Cevap: Karşılıksız çek, haricen ödeme
Engin Bey,
İnanın daha bu sabah görüştüm. Tüm endişelerimi söyledim, dava 3 senedir derdest dedim, katılmanız gerek dedim, gerekirse şubattaki duruşmaya sizi kendi arabamla götüreyim dedim, dava aleyhimize sonuçlanırsa ne olacak dedim. Bana, katılmamızın hiçbir anlamı yok neticede hakim kendi kafasına göre karar veremez, sunduğumuz yazılı savunmalara göre karar verecek dedi. Bırak dava zamanaşımına gitsin dedi, niye ısrarla bitirmek için uğraşıyorsun dedi. Davanın uzaması lehimize dedi. Hem kaybetsek bile yargıtaya göndeririz dedi. 10 senedir işlerimize bakan tanıdık avukat, birşey diyemedim. Bende ne yapacağımı şaşırdım.
Ümraniye 2 asliye ceza kalemi ile görüştüm dava 5. aya ertelenmiş, kalemdeki bayan tüm karşılıksız çek duruşmalarının karar vermeden 1 nisan ( tahahüt süresinin dolması açısından ) sonrasına ertelendiğini söyledi, hatta beraat çıkacak çek davalarıda dahil dedi. Ben bir anlam veremedim çünkü benim davam çok büyük olasılıkla anlattığım sebeplerden ötürü beraat ile sonuçlanacak. Peki hal böyle iken niye hakim tüm duruşmaları 1 nisan sonrasına erteliyor.? Acaba benim dosyama ceza çıkacakta onun içinmi tahahüt süresinin dolmasınımı bekliyor.? Acil yorumlarınızı bekliyorum lütfen...
Alıntı:
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
Ümraniye 2 asliye ceza kalemi ile görüştüm dava 5. aya ertelenmiş, kalemdeki bayan tüm karşılıksız çek duruşmalarının karar vermeden 1 nisan ( tahahüt süresinin dolması açısından ) sonrasına ertelendiğini söyledi, hatta beraat çıkacak çek davalarıda dahil dedi. Ben bir anlam veremedim çünkü benim davam çok büyük olasılıkla anlattığım sebeplerden ötürü beraat ile sonuçlanacak. Peki hal böyle iken niye hakim tüm duruşmaları 1 nisan sonrasına erteliyor.? Acaba benim dosyama ceza çıkacakta onun içinmi tahahüt süresinin dolmasınımı bekliyor.? Acil yorumlarınızı bekliyorum lütfen...
Cevap verebilirseniz çok memnun olacağım.
Ayrı ayrı dosyaların içeriğine bakmıyodur, nasılsa çek davası en azından 1 nisanı geçsin bi de taahhüt vereceğim demesin diye düşünüyorlardır.
Hakimlerin tüm dosyaların içeriğini ezbere bilip ona göre işleme alındığını zannetmek hüsnü zan olur ancak :)
Sayın Oğuz,
İnanın bu çek davası 3.5 senedir ömrümden ömür götürdü. Avukat ilgilenmiyor, biliyorsunuz savunma dilekçesini bile ben hazırladım gönderdim. Kalemi arıyorum, bilgi veremeyiz yasak deyip telefonu kapıyorlar. Birkaç tanıdık avukata danıştım durumu anlattım, kazanmanız gerek diyorlar ama dava istanbulda olduğu için davaya girmek için yüksek meblağlar istiyorlar. Davaya babam girse birşey anlamaz ve diyemez. Sizden bir ricam olabilirmi.? Bu konuda yazdıklarımı ( savunma dilekçeside dahil ) tekrar inceleyip bu davayı kazanabilirmiyim söyleyebilirmisiniz.? Yani bu davayı kazanma şansım nedir.?
Benim dememle olacaksa kazanma şansınız çok yüksek, ama bu işler dışardan birilerinin fikriyle olmuyor. İnşallah olumsuz bir sonuç çıkmaz. Benim kanaatim davanın ödeme nedeniyle, müştekinin davetiyelere rağmen gelmemesi nedeniyle düşmesi gerektiği yönündedir.
Dava aşağıdaki dilekçeyi sunmama rağmen yine 10. aya ertelendi. Dosyaya baktım karşı taraf mahkemenin davetiyelerine ısrarla cevap vermiyor. Dava derdest ve 5. senesine girdi. Açıkçası aşağıda yazdığım dilekçeyi hakimin dikkate alacağınıda zannetmiyorum. Bu dava ne olacak.?
…… 2. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE SUNULMAK ÜZERE ;
……. NÖBETÇİ ASLİYE CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE,
DOSYA NO : 2007 / ….. Esas
EK 2 SAVUNMA DİLEKÇEMİN KABULÜ DİLEĞİDİR
SAVUNMAYI VEREN ( SANIK ) : ……………..
KARŞI TARAF ( DAVACI ) : …………………..
TALEP KONUSU : Çek borcuna istinaden yapılan protokol ve karşılıklı düzenlenen senet tevdii bordrosunda …… vekili Av. …… ın imzası olması sebebiyle protokol, senetler, senet tevdii bordrosu ve diğer sair delillerin doğruluğunun Av. …….. a sorulması istemidir.
AÇIKLAMALAR :
1.) Sayın Mahkemenizce protokol, senetler, senet tevdii bordrosu ve diğer sair delillerin doğruluğunu defalarca ………yetkililerine sorulmasına rağmen ısrarla cevap verilmemektedir. …….. yetkililerinin Sayın Mahkemenize cevap vermekten kaçınmalarının tek amacı dava konusu çeklerin protokol ile fazlasıyla ödenmesine rağmen davanın lehimize sonuçlanmasını önlemek, davayı derdest bırakmaya çalışmak ve Sayın Mahkemenize sunmuş olduğumuz tüm delillerin doğruluğunu bilmelerine rağmen delilleri inkar etmeleri durumunda ayrıca açılabilecek cezai ve hukuki davalardan kurtulmaya yöneliktir.
2.) Sayın Mahkemenize sunmuş olduğumuz ……… tarihli protokol, senet tevdii bordrosu ve diğer sair delillerde …… vekili Av. ……. ın imzası bulunmaktadır. Tüm bu evraklar Av. ……. ile karşılıklı imza altına alındıktan sonra protokolde belirtilen ve daha sonra elden ödenip geri alınan ve Sayın Mahkemenize de sunulan senetler vekile teslim edilmiştir.
3.) Protokol gereği verilen toplamda 12 adet ve 120.000.-YTL tutarındaki senetler vadelerinde alacaklıya ödenmiş olup senet asılları geri alınmıştır. Protokol gereği ödenen ve tarafımızca geri alınan senet asıllarını ekte sayın mahkemenize daha önce sunulmuştur.
4.) Yapılan protokolün 2. maddesinde teslim edilen toplam 12 adet senedin “ kalan icra dosya alacağının tamamına, tüm masraf, icra ücreti vekalet, faiz ve ferilerine karşılık olarak “ denmektedir.
5.) Yapılan protokolün 3. maddesinde “ Söz konusu senetler vade tarihlerinde zamanında ve eksiksiz olarak ödendiği taktirde icra dosyası alacağının tamamı ödenmiş olacağından borçlu şirketler gayrikabili rücu ve kesin ibra ile ibra edilmiş olacaklar “ denmektedir.
6.) Bu ibarelere göre ve senetler elden ödenip geri alındığına göre karşılıksız kalan çeklerin tümü, tüm ferileri ile ödenmiş olup, bursa 10. icra müdürlüğünün 2006 / ….. dosyasından da ibra edilmiş bulunmaktayız.
7.) Sonuç olarak şikayete konu çeklerin tümü …… tarihinde karşılıklı düzenlenen ve imza altına alınan harici ödeme protokolüne göre kalan icra dosya alacağının tamamı, tüm masraf, icra ücreti vekalet, faiz ve ferileri ödenmiş bulunmakta ve söz konusu karşılıksız çek şikayeti konusuz kalmıştır.
SONUÇ VE İSTEM :
1.) Yukarıda izah olunan açıklamalar ve diğer sair deliller ışığında şikayetçi firma yetkililerine sunulan delillerin doğruluğu hakkında beyan vermeleri için kesin, süreli, ihbarlı ve son kez tebligat çıkartılmasına.
2.) Aynı tebligatın protokol, senet tevdii bordrosu ve diğer sunulan belgelerde imzası olması sebebi ile ……. vekili Av. ……. hakkında da çıkartılmasına.
3.) Sayın Mahkemenize sunulan protokol, senet tevdii bordrosu ve diğer imzalı belgelerin gerek ……… yetkilileri ve gerekse ……. vekili Av. ………. tarafından doğruluğunun inkar edilmemesi ve süreli, ihbarlı ve kesin tebligatlara rağmen cevap verilmemesi halinde şikayetçinin sunmuş olduğumuz delilleri kabul etmiş sayılacağından davanın düşmesine karar verilmesini.
4.) Sayın Mahkemenize sunulan protokol, senet tevdii bordrosu ve diğer delillerin inkarı halinde ( gerek ….. yetkilileri ve gerekse vekil Av. …… tarafından ) protokol, senet tevdii bordrosu ve diğer delillerde imzası bulunan Av. ……. ın gerekli resmi kurumlardan alınacak ve imza incelemesine emsal teşkil edebilecek yazı ve imza örneklerinin getirtilmesine ayrıca imza incelemesine emsal teşkil edebilecek ve her biri 5 er sayfa olacak şekilde ayakta, oturarak ve çökerek sağ ve sol elle yazı ve imza örneklerinin mahkeme huzurunda alınarak T.C Adalet Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı fizik ihtisas dairesi, adli belge inceleme şubesine gönderilmesine ve rapor sonucunun beklenmesine ;
Karar verilmesini arz ve talep eylerim. ( TARİH )…!!!!!!!!!!
Apartmandaki komşumda benzer bir dertte..
Birkaç çek konusunda tecrübeli avukata danıştım onlarda yapacak birşey yok diyor. Ceza mahkemesinden son kez davetiye çıkartılması, imza incelemesi isteme hakkım olmadığı halde bunlarıda dilekçemde yazdım ancak hakim dikkate almıyor. Sürekli cevap vermeyeceklerini bildiği halde davetiye çıkartmakta ve her duruşmayı ertelemekte ısrarlı. Hakimin ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum.