Cevap: Maaş Blokesi Tazminat
Alıntı:
energh20 rumuzlu üyeden alıntı
lanceamstrong ;
Benimde çok yakınımda olan birisi sizinle aynı durumda.Onlarda dava açtılar ve davanın 3.duruşması olacak şubat ayında.Sizin davanız ne durumda ?Benim yakınımında emekli maaşına başta bloke koydular sonra itiraz ettik maaşın 1/4 ünü aldılar.Banka keyfiyet yaparak maaşa el koydu! Maaşın 1/4 ü içinde itiraz ettik ve bundan sonra maaşta kesinti olmayacakmış.
İpotekli evde şu şekilde ;
Evimiz 2 katlı ..Biz sadece oturulan daire için rehinin kaldırılması talebinde bulunduk.Evde Kat irtifakı yok.İpotekli eve kat irtifakı verilmiyormuş .Kat irtifakı için hakim 2 şahit istedi.Kat irtifakı verilirse oturulan dairenin ipoteğini kaldıracak gibi duruyor.Bana özelden mail adresini yollarsanız iletişime geçebiliriz
DAVANIN KONUSU: aile konutu şerhinin konulması ve konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması
DAVANIN ÖZETİ:
DAVACI VEKİLİNDEN SORULDU:Davalı bankanın müvekkilimden muvafakat almadığı görüldü dinlenen tanık beyanlarında bu evin müvekkilim ve eşi tarafından yaptırıldığı yapımından kendisine ait ziynet ve taki eşyalarını verdiği anlaşılmıştır. Ayrıca tapu müdürlüğü belediye başkanlığı ve tedaş'a yazılan müzekkereler sonucunda başka evleri bulunmadığı mevcut evlerinde uzun süreden beri ikamet ettikleri anlaşılmıştır. Bu nedenle davanın kabulünü (aile konutu şerhinin konulması ve ipoteğin iptal edilmesi) talep ediyorum.
DAVALI VEKİLİNDEN SORULDU: Davacı ev hanımıdır herhangi bir kazancı sözkonusu değildir. dolayısıyla evin yapımında herhangi bir katkısı söz konusu değildir. Davacı tarafından dinlenen tanıklar davacının yakınları olup tarafsız beyanda bulunmamışlardır. Davanın reddini talep ediyorum
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:....İli....mah...bulunan .........adına tapuda kayıtlı konutun tapu kaydına AİLE KONUTU ŞERHİNİN KONULMASINA ve bu yer üzerinde tesis edilen İPOTEĞİN İPTALİNE karar verildi