Cevap: Eşim 3 yıldır evden ayrı
Alıntı:
esracan rumuzlu üyeden alıntı
Çok üzülüyorum çok.. Sindiremiyorum... Hazmedemiyorum... Boşanmak istemememin tek sebebi onlara bu fırsatı vermemek. Doğrumu onuda bilmiyorum amaaa??? Teşekkür ederim.
Esracan hanım bakın.
Siz üzüldüğünüz için doğru karar veremiyorsunuz. Bir düşünün lütfen.
Boşanmamak için uzattınız diyelim ki herşeyi. En sonunda da boşanma oldu. Ve elinize maddi açıdan hiçbir şey geçmedi. Ne olacak o zaman? O zaman sindirecek misiniz? 5 kuruş almadan beni kapı önüne koydu demeyecek misiniz? Sizde bayansınız, bende. Böyle bir durumda kendiniz ve çocuklarınız için maddi açıdan en iyi olanını seçmelisiniz.
Haaaa yok ben 5 kuruş almadan (3 yıllık fiili ayrılık ile)uzatarak boşandığımda üzülmeyeceğim diyorsanız o başka. Hangisi daha iyi kararınızı verin. Maddiyatlı boşanmak mı, maddiyatsız mı boşanmak mı?
Evet haklısınız teşekkür ederim. Yazdıklarınızı düşünmüyor değilim.. Yapacağım. Dedimya bu konuyla ilgili herşeyi bilmek gücünü hissetmek amacım. Onun için sormuştum temyizden feragat etmiş yani yargıtay inceleme yapmamış.3 yıllık zamanı bekliyor o. Eğer temyizden sonraki zamandan başlıyorsa daha 2 yıl zamanım var ama yok 12 aralık 2007den başlıyorsa 1 yılı var ... Benim için çok şey yazdınız çok şey öğrendim sayenizde çok teşekkür ediyorum hepinize....
Hakkınızda herşeyin hayırlısını diliyorum çocuklarınızla beraber.
Lütfen en mantıklı olanını seçin karar olarak. Duygusal davranırsanız, boşandıktan sonra çok pişman olursunuz
Bir yandan maddi sıkıntılar bir yandan 5 kuruş almadan bir kenara atılmış olmanın verdiği stres-üzüntü sizi yer bitirir. Bu üzüntülerinizi çocuklarınıza bile yansıtmanız mümkün. Maddi olarak birşeyalmayınca bakamayınca, çocukları babalarına vermeye bile kalkabilirsiniz.
Günümüzün en öenmli konusudur maddi konu. Ki siz çocuklu bir annesiniz. Hem kendinizi hemde çocuklarınızın geleceğini düşünmelisiniz. Gününüzü düşünerek boşanmayı ertelemeye kalkarsanız siz zararlı çıkarsınız.
Umarım çocuklar ve kendiniz için nafaka alıyorsunuzdur!!!
Yok ben nafaka davası açmıştım şu anda eşimin evinde oturuyorum.. Hakim bana evimin kira olup olmadığını sordu bende eşimin evi dedim size yardım ediyormu dedi evet dedim bu yüzden nafaka talebimi reddetti.. Sende ona kira öde ozaman diyerek......
Alıntı:
Yok ben nafaka davası açmıştım şu anda eşimin evinde oturuyorum.. Hakim bana evimin kira olup olmadığını sordu bende eşimin evi dedim size yardım ediyormu dedi evet dedim bu yüzden nafaka talebimi reddetti.. Sende ona kira öde ozaman diyerek......
Peki kocanız çocuklar ve sizin için elinize para veriyor mu?
Yani her ay olmasada arada bir veriyor genelde çocuklarıma veriyor onları ihmal etmiyor hiç... Sorunu benimle olduğu için.
Alıntı:
Yani her ay olmasada arada bir veriyor genelde çocuklarıma veriyor onları ihmal etmiyor hiç... Sorunu benimle olduğu için.
Her ay olmasa da diyorsunuz. İyi de siz çalışıyor musunuz? Ev kira olmasa bile ihtiyaçlarınızı nasıl karşılayabiliyorsunuz?
Bankada beraberken biriktirdiğimiz para vardı onunla... Allah izin verirse bu hafta çalışacağım zaten.. Oğlum babasıyla çalışıyor aslında dedimya ona kızıma veriyor onlarda bana veriyor o şekilde ihtiyaçlarını karşılıyorum zaten okul giyim market alışverişini yapıyor babalaı...
Sizin adınıza sevindim. Gidip başkası ile yaşayıp karısına ve çocuklarına bakmayan erkekler de var günümüzde. Hatta forumda bile okuyoruz.
Ama siz eşinize kira ödemezsiniz. Hakimin öyle demesi tuhaf geldi. Sonuçta kocanızla oturduğunuz müşterek ev. Boşanma durumlarında sizin ve çocuklarınızın barınmalarını hakim tedbiren almak zorundadır.
Türk medeni kanunun 169. maddesi de şöyle: Boşanma davası devam ederken, mağdur olan kadın ve varsa çocukların geçimini sağlamak üzere, hakim, talebe bağlı olmaksızın tedbir nafakasına karar verir. Tedbir nafakası, dava tarihinden itibaren bağlanıp dava sonuçlanana kadar devam eden bir nafakadır.
Yani ileride zina sebebi ile dava açarsanız nafaka talebinde de bulunabilirsiniz. Nafaka telep eden kadının kusurlu olup olmadığına da bakılmaz. Ama çok istisnai durumlarda bağlanmayabilir. Kadın aldatıyorsa mesela.
Yok Allahın izniyle öyle birşey söz konusu bile olamaz. Evet hakkını inkar edemem yardımında hiç bir şey aksatmıyor özellikle çocuklarıyla ilgili e buda bana yetiyor zaten...