Re: Mobiloyuncu 7 Yaşındaki Oğluma Oyun Satmış
Alıntı:
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Hakkarili Arzuhalci
Kusura bakmayın ama zorla yazdırıyorsunuz herkes işini yapmalı bence. Hukuk bu kadar basit olsa idi ne güzel olurdu değilmi? Yıllarca okumak da gereksiz. Binlerce içtihat arasına gömülmeye de gerek yok.
Yanıt yazacağınıza kitabını yanlış yazdığınız mesafeli sözleşmelerin son bölümünü de okuyun bakın ne yazıyor. Cayma hakkı diyor.
Cayma hakkını kullanınca ne oluyormuş tekrar bir bakın nasıl saçma sapan bir yanıt verdiğiniz anlayın.
Bir işletmeci yazdığınız işleme dayansa beyefendi caydım der kurtulur. NEDEN GARİP GARİP YANIT YAZMAK ZORUNDA HİSSEDİYORSUNUZ.
Amacımız insanlara yardımcı olmak sizi bilmiyorum.
Yani açıkça "siz gidin arzuhalinizi yazın burada ne işiniz var" demeye getiriyorsunuz da biz o bahsettiğniz içtihatları yedik yuttuk bugüne kadar! Yazdıklarımız garip değil asıl sizin saygı sınırını zorlayan ifadeleriniz garip! Bir taraftan hizmet hakkında bilgi sahibi olduğunuzu ve satın almayı kabul ettiğinizi kabul ve teyid edecek, hizmeti alıp kullanacaksınız. Sonra da cayma hakkım var deyip itiraz edeceksiniz. Hukuk bunu kabul etmez. TARTIŞMA BİTMİŞTİR!!
Sizin neyi kabul edip etmediğiniz bilmem ama Arkadaşımızın bu olayda mağdur edildiği açık. Sizin memnun olmanızda bir anlam ifade etmez. Siz kendiniz evet deyip kabul etti ise gibi garip bir cevap yazdınız o zaman kabul ettiği şey mesafeli sözleşme olur ve cayma hakkı vardır. Tekrar yazmaya gerek yok 4077 sayılı yasa mesefeli sözleşmeler hükümlerini aynen alıntıladım zaten.Sizin merakınız ve şüpheniz varsa tekrar tekrar okuyun lütfen.
BU arada beyefendinin sorununun çözüm yolu belli kendisi bu yolla gerekeni alacaktır siz emin olun.
Hukuk işlemlerinin içinde bulunmak ile hukukçu olmayı karıştırmaktasınız. Kitabını yazmak yalayıp yutmak bunlar garip ve anlamsız laflar. Keşke bunları yapacağınıza öğrenmeye çalışsaydınız. Tartışma bitmiştir bir emir kipidir. Kimsenin haddi değildir.
Bunun doğrusu, pardon demektir.
Herhangi bir konuda, medeni bir şekilde fikir tartışması yapmayı bile beceremeyen, konuyu ben bilirim, hayır en ben bilirim, benim babam senin babanı döver şeklinde garip! bir boyuta taşımayı başaran, konusunda ehil! sn.üyelerimizin , bu noktadan sonra verecekleri cevapların da doğruluğu, faydası tartışılır olacağından, konu kilitlenmiştir.
Konuyu bu noktaya getirebildiğiniz için teşekkürler sn.Phantom of law, teşekkürler sn Hakkarili Arzuhalci :(