evet biraz karıştı açıkcası=) ben şimdi tahminen kaç yıllık nafakamı alabilicem.ve eğer itiraz etmezlerse zaman aşımına uğradı diye hepsini mi alıcam??=)
Printable View
evet biraz karıştı açıkcası=) ben şimdi tahminen kaç yıllık nafakamı alabilicem.ve eğer itiraz etmezlerse zaman aşımına uğradı diye hepsini mi alıcam??=)
Yok yok, hepsini istemeyin, bir de %40 tazminat açmayın başınıza.
Başka türlü ifade etmeye çalışayım.
İcra'ya başvurduğunuz tarihten geriye doğru 10 yıl gidin. İşte o tarihten itibaren 18 yaşınızı dolduruncaya kadar olanların hepiciğini isteyebiliyorsunuz, sorunsuz. :)
çooooook teşekkür ederim ilknur ablacım=) da karşımdaki insanın eniştesi hakim :( bide davadan önce soyadımı değiştirirsem yani davayla haklarımdan mahrum oluyormuyum???
Hayır mahrum olmazsın. Eniştesi hakimse daha iyi. Nafakayı ödemesi gerektiğini söyleyecektir babana.
Eğer soyadı sorunu çıkarsa teferruatlı aile nüfus kaydı çıkar bağlı olduğun nüfus müdürlüğünden. Orada hem eski soyadın da görünecektir, hem babanın nafaka borçlusuyla aynı kişi olduğu.
Not: Niye soyadını değiştiriyorsun?
teşekkür ederim yarın başvuracağım.bidee bu davalarda avukat ücretleri ne oluyor genelde?çok başını şişirdim sanırım ablacım ama=)
Hazalcığım bu bir dava değil. Bu bir icra takibi. Öyle duruşması falan yok. İcra dosyası açıyorsun, babana tebliğ ediliyor ve sonrası işte...
eğer baban ödemezse uğraşmaya başlıyorsun.
Avukat senden para almayacak. Babandan alacak kendi vekalet ücretini. :) Bu harika bir haber değil mi?
Soruma yanıt vermediğini fark etmedim sanma...
19 yaşında evlenmiyorsun değil mi?
yok evlenmiyorum=) aslında evleniyorum=)şuan sözlüyüm yani şöle evliliğim daha sonraki plan 2 sene kadar sonra.ben sadece o insanın soyadını taşımak yerine annemin soyadını taşımak istiyorum.bu yüzden değiştirmek istiyorum ablacım.
Hmm... tamam o zaman. :)
yardımların için teşekkür ederim ablacım=)
Rica ederim...
"ihtiyaç anında camı kırınız" :)