksitle almışlar,cep telefonu 3G 'lisini ben tv 'de gördum hala gercegını görmedim.. ama cebınde ekmek alacak parası olmayan bazı insanlar En güzel cep telefonunu bilmem kaç ay taksitle kredı kartına böldürüp almışlar.Eskiden lüks olmanın simgesi Marlboro içmekti ...şimdi marlboro sigasını asgari ücretli bile içiyor...
Uzun sözün kısası : Bence bir sınavdan geçiyoruz ..Hesaplılar sınavdan gececek hesapsızlar sınavdan kalacak ve dersini iyi çalışacak...eğer hala sınavını veremez ise adam olmayanlar sınıfında hayatına devam edecek...!!!
Para Güçtür,paranızı biriktirin,herşeye heves etmeyin,paranıza yazık etmeyin,paranızı boşa harcamayın...Hayatında bir bedeli var biriktirdiğin para kadar hayatı yaşabilirsin...senin olmayan parayla değil.
not : Senin olmayan parayı yeme , Kredi Kartlarını İPTAL et , Sonra banka beni mahvetti,faiz fazla geldi,yan yattı çamura battı olmasın :ok
Peki her şeyi sine'ye çekelim.Daha çok aile dramları izleyelim..Çocuklarımızın geleceğine ipotek koyduralım..Fahiş faizlere göz yumalım...Peki ya sonrası? ..
Herşeyi mi ?
İzlemeyin... Dram yaşayanlar zamanında bankanın parasıyla hayatın en güzel yanlarınıda yaşadılar herşeye sahip oldular bile bile lades dediler sonu olmayan yola girdiler..bankanın parasıyla neler yaptıklar Tatile gittiler,araba aldılar,çocularının herbirine cep telefonu aldılar,belki fert başına laptop aldılar,televızyonun en kralını aldılar,Son model bulaşık,çamaşır,buzdolabını aldılar...en güzel restaurantlarda arkadaşları ile buluştular tüm masanın hesabını ödeyerek efelik yaptılar..en güzel ve en pahalı kıyafetleri aldılar...Sonuç Drammı? bence hayatlarını yaşadılar...şimdi hesabını verecekler...
Çocuklarımızın gelecegıne ipotek koymakmı? benım daha çocuğum yok ama şimdiden gelecegını hazırlıyorum çok azda olsa kenara para koyuyorum doar doğmaz Bireysel Emeklilik Yaptıracağım..biriktirdiğim ufak meblağıda başlagıç kapitali yapacağım.
Fahiş faizler..? bankadan borç para alıp geri odemeyenlere göre bir terim.Bence faizler çok düşük
Peki ya sonrası...? Sınavı gecemeyen öğrenciler gibi olacak ...başarısız olanlar toplumun sıradan insanlarına karışacaklar...