gerekçe karşılıklı barışmak için birbirimizi aramamamız aransa barışma ihtimali olurmuş..gerekçe çok komik anlayacağınız..sürecin uzama nedenide karşı tarafın yüklü tazminat talebi ve anlaşarak boşanmaya gitmemesi...
Printable View
merhaba mahkemenizden bir haber varmı acaba hiç üzülmeyin biraz sabır ve zaman gerekiyor zuhal...
bende 2008 ağustos ayında evlenmeye karar verdim ve nikahla düğün arası 15 gün vardı.nikahtan sonra herşey daha çekilmez oldu ve düğüne 2 gün kala sorumsuzlukları yüzünden ayrılmaya karar verdim.Şubat ayında mahkeme ilk ve tek celsede bizi boşadı.anlaşmalı boşanmak istiyoruz dedim hakim bir yıl dolmadığı için boşanamazsınız dedi.bende bunun üzerine boşanmak istiyorum dedim.eşim o kadar sorumsuz ki ağzını açmadı ama mahkeme kadının kararlılığını görünce ve boşanmak isteğini kararını boşama yönünde veriyor.bi erkeğin yapması gereken maddi bi çok konuyu yüklendim öz babamlada boşanma durumlarımda maddi olarak dolandırıldım.maddi olarak büyük kayıplarım nedeniyle değil avukat tutmak mahkeme dosyası açmaya gücüm kalmamıştı.eşime söyledim oda o kadar sorusmuzdu ki hiç aynı evde yaşamamızakasım ayının sonunda mahkemeyi açtı.herneyse sonuçta mahkemede hakime kararlılığımı gösterince ve çevremde 6 ay evli kalan arkadaşımıda görünce mahkemede kadının boşanma isteği göz önüne alınmaktadır.ve unutmayın bi iş nasıl başlarsa öyle devam eder huylu huyundan vazgeçmez.benim yaptığım gibi düzelmesini beklemek zaman kaybı ve dahada yıpranmaktan başka hiç birşey bırakmaz.
Avukatlar işbilir üç kağıtçı dolandırıcı, yerel mahkeme hakimleride sahteci iftiracılara prim veren hakimler.. hakimlerinde namuslularını ayırmanız büyük lütf olsa gerek biz hukukcular için...
Umarım bu yazınızı bir hakim okuyupta sizin hakkınızda yasal işlem başlatmaz. Dilin kemiği yok anlıyorum da ya eller ve parmaklar....
zuhal hanım mahkemenizden gelişme varmı?Allah kurtarsın sizide.benim davam tek celsede bitti zaten nikah olmuştu tek bendede düğün olmadan bitti.neyse sizin davanızla ilgili uamrım üzücü sonuçlar çıkmamıştır.
Sayın Duygu hanım belki de sayın muratbayram isimli üye doğru söylüyordur, bir hakim bir avukat suç işleyemez mi, her yaptıkları doğru mudur, o zaman kanunlara ve mahkemelere gerek kalırmıydı? bence hakimler de avukatlar da savcılar da suç işleyebilir, adaleti dolandırabilirler.ben ergenekon davasının gidişatında davanın hakimleri ve savcılarının suç işlediklerini gözlerimle görüyorum. açık açık ve göstere göstere hiç bir suçu olmayan insanları olmayan bir terör örgütüne üye olmakla suçlayıp tutukluyorlar. yanlış mı acaba?
Değerli Üyemiz;
Bana söylermisiniz bir aile mahkemesi hakiminin baktığı boşanma davasından ötürü ne gibi bir çıkarı olabilir. Yada avukatın. Bir avukat bir davayı aldığında amacı davasını sonuclandırmak ve vekalet ücretini almaktır.Zaten mali anlamda istediğini alıyordur.
Münferit örnekleri bu kadar çok hukukçunun olduğu bir hukuki platformda bu şekilde ifade etmek ne kadar doğru. Bu ithama cevap vermesek denilecek ki haklıyız susuluyor, cevap verincede başka boyutu.
Bakın bu anlatılan olayda şu olmuş olabilir, bazı işler davalar en başından kayıptır ve ne yazık ki bazı meslektaşlarımız yaparız ederiz diyerek aldatma yoluna gidebiliyorar. Ve beklenen olumsuzluk gerçekleşince bu meslek zedeleniyor. Bunun gibi olaylarda davayı satmaya gerek yok, olumsuz bitmesi muhtemel olaylar yüksek oranda olumsuz sonuçlanır.Ve yine bir grup müvekkil vardır ki onlara göre iyi avukat "her işi- gerektiği gibi" yapandır.
Burada benim önerim şu olacak. Kendinize vekil seçerken ağzı iyi laf yapanı değil iyi işler yapanı tercih etmeniz. Bunun nedenide şudur; bizim hukuk sistemımızde Amerikan filmlerindekine benzer sazı eline alıp konuşmak yoktur yada ikna etmesı gereken bir jüri. Bizde yazılı beyanlar sunulur.
İyi ve güvenilir avukatı anlamak zor olabilir, biz anlamayız da diyebilirisiniz ama kendi yaşam tecrübelerinizi hiçbir zaman azımsamayın.
Ve yine ricamız heryerde her çeşit insan vardır ama azınlık bile olmayacak gruptaki insanların yaptıkları ile bizlerin insanlık ve meslek onuru ile oynanılmaması. Çünkü biz bunu hiçbir grup ve zümreye yapmıyoruz.
Mahkemeyle ilgili bir gelişme varmı?