Cevap: Boşanma konusunda yardım
Alıntı:
mecburen rumuzlu üyeden alıntı
7 Aylık evlıyım ilk başlarda eşime şiddet uyguladım kabul edıyorum. fakat son zamanlarda sadece tartıştık yani vurmadım.
herşeyi ailesine anlattı en son tartışmamızda da boşanacagını acıkladı
ve akrabası eve geldı bende evden ayrıldım 10 gundur ayrı yasıyoruz.
Bu konuda ne yapabılırım özel bir şirkette çalışıyorum 1300 tl maaşımdan başka
üzerime hiçbirşey yok.
Sözlü iken intihar etmişti hastane raporu var bunun bana bir yararı olur mu?
Verecegınız cevaplara sımdıden cok tesekkur ederım
Avukattan gelen kagıtta ;
(((.....evliliğin ilk başlardan itibaren müvekkileye karşı (tekme ve tokat atmak yoluyla) şiddet uygulamaya başlamış, davacı bu davranışları bir süre saklamıştır.Olaylar saklanamaz hale gelince aileler durumu öğrenmiş, davalı eş bu kez (üstüne yürüme, eşya kırma yoluyla) şiddet uygulamaya başlamıştır.
10 günden bu yana taraflar ayrı yaşamaktadır, davalı eş müvekkile gönderdiği maillerde kendisinin kusurlu olduğunu, baştan beri müvekkileme vurması nedeniyle aradaki saygının bittiğini….vs .. yazmış, müvekkileden tekrar şans istemiştir. Müvekkile yönünden ise bu evlilik temelinden sarsılmış olmakla bu dava açılmak zorunda kalınmıştır.
Keza müvekkile lehine maddi ve manevi tazminat hükmedilmesinin de yasal koşulları mevcut olmakla, boşanma ile kendisin yeni bir yaşam kurmak zorunda kalacak olan müvekkile lehine 80.000 TL maddi, boşanmaya neden olan davalı davranışları müvekkilenin kişilik haklarına ağır saldırı teşkil etmiş olmakla 50.000 TL manevi tazminata hükmedilmesini talep ediyoruz.
Deliller: Nüfüs kaydı, mail metinleri, tanık beyanları….
Hukuki sebep : İlgili yasa maddeleri
Sonuç : Arz ve isbat edilecek nedenlerle, evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olduğunun kabulü ile tarafların boşanmalarına, ziynet eşyaları ve nafaka taleplerinin saklı tutulmasına , 80.000 TL maddi , 50.000 TL manevi tazminata hükmedilmesine karar verilmesini, Mahkeme masraf ve vekil ücretinin davalıya yükletilmesini saygıyla vekaleten arz ve talep ederiz. )))[/U]
Şayet o mailleri siz yazdıysanız kusurlu duruma düşeceksiniz. Başkaca eşinizin kusurlu olduğunu ispat edecek delilleriniz yoksa tazminat ve nafaka ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Cevap: Boşanma davası ve tazminat ödemesi
130 bin lira tazminat istemiş avukat!
üyenin aylık kazancının 100 katı.
tazminat ödenemezse ne olur, hapse mi girilir?
Alıntı:
lektem71 rumuzlu üyeden alıntı
130 bin lira tazminat istemiş avukat!
üyenin aylık kazancının 100 katı.
tazminat ödenemezse ne olur, hapse mi girilir?
Önce haciz işlemi, yine olmadı hapisle tazyik...
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Önce haciz işlemi, yine olmadı hapisle tazyik...
Oh ne ala, ne ala!
Hakimler, bu tazminat taleplerinde inşallah gerçekçi davranıyorlardır. Yoksa hapse girmek işten bile değil.
Alıntı:
Şayet o mailleri siz yazdıysanız kusurlu duruma düşeceksiniz. Başkaca eşinizin kusurlu olduğunu ispat edecek delilleriniz yoksa tazminat ve nafaka ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Hocam çok tesekkur ederim.
Evlenmeden yaklasık 1 sene once intihar etmesinden (hastane raporu mevcut)
baska bır kanıtım yok. Yada aklıma gelmıyor. Maılde ise
bıde
sen yakama yapıstıgın ıcın canım yandı ve bı tane tokat attım yazıyo.......
ayrıca ;
bastan berı gerek benım sana vurmamdan gerek tartısmalardan dolayı aramızdakı saygıyı bıtırmıstık
ben denedım bunu ben sana bagırıp cagırmasamda hakaret etmesemde sen saygı bıttıgınden dolayı agzına gelenı soylüyordun.
dıye yazıyor.
kendımı haklı cıkartmam ıcın mucıze mı gerek?
Cevap: boşanma davası ve tazminat ödemesi
[QUOTE=atlantis1979;304543] Sen üç kuruş para koparmak için bir sürü yalancı şahitle davaya çıkıp iftira üstüne iftira atan erkek gördün mü?[QUOTE]
Maalesef eşimde gördüm.Hem de o parayı alıp ailesine vermek için yaptı bunu...Hem de hiç ihtiyaçları olmadığı halde....Yalancı şahitleri bile ailesi bulup senaryo hazırlayıp ezberletmeye çalıştılar üstelik.
Alıntı:
mecburen rumuzlu üyeden alıntı
Hocam çok tesekkur ederim.
Evlenmeden yaklasık 1 sene once intihar etmesinden (hastane raporu mevcut)
baska bır kanıtım yok. Yada aklıma gelmıyor. Maılde ise
bıde
sen yakama yapıstıgın ıcın canım yandı ve bı tane tokat attım yazıyo.......
ayrıca ;
bastan berı gerek benım sana vurmamdan gerek tartısmalardan dolayı aramızdakı saygıyı bıtırmıstık
ben denedım bunu ben sana bagırıp cagırmasamda hakaret etmesemde sen saygı bıttıgınden dolayı agzına gelenı soylüyordun.
dıye yazıyor.
kendımı haklı cıkartmam ıcın mucıze mı gerek?
Hukuk maddi delillere göre iş yapmak zorundadır. Aksi halde varlığın sebebi tartılır hale gelirki bu da toplumda kaosa neden olur. Siz kanunen suç olanı yapıp alt-üst soy / eşe karşı el kaldırmış şiddet uygulamışsınız. yetmemiş bunu da e-mail yada mesajla itiraf etmişsiniz. Bu suçtan dolayı tahrik yada hafifletici sebep yok. Siz el kaldrımayacaktınız o ne derse yada ne yaparsa yapsın. Hakaret dahi etse saldırsa dahi.. Kanunsuzluğa kanunsuzlukla cevap evrdiğiniz için affedilmeyeceksiniz.
Daha önceden eşinizin intihara meyilli olması ve bunu denemiş olması sizin adınıza avantaj gibi görünmekle birlikte, evlilik birliği içerisindeki baskıcı ve hatalı tutumunuz ile bunu yeniden tetiklediğiniz iddiasıda ileri sürülebilri size karşı. O nednele oldukça bıçak sırtı bir durum.
Alıntı:
Hukuk maddi delillere göre iş yapmak zorundadır. Aksi halde varlığın sebebi tartılır hale gelirki bu da toplumda kaosa neden olur. Siz kanunen suç olanı yapıp alt-üst soy / eşe karşı el kaldırmış şiddet uygulamışsınız. yetmemiş bunu da e-mail yada mesajla itiraf etmişsiniz. Bu suçtan dolayı tahrik yada hafifletici sebep yok. Siz el kaldrımayacaktınız o ne derse yada ne yaparsa yapsın. Hakaret dahi etse saldırsa dahi.. Kanunsuzluğa kanunsuzlukla cevap evrdiğiniz için affedilmeyeceksiniz.
Daha önceden eşinizin intihara meyilli olması ve bunu denemiş olması sizin adınıza avantaj gibi görünmekle birlikte, evlilik birliği içerisindeki baskıcı ve hatalı tutumunuz ile bunu yeniden tetiklediğiniz iddiasıda ileri sürülebilri size karşı. O nednele oldukça bıçak sırtı bir durum.
Desenize hicbir turlu kurtulus yok.
Benım dusuncem esımı sevıyorum ve ayrılmak ıstemıyorum olacak. 3 sene bekledıkten sonra taraflar bır araya gelmedıgınden o zaman hakım bosasın dıye dusunuyorum.
Bu arada belkı anlasmalı bosanmaya cevırebılırım işi.
Benım tahmınımce avukat kafasına gore yazdı o tazmınatları. cunku ayrılmaya can atan eşim bu durumda ondan ayrılmıycagımı bıldıgınden o parayı ıstemez. Ayrıca yalan beyanda var altınların bır kısmını almıs gıtmıs hepsı esımın aılesınde dıyor ve gecıcı ısınden bu olaylar olmadan once ıstıfa ettı ama bu olaylar oldugunda ıstıfa etmek zorunda kaldım dıyor.
ıstıfasının daha once oldugunu kanıtlarım ama ısıme yarar mı acaba?
bu arada yardımın ıcın cok tesekkur ederım.
Tazmınat konusunda tecrubelerı olan arkadaslar varsa destek olabılırlerse sevınırım
Cevap: boşanma davası ve tazminat ödemesi
Alıntı:
atlantis1979 rumuzlu üyeden alıntı
Sen davayı kazanmak için yalandan ağlayan ve çocuğunu kullanan erkek gördün mü? Sen üç kuruş para koparmak için bir sürü yalancı şahitle davaya çıkıp iftira üstüne iftira atan erkek gördün mü? Sen karısı için arkadaş çevresine "benim öküz" diyen erkek gördün mü? Sen karısının alınteriyle kazandığı yatırımları için "sırtındaki ceketi bile alıcam" diyen erkek gördün mü?
Haklısınız ama Türk erkeğine müstehak bütün bunlar, çünkü kadınların bu kadar ağzının içine bakıp, bir dediğini iki etmeyen, başının tacı eden ve sonunda adam yerine konmayan erkek başka hiçbir yerde yoktur heralde...
OO arkadaşlar ben burayı okumayalı bayağı olmuş herhalde.
Bence baştan aşağı saçmalamışsınız. İnsanın kötü niyetli olmasının cinsiyeti yoktur ki?
Ayrıca evet benim eşim benimle ilgili tam sekiz şahit yazdırdı ve bunların ikisi benim sadece düğünde gördüğüm uzaktan akrabalarıydı, arkadaşları ise benimle ilgili yalan beyanda bulundular. İftira üstüne iftira? Ben eşine hediye ettiği bin liralık yüzüğü bile mahkemeyle isteyen erkek gördüğüme göre herkes böyle bir erkek görebilir.
Ahahh benim öküz demişsiniz ya..
Boşanmak üzere olan neredeyse her erkek karısının yanında kimi görse, kiminle uzun telefonda konuştuğunu duysa beni aldatıyor....diyerek haraket ve iftira etmiyor mu?
Ediyor ee ne farkı var?
Bir de hiç çekinmeden yazmışsınız Türk erkeği kadar kadının ağzına bakan baş tacı eden, açın bakın bir gazeteyi kaç kadın kocası tarafından öldürülmüş?
Kaç bin tane?
Atıp tutarken biraz izanlı olalım..
Lütfen...