Cevap: Boşanmak istemiyorum nasıl fikir verirsiniz?
Alıntı:
monk rumuzlu üyeden alıntı
Ben zaten boşanmak istemediğim için ona anlaşmalı bir boşanma önermek istemiyorum.
Anladığım kadarıyla ben davayı iptal ettirirsem en az üç yıl fiili ayrılıktan dava açar ama onunda temyiz süreleri felan 7-7.5 yıl sürer yanlış anlamamışım dimi?
Birde ben çalışıyorum çalışmayan o o nedenle tazminat yada aracın parasını isteyebilirmiyim diye merak ediyorum.
Benim şahitlerim ortak arkadaşlarımız ve belki bir kaç arkarabam olacak.Akrabalarım sanki hakim karşısında etkili olmaz diye genelde ortak arkadaşlarımızı çağıracağım.Zaten hepsi gönüllü bu konuda oraya gidip olanı biteni yani doğruları konuşacakları için çekinceleri yok.
Benim merak ettiğim bir konuda örneğin karşımıza hiç tanımadığımız birini arkadaşımız diye çıkarabilirmi şahit olarak yani yada onun 1. derece akrabaları şahit olacak mahkeme karşısında ne kadar etkili olur .Sonuçta onu korumak için yalan söyleyen insanlar olacaktır.
Davayı iptal ettirmek değil. Açılan boşanma davasını redettirebilirsiniz. Evet rededilirse boşanmak uzun sürecektir. Ama şunu unutmayın, hakimin davayı red etmesi için sizin de yeterince şahit ve şahitlerin söyledikleri olmak zorunda. Ayrıca eşinizin sizin kusurlarınızı söyleyen şahitleri de davaya etken olacaktır. Hakimi hangi taraf inandırırsa o yönde karar verecektir hakim.
Eğer eşiniz boşanma davasına ortak arkadaşınız diye tanımadığınız birini şahit olarak sunarsa, avukatınız mahkemede sorular sorarak şahitin ortak arkadaşınız olup olmadığını ortaya çıkartır. Avukatınız gerekeni yapacaktır.
Siz önce eşinizden araba konusundaki talebinizi isteyin derim. Ayrıca 7-7,5 yıl çok uzun bir süre. Sırf inat uğruna dönmeyecek bir adam için 7-7,5 yılınızı heba mı edeceksiniz? Eğer çocuğunuzda yoksa hayatınıza size değer verecek başka bir insanla devam edebilirsiniz.
Onların inandırabileceklerini düşünmüyorum.Yalanları elbette bir kaç soruyla ortaya çikacaktır.Benim iiçin bir kayıp olduğunu düşünmüyorum bu sürenin.Çünkü karşımda boşanmaya hazır bir insan olacak istediğim zaman hadi bışanalım anlaşmalı olarak desem hemen kabul edecek.Yani bu süre dava reddedilirse benim isteğim kadar bir süre olacaktır.
Sayın Monk ben de sizinle aynı durumdayım, benziyor olaylar. En iyisi bu 3 yıllık süreyi karşı tarafın aleyhine kullanmak. Neticede bir insan 3 yıl ve 2 yıl da mahkeme süresini hesap ederse 5 yıl evlenmeden yaşamayı göze alamayabilir. Ayrıca bu durum da bir çok sıkıntıyı doğurabilir.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Eşinizin çalışması sebebi ile maddi destek amaçlı istediğiniz anlaşılıyor bu son cümlenizden. Eğer eşinizi seviyorsanız evi boşaltmazsınız. Boşanma davasında eşiniz ve eşinizin şahitleri evi tasfiye ettiğinizi muhakkak söyleyeceklerdir. Bu söylem sizin aleyhinize olur. Ayrıca eve dön çağrısı yapacaksanız evi boşaltmamanız gerek. Eşinizin eve dönmesini istiyorsanız boşaltmazsınız. Evi boşalttıktan sonra da eşiniz geri döiye sinir krizi geçirmeye hakkınız yok. Madem ki 13 yıllık beraberliği kestirip atamıyorsanız evi boşaltmanız da çok anlamsız! Kimse de mantıklı bulmaz. Hakim bile.
Yazıları takip ederken bu mesajı ve özellikle kalın yazılı kısmı çok iyi buldum:
"Sevmek fedakarlık yapmak demektir"
Evi boşaltmam gerekiyor her halukarda karşı gelemiyorum maddi olarakta okadar fedakarlık yaptımki okadar kayıplar verdimki karşı tarafa ek kartımı bile vermiştim kullanıp bütün borçları bana bırakıp gitti.Ozaman haketmişsin demeyin insan eşine güvenemiyeceğini ancak bu durumda anlıyor.Ben evi daha küçük bir yere taşısam yinede bana bir sorun yaratırmı?
Bir davada kaç şahit gerekir istediğim kadar şahit çıkarabilirmiyim?
Hakim anne ve babanın şahitliğini nasıl görür daha önce böyle bir olayla karşılasmadığım için bilmiyorum.O anne ve babasını çıkarabilir ama bence hiç bir anne bana çocuğunun kötülüğünü söylemez yani objektif olmaz hakim bunu göz önüne alırmı?
Ben kimseyle kötü olmak istemiyorum .Zaten çıkaracağım şahitler ve bende asla kötü bir kelime kullanmayağız kimseye izin vermem bu şekilde konuşmalara.