Cevap: Sadece kitap okuyarak ne kadar hukukçu olunur?
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Sırf kitap okuyarak hiç bir meslek sahibi olunamaz. Sadece ve sadece eğer oda düzgün ve doğru kitap okunuyorsa bilgili insan olunur. Bilgili insan olmakta çok iyi bir şeydir o ayrı...
Kitaplar daha çok teorik olarak temel doktrinleri içerir. Ama yaşam temel doktrinlerden oluşmaz. Yaşam insana çok şey öğretir ki bunada pratikleşmek deriz. Pazarlama konusunda yazılmış her türlü kitabı okumuş birisi eğer konuşma yeteneği gelişmemiş ise nasıl yetersiz kalacaksa her konuda da bu böyledir.
Hukuk temelde her olayın kendi içinde ayrı olduğunu bundan dolayıda neden sonuç ilişkilerinde farklılıklar çıkabileceği hipotezinden hareket ederek gelişir. Dolayısı ile kitaplar bunların hepsini doktrinsel olarak ele alamaz. Özde aynı görünen olayın sonuçları çok farklı olabilmektedir. Örneğin aldatma olayında hukuk aldatılan tarafın haklı olduğunu boşanma için geçerli neden olduğunu kabul ederken kimileri buna aldırmaz kimileri ise namus cinayetine vardırır kimilerinde de rezalet çıkar. Her bir olayı ayrı ayrı almak değerlendirmek ve sonuca bağlamakta pratikte oluşan durumlarla eğitimden gelen hukuk bilgisinin birleşmesidir.
Özetle kitap okumak çok iyidir ama hiç bir meslek sadece kitap okumakla öğrenilemez.
Görüşlerinize içtenlikle katılıyorum; Her bir meslek'te muhakeme yeteneği olması gerektiğini düşünüyorum..:)
Bir de sevmek gereği mesleği galiba; Salt emekliliği düşünmemek gerekir diye düşünüyorum..
.
Hangi meslekten olursak olalım.. Kişi mesleğini severek yapmalı; "Kazanç uğruna değil! "
Ne sadece kitap okuyarak,ne de hukuk fakültesi mezunu olarak hukukçu olunabiliyor.Okuldan çıkınca temel bilgilere sahip ancak uygulama görmemiş,işler nasıl yürüyor bilmeyen bir mezun oluyorsun.Staj dönemimdeyim ve bu 1 yıl ne alabilirim onun derdindeyim.Asıl okul şimdi başladı benim için...
Hukuk Fakültesi'ne adım atmış arkadaşlarımı ben artık meslektaş gözüyle görüyorum. Eğer ders kitapları dışında birşeyler okumak istiyorsanız Hukuk Felsefesi, Hukuk Mantığı okumanızı öneririm. Bir de süreli yayınları takip etmenizi. Asla sosyal hayatınızı ihmal etmeyin derim. Dil konusuna gelince; dil tabi ki önemlidir. Fakat bu birazda kariyer planlamanızla ilgili olsa gerek..Gün geçtikçe hukukla ilgili bilimsel yayınlar gelişiyor ve çeşitleniyor. Bu konuda geçmişe göre daha şanslısınız. Hepinize başarılı bir öğrenim hayatı dilerim.:)
"Kitap okumayan kimsenin, okuma bilmeyene karşı hiç bir üstünlügü yoktur"
Mark Twain. Amarikalı yazar
Hepinize başarılı bir öğrenim hayatı dilerim.:)